- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
- Konu Sahibi xGuzGulleri
-
Kötüye kötü demek suç, konu sahibini övüp erkekleri yememiz gerekiyordu. Geç anladık bunu.Sonra kırıcı olan biz oluyoruz. Burda erkeklere hakaret etsek benden iyisi yok, sorun sende diyince benden kötüsü yok
Çok güzel ifade etmişsiniz. Peki siz bu olacak iş olmasın diye ugrasiyorsunuz. Onun için herhangi bir çözüm aradınız mı?31 yasindayim beni de hoslandigim hicbir erkek begenmiyor.
Ama soyle bisey var cirkin diilim. Mesela beni kadinlar begenir genelde, bakimsizsin ama yuzun cok guzel derler. Erkek arkadaslarim, erkek kankalarim da begenir. Su ana kadar durup dururken "en buyuk kk yuzun ne kadar guzel ne kadar hos bir kizsin" lafini cok duydum gerek kadin gerekse erkek dostlarimdan. Su an sisman ve asiri bakimsizim. Ama bakimli oldugum bir zaman da vardi. 54 kiloydum guzel giyinirdim sacim basim guzeldi. Ve erkeklerle ayni basarisizligim suruyordu. Butun erkekler beni reddediyordu. Hatta bir tanesi bana demisti ki: "senin fiziginde, senin egitiminde, zekanda baska biri olsa inan hic dusunmeden evet derdim. Ama seni nedense cekici bulamiyorum kusura bakma. Cunku avcumun icinde gibisin, gizemin yok, ne yapsam evet diyorsun, kabul ediyorsun bilmiyorum nedense bir karsi cins olarak seni cekici bulamiyorum". demisti.
Bunu neden anlattim, cunku muhtemelen sorun fiziginde, cenende, kasinda gozunde filan degil.
Evet dis gorunus onemli, fresh, ozguvenli, bakimli bir goruntun olmasi onemli, cekici olmak icin. Evet spor yapacaksin, her gun dus alacaksin, hafif bir makyaj olabilir, saclarin yuzune yakisacak, kendine has giyim tarzini olusturacaksin, evden cikmadan aynaya bakacaksin, kendini begenerek o sekilde evden cikip hayata karisacaksin... vs vs.
Ama farkindaysan bunlarin da OZGUVEN ile alakasi var cunku en onemli sey ozguven. Dik bir durusun olacak, hayat hafif, pozitif, guzel bir pencereden bakacaksin. Kendi kendine yeteceksin. Kimseye eyvallahin olmayacak. "Hayatima giren erkek cok sansli". Buna inanacaksin. Sana kimse kotu davranma hakkini kendinde goremeyecek.
Ben erkekler konusunda basarisiz oldugum icin basarili insanlarin ortak ozelliklerine baktim ve bunlari saptadim. Ben ne yapiyorsam tersini yapiyorlar serefsizler
Mesela ben ozguvensizimdir, bazen tum dunya bana karsi birlik olmus da arkamdan dalga geciyor gibi hissederim. Ortaokulda ben de senin gibi akran zorbaligina ugradim. Ondan dolayi halen su yasimda isyerinde benimle dalga geciyorlar, beni sevmiyorlar diye paranoyalara kapilirim. Habire depresyona girdigim icin ise babaanne kiyafetleriyle, sac bas taranmamis halde giderim. Birinden hoslaninca gider ona kendimi kotulerim. Adeta o is olmasin diye ugrasirim ki reddedilmenin rahatligini yasayayim. Ayrica o kadar duyarliyim ki reddedilmeye, biri benden uzaklastikca ona daha cok yapisirim, pesinden kosarim, kaygilarimi ask ile karistiririm, asktan yataklara duserim. Yapistikca yapisirim o kisiye.
Zaman zaman senin gibi "erkekler yuzeysel ve hicbiri hak etmiyor, cok guzellesip hepsinden intikam alicam" gibi hayallere kapilirim, ofke dolarim. Butun evli kadinlar, iliskisi olan kadinlar Adriana Lima degil ama, mesela bunu unuturum. Erkekleri genellerim. Kendi sectigim erkeklerin yanlis olabilecegi, gidip de en baglanmak istemeyen, beni en cabuk reddedecek, birakacak, aldatacak kisilere ilgi duydugum aklima gelmez.
Senin de konularindan, sevgi acligi yeterince karsilanmamis, sevilmemis, dislanmis, ilgiye, sevgiye ac bir insan oldugunu anliyorum. Bunun icin dunyayi suclamayi birak evet insanlarin birtakim hatalari oldu ama artik yetiskinsin. Online terapiler var, psikoloji kitaplari var, onlari oku, bir degisim surecine gir. Iyimser ve gercekci olmaya calis. Erkekleri bosver, onemli olan sen kimsin, su an hayatini guzellestirmek icin, kendini sagaltmak icin ne yapabilirsin? Onemli olan bu. Sen kendin mutlu oldukca baska basarilar, gerek egitim, gerek is, gerek iliskiler seni takip edecek.
Belki de böyle rahatlıyordu.Aynı şey okul hayatıyla ilgili konuda da var. Hayatında yolunda gitmeyen her şey için başkaları ya da başka şeyler suçlu. Kendi davranışlarının ve düşüncelerinin kendi hayatı üzerinde hiç bir etkisi yok konu sahibine göre.
Ne yapıyorlar mesela yeşil ışık dediğiniz ne?
Açılıyorum reddedılıyorum yazmıssın
Nasil acılıyorsun peki, hıc konusmadan?
Bu nasıl bir tabir. Her ışık gördüğünüz yere koşuyor musunuz?
Kızlar size kolay gelsin. Bu iş uzar çözülmez.
Yesil ısıktan kastın ne, napıyor lar?
Bence çirkin bir kız degilsin. Sadece negatifsin. Hayata hep negatif yönlerden bakıyorsun, mutsuz olmayı seviyorsun, enerji emici bir insansın.
İnsanlar da bu yüzden seninle olmak istemiyor.
Yoksa güzellikle cirkinlikle alakası yok. Sağına soluna bir baksana. Mutlu ilişkisi olan insanların kaçı çok güzel? Kilo problemi olan,sivilce problemi olan, aile problemi olan ne kadar cok kadın var yanindaki erkekle mutlu bir birliktelik içine giren...
Madem paran var estetiğe değil,psikologa git. Çok fazla da değil. Seans başı 150'den bir sene gitsen belki hayata baktığın yönü değiştirebilirsin.
Sorun kesinlikle tipinde değil,içinde . Benim mesela şu forumda tanisip arkadaş olmak istediğim çok insan var. Ama sen bunlardan değilsin. Tam tersi çevremde olsan görmezden gelmek isteyeceğim bir insansın.
Eminim bir sürü kişi icin de durum budur.
Yani sorunu yanlış yerde arıyorsun . Estetiğe değil psikologa gitmelisin kesinlikle
Belki de böyle rahatlıyordu.
Yani hayatındaki bütün olumsuzlukları, bütün kötü ve negatif olayları başkasının üzerine yıkarak kendini rahatlatıyordu.
Biz doğruları söyleyince ağır geldi.
Konu sahibinin acilen bir destek almasını diliyorum, okul veya diğer kendi tercihleri için başkalarını suçlamak kendisini kandırmaktan başka birşey değil.
Diğer konulara bakınca hatırladım, bakin terapiye gittiğinizde terapileriniz sizle hep sizinle alakalı şeyleri konuşur. Çünkü sorunları ancak kendimizde topladığımızda çözüm bulabiliriz. Yani biri sizi beğenmiyorsa buna müdahale edemezsiniz. ama birinin sizi beğenmemesi durumunda hissedeceğiniz duygularla basetmeyi öğrenmek bizim elimizde. Okuldaki başarın için başkaları suçlu, iliskilerin için erkekler ve bedeninde kendince bulduğun uzuvlar suçlu. Peki gerçekten sorun acaba bunlar mi?
Bak yine kendi tercihin için başkalarını suçluyorsun.Örnek vereyim bir çocuğu seviyordum. Onunla ortak arkadaşlarımız vardı. Bir gün yanlarına gittim. İşte arkadasi sordu senin sevdiğin var mı dedi o da yok dedi. Benimle de çok ilgiliydi. Ortak arkadaşlarımız sayesinde onu sevdiğimi öğrendi. Ve de sevdigim var aslında kızı beğendim ama saf demiş.
Dış gorunusumu de degistirmeliyim. Eskiden pozitiftim ama akrabalar ve platonik aşk yüzünden çok değiştim. Şimdi eskisi gibi olmak için çalışıyorum. İnşallah da basaracagim
Okulda dışlanma sebebim aslında başarılı ve hocalar tarafından seviliyor oluşumdu. Derslerim iyi olduğu için kiskanilirdim. Bos derslerde tenefuslerde ogle aralarinda bile soru cozerdim. Meslek lisesi okudum ve meslek dersleri vs ağırdı. O yüzden çok iyi bir yeri kazanamadim. Ama elimden geleni yaptim
Ücretsiz terapi bulurmusunuz bilmiyorum bazı psikoterapist gruplarda supervizyon için gönüllü arıyorlar, yani ücretsiz oluyor. Bi araştırın sosyal platformlarda.İnternetten online ücretsiz terapi bulabilir miyim?
Elin adamından beklediğiniz sevgi ve şefkati kendinize gösterin.Daha önce bu tarz bir şey yaşayan var mı bilmiyorum ama kimi sevsem reddediliyorum. Resmen aşkla imtihan ediliyorum. Platonik seviyorum beğeniyorum. Sonra karşımdaki kişi de bana yeşil ışık yakıyor. Benden bundan cesaret alarak sevgimi belli ediyorum. Ve karsimdaki kişinin ya sevgilisi ya da sevdiği biri çıkıyor. Hoşlandığım kişi de beni sucluyor. Defalarca kez başıma geldi. Artık pes etmek üzereyim. İlk sevgilim 3 yıl önce oldu. 1 hafta çıktık sonra da beni 3 kızla aldattığını öğrendim. Ama arkadaşlarıma göre onun ugruna aglamadigim için ben suçluyum. Virüs bitince ilk isim gidip estetik yaptırmak olacak. Bütün erkekler dış görünüşten başka bir şeyle ilgilenmiyorlar. Sevmeyi ve sevilmeyi cok istiyorum. 2 3 yıl öncesine kadar ask acisi çeken arkadaşlarım suan ya nişanlı ya da evliler. Ben ise yıllardır bu acıyla yaşıyorum. Beni isteyenler de oldu ama onlarla bir türlü dikiş tutturamadim. Bunun çözümü nedir? İlla bir erkek tarafından sevilmek için güzel ve zalim mi olmak lazım? Süründurmek mi lazım? Çünkü kimi sevdiysem benimle mutlu olmayı değil surunmeyi tercih etti.
Bak yine kendi tercihin için başkalarını suçluyorsun.
Dersler ağırdı, o yüzden çok iyi bir yeri kazanamadım diyorsun. E bu senin seçimin. E sen ders çalışmamışsın. Demek ki o kadar çalışkan değilmişsin. Bu da mı başkalarının suçu?
Bende Anadolu meslek çıkışlıyım ama çok iyi bir üniversitede okuyorum, e gidip bunu okuluma mal edemem, çünkü ben çalıştım ben çabaladım gece gündüz ben test çözdüm. Başarı benim başarım. Aynı şekilde başarısız olsaydım da bu derslerin ya da arkadaşlarımın suçu değil benim başarısızlığım olurdu. Hayatındaki herkes için başkalarını suçluyorsun, bunu adet edinmişsin.
Hangi ildesiniz ben ilan görürsem mesaj atayimİnternetten online ücretsiz terapi bulabilir miyim?
Bize her tebessüm edene ılgılenene sigaramızı yakana sandalyemızı çekene orda usursun bu tarafa gel diyene 'bu bana asık benden hoslaniyor bunlarda yesil ısık' diyemeyız.Örnek vereyim bir çocuğu seviyordum. Onunla ortak arkadaşlarımız vardı. Bir gün yanlarına gittim. İşte arkadasi sordu senin sevdiğin var mı dedi o da yok dedi. Benimle de çok ilgiliydi. Ortak arkadaşlarımız sayesinde onu sevdiğimi öğrendi. Ve de sevdigim var aslında kızı beğendim ama saf demiş.
Dış gorunusumu de degistirmeliyim. Eskiden pozitiftim ama akrabalar ve platonik aşk yüzünden çok değiştim. Şimdi eskisi gibi olmak için çalışıyorum. İnşallah da basaracagim
Okulda dışlanma sebebim aslında başarılı ve hocalar tarafından seviliyor oluşumdu. Derslerim iyi olduğu için kiskanilirdim. Bos derslerde tenefuslerde ogle aralarinda bile soru cozerdim. Meslek lisesi okudum ve meslek dersleri vs ağırdı. O yüzden çok iyi bir yeri kazanamadim. Ama elimden geleni yaptim
Örnek vereyim bir çocuğu seviyordum. Onunla ortak arkadaşlarımız vardı. Bir gün yanlarına gittim. İşte arkadasi sordu senin sevdiğin var mı dedi o da yok dedi. Benimle de çok ilgiliydi. Ortak arkadaşlarımız sayesinde onu sevdiğimi öğrendi. Ve de sevdigim var aslında kızı beğendim ama saf demiş.
Hangi ildesiniz ben ilan görürsem mesaj atayim
Sorumuza cevap vermemişsiniz ki. Yeşil ışık nerde burda, oynanan duygular nerde? İlgiliydi diyorsunuz ne yaptı da ilgiliydi onu soruyoruz. Burda yazdığınıza göre siz kendi kendinize aşık olmuş kendi kendinize acı çekmişsiniz. Karşı tarafın tek kusuru sevdiği varken yok demesi onu da ne sizinle ne başka bir arkadaşıyla paylaşmak zorunda. Gelip size seni seviyorum demiş sonra başkasıyla sevgili olmuş gibi tepki vermenize neden olacak bir durum yok ortada.
Bulursunuz, biraz araştırın.Ankara
Benim panik atağımla dalga geçti
Yani? Sizin ciddi anlamda kendinizi ifade etme sıkıntınız var farkından mısınız? Umarım gerçek hayatta da böyle değilsinizdir. Ben ne soruyorum siz alakasız ne cevap veriyorsunuz.
Merak etmeyin değilim sadece buraya bazı şeyleri yazamam. Zaten güzel olunca erkekler hiçbir şeyi umursamiyorlar. Eski sevdiğim çocuk sevdigim kiz güzel olsun da namussuz olsa da severim onu dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?