Ben erkek olsaydım,okumuş,kültürlü,güzel ve güçlü biri ile evlenmek isterdim.Kadınlar nasıl yakışıklı,okumuş erkek arıyorlarsa ve bu suç,nankörlük olmuyorsa;erkekğin de o vasıflarda birini istemesi normal.Çoğu erkek eşinin çalışmasını maddiyat açısından düşünmüyor.Çalışan kadın daha saygın oluyor toplumda,oysaki diğeri de evde çalışıyor.Şu var ki,çalışan kadınların çoğu eve gelince anneliğe ve ev işine de devam ediyor. :)
Sizin gözlemleriniz size doğru,benimkiler de bana.Celallenmenize gerek yoktu. :) Ben kendi evliliğim için konuştum ve erkek olsaydım şöyle düşünürdüm ,diye ekledim.Çalışan kadın kendini salmıyor,evli ,iki çocuklu bir arkadaşım var.Zamanında çalışmış,aktif olmanın tadını almıi.Şu an depresyonda.Çok bakımsız,saç,baş bi tarafta.Sürekli huzursuz,ev kadını oldum ,diye.Bana özeniyor.Ne güzel çalışıyorsun,üretiyorsun,evinin işini yapmıyorsun.Benim yaptığım iş nankör,evi temizle,toz,yemek ,bulaşık evde çürüdüm diye ağlıyor ki maddi durumları da iyi.İçinden gelmiyır kızın.Etrafıma bakıyorum en aktif ev kadını komşu toplantısına gidip dedikodu yapıyor tüm gün.Sıkıcı ve lüzumsuz. :)
niye çalışan bayanlar da bi savunma psikolojisi var anlamıyorum..biz daha iyiyiz bakımlıyız laf kalabalığından öte deil bunlar..
bi erkeğin bayandan para beklentisi varsa illa çalışmasını istiyorsa bu en berbat erkektir..
erkek karısını çalışma konusunda özgür bırakmalıdır..ha karısının çalışmasını isteyendense istemeyen bana daha makul erkek geliyor..
İhtiyacım olmadığını söylemiştim baştan. :) Eşimin kazancımda zerre kadar gözü yok.Hepsini kendime harcarım,maaşım iyi olduğu için üstüne bir de birikim yaparım. :) Eşim evimize haftada 3 gün gelen kadının parasını bile bana ödetmez. :) Ha,eşimin kazancı iyi olmasaydı(Allah'ım kem gözlerden korusun-nazar değer diye bunu dillendirmem hiç) eve ben de katkıda bulunurdum.Eşimin parası benim param,benimki eşimin. :) O arkadaşıma gelince,kızın güzel bir evliliği var,çocukları da...Her şey yolunda,ama çalışmak onun için de vazgeçilmez.Artık çalışan her kadının ihtiyacı var,anlayışını kendinizi rahatlatmak için kullanmaktan vazgeçmelisiniz.Sabancı'nın kızı niye çalışıyor ,bu kadar saygın sizce?
canım aynen ya .nedir bu bide yani sonra biz bakımlıyız onlar salaş vs .ben örnek veriyorum kendi ailemden anlamıyolar.adam ben çalışan kadın istiyorum diyorsa onda vardır sorun yani.ya parası yoktur geçienmez ya aç gözlüdür yada daha yüksek standart yaşamak istiyordur .evlenme programlarına katılanlarda işte adamlar emekli olsun diyor mesela .erkek bakıcak yuvasına çalışkan olucak muhtaç olmayacak kadınıın parasına .valla bencede illa çalışan kadın istiyorum diyen erkeği çalıştığım halde istemiyorum bu kadar net .isteyenlerde şaşırıyorum .ben seven her şekilde sevicek arkadaş .çıkar ilşkisi istemiyorum ben .
Çıkar ilişkisi istemiyorsunuz ,ama evi barkı olan,iyi para kazanan koca istiyorsunuz.Gerçekten hiç çıkar ilişkisi yok.
Kadınlar çalışmaktan gocunmuyor , tabiki çalışacak kendi ayakları üzerinde duracak.. Benim burda dikkatimi çeken şey erkek hem maddi hem manevi olarak rahatlıyor sıkıntıya gelemiyor, kadın hem dışarıda çalışıyor yoruluyor hem evde yıpranıyor.. Erkeklerin çoğu karısı hem çalıssın eve katkı sağlasın hemde iyi bir ev hanımı olsun diyor.. Nerde bu yoğurdun bolluğu diyorum? Madem çalışan eş istiyor poposunu az kaldırsın da evde ki sorumluluğa ortak olsun diyorum.. Ama onlar napıyor part time çalışan garanti kazancı olan meslek sahibi birisi olsun aman benden bişey beklemesin ben evde rahatımı konforumu yaşayayım diyor işin acı tarafı da, görüyorum ki bir çok kadın bu muameleyi olağan görüyor ee o zaman hakediyor ne diyeyim !!!
Sizin gözlemleriniz size doğru,benimkiler de bana.Celallenmenize gerek yoktu. :) Ben kendi evliliğim için konuştum ve erkek olsaydım şöyle düşünürdüm ,diye ekledim.Çalışan kadın kendini salmıyor,evli ,iki çocuklu bir arkadaşım var.Zamanında çalışmış,aktif olmanın tadını almıi.Şu an depresyonda.Çok bakımsız,saç,baş bi tarafta.Sürekli huzursuz,ev kadını oldum ,diye.Bana özeniyor.Ne güzel çalışıyorsun,üretiyorsun,evinin işini yapmıyorsun.Benim yaptığım iş nankör,evi temizle,toz,yemek ,bulaşık evde çürüdüm diye ağlıyor ki maddi durumları da iyi.İçinden gelmiyır kızın.Etrafıma bakıyorum en aktif ev kadını komşu toplantısına gidip dedikodu yapıyor tüm gün.Sıkıcı ve lüzumsuz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?