Erken Anne Olmak Nasıl Bir Duygu?

Canım sen okulunu bitir allahasen millet 23 ünde bitiriyor sen 25 ine kalmışsın.
Evlilik de öyle filmlerdeki gibi değil, annelik de! O yüzden sen hayatını sağlama al bir okulu bitir çalış falan yani

Başınız göğe ermiyor. Hiç özenmeyin. Okulunuzu bitirin mesleğinizi elinize alın. Evlilik cocuk olur zamani gelince. 20 yaşında evlendim. Allahtan hemen cocuk yapmadim. Evliligin sorumluluğu ağır. Iki taraf da yıpranıyor. Çevremde geç evlenip çocuk sahibi olanlar daha dinç ve hayatta bir yere gelmiş insanlar. Evlenip hem okunur hem kariyer yapılır diye düşünüyorsanız da istisnadır onlar. Gencecik yaşta neden bir koltukta iki karpuz taşıyacaksınız ki. Bir insanın önceliği işi gücü olmalı önce.

Erken yaşta annelik çok çok zor hele bir de yalnizsan.bence hiçbir kadın 30dan önce anneliği secmemeli

21 yaşında anne oldum küçük kızım bile şu an 14 yaşında görenler kardeş sanıyor bizi. Akşamları İkiside odalarına kapanıyorlar. evde emekliler gibi takılıyoruz eşimle. 30 yaş iyidir çocuk için hiçbir şey için acele etmeyin doya doya yaşayın kendi hayatınızı sonra dünyaya bir hayat getirirsiniz

Evlenmeden çocuk planı yapmak= doğmamış çocuğa don biçmek, fol yok yumurta yok.

Dünyanın binbir türlü hali var, geçinmesi var , sağlığı var, huzuru var.

Çok da şaaapmayın yani, hayırlısı diyin.

Planlar güzel ama bazen hayat planlarımıza uymuyor, benim de hayalim 24ümde evlenip 25imde anne olmaktı... Ama 29umda hala hamile kalabilmek için uğraşıyorum

Gayet normal bir yaş. Hatta günümüze göre erken bile sayılır.

Erken anne olmaya gelince; 19 yaşında anne oldum. Hiç tavsiye etmiyorum. Evet büyüdüğünde oğlumla, abla-kardeş zannetmeye başladılar bizi, bu çok havalı ama daha olgun bir yaşta anne olmayı yeğlerdim. Gerçi onu da yapmadım değil 33 ümde 2.kez anne oldum

24 yasinda anne oldum simdi keske 2-3 sene daha esimle vakit gecirseydim diyirum..ozenilecek bir yani yok.hayirlisi diyin nasip diyin

24unde anne olanlardan biri de benim. Niyetim beklemekti ama oldu. Pisman degilim. Beklesem daha iyiydi demekten de kendimi alamiyorum. Cocuk cok guzel bir sey ama anne olarak sorumluluk agir basiyor. Kendini unutuyorsun bir sure sonra.

Ohoo sayısal veriler üzerinden olsaydı bu iş..
Su yaşımda söyle yapicam şu yaşta söyle yapayıma bakmıyor bu iş. Kısa vade de bile planların teminatı yok siz çok dere asmadan paçaları sivamissiniz. 25 te mezun oldun tamam planladığın yaşta evleneceğinin garantisi ne? Yarın yaşayacağımız bile garanti değilken! Böyle planlarla hