Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum.
Kadınlaşmak nedir öncelikle bunu bir sormak gerekiyor kendimize.Kadın olmak nedir ? Maddi anlamda kadının rolü nedir ?
Her toplum için bu farklılık gösteriyor.
Mesela bizim toplumumuzda kadınlara yakından tanışılmasa bile hesap ödetilmez.Farklı bir toplumda bu olay farklı gerçekleşebilir.
Bunların hepsi gelenek ve değerlerimizden kaynaklanıyor.
Ama kabul etmek zorundayız ki dünyada her şey değişir.Geleneklerimizde,değerlerimizde,toplum içindeki rolümüzde.Artık erkek ''evin reisi'' ya da ''evi geçindiren'' modundan çıktı bence.Sırf fiziksel yapıda daha güçlü olduğu için bir erkeğin evi geçindirmesi bana mantıksız geliyor.Kim daha çok söz sahibi oluyorsa o olmalı ya da kriter neye göre belirleniyorsa.
Ya da şu açıdan düşününce kadınların bir çoğu evlenmeden önce erkeklerin mesleklerine muhakkak bakar.Bakmayan çok azdır.Haksız mıyım ? Her kadının aklında muhakkak ki ''rahat edebilir miyim?'' sorusu oluşur.Buna göre seçimlerini yaparlar bu da açık bir gerçek.Değişen dünyada,kadının daha aktif olduğu bir dünyada bunu erkeklerin yapması çok da haksız bir durum olmuyor.
Yanlış anlamayın ben erkeklere bu ''aşırı para isteği'' konusunda katılmıyorum.Aslında bunu sadece erkekler için de değil kadınlar için de diyorum.Para merakı içinde olan insanları hiç sevmem.Ama sonuçta bu bir hırs.Cinsiyeti olmaz bence.Erkeği kızı yok.
Konunun başlığı ile içeriğini bağdaştıramadım ben .
İçerikteki şikayette haklı olabilirsiniz , insanların bu kadar maddiyatı sorgulaması hoş değil ama bunu kadınlaşmak olarak tabir etmekte bence yanlış.
Hayatın evlilikte müşterekliği konusuna katılıyorum ben ama bunu eşine sende çalış , sende para kazan diyen erkek modeli , sen yorgunsun diyerek ev işine yardım ettiğinde geçerli kabul ediyorum ancak
Hayır bence tam tersi kadınlarımız erkekleşti ve bu bağlamda erkeklerimizde aşırı rahatlık oluştu. Erkekler artık çalışan kadın istiyor ki kadınlarımız genel artık üniversite mezunu çoğunluk ile bu çağda hali ile illa çalışan bayan bulabiliyor madem eşitiz oda çalışsın diyorlar ki kadın ev işini tek başına yüklenmek yerine bende çalışıyorum şu işin uçundan tutsana demeli hayat müşterek. Ayrıca erkekler evlenene kadar hayatımı yaşarım demiyor artık kadınlarımızda diyor bunu ve erkek bu doğrultuda da zorluk yaşamıyor evlenene kadar nasıl ise rahat acele etmiyor. Hemcinslerimizi nasıl kıskanıyorsak onlarda hemcinsleri arasında popülerite yarışında ben daha bakımlıyım (yakışlıyım) gibi ve kaş aldırmak lazer epilasyon yaptırma eylemlerini normal görüyorlar eski erkekler yok erkek adamı bozar diyen varsa da çok düşük eee eski kadınlarda yok aman duyarlarsa ne derler diye bakınız parklarda ki küçük kardeşlerimize ben daha modernim daha çağdaşım özgürüm modundalar medyanın tetiklemeside var erkekte bu rahatlık aslında bizdeki rahatlıktan kaynaklanıyor tamam kötümü oldu gayet güzel kadınlarında özgür olması ayakların üzerinde durması ama arkasında durabilseler yaptıkları her eylemin çok daha iyi noktada oluruz
eskiden kadınlar bu kadar hayatın içinde değilken bütün yük erkeğin üzerindeydi o zaman da erkek paranızı ben veriyorum istediğimi yaparım deyip dövmekten tutun aldatmaya kadar her türlü kötülüğü mübah görüyordu eşlerine belli ki buradaki kadınlar da onu istiyor eve tıkılayım erkeğim bana vursun kırbacı diye yani eskiden babalar evi geçindirirdi ama analarımız da tutum bilirdi şimdi öylemi bir giyilen bir daha giyilmez oldu bakıma süse tonla para akıtıldı ee bu şartlarda erkek de neden bütün para işini üzerine alsın ki? enayimi?
sonra başarılı kadınları kaldıramıyorlar bir çeşit özgüven sorunu yaşamaya başladılar o da önemli.
hayat zor geçinmek zor ev döndürmek zor, bundan mütevellit erkeklerin de artık kadınlardan beklentileri olmasını tuhaf karşılamıyorum, tabiki evlenmeden önce duygusal konular yanında bu tarz maddi konularda konuşulmalı, kadının maaşına güvenip sürekli kredi çekip lüks peşinde koşmak değil benim anlatmak istediğim, şu da bi gerçek ki kadınlarda maaşa göre erkek seçiyo artık, kadınlarında gözü yukarda,kıt kanaat geçinelim kuru soğan yiyelim tarzı kadınlarda kalmadı,biçok kadında eşini bırak eşinin ailesinin parasına bile göz dikiyo,kadınlar erkekleşti ya da erkekler kadınlaştı diye bişey yok zaman değişti beklentiler değişti iki insan beklentilerini asgari müşterekte buluşturuyorsa evlensinler bu kadar basit
erkekler daha çok beklentiye girmeye başladı bence . ben çevremdeki kadınlardan hiç şu marka arabası olsun evi olsun şurda beni mücehverlere boğsun dediklerini duymadım . hepsi orta halli insanlarla evlendiler . ama gel gör ki kıymet bilinmiyor .kadın hem evde çalış hem işte çalış canı yok mu bu kadının . maaşına göre eş seçimine ben kendim katılmıyorum . hoşlanmadığım kafamın uymadığı biriyse istediği kadar zengin olsun sallamam bile . ben kadınların artık daha gerçekçi olduklarını düşünüyorum ama erkekler öyle değil sırf çalışıyor diye evlenmek isteyenler var bu sağlıklı düşünce yapısı değil
ben özellikle üniversitede çok gördüm öyle kızlar hatta aileleri sırf zengin koca bulsunlar diye bulup buluşturup özel okula yollamışlar kızlarını, ellerinden ruj ayna düşmüyodu,nitekim amacına ulaşanlarda oldu, canım her tencerenin bi kapağı her kapının bi anahtarı vardır, o yüzden ben hiçbi beklentiyi hayat tarzını garipseyemiyorum artık, 27 senelik hayatım bana şaşırmamayı öğretti, kendi hayatımda lokal bakış açımla ne yaptım eşimle herşeyi konuştum ben çalışmak istiyodum zaten o da çalışmamı istiyodu, o polis diye bende memuriyet yolunu seçtim bu anlamda motive etti beni,çalıştığım içinde temizlikten yemeğe kadar herşeyime yardım eder,ama hem kadın çalışsın hem ben elimde kumanda göbeğimi kaşıyayım tipte bi erkek tabiki boğulası
Bencede "erkek" dediğin kadına hesap ödetmez.
Nişanlımda hiçbi zaman onun yanındayken hesap ödettirmez bana.
Bi kaç kere ödemeye çalıştığımda çok kırılmıştı ben de denemiyorum bile.
Çalışıp eve para getireceksin de demez. İster çalış ister çalışma kendi kararını kendin ver der.
Ben de evlendikten sonra çalışmayı düşünüyorum. Sonuçta yıllarca çalışmayı düşündüm üniversiteyi bitirdim kendi ekonomik özgürlüğümü kazanmak isterim tabiki. Ama düğüne az zaman kaldı ve şehir değiştireceğim o yüzden iki ay kadar askıya aldım bu düşünceyi
Birde çalıştığı halde bütün parasını kocasına veren kadınlar var. Bir arkadaşım öğretmen ve maaş kartını eşi kullanırmış haftada buna 5 tl verirmiş. Bir keresinde 5 tl 3 günde bitmiş bi daha istemiş kocasından dayağı yemiş adam " okul yakın otobüse binmiyorsun naptın o 5 lirayı sevgilinle mi yedin" diye hakaret etmiş. Ekonomik özgürlük çok önemli ama karşındaki adamın "adam" olması ondan daha çok önemli bence.
öyle tipte kızlarda var tabi ama geneli bu değil .kadının çalışması gerek tabi kendi geleceği için kariyeri için bende çalışan biriyim zaten çalışmasına birşey demiyorum kullanılmasından bahsediyorum
bir kadın ne için çalışır kendi ayakları üzerinde durmak için değil mi, olası bi ihanete,şiddete, hakarete boyun eğmek zorunda kalmamak,arkasında kimse olmasada kendisine bakabilecek durumda olmak için,ekonomik özgürlük, adı üstünde temelde bi özgürlüktür bu,kendini kullandırmayı seçmek ise bi seçim bi tercih,hayatta sen nerde durursan karşındakiler ona göre konumlanır,kullanılıyosan demek ki karşı tarafa o izlenimi vermişsindir
o toplum mu dayak yiyor ,aldatılıyor aşağılanıyor.e tabi ama işte toplum baskısı sonucu boşanamıyorlar elalalem ne der diye . yazık oluyor bazılarına
o toplum mu dayak yiyor ,aldatılıyor aşağılanıyor.
onların ağzı torba değil büzesin. herkes sonunda kapısını kapar hayatını yaşar.
elalemin umrumu bu kadın evinde ne acılar yaşıyor.
kendi ayaklarının üstünde duran her kadın elalem ne deri düşünmemeli.
düşünürse hayatı boyunca acılar yaşamaya kendini hazırlamalı.
yada elalemi bir kenara bırakıp önce ben diyerek , o acılara son vermeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?