- Konu Sahibi Melis Turk
-
Çok ama çok güzel bir duygu annelik ne mal ile ne ev ile nede insanin kariyeri ile ölçülür yeri gelir herşey bulunur ama doğurmak anne olmak bambaşka ne güzel düşünceniz:))Katılıyorum ben 24 yaşında anne oldum ve İnann hiç pişman değilim iyi ki de olmuşum
Çevren cok kötü örneklerle dolu bilesinBen 27 yaşında bekar olmayı anlatayım
Cooook güzel birşey,
Paranı sadece kendine harcıyorsun, kimseye hesap vermiyorsun, bütün arkadaşlarınla hala lisede gibi bulusabiliyorsun, yıllık izinleri de yurt dışına gidebiliyorsun, evde seni bekleyen bir mutfak yok, büyük borçların altına girmemissin, kendinden başka kimsenin donu ütüsü konusunda endiselenmiyorsun...
Gerçekten çoook güzel birşey!
Erken evlenenlerin neyine ozendin ben de onu anlamadım.
Türkiye'de evlilik kadının sırtına kocaaaa bir yük, sorumluluk .
Sevgiliyken aynı evde yaşayıp beraber mutfağa giren arkadaşlarım bile nikah masasından sonra isten gelip erkek TV izlerken mutfakta koşturan kadına evriliyorlar.... Bebek desen zaten tamamen annenin sorumluglugunda...
Elbet bir güzelliği vardır ama nasılsa yaşayacaksın, neden bir an önce olsun derdindesin ki?
Önce bir kendi keyfine bak, yalnızlığın tadını çıkar, elbet evlenirsin...
Bu da tamamen gömmek olmuşBen 27 yaşında bekar olmayı anlatayım
Cooook güzel birşey,
Paranı sadece kendine harcıyorsun, kimseye hesap vermiyorsun, bütün arkadaşlarınla hala lisede gibi bulusabiliyorsun, yıllık izinleri de yurt dışına gidebiliyorsun, evde seni bekleyen bir mutfak yok, büyük borçların altına girmemissin, kendinden başka kimsenin donu ütüsü konusunda endiselenmiyorsun...
Gerçekten çoook güzel birşey!
Erken evlenenlerin neyine ozendin ben de onu anlamadım.
Türkiye'de evlilik kadının sırtına kocaaaa bir yük, sorumluluk .
Sevgiliyken aynı evde yaşayıp beraber mutfağa giren arkadaşlarım bile nikah masasından sonra isten gelip erkek TV izlerken mutfakta koşturan kadına evriliyorlar.... Bebek desen zaten tamamen annenin sorumluglugunda...
Elbet bir güzelliği vardır ama nasılsa yaşayacaksın, neden bir an önce olsun derdindesin ki?
Önce bir kendi keyfine bak, yalnızlığın tadını çıkar, elbet evlenirsin...
Anlatsam roman olur kısaca yazayım :)Şu an 23 yaşındayım,25 yaşında okul bitecek Allah nasip ederse 27'sinde falan anne olurum.İnternette görüyorum çoğu anne benden önce anne olmuş.Bu duygu nasıl bir duygu?Erken evlilik nasıl bir duygu?
Not:Okulum uzadı özel nedenlerden dolayı ve 25 yaşında mezun olacağım nasipse.Herhangi bir kıskançlık yok içimde okul olmasa 20'li yaşlarda evliliği isterdim yalan değil sadece merak ediyorum.
Maşallah böyle örneklerde var tabi :)Anlatsam roman olur kısaca yazayım :)
18 yaşında evlendim üniversiteye giderken hamileydim . Oğlum o yıl doğdu . Ailem destek oldu birlikte büyüttük . 18 yıllık evliyim .35 yaşındayım .Büyük oğlum 17 küçük oğlum 7 yaşında .Ama ben şanslı sayılan kesimdenim .
Erken ve çocuk yaşta evlendim , eşimle birlikte büyüdük . Ben okudum 4 yıl . Çalışmaya başladım ikinci üniversiteyi okudum .bir 4 yıl daha .Evlenmem hiç bir şeyime engel olmadı . Üstüne yüksek lisans yaptım. Mali müşavirlik sınavlarına girdim kazandım .Hayatım Allah bozmasın harika gidiyor. Evliliğim sevgililik dönemi gibi geçti .Çocuklarım için hiç pişman olmadım .
Ama başka bir ailenin çocuğu olsaydım kim bilir neler yaşardım . Oğlum ilkokula başladığında ben 24 yaşındaydım .Liseyi bitirip üniversiteye başladığında Allah nasip ederse 36 yaşında olacağım . Yanımda 1.77 boyunda bir delikanlı bana anne diyor. Harika bir duygu :)
Bu ne ayol içim karardı?
