Erken Anne Olmak Nasıl Bir Duygu?

Etrafınızı takmayın kendinizde bu gücü buluyorsanız olur hayat plan yaparken yaşadıklarımızmış 23 yaşındayım ve evliyim ve anneyim ve öğrenciyim hiç hayalimde aklımda yoktu ama nasipmiş oldu ve asla pişman degilim ne kadar zorlanırsam zorlanayım ne okuldan nede evladımdan şikayet etmem sadece aksiyonlu bir hayat bir sene içinde okulum bitecek inşallah oğlum 1.5 yaşına gelecek her şey daha rahat olacak

27 yasındayım bebegimi bekliyorum 28de kucagıma almıs oluyorum ,bence ideal zamanlar.. daha vücudumda,zihnimde,herseyimle daha yeni hazır oldugumu hissediyorum..

5yillik evliym 23 yasinda ilk bebeğimi kucagima aldim nasipse 26 nin sonlarına doğru ikinciyi alicam ben çok memnunum ama bu kişiden kisiye degisir ozellikle eş kisine gore degisir senin yapina gore degisir okul biter isinde gücünde olursun kariyer de yaparsin cocuk da cok da dusunme :)

Arkadaşlar çevremde bana gıcık olan birkaç insan senin yaşındakiler doğuruyor bile diyor bu da psikolojimi bozuyor artık.Çocuk bile düşünmeyen biriydim.

Elalem ne diyor diye mi merak ettiniz? O elalem siz hamilelikte kusarken gelip size bir tas çorba vermeyecek.
Yada aylarca belki de 2 yılı bulan uykusuzlukla boğuşurken, gelip sen dinlen ben evini temizler, çocuğuna bakarım demeyecek.
Çocuğunuz gaz sancısı ile kıvranırken gelip size yardım etmeyecek.
Tuvalet eğitiminde oraya buraya işerken, siz çocuğa sabretmek için dişlerinizi sıktığınızda, sizi gelip teselli etmeyecek.
Yada binlercesi.
Merak etmeyin. 27 yaşında anne oldum.
Hayattan bir şey kaybettim. 28 i de bekleseydim beklediğime pişman olmazdım diye düşünüyorum. Belki daha iyi bile olurdu. Evet yaş geçtikçe enerji düşüyor falan diyorlar ama 23 ile 27 arasında bu anlamda bir fark olduğunu düşünmüyorum.
23 ile 35 deseniz hadi belki.
Ki yaş ilerledikçe olgunluk, tecrübe ve ne istediğinizi bilmeniz açısından çokça avantajınız da oluyor...

Eğer bilinçsiz karambole bı annelikse yanlış yaptığını herşey de çocuğa zarar veriyorsunuz karışan çok oluyor bit bit ediyor herkes başında

Tek artısı boyunla çocuğun oluyor bı anda

Göğsünü kabartiyor :))

Canim Ben 24 yasinda anne oldum. Insanin evladi olunca tabi ki iyi ki dogmus diyorsun, hayata geldikten sonra bebegin olmadan bir saniye dusunemiyorsun ama sunu acikyureklilikle soyleyebilirim cocuk buyutmek,ev bakmak,iyi bir es olmak vs cok fazla emek istiyor. Kendine ait yasam alanin neredeyse bitiyor. Stresli oluyorsun zaman zaman, yoruluyorsun. Ayrica bir meslegin olmadan evlenmeni tavsiye etmem. Kimse bir gun bosanirim diye evlenmez ama dunyanin binbir hali var. Kimseye muhtac olmadan yasayacagin bir gelirin olsun once.anne olmak her yasta guzel.

Erken yaşta büyük sorumluluk almak demek bence herşey zamanında güzel 20 yaşında evlenmeyi düşünmeniz de yanlış diye düşünüyorum 20 yaşında siz daha çocuktunuz

Şu an 26 yaşındayım ilk çocuğuma hamileyim. Düşünüyorum 17-18 yaşında da evli olsam hamile olabilirdim ama o zamanki aklım ile şu an ki aklım arasında dağlar kadar fark var. İnsanın kişiliği oturuyor , olgunluk kazanıyor . Şu an çocuğumu yetiştirmek nasip olursa eğer ona katabileceklerimle 8 yıl önce katabileceklerim arasında dağlar kadar fark var..

Geç kalmadiniz konu sahibi kendinizi yetistirdiniz sıra gelecekteki cocuklarinizda

Erken anneliğe özenmeyin, önce okuyun sonra da biraz çalışın iş hayatında mutlaka bir tecrübeniz olsun. Bu devirde bir kadının meslek sahibi olması çok önemli, artık çocuk büyütürken sadece manevi destek yetmiyor. 2 çocuğum var, yaşım 29 ve maalesef 4 sene ara vermek zorunda kaldım. Şuanda iş hayatımı tekrardan düzene sokmak için resmen çırpınıyorum. Anne olduğum için elbette çok mutluyum ama ilerde hem kendime hem çocuklarıma iyi bir gelecek sağlamak için sadece eşimin geliri yetmeyebilir. Acele etmeyin, hayatı doya doya yaşayın.

26 yaşındayım bebegim 3 aylik.Hic bir seye gec kaldığımı düşünmüyorum. Okulumu bitirdim. Son sinifta basimi kitaptan kaldırmadım. Cok şükür atandim .Meslekte 4.senem .Kafam da rahat .Bence calisma planiniz varsa once iş edinin .Allah nasip ettikten sonra cocuk her zaman olur.

Okulum bittikten sonra işime odaklandım sonra evlendim en son çocuk için hazır oldum o da 28 yaş yani. Daha öncesini istemezdim hamile kaldıktan sonra daha iyi anladım maddiyat çok önemli. Bebeğe yetebilmek... kocası çok zengin olanlar var tabi ama mesele o değil. O çocuğa her türlü bakabilecek maddi manevi birlikte güçlü olmak. Bunu hangi yaşta yapabildiğinin önemi yok. Yeterki bunu yaptığında ebevyn ol

Çevreye göre değil kendi yapiniza göre değerlendirmelisiniz çocuk olayı büyük sorumluluk emek ister ve yorucu bir iştir ağır ameleliktir . Ve güzel bir duygudur o ayrı. Yaşınız uygun ergenlik bitmiş yetiskinsiniz ve yetişkin gibi kararlar alabiliyorsaniz neden olmasın . Ama siz hala çocuksaniz yaşamadığınız hevesler varsa erteleyin çocuk işini . Benim yengem benden bir buçuk yaş küçüktü evlendiğinde ve 18 yaşındaydı şimdi üç çocuğu var 26 yaşında ben 27 bir çocuğum var.

Ben 21 de evlenip 26 da anne oldum...ve bence epey erkendi 30 ve sonrasi daha mantıklı bence...
20leri kafa rahatlığı ile gecir ...adı üstünde 20ler cok cok genc bir donem...
Tabi bunu simdi anlıyorum o ayrı

30'umda evlendim. 32 yaşındayım anne olucam Allah nasip ederse.. Okul, iş hayatı vs derken tabi bir de aradığını bulma meselesi.. Ama hiç erken evlenseydim demedim. Eğer eşimi daha önce bulsaydım daha önce evlenirdim belki de ama çok önemli değil bunlar.
yaşın kaç olursa olsun mutlu olmayı bil. mutluluk evlilikte, gelinlikte, düğünde ya da bir kocada değildir. Anı yaşamak lazım

Çok ilginç geliyor bana bu konular. Herkesin hayat dizaynı başkadır. Ben 20 yaşında hem okumak hem evlenmek hem çocuk yapmak hem uzaya çıkmak isterim, başkası sadece gezmek ve uyumak ister, başkası gece gündüz sadece okumak ve okumak ister.

Erken anne olmak xin hayatta yaşadığı en güzel şey, ynin hayattaki tek kabusudur. Siz kendi hayatınıza bakın, ne istediğinize bakın. Cevaba göre zaten hayatınızı yönlendirmeyeceksiniz.

23 yasindayim 3yasinda ve 4aylik kizlarim var cook mutluyum Allah ima sukurlr olsun

19 da evlendim 20 de kızım doğdu birlikte büyüyoruz hergün birşey öğreniyorum iyiki de bu şekilde olmuş diyorum annemde benimde aynı yaşta anne olmuş ve biz çok iyi anlaşırdık

Cevap veren bütün hanımlara çok teşekkürler.Aday var ama o da kesin mi değil mi bilmiyorum bunlar nasip kısmet işi Rabbim hayırlıysak zaten bizi birbirimize yazmıştır.Yazılanları düşündüm de çok haklısınız.Kocamı ne kadar sevsem de ona güvenemem yine de dünyanın binbir türlü hali var kocamın eline de bakmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…