Ilk doğumumda ki bundan on bir yıl evvel eşim bana o zamanın parasıyla bir milyarlık altın taktı ikinci doğumumda beş burma bîlezik taktı üçüncü doğumumda yanımda değildi beş bin lira yatırdı hesabıma doğum hediyesi olarak:) esasen ben altını çok severim elime elli lira geçse üstünü tamamlar çeyrek alırım:) şimdi kızlarımda bana çekmiş kumbaralarında para biriktirio altın alıyorlar
Bu arada altınlarım ev için bozuldu :) yeniden biriktiriyorum
Bu konuyu eşime okuttum utanmalısın dedimben iki kez ikiz doğurdum vallahi hiç altın maltın görmedim ama şükürler olsunki eşim her konuda yanımda olduğu için yardımdan başka bir beklenti içine girmedim iyikide girmemişim yoksa umma olurdum ALLAH korusun
öfff millet bir tarafından element uyduruyor işte.
mevcut adetler yetmedi bir de bunlar mı çıktı şimdi?
yok öyle bir adet, ama nezaket gösterir yapar o ayrı.
bunun mecburiyeti mi olur,evlendiğinizde her adeti eksiksiz yerine getirdiniz mi allasen??
Canım arkadaşım İnan ki mühim olan eşinin yanında olması ve huzurunuz. Biz neredeyse 12 yıllık evliyiz ama bunun nerdeyse 9 yılı ayrı geçti ve çok sorunlarımız oldu ben yavrularımı evvela Rabbim izniyle tek balına büyüttüm bir evîn hem erkeği hem kadını oldum hiç kolay değil halende öyleyim. Rabbim huzur versin cümlemize gerisi boş
Aminnn canım insallah evlatlarımız hayirli olsun sağlıkla büyüsün insallah.
Ben dogum yaptığımda öyle hediye almadım zaten böyle durumlarda bana göşteriş gibi gelir eşim de sag olsun baba çok destek olmuştur dogum da en büyük hediye yanımda olmasıydı benim için siz eşim bozulur demişsiniz birşey derlerse biz çok takmayız milletin ne değini en güzel günümü bi patavatsızın yüzün den heba edemem zaten ama üzülmesin diye eşiniz bir çiçek üstünde güzel görünür bi not yaza bilir birde çikolata falan alırna bilir şöyle gösterişli bi paketle gersin ağzı kapanır zaten soran olusa da bize özel söyleyemem de kapat konuyu bazıları çok sever eşinin aldığı maydonozu çelenk yapmayıhayırkı bi dogum yapın evladınız sağlıklı hayırlı olsun inş :)Kızlar merhaba,
Merak ettim daha önce duymamıştım bir arkadaşımdan duydum eşi doğum sonrasi tektas almış konu arasindada kayinvalidem de kolumdaki bilekligi aldı dedi.esimde yanımdaydı bu konu geçerken esim ben bu adeti bilmiyorum annemleride biliyorsun köylü kafa almazlar duysalar gulerler bile duymasinlar dedi ama bana dusen bişey varsa istedgn bişey varsa alayim dedi.bende bu adeti bilmiyorum açıkçası arkadasimada sormadim benim içinde evladının sağlıkla dünyaya gelmesi eşimin yanimda olması alacağı hediyelerden çok daha önemli..çiçek tabiki alır hastane odasına ama bişey alması gerekirmi gerçekten .hastaneye arkadaşlar falanca gelcek insanlarin düşüncesi benim için onemli olsada bu konuda değil ama esim sizde öyle bir adet varsa rezil olmayim dedi annemlerede sormak istemedim ...gerek varmi böyle biseye sizce ?eşleriniz size hediye aldimi dogum için ve ne aldı paylasabilirmisiniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?