Hiç mi çevrenizde iyi bir örnek yok? Ya da buradaki konular yüzünden sizde algıda seçicilik oluştu?
5 yıl 4 aydır evliyim çalışıyorum ama bu anlattıklarınızın hiçbirini düşünmedim.
Eşim bana yük değil yardımcı. Ütü isteyen kalkar ütüler. Haftasonu ev işi beraber yapılır.
İstediğim vakit arkadaşlarımla gezebilirim. Sadece artık çocuk olduğu için eşimle paslaşmamız gerekiyor.
Çamaşır desen zaten kendimkileri de yıkamıyor muyum? Yanında eşiminkiler de yıkanıyor işte. Eşimin donundan, çorabından da tiksinmiyorum. Tiksinmem mi gerekiyor bilemedim?
Kaldı ki makineye atmak ardından kurutmaya doldurmak eziyet değil. Eşim hala ne zaman makine çalışmalı çözemedi. Bu da bana dert değil.
Çocuğumuz da bize yük değil aksine neşe kaynağımız. Babası da her şeyiyle ilgilenir.
Bu dedikleriniz ancak yanlış kişiyle yapılan yanlış evlilikte olur..
Çevren cok kötü örneklerle dolu bilesin
Evlilik dogru insanla dünyanın en güzel şeyi
Yine kendimden gideyim senin örneklerinle
Param bana kalıyor evin gecimi eşimde
Akşamları yada haftasonu kız arkadaslarımla bulusup konsere tiyatroya veya iki şarap icmeye cıkıyorum bulusmam bitince eşim geliyor alıyor taksilerde sürünmüyorum
Kız arkadaslarım müsait değilse her daim eşim var daimi arkadasım heryere herşeye eşlik eder
Haftasonları bile yurtdısına iki günlüğüne kaçamaklar yapıyoruz benden fikir cıkmasa eşimden cıkıyor bütce artıyor ancak gelirde arttıgı icin daha cook gezebiliyoruz
Evde beni bekleyen mutfak ve yardımcı şefim var birlikte bişeyler yapmak o kadar keyifliki bekarken aksam yemek yemezdim suanda aksam ne yapsak diye birlikte giriyoruz birlikte cıkıyoruz mutfaktan paylasımımız arttı
Temizlik ütü vs icin yardımcı almak on numara beş yıldız vs :)
Doğru insanı bulunca bana hak vericeksin :)
Eh ne güzel işte ...Bu da tamamen gömmek olmuş
Ben çalışmıyorum iki çocuğum var 3.ye hamileyim ev işlerini eşimle ortaklaşa yapıyoruz işten gelip ev süpürüp silmişliği çoktur. Çocuklarla yalnız ben ilgilenmem ortaklaşadır. Ütüyü de çoğunlukla ona iteliyorum. Gezme konusunda da bi sıkıntı yaşanmıyor valla çocukları babalarına satıp tek başıma geziyorum :)Borç harç da yok çok şükür.
Doğru insanla mutlu bir evlilik yapılırsa hayat gayet güzel oluyor.
Şu mesaja baksanizArkadaşlar çevremde bana gıcık olan birkaç insan senin yaşındakiler doğuruyor bile diyor bu da psikolojimi bozuyor artık.Çocuk bile düşünmeyen biriydim.
Var tabi ki .Ama benim ki çok uç :)Maşallah böyle örneklerde var tabi :)
Allah daim etsinVar tabi ki .Ama benim ki çok uç :)
Kızım olsa onu bu yaşta evlendirmek istemezdim .Benim babam da istemezdi eminim ama kısmet işte :)
Dediğim gibi ben çok ama çok şanslıyım .
Teşekkür ederim :)Allah daim etsin
Gercekten belki onbinde yüzbinde birsinizdir :)
Hem aileden hem eşten
Ay benim aklım çıkıyor bir gün birine çok aşık olursam da durduk yere evlenmek gibi bir karar alırsam diye. Sevdiğim rahatlığı siz düşünün. 22 yaşındayım.
Ay öyle demeyin, benim bazı lise arkadaşlarım evlenmek için gün sayıyor22 yaşında zaten ne evliliği?
Ben 28 yaşımda eşimle tanışana kadar "ne evliliği yaaa" diye dolanıyordum.
1 sene sonra nikah günü almaya giderken "erken mi acaba?" dedim diye trip yedim
Ama evlenince nasıl bir motivasyonsa 20 yıllık ev hanımları gibiydim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?