erkekler degisir mi? yoksa...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
erkekler zamanla, evlenince aileye karistikca degisir mi yoksa huy bakimindan degismeleri cok mu zordur? eskiden sizi uzen esleriniz veya sevgiliniz, evlilikte degisip bambaska bir insan oldu mu?

Degisir, elbette degisir. Seven insan karsisindaki insani mutlu etmenin yollarini aradikca, karsisindakinin duygu ve dusuncelerini anlama kabiliyetini gosterebildikce, hosnutsuzlugun nedenlerini anlayabildikce ve cozumler uretebildikce, kendisindeki hatalari da gorup degisecektir.

Ama erkekler kadinlara oranla ayni degisimi yada degisimde ayni cabuklugu gostermezler. Neden? Turk toplumunun ikili iliskilere gosterdigi tavir dolayisi ile bir kadinin herhangi bir iliskiden, evlilikten kopmasi her zaman bir erkege gore daha zordur. Bir erkek kapiyi carpar cikar, yuzugu atar bitirir, telefon acmaz kendini soyutlar, ama evli yada sevgili durumundaki bir kadin icin bu tepkileri gostermek her zaman daha zordur. Biz dul bir kadina yada herhangi bir iliskiden cikan bir kadina belli bir stigma ile yaklasmaya devam eder isek bu boyle surup gidecek, erkeklerin elinede bir koz olarak kalacaktir.

Yalniz beraberligin yada evliligin basindan beri saygisizlik icinde yaklasan bir insanin ise mukemmele donmesini beklemek lazim. Aldatan, evine bakmayan, sorumluluklari paylasmayan bir insan hicbir zaman mukemmeliyeti yakalayamaz. Bu tur saygisizliklari, kisa vadede yasadiginiz basit tartismalar yada anlasamamazliklar ile ayni kefeye koymamak lazim.

Birde olayi evlilik once ve sonrasi diye iki boyuta ayirmak da yanlis olur. Bir insanin olgunlasmasi icin "evlilik" yada "cocuk sahibi olma" gibi bir travmayi yasamasina gerek yoktur. Cogu zaman bu tur davranis bozuklugu sahibi insanlari degerlendirirken "aman evlenince duzelir" gibi yorumlar yapilir ki bu tur varsayimlar eminim kisa surede biten bircok evliligin baslangicinda yapilan hatali varsayimlarin basinda gelir.

evet değişirler... kötü olan huyları daha bi koyulaşır. yumuşak yapılıysa sertleşir sert bi yapıdaysa diktatörleşir çekilmezin biriyse sonu boşanmaya kadar gider. flörtik bi adamsa çapkınlaşır çapkınsa aldatır. içiyosa kumarı varsa çivisini çıkarır.. çok genelleme yapmak istemiyorum çünkü çoğu kadın saf bi şekilde eşlerine güvenir ve toz konduramazlar....

Aliskanliklar degisebilir lakin bir insanin kareketeri huyu suyu degismez kanimca....:delphin:

Ben insanlarin degisebilecegini sanmiyorum:delphin:

Bence karakter olarak değişmeseler bile hal ve hareketleri zaman içinde değişir.
Örneğin benim eşim yeni evliyken daha fevri, inatçı, sessiz biriydi, zaman geçtikçe
benim bu hallerine üzüldüğümü farkettikçe o da değiştirmeye başladı bunları.
Kolay çıkışlar yapmamaya, sessiz kalmak yerine benimle sohbet etmeye falan
başladı ilk zamanlar açıkçası bana yapay geliyordu hani öyle değilken öyleymiş
gibi oluyordu. Ama zamanla eşler birbirinin huyunu öğrendikçe doğru hareket yollarını
da biliyor öyle davranıyorlar. Ama özünde bu huylar değiştimi HAYIR çünkü bana
yapmasa bile yine inatçı, yine sakin olmayan biri sadece bana çok daha ılımlı oldu.
Bu da evliliğimizin daha huzur dolu olmasını sağlayan sebeplerden biri.
Bence insan karakteri ağacın kökü gibidir kolay esnemez ancak dallar sağa sola
küçük değişiklikler gösterir o kadar .......

Degisir, elbette degisir. Seven insan karsisindaki insani mutlu etmenin yollarini aradikca, karsisindakinin duygu ve dusuncelerini anlama kabiliyetini gosterebildikce, hosnutsuzlugun nedenlerini anlayabildikce ve cozumler uretebildikce, kendisindeki hatalari da gorup degisecektir.

Ama erkekler kadinlara oranla ayni degisimi yada degisimde ayni cabuklugu gostermezler. Neden? Turk toplumunun ikili iliskilere gosterdigi tavir dolayisi ile bir kadinin herhangi bir iliskiden, evlilikten kopmasi her zaman bir erkege gore daha zordur. Bir erkek kapiyi carpar cikar, yuzugu atar bitirir, telefon acmaz kendini soyutlar, ama evli yada sevgili durumundaki bir kadin icin bu tepkileri gostermek her zaman daha zordur. Biz dul bir kadina yada herhangi bir iliskiden cikan bir kadina belli bir stigma ile yaklasmaya devam eder isek bu boyle surup gidecek, erkeklerin elinede bir koz olarak kalacaktir.

Yalniz beraberligin yada evliligin basindan beri saygisizlik icinde yaklasan bir insanin ise mukemmele donmesini beklemek lazim. Aldatan, evine bakmayan, sorumluluklari paylasmayan bir insan hicbir zaman mukemmeliyeti yakalayamaz. Bu tur saygisizliklari, kisa vadede yasadiginiz basit tartismalar yada anlasamamazliklar ile ayni kefeye koymamak lazim.

Birde olayi evlilik once ve sonrasi diye iki boyuta ayirmak da yanlis olur. Bir insanin olgunlasmasi icin "evlilik" yada "cocuk sahibi olma" gibi bir travmayi yasamasina gerek yoktur. Cogu zaman bu tur davranis bozuklugu sahibi insanlari degerlendirirken "aman evlenince duzelir" gibi yorumlar yapilir ki bu tur varsayimlar eminim kisa surede biten bircok evliligin baslangicinda yapilan hatali varsayimlarin basinda gelir.

tesekkurler emek verip uzun yorum yazdigin icin...cok guzel tespitler bence

Aliskanliklar degisebilir lakin bir insanin kareketeri huyu suyu degismez kanimca....:delphin:

Ben insanlarin degisebilecegini sanmiyorum:delphin:

ben de cok istemedikce kolay kolay kimsenin degisebilecegini sanmiyorum aslinda ama ornekler de var degisebilen

evet değişirler... kötü olan huyları daha bi koyulaşır. yumuşak yapılıysa sertleşir sert bi yapıdaysa diktatörleşir çekilmezin biriyse sonu boşanmaya kadar gider. flörtik bi adamsa çapkınlaşır çapkınsa aldatır. içiyosa kumarı varsa çivisini çıkarır.. çok genelleme yapmak istemiyorum çünkü çoğu kadın saf bi şekilde eşlerine güvenir ve toz konduramazlar....

cogu kadin esine toz kondurmuyor dogru ama bu sadece disari karsi boyle bence

erkekler evlenince daha da kotuye gider diyorsun oyle mi :)

tabiki değişir onlarda canlı...zamana karşı maalesef onlarda direnemzler..olaylar ve şartlar onlarında sivri yönlerini törpülüyor...

bence değişmez yedisinde neyse yetmişindede o dur
kendim için söylüyorum ben değiştiremedim :1no2::1no2::1no2::1no2:

değişmesse değişmesi lazım.değişmesse ki boşanmaya kadar gideriz herhalde.anne babasını ikinci plana atma gibi bir değişiklik gösterse yetecek.işallah.

kujata cok tesekkurler, cok guzel gercekten yaptigin alinti....

‘‘Birbirlerinin ihtiyaçlarını değerlendirip, birbirlerine yardım edenler, birbirlerini düşünenler, eşinin kimliğini kendininki kadar önemli tutan, O'nu olduğu gibi kabul edip değiştirmeye çalışmayanlar’’ birlikteliklerini sağlıklı bir şekilde yürütüyorlar..

iste bu cok onemli bence

bencede değişmiyorlar yada çok uzun zaman alıyo.çevremden gözlemlediğim kadarıylar dede olma kıvamına geldiklerinde biraz değişim gösteriyorlar.buda ne kadar önemli tartışılır.çok geç olabiliyor bazı şeyler için:icecream:

kesinlikle degismiyorlar...yada degisenler çok nadir...
bilakis evlenince daha da bir havalaniyorlar gibime geliyor
erkekler bizler gibi olsalar....

bu sorunun cevabı herkesin kendinde aslında...
erkek kadın diye ayırmaya gerek yok...
siz ne kadar değişebilirsiniz...
karakter değişiminden bahsediyorum...alışkanlıklardan değil...bir düşünün...
sigara bir alışkanlık mesela, bırakılabilir...
ama çabuk sinirlenmek bir karakter yapısı...belki törpülenebilir ama asla değişmez...
o yüzden hayatınızdaki adamı ya da kadını olduğu gibi sevip kabullenebiliyorsanız devam edin...
hatta bana bir arkadaşım söylemişti...tart dedi...artılarını eksilerini tart...eksileri olduğu gibi kabul ettiğinde artılar fazlaysa devam et...uyguladım sanırım...

değişme ihtimali oldugunu bilsem kocamdan boşanmaktan vaz geçicem.5 aydır ayrıyız.hiçbir değişiklik yok.hiçbir sorunumuz yokken ailesine tapar oldu evlendikten sonra.ailesi yüzünden beni ezdi,ve ezdirdi de.
aşırı fevri oldugu ve aşırı kırıcı sözleri yüzünden onu terkettim,aklı başına gelir diye.konuşmayı da çok denedim kafa basmadı mı basmıyor.
şimdi pişman ama,fevriliginden asla taviz vermiyor.
ve bir ömür düşünemez oldum onunla.ne kadar sevisem de saygı,iletişim olmayınca aşkın hiç bir önemi kalmıyor.
hele ki haksız oldugunun farkındaysa,ve bile bile kendini değiştimek için çaba sarfetmiosa,yani değişimin zerresi yoksa,bu değşmeyecegine en byük kanıttır zaten.onları değişmeyen huyları yüzünden,zamanla bakıyoruz ki bizler değişmişiz.bizler taviz verenler olmuşuz.oldugumuz gibi olmayı bırakın,ya katlanıp çeken,yada katlanamayıp gidenler olmuşuz.kalsak da gitsek de olan sadece bize oluyo,huylu huyundan vazgeçmiyor malesef :(

erkekler zamanla, evlenince aileye karistikca degisir mi yoksa huy bakimindan degismeleri cok mu zordur? eskiden sizi uzen esleriniz veya sevgiliniz, evlilikte degisip bambaska bir insan oldu mu?

Benım esımmmm delikafadulden Şeniz . Cıkarken capkın,yalancı,savurgan ve ılgısızdı.Sımdı ıse tutumlu(maas kartı kredı kartları bende,tum odemeler bana aıt.),durust ve cok ılgılı. kocısımı sevıorummm :P

benim eşim 32 yaşında ve bu yaşa kadar özgür yaşamış bir 1 yıldır beraberiz. çoook ama çoook değişti..

ilk zamanlara arama huyu davranışı herşey farklıydı şimdi 2 saatte bir arar sürekli seni çok seviyorum der. benden habersiz birşey yapmaz. çok ama çok değişti..

değişime açık ve aşık bir adamsa tüm erkekler değişir yeter ki isteyin.

atalar ne söylediyse doğru söylemiş: "can çıkar huy çıkmaz."
huy değişmez ama hareketler ve davranışlar değiştirilebilir. bu sadece erkekler için değil tüm insanlar için geçerlidir.

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir diye bi laf var ya doğru bence. Kadında değişir erkekte, ama iyi yöndemi kötü yöndemi? Kadınlar zorla değiştirilirken erkekler kendi isterlerse değişir bence

Back
X