Erken Anne Olmak Nasıl Bir Duygu?

Katılıyorum ben 24 yaşında anne oldum ve İnann hiç pişman değilim iyi ki de olmuşum
Çok ama çok güzel bir duygu annelik ne mal ile ne ev ile nede insanin kariyeri ile ölçülür yeri gelir herşey bulunur ama doğurmak anne olmak bambaşka ne güzel düşünceniz:))

Erken anne olmak erken anne olmaktir.
Aslinda bu yani cok acik. Erkenden anne olmak erkenden sorumluluk almak demek, olgunlasmak demektir. Tabi olgunlasmadan cocuk yapip yavruya yazik edenler var, üzücü.
Büyük sorumluluk, yasitlarin partilerken, aksam cafelerde giderken sen bebeginin uyku saati hazirliklarina basliyorsun.
Bol bol bebek bezi, uykusuz geceler, uf olan parmaklar. Aglamar cekismeler, yer yer yara olan meme uclari, pisikler. Gece ateslenmeleri, acaba hangi ates üsürücüyü versem, acaba hangi araliklarla versem, vermesem de vucudu savassa, gece nöbetleri.. her sabah savas icinde üst bas giyme ve sekizde kres yoluna cikma, acaba bere giydirsem mi, oglum dur kosma, merdivenlerden yuvarlanacak, arabasina binmek istemiyor.. kizim bak hava soguk bu kazagi giymen lazim, o disler fircalanacak, anne disim sallaniyor, dis doktorundan randevu almam lazim, bu tirnaklar ne kadar da cabuk uzadi, anne karnim ac, hayir o cikolata yenmeyecek, anne bu tokayi istiyoruum, hayir askim daha yeni oyuncak aldik, bu ay ki doktor randevusunu kacirdik, evde yiyecek birsey kalmadi, sen cöpü cikar ben cocuklarla asagi inerim, oglan ögle uykusunu uyumadan gelemem cok huysuz olur.. Ayyy ne güzel kimin kinasi var siz eglenin ya ben gelemem, askim cok yorgunum yeter artik, biraz daha dayan bak bu yaz tatilde rahat edecegiz, seni seviyorum, arka koltuklar doldu sonunda, cok tatlilar, aksim meyva suyunu yerlere döktü, cabuk al elinden, elinde cikolatayla koltuklara kosuyor, oglan tuvalette galiba kos cabuk ol, hayir kizim eve kedi alamayiz, pjamalarini giydin mi bakayim, askim ben oglani uyutayim sen kiza kitap oku, kkücük yine altina yapmis kim alacak, kollarim agriyor ne olur bu sefer sen al, islak mediiiiiil..
Bu sekilde canim. 23 yasinda kizimi 26 yasinda da oglumu aldim kucagima. Kendimden fedakarlik yapa yapa bugünlere geldim, planim 30 lu yaslarda istedigi kitabi sicak kahve esligindeokuyarak ,citir bakimli bir anne olarak kariyerime devam etmek. Bence bunu hak ettim. Calisma hayatina gec atilacagim ama evdeki hayat fazlasiyla beni güclendirdi, ya ben bu cocuklara brokoli sevdirmis bir anayim, kim önüme engel durabilir, yakarim. Esimle böyle bir cekirdek aile kurduk, asla paranin lafi olmadi, tabi calisan arkadaslara özendigim zamanlar oluyor, uyumak nasil birsey yaa, offf nasil yani sabah ona kadar mesela bir uyudugunu düsünsene, az kaldi askim teselliyle kapatiyorum

Bence tam zamanında anne olmuşsun. 22 yaşında evlendim, şuan 25 yaşındayım. Çocuğa hazır olmadan hamile kalınmaması gerektiğini düşünüyorum. 3 yıldır kendimi hiç hazır hissetmedim. Çocuk fikri beni çok korkutuyor açıkçası.
Hayırla kucağına almanı dilerim

