Erkek İnfertilitesi Erkek Kısırlıgında Hipogonadotropik Hipogonadizm Hastalığı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

biz fransadayiz azo oldugunu 3 ay olud ögreneli. Esim 2 aydir tribulus, vitamin ilaci, maca ve nohut suyu içti. Geçen hafta hormon testlerini yaptirdi ve sonuç bu çikti :FSH = 5,5
LH = 6,3
TESTOSTERON = 2,35

Bu degerkeri kaan aydos'a yazdim. Bana cevap verdi ve büyük sans dedi FSH degeri normal olmasi.
Bir ay klomen kullansin dedi esiniz sonra bir daha tahlil yapip sonuçlari bana yazind dedi.

Insallah esinde sperm bulunur yarin sabah güzel haberlerini bekliyorum.

biz nerdeyse 1 aydir caksir kullaniyoduk acaba omu yukseltti

arkadaslar su an kullanmakta oldugumuz bitkiseller:
isirgan tohumu,caksir otu,corek otu,ginseng,ceviz ,findik,fistik bunlari bala karistirp kullaniyo esim
polen
ari sutu
balik yagi
cinko
havuc suyu

sizce bunlar mi yukseltmis dir hormon degerlerini
birde ben kaan beye msj attim 2 gun once ama cevap yazmadi cok merak ediyorum ne olacak diye, ve sonuclari hic bir doktora gostermedik daha

Günaydin kizlar.
Kandiliniz mübarek olsun.
Sophia insallah güzel haberle dönersin. Aklim sende.
Beni habersiz birakma.

sophia canım allahım bu mübarek kandil günü emeklerinizi boşa çıkarmasında birçok sperm bulunsun ve bidaki berat kandili gününü bebeginle kutlarsın allahım yardımcın olsun..söylerken bile heyecanlandım belkide allah söyletti beni...:Saruboceq:

Merhaba arkadaşlarım

şuan ne söylicegimi bilemiyorum bile hastaneden yeni geldik ve ben yemek bile yemeden hemen bilgisayarı açtım ki size haber veriyim eşimin mikrotesesi çok ama çok iyi geçti veee yeterince canlı sperm bulundu vede ileride kullanılmak üzere 2 tüp de donduruldu veee çok çooookk mutluyuz hamile kalmışım gibi çok sevindik mikrotese 1 saat sürdü tek testis de işlem yapılmış 8 tane patoloji örnegi alındı ve içinde bizim ilerideki bebeklerimiz bulundu

bu arada hemen benide opu ya aldılar ve bendende 16 tane yumurta toplandı ama kaçtanesinin iyi oldugu henüz belli degil yarın haber vericeklermiş

bana destek oldugunuz için çok teşekkür ederim arkadaşlar Allah bu kandil gününde herkezin dualarını kabul etsin bu gece hepiniz içinde dua edicem bir an önce meleklerimize kavuşalım diye
1 saat sonra tekrar girer herşeyi detaylı yazarım

kaydirigubbakcemile5
ooooooooooooooooooooooooook süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
adina çok ama çok sevindim sophiacim sanki bizmiçiz gibi.
Allah yüzünüze bakti. Az kaldi bebislerinize kavusmak için.
Bende ne diyecegimi bilmiyorum. Sabahtan beri aklimdasin hep düsündüm. Hadi hayirlisi olsun arkadasim. Tekrar tebrik ederim. Sonunda basardiniz.
Bizim içinde dua et tamam mi canim bizim durumumuzu biliyorsun.
hihoyyyt

canım benim gözün aydın allahım tamamına erdirsin inşallah hamile oldugun günüde kutlarız burda beraberce darısı bizlerin başına inşallahhhhhhhhhhhh:Saruboceq:

biz nerdeyse 1 aydir caksir kullaniyoduk acaba omu yukseltti

evet canım çakşır kökü hormon degerlerini yükseltiyor biz özellikle başladıgı gün test yaptırdık bir ay sonrada tekrar yaptırdık denemek için hormon degerlerinin yükseldigini gördük istersen çakşır dışındakilerin hepsini yedir ama onu yedirme

Allah söyletti herhalde canım Allah razı olsun hepinizden sizinde dualarınızla birdolu spermimiz oldu bol bol dua ediyorum en kısa zamanda bu duyguyu sizlerede yaşatsın diye

Allah söyletti herhalde canım Allah razı olsun hepinizden sizinde dualarınızla birdolu spermimiz oldu bol bol dua ediyorum en kısa zamanda bu duyguyu sizlerede yaşatsın diye

sophia canim sizin doktorunuzun adi neydi birde onun adresini telefonunu bana verebilirmisin
benim moralim cok bozuk ya bizim doktordan kaan beyden mesaj geldi yikildim resmen .birde sizin doktorla gorusmek istiyorum
kaan beyin mesaji soyle
Hormon değerleriniz çok ümit vermiyor. İlaç tedavisinden sonuç alamayabiliriz. Ancak sizin durumunuz çok yaygın değildir, diğer hastalarda hormon değerleri ilaç kullanmaya genelde uygun çıkmakta. Ne yazık ki, size boş yere umut vermek istemem. Size tek önerebileceğim, mikroTESE'nin bir kez daha denenmesi. İsterseniz, Ankara'ya geldiğinizde, hastanede mikroTESE yapalım. Sperm bulursak, dondurup saklar, eşinizi daha sonra hazırlayabiliriz.
Saygılarımla.
Prof.Dr.Kaan

buda baska bir doktorun mesaji
Öncelikle geçmiş olsun;

Bu değerler tedavi ile düzelebilir.
Değerler düzelince sperm değerleride düzelme ihtimali fazladır.
Siz tedaviye başlayın.

Not: İkinci bir sorunuz olursa veya anlaşılamayan bir husus varsa lütfen
Sorunuzu ismime sorun.
Bunu yapmanın yolu şu şeklide:
1- Kendinize ait sayfada Sol sütunda "Sorum var" linkini seçin
2- Açılan sayfada "Sadece bir üyeye sormak istiyorum." u tıklayın. Daha sonra doktor ismini seçin.
Bunu yaptırmamın nedeni ileride sadece bana sorulan sorulara cevap vereceğimden dolayıdır.

Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

_____ Op.Dr.Ali Hatay _____

Dr.AliHatay'in Uroloji Sayfasi

yani ben sasirdim kaldim ,birde sizin doktorla gorussek ii olacak

öncelikle hepinizden Allah razı olsun beni hiç yalnız bırakmadınız evet bütün detayları yazıcam ki merak ettiginiz bişey olursa burdan görün yada sorun diye

eşim zaten tedavi oluyordu ama hiç spermimiz yoktu istanbul anadolu saglık merkezinde tufan bey diye prof var ona gitmiştik oda tüpbebekte eşinizin tedavisi başlasın yumurta toplanıcagı gün microtese yaparız bulunursa canlıcanlı dölleme işlemi yapılır dedi bizde tamam dedik zaten başka şansımızda yoktu

neyse benim tedavim başladı adetimin 2 günü akşamları tep aynı saatte igne kullandım(yumurtaların çogalıp büyümesi için) daha sonra buna sabah ignesi eklendi (kendi kendine çatlamasını engellemek için) bu arada bende pco da oldugu için dikkatli ilerledik sonra yumurta toplancagı zaman eşimin doktoru devreye girdi mikrotese için eşime sabah 9 a banada 11 e randevu alındı günübirlik cerrahiden sabah biz gittik eşime lokal anestezi yapıldı o bölgeye eşimin hissettigi 4 tane igne yapmışlar daha fazla yaptılarsada ben hissetmedim dedi sonra tabi uyanık oldugu için içerde dokturların konuşmalarını falan hep duymuş hatta doktorlarla espiri falan bile yapmışlar sadece bir ara pensegibi birseyle testisini çok sıkmışlar acı yok ama sıkma baskısını çok hissettim dayanamayıp doktora söyledim dedi oda genel anestezi vericekti o sırada orda ki embriyologlara arkadaşlar size seçmece parça gönderiyorum alın bunda bir sürü var demiş onun üstüne eşim istemiyorum böyle devam edin demiş sonuna kadar konuşarak olmuş 8 tane örnek alınmış bunlardada sperm bulunmuş

eşimi ameliyathaneden getirirlerken yüzükıpkırmızı olmuş suratı asık çıktı ne yapıcagımı şaşırdım herhalde sperm bulunamadı morali bozuldu diye düşündüm odaya yatırdılar yanından ayrıldıklarında nasıl oldugunu agrısının olup olmadıgını sordum oda sessizligin arkasından bana başardık canım yeterikadar sperm bulundu dedi ama biryerdende gözlerden yaşlar süzülüyor o an neyapıcagımı şasırdım biyandan gözlerim yaşaryo bir yandan kendimi sıkıyorum konuşamadım sadece eşime başarıcagımızı biliyordum dedim hemen arkaşından hemsire girdi yanımıza sizi yukarıdan opu için bekliyorlar dedi hemen kendimi toparlayıp yukarı çıktım ben daha üstümü çıkarmadan eşim geldi yanım niye kalktın falan dedim ama tabiki beni dinlemedi eşimin operasyon 1 saat 15 dak sürdü benimkide 20 dak sürdü 16 tane yumurta topladıklarını söyledi doktorum ama nasıl olduklarını bilmiyorum embiyoloklar sizi bilgilendiricek dedi tamam dedik 1 saat kadar dinlendim genel anestesi yaptılar diye sonra çıktık eve geldik eşimin kardeşi arabayı kullanmak için geldi ama eşim kendini cok iyi hissediyordu dün akşam 1 tane agrı kesici aldı bişeyi kalmadı bugun hafif bir agrısı var oda dün çok koşturdugu için onun dışında birşeyi yok hiç yatmadı yani zaten çok küçük bir kesigi var oda iki testisin tam ortasında çok hareket ettiginde agrısı oluyor okadar

biraz önce embriyoloklardan biri aradı benim yumurtalardan sadece 7 tanesinin iyi oldugunu digerlerinin boş oldugunu söyledi bu 7 yumurtanın 5 tanesi döllenmiş digerleri döllenememiş yarın eger bölünmeleri çogalırsa cumartesi günü trasferi gerçekleştirebiliceklerini söyledi geri kalan spermlerin ise iki tüpbebek denemesine yetecek kadar oldugunu ve bunları dondurduklarını söylediler şuan için 5 küçük bebegim annelerinin yanına gelmeyi bekliyorlar Allah onları kucagıma almayıda nasıp eder inşallah hepiniz için bolbol dua ediyorum arkadaşlar benim şuan yaşadıgım bu duyguları Allah sizlerede nasip etsin diye

ordan oraya atlayarak yazdım detaya giremedim belki sormak istediginiz bişey olursa sorun ben cevaplarım tamam mı birşey olursa ben zaten burdan haber vericem hepinize ama sizde tedavilerinizden bahsedin nasıl gittigine dair paylaşalım ki destek olalım birbirimize şimdilik hoşcakalın

canim sende tufan beyin e mail adresi ve telefon nosu varsa alabilirmiyim,bize yardimci olabilirmi sence, bizim fsh ve lh yuksek ama .

sophia35 inşallah hayırlısıyla pozitif haberini ve sağlıklı bir hamişlik sonunda bebeğinizi kucağınıza aldığınız günleri de görürüz :)) böyle güzel haberler geldikçe herkese moral oluyor :)) inşallah hayırlısıyla şu sitedeki ve dünyanın neresinde olursa olsun bu dertten muzdarip herkese allah evlat sevgisini tatmayı nasip etsin. Dün gece buradaki herkese dua ettim inşallah kabul olmuştur :))

Sophia zoru basardiniz. Insallah hamis haberini aliriz simdi.
Sizin adiniza çok sevindim. Bizede umut oldu.
Sophiacim sen esinin mikrotese ameliyatini anlatin. Birde bize bastan neler kullandigini söylersen seviniriz. Mutlaka bitkisel seyler kullandi esin detayli sekilde söylersen sevinirim.
Simdiden tesekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…