erkeklerin eslerine dogum hediyesi alma gibi bir adet varmidir

Ben dogum yaptiktan sonra esim bana altin almadi. İstedigim birseyi aldi. Tablett )))

Valla ben 24 yaşındayım, şu yaşıma kadar ne ailemden ne de eşten dosttan böyle bi adeti geleneği duymamıştım.
Taaa ki bu yaza kadar. Aynı işyerinde çalıştığımız bi arkadaşın hanımı yeni doğum yapmıştı çocukta geldi bayan olarak bize fikir danıştı.
Doğum hediyesi almak istiyorum,bilezik takayım diyorum dedi.
Ben şaşırdım ama tabi durumun varsa al sevinir geleceğe de yatırım gibi olur demiştim.
Yaşadığım şehirde böyle bişeyi daha önce duymamıştım ama bu bahsettiğim arkadaşta Kayseriliydi.Onlar böyle görmüş böyle yetişmişler ailede, kendisi bunu söyledi.
O yüzden bence gereklilik değil ama eşinin gönlünden kopuyorsa ve tabi imkanı da varsa alsın bişeyler neden olmasın :)
Almasa da evlilikte 1 lira bile ortaktır, çokta önemli değil bence...

Bu bir gereklilik meselesi değil bence durumu olan ev de hediye eder arabada ya da alma geregi duymaz el alem ne diyecek diye eşe bir şey alınmamalı ama etrafta çok dedikoducu varsa bilemiyorum :)

yani sizinde istediginiz bir şey varsa bileklik küpe vs alınabilir yani. eşim de bana doğum olsun kızımla sana hediye alıcam demişti. ama almasada kimse sormazdı yani. eşimin tarafından kimse bana çöp bile almadı ama bazıları gelimlerine bilezik alıyormuş torun verdi diye ahh nerde öyle düşünceli kv kp?

Aminn canımm allahrazaolsun..bende bebegimle beraber yeniden doğmak kötü herseyi unutmak evliligime bile sıfırdan başlamak kötü herseyi unutmak istiyorum.40hafta olmasina 19gun kaldı nezaman doğacak acaba :)) Allah evlatlarinida sana bagislasin canım eşinle beraber hep mutlu ol inşallah

Ben düğün takilarimi kv deden zor kurtardım doğumda bişey takmaz kardeşleri toplamda üç erkek çeyrek takicakms sanirim bebeğe..walla encok istedgm bebegim sağlıkla dogsun yeter .

benim yasadıgım sehirde halen var.doğumda eşi ya bilezik,ya bir takı hediye eder gayette incelik bence bi doğurayım bende isterim

aslında adet degildir bu güzel düşüncedir.esinizin içinden geliyorsa yapsın.benm esim ilk dogumumda yeni bi telefon almıstı ikinci dogumumda birsey almadı ama bir nmiktar para verdi istedigin birsey varsa al askım dedi her zaman verir ama hani dogumdan cıkınca belkide acı cekiyoruz diye içlerinden geliyor ama bence güzel olur süpriz yapması,sonucta siz ona allahın hediyesini getiriyorsunuz ne zorlukla bi tesekkür vaabında oda bir hediye alabilir. kadınlar dogumdan cıkınca duygusallasıyor, 40 gün boyunca daha bi kırılgan oluyor,daha bir ilgi bekliyor. bu dönemde eslerin iyi, ilgili davranması,yanınızda olması ve ufak suprizler yapması gercekten lohusa kadını iyi hissettirir

U
arkadaşıma eşi bmw aldı ya şu var parası olan uyduruyor adet diye. zaten doğum ve bakımı başlı başına büyük masrafken duygusal desek olsa yeterli

Aynen katiliyorum millet gösteriş icin neler cikaricagini sasirdi artik durumu olan var olmayan var benim oglum doğduğunda esim kocaman bi cicek almis bebek var ustundede ben geldim yaziyorduncok hosuma gitmişti baskada bisey almadi gerekde duymadim deddiginiz gibi dogum basli basina bi masraf zaten..

Artik ebelerde alismis heraldeki benim kolumda bitane kelepcem vardi cikaramadik aniden doğuma girdigim icin kaldi kolumda dogumu yaptim ciktim hemsire geldi muayeneye dogum hediyesimi kolundaki dedi

Eşimin halasi bana kocan ne aldi dogumda dedi cicek yaptirmis dedim onu demiyorum hediye ne anldi dedi bisey almadi oglum bana yeter dedim (Allah öyle kocalari ellere vermis diyo) kendi durumuda hic yok bunu diyen kisi ozentilik yani öyle olmamak lazin

bence cok sacma.. zaten bebek tek basına yapılabılen bişi degildir sadece 9 ay karında tasımak annelık gorevı.. ee ozaman sızınde kocanıza bı hedıye almanız lazm malum esınız olmadan bebekde yapamazdınız.. ama karısına hedıye alan varsada ıncelıktendır he bu degıldır almayanlar kaba.. bence adet diil ınsan ısterse alır ıstemezse almaz

Bence de boyle bir adet yok ama ben istemiştim eşimden çok şık bir kolye aldı ama öyle birilerine göstermek gibi bi niyetimiz yoktu öyle hastanede filan takmadı sonradan evde verdi hediyesini.. Kayınvalidemde çok güzel bi kelepçe bilezik taktı..Kızım henüz 2aylık ben bu hediyeleri onun için saklayıp buyuynce ona vereceğim maksat doğumundan bir hatıra olsun maneviyatı önemli benim için.. Durumumuz yoksa zorlama kimseye birşey ispat etmek zorunda değilsin eşinde içinden geliyorsa alsın birşey ama kendi karar versin

bu bence adet değil ama hoşluktur yani
eşimde bana kelepçe aldı ama şöyle oldu ben güne girmiştim büyük bir kısmın parasını ordan verdik üstünü o tamamladı
hani bunu adet olduğundan değil ama çektiğim o eziyetlere karşılık bi güzellik yapmak için aldık bana hediye işte hadiyenin adetimi ollurmuş karı koca arasında:))))))
ki biz sevgililer günü falan bile kutlamayız hediye almayız yani

eşini zorlamak istemiyosan
beyaz altın tek taş alabilirsin :150 tl den başlar 600 tl ye kadar gider
beyaz sarı altın karışık künye alabilirsin:200 tl den başlar 1000 tl ye kadar gider
kolye alabilirsin ucunda nazar boncugu ayetel kürsi olanlar yada değişik bir sürü şekilde olanlar var:100 tl den 1000 tl ye kadar gider uygun bişey bulabilirsin yani aldırcak:)))))
zaten önemli olan maddi boyutu değilki maneviyetı:)

Adet kız tarafınında erkek tarafınında bebeğin doğumu için maddi duruma göre ama çeyrek ama tam altın takımıdır ama anneyede dogum hediyesi özellikle eşin; sorarak değilde, içinden geldiği için küçük bir jestidir. gene maddi durumuna göre ama incecikte olsa altın künye, yüzük vs. yada pırlanta, elmas gerdanlık, yüzük vs. önemli olan o günü anımsatacak bir hediye.

Iki dogumda da esim bana mukemmel bakti her işimi yapti bebekler gibi bakti bsna.ilk dogumumda hicbisey almamisti ikimiz de boyle bişey bilmiyirduk tabi donradan ogrendik.ee ikincide akillandim 2 tane gramaji agir bilezik aldırdım:)ilk dogumun da böyle ce hediyesini hallettik.alinsa fena olmuyor hani.

bende duymadım açıkçası istememde çok feodal geldi bana kv'nin doğum yaptım diye bana bişey takması ha takar mı takmaz mı bilemem ama beklemiyorum bişey, eşimde muhtemelen güzel bi çiçek yaptıracaktır

O zamanını bilir canım,bir gece ansızın hesabı yeterki saglıkla gelsin
Rabbim hepimizin evladını bagışlasın olana saglık olmayana hayırlısından versin(AMİN)

Vallahi biz kadınlar kendimize her ne şekilde hediye aldıracak olursak olalım kılıf buluyoruz yani,

-Tanışma yıldönümü
-Nişan yıldönümü
-Evlilik yıldönümü
-Sevgililer günü
-Anneler günü
-Dogum günü
-Hamile kaldım hediyesi
-Dogum hediyesi
-Kadınlar günü
-Yılbaşı
Ooooo bitmez bizim günümüz

Adamların neyi var bişe beklemezler garipler
Babalar günü,sevgililer günü,öyle aybaşı yılbaşı mevzusu eden bunun da tribini atan erkek nadirdir hatta numunedir valla,sırf şu adetler gereksiz günler için evliliklerde hep bir tatrtışma küsme kavga hatta boşanmalar yaşanmıştır,hediyeleşmek güzeldir ama bunu bir güne sıgdırıp o gün hayatı başka türlü yaşıyormuş gibi davranmanın mantıgını çözemedim bir türlü,sanki yılbaşında kırmızı don giyip bişiler olunca her zamankindne farklımı oluyor,yılın bir günü anneler günü sevgililer günü kutlanıyor kalan günlerde anne yada sevgili olmuyormuyuz bilemiyorum bana bu tip şeyler için eşimle kötü olmak ters geliyor

benim eşimde evlilik yıldönümünde ve doğum günlerinde bana buket gül getiriyordu
bende bidaha çiçek alma dedim yazık ya 2 gün sonra soluyor direk çöpe gidiyor
o para cebimizde kalsın dedim,banada gereksiz geliyor açıkçası
uzun zamandır çiçek aldığım yok
ama kullanılıcak hediyeye tabiki açığım

Son düzenleme:
bizdede yapılır ama benım eşim bana bişi almadı sadece çiçekyaptırdı zaten adetler hep bana olunca uygulanıyor kendısı hiçç uygulamaz hala başına kakıyorum yıllarcada kakıcam

Ilk doğumumda ki bundan on bir yıl evvel eşim bana o zamanın parasıyla bir milyarlık altın taktı ikinci doğumumda beş burma bîlezik taktı üçüncü doğumumda yanımda değildi beş bin lira yatırdı hesabıma doğum hediyesi olarak:) esasen ben altını çok severim elime elli lira geçse üstünü tamamlar çeyrek alırım:) şimdi kızlarımda bana çekmiş kumbaralarında para biriktirio altın alıyorlar
Bu arada altınlarım ev için bozuldu :) yeniden biriktiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…