off sana laf anlatmıyorum artık anlamıyorsun çünkü.senin dediklerine göre herkes meleğinden birinle evlensin çıkıyor zaten ben onun için dedim onu .o benim düşüncem değil.sana göre uygun olabilir bir başkası için uygun olmaz demek istedğim.bir doktor arkadaşım vardı hemşire istemem benim dengim olucak diyordu mesela .bakış açısına göre değişir o.ben senı asagılamadım kı demınden berı doktor doktorla evlenmelı muhendıs muhendısle evlenmelı dıyıp duruyorsun bende sana diyorum kı egıtım sevıyelerı aynı olmalı yanı üniversiteyse unıversıte ..cocuk gibi davranıyorsun umarım farkındasındır hala hemşireyle muhendıs eşit degıl dıyorsun evet meslek olarak esıt degıl egıtım olarak esıt bende sana halıyle profılınde yazdıgı ıcın dıyorum musterı temsılcısıyle doktor nasıl esıt oluyor kendı savundugunla kendın ters dusuyorsun
sana göre öle .bir başkası içinde başka olabilir bunun sonu yok .bu şekilde düşünüp insanları değersizleştime çabasındasınız benim için demiyorum asla ben zaten eğitimliyim .lise mezunu bir kız mühendisle evlenmez .kusura bakmada sana mı sorucak allahaşkına ?herkes kendine baksın canım .
yok neden korkayım alsalar alırlardı kaç yaşına gelmiş adam demek ki başarılı olamamışlar bu saatte kadar bundan sonrada birşey olmaz evelallah.
ya ben cidden çözmedim bu durumu,bu kadar okudun ,bu kadar ateşli savunuyosun da savunduğun meslek müstakbel eşininki,üstün gördüğün kendi mesleğini de evlenince yapmıcam,evde kocaya hizmet etcem diyosun...
öğretmenlik hemşirelikten daha üstün ayrıca istanbul üniveristesi mezunuyum zoruna mı gitti şekerim hadi işine .hemşireler maalesef çok zor şartlar altında çalşıyolar ben öle değilim istersem özel bir okulda senin hiçde alamayacağın paralarla çalşırım .aşık atamazmışım zaten kulvarımda değilsin .bir hemşireyle üstünlük mücadlesine girmem gerek yok herşey ortada .
evet sevdiğim adam için hizmetçi olucam sanane ki bundan .neyi anlamadın anlamadım bende .ben kimsenin mesleğini savunmuyorum .onlar dedi siz neden öle sitiyorsunuz diye .ben istemedim ki ayrıca o beni istedi.
öğretmenlik hemşirelikten daha üstün ayrıca istanbul üniveristesi mezunuyum zoruna mı gitti şekerim hadi işine .hemşireler maalesef çok zor şartlar altında çalşıyolar ben öle değilim istersem özel bir okulda senin hiçde alamayacağın paralarla çalşırım .aşık atamazmışım zaten kulvarımda değilsin .bir hemşireyle üstünlük mücadlesine girmem gerek yok herşey ortada .
off sana laf anlatmıyorum artık anlamıyorsun çünkü.senin dediklerine göre herkes meleğinden birinle evlensin çıkıyor zaten ben onun için dedim onu .o benim düşüncem değil.sana göre uygun olabilir bir başkası için uygun olmaz demek istedğim.bir doktor arkadaşım vardı hemşire istemem benim dengim olucak diyordu mesela .bakış açısına göre değişir o.
Lise mezunu bir kız mühendisle evlenebilir tabi ki AMA yalnızca o adam isterse.Eğer o adam çalışan,üniv. mezunu bir kadın isterse o lise mezunu kızımızın şansı yok.Ve sen bu durumda çalışan kadın isteyen mühendise çıkarcı ve aşktan anlamaz diyorsun.Ne kadar da bencilsin öyle?O adam çalışan kadın isterse lise mezunu kız ile evlenmez bu kadar basit.Bunun neresi çıkarcılık?Tek taraflı bakıyorsun olaya ve aşırı tek taraflısın.Karşı tarafın da insan olduğunu,isteklerinin olabileceğini göz ardı etmenin de bu kadarı yani..Ama doğru..Sen el üstünde tutulması gereken bir prensessin.Karşı taraf da köle...Karşı tarafın isteği olamaz..Üzgünüm sen ne dediğinin farkında değilsin bence.
ben seçiminize karışmadım ki,kendi bileceğiniz bişey,sadece mesleğinizi o kadar üstün görüp,milletle kavga edip,evimde oturup hizmetçilik edicem deyişiniz komik oldu da..
neyse benı anlamak anlayan arkadaslarım anladı 1 kısının anlamamaı önemli değil üstelikte öğretmenmişsin ..
neyse bir kezde arkadaslara söylüyorum cevap verırsenız sevınırım kızlar
benım fıkrımce evlenırken ılerde sorun cıkmaması adına çiftlerin eğitim sevıyesı eşit olmalı dıyorum lıse ıse lıse unıversıte ıse unıversıte..
şimdi burdan şöyle bir anlam çıkarılabılırmı herkes kendı mesleğiyle ilgili biriyle evlenır eğer sizde böyle anlarsanız ben kendımı yanlıs ifade etmıs olucam ve duzeltıcem
bence namusyla çalışılan her meslek kutsaldır .yani meslek diye birşey yok aslında o meselği icra eden kişiye göre değişir .her meslekta iyide vardır kötüde .önemli olan o işin layığıyla yapılması .Aman yere düşüp bir yerinizi kırmayın... dikkat edin..
melseğim tabikide üstün öğretmenlik yani bence her meslekten üstün zaten .herkesi yetiştiren öğretmendir .şimdi bu konuda tartışmayacağım seninle .istemiyor çalışmamı çalşırım da hizmetçilikde yaparım .bir kadının ev hanımı olması hizmetçilik neden oluyor ki anlamıyorum .neyse ya sıkıldım artık.
neyse benı anlamak anlayan arkadaslarım anladı 1 kısının anlamamaı önemli değil üstelikte öğretmenmişsin ..
neyse bir kezde arkadaslara söylüyorum cevap verırsenız sevınırım kızlar
benım fıkrımce evlenırken ılerde sorun cıkmaması adına çiftlerin eğitim sevıyesı eşit olmalı dıyorum lıse ıse lıse unıversıte ıse unıversıte..
şimdi burdan şöyle bir anlam çıkarılabılırmı herkes kendı mesleğiyle ilgili biriyle evlenır eğer sizde böyle anlarsanız ben kendımı yanlıs ifade etmıs olucam ve duzeltıcem
Ben bu fikre katılıyorum, eğitim durumu eşit olmalı...
Ama her evlilikte eşit mi, tabi ki değil...
Eşit olmayan insanlar evliliğinde mutlu mu ? Mutlu...
Eşit olanlar evliliğinde mutsuz mu, boşanıyor mu? Evet, herşey tastamam olsa da boşanmalar, sevgisizlikler, saygısızlıklar oluyor...
İnsanlar hayal kurarken, Allah gülermiş...
Bizim istediğimizle
olsaydı herşey, hayat çok güzel olurdu...[/QUOTE
tabiki istisnai durumlar var anlasabılıyorlar etıkete önem vermıyorlar...
ben daha çok kültür seviyesi uygun olmalı diye düşünüyorum,eğitimde ziyade...malu kültür eğitimle olmuyor bizde na yazık ki,forumdaki örneklerde görüldüğü gibi..
o yıllarca okuyup uzman dr. olmuş ne hödükler var,hastanelerde görüyoruz..ama mesela lortaokul,lise mezunu olup,yazar,şair olan,pırıl pırıl insanlar...
evet haklısın buda önemli bir konu
yani özet olarak benım yazdıgımdan aynı meslek gurubu olacak diye bir anlam cıkmıyor değil mi
melseğim tabikide üstün öğretmenlik yani bence her meslekten üstün zaten .herkesi yetiştiren öğretmendir .şimdi bu konuda tartışmayacağım seninle .istemiyor çalışmamı çalşırım da hizmetçilikde yaparım .bir kadının ev hanımı olması hizmetçilik neden oluyor ki anlamıyorum .neyse ya sıkıldım artık.
arkadaşım sana bir tavsiye sen bu ve benzeri konularda sinirlerini neden yıpratıyorsun ki...
git çeyiz gelinlik nişanlandım sözlendim konularına bak evlenecekmişsin eylülde .... sen sağ herkes selamet...sen boşver böyle şeylere kafa yorup laf yetiştirmeye çalışma, yemek tarifi falan biriktir....
sinirlerin de gerilmez ceza da almazsın ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?