Çevren cok kötü örneklerle dolu bilesin
Evlilik dogru insanla dünyanın en güzel şeyi
Yine kendimden gideyim senin örneklerinle
Param bana kalıyor evin gecimi eşimde
Akşamları yada haftasonu kız arkadaslarımla bulusup konsere tiyatroya veya iki şarap icmeye cıkıyorum bulusmam bitince eşim geliyor alıyor taksilerde sürünmüyorum
Kız arkadaslarım müsait değilse her daim eşim var daimi arkadasım heryere herşeye eşlik eder
Haftasonları bile yurtdısına iki günlüğüne kaçamaklar yapıyoruz benden fikir cıkmasa eşimden cıkıyor bütce artıyor ancak gelirde arttıgı icin daha cook gezebiliyoruz
Evde beni bekleyen mutfak ve yardımcı şefim var birlikte bişeyler yapmak o kadar keyifliki bekarken aksam yemek yemezdim suanda aksam ne yapsak diye birlikte giriyoruz birlikte cıkıyoruz mutfaktan paylasımımız arttı
Temizlik ütü vs icin yardımcı almak on numara beş yıldız vs :)
Doğru insanı bulunca bana hak vericeksin :)

Bu da tamamen gömmek olmuş

Ben çalışmıyorum iki çocuğum var 3.ye hamileyim ev işlerini eşimle ortaklaşa yapıyoruz işten gelip ev süpürüp silmişliği çoktur. Çocuklarla yalnız ben ilgilenmem ortaklaşadır. Ütüyü de çoğunlukla ona iteliyorum. Gezme konusunda da bi sıkıntı yaşanmıyor valla çocukları babalarına satıp tek başıma geziyorum :)Borç harç da yok çok şükür.
Doğru insanla mutlu bir evlilik yapılırsa hayat gayet güzel oluyor.

Ay benim aklım çıkıyor bir gün birine çok aşık olursam da durduk yere evlenmek gibi bir karar alırsam diye. Sevdiğim rahatlığı siz düşünün. 22 yaşındayım.

Anlatsam roman olur kısaca yazayım :)
18 yaşında evlendim üniversiteye giderken hamileydim . Oğlum o yıl doğdu . Ailem destek oldu birlikte büyüttük . 18 yıllık evliyim .35 yaşındayım .Büyük oğlum 17 küçük oğlum 7 yaşında .Ama ben şanslı sayılan kesimdenim .
Erken ve çocuk yaşta evlendim , eşimle birlikte büyüdük . Ben okudum 4 yıl . Çalışmaya başladım ikinci üniversiteyi okudum .bir 4 yıl daha .Evlenmem hiç bir şeyime engel olmadı . Üstüne yüksek lisans yaptım. Mali müşavirlik sınavlarına girdim kazandım .Hayatım Allah bozmasın harika gidiyor. Evliliğim sevgililik dönemi gibi geçti .Çocuklarım için hiç pişman olmadım .
Ama başka bir ailenin çocuğu olsaydım kim bilir neler yaşardım . Oğlum ilkokula başladığında ben 24 yaşındaydım .Liseyi bitirip üniversiteye başladığında Allah nasip ederse 36 yaşında olacağım . Yanımda 1.77 boyunda bir delikanlı bana anne diyor. Harika bir duygu :)

24 te evlendim. 27 bucuk ta anne oldum. Anne olmak için ideal bir yaş oldugunu düşünüyorum.

23 yaşımda evlendim
24 yaşımda ilk oğlum
27 yaşında ikinci oğlum oldu şuan 28 yaşındayım
Bazen çocuğum olduğuna inanmayanlar oluyo 2 tane deyince şaşırıyorlar ve bu benim hoşuma gidiyo
Oğlum ilk okulu başlayınca 30 yaşında olucam
Ben hep iyiki dedim
İyi olmuşum anne
Tabi herkesin kendi kararı saygı duyarım ama ben hiç pişman olmadım:)

27 yaşındayım ve Allah nasip ederse 2 haftaya anne olacağım, bana göre tam zamanıydı mesleğimi isimi gücümü elime aldım sevdiğim adamla evlendim ve çok şükür güzel giden bir evliliğim var. Kime göre neye göre erken ya da geç ki bu durum onu anlamadım eğer maddi manevi hazırsan tam zamanıdır zaten, başkalarının lafina göre hayatı yaşamamak gerek

Maşallah böyle örneklerde var tabi :)

Eh ne güzel işte ...
Ben zaten erkekliği öldürüp yerine brokoli ekelim,yaşasın bekarlik! demedim ki :)
Zaten evlenecek bir gün, bu acele neden?
Konu sahibi daha hayatını yaşamaya başlamamiş, daha bir gün kendi parasını kazanmamış..şimdiden özendiği tek şey okurken evlenen 'pembik gelin' arkadaşları.
Arkadaşlar çevremde bana gıcık olan birkaç insan senin yaşındakiler doğuruyor bile diyor bu da psikolojimi bozuyor artık.Çocuk bile düşünmeyen biriydim.
Şu mesaja baksaniz hangimizin yoktu okurken nişanlanıp bunu matah birşey zannedip 'daha iyisi senin olsun cicim' diyen arkadaşları?
Oysa hayatın amacı evlenip çocuk yapmak değil, ben de konu sahinine bekarlıgin güzel taraflarından bahsettim. Ki bir arkadaş da demiş,insan yalnızlığa çok alışınca sorumluluk almak istemiyor,diye. Onun gibi düşünüyorum biraz da.
Ayrıca dediğinizde haklısınız, 27-28 yaşında evlenen annem babam çok mutlu ama onun dışında özellikle annemin neredeyse bütün arkadaşları genç yaşta evlenip boşanmış kadınlar. Ve ben çocukluğumdan beri onlarca kadın tarafindan şu öğütle tembihlendim: oku kizim oku, gez toz. Koca her zaman bulunuyor
İster istemez düşüncemi de bu cümle etkiledi, ve böyle düşünüyorum.

Ay benim aklım çıkıyor bir gün birine çok aşık olursam da durduk yere evlenmek gibi bir karar alırsam diye. Sevdiğim rahatlığı siz düşünün. 22 yaşındayım.

22 yaşında zaten ne evliliği?
Ben 28 yaşımda eşimle tanışana kadar "ne evliliği yaaa" diye dolanıyordum.
1 sene sonra nikah günü almaya giderken "erken mi acaba?" dedim diye trip yedim

Ama evlenince nasıl bir motivasyonsa 20 yıllık ev hanımları gibiydim..

Ay öyle demeyin, benim bazı lise arkadaşlarım evlenmek için gün sayıyor
Hatta geç kaldığını düşünen bile var
Zaten isteğim yoktu, bdv iyice köreltti.
Maşallah ya, olacaksa sizinki gibi huzur ve mutluluk veren bir evlilik olsun zaten

Anne olmadım ama 25 ün Altın'da bence çokta iyi değil.

27 gayet uygun bir yas ama aday var mı ?

23yasında anne oldum..şu an kızımla beni görenler ablası zannediyor..39yasındayım aslında ama kızım 16olunca.birazda genç gösterince kimse inanmıyor kızım olduguna..gurur duyuyorum tabi..ve hiç pişman degilim erken anne olduguma..onu aşıya götürdüğümde onunla beraber bende aglardım..bide gögsümden ilk süt geldiğinde çok garip olmuştu içim ..arada bunları hatırlar ve kızıma anlatırım..birlikte güleriz..iyiki erken anne olmuşum yani kısaca...çok güzel bir duygu:)))

erken anne geç anne nedir yahu bence once evlenmek için o olgunluğa erişmeli insan ... kendine bir zor gelırken hem eş hem anne olmak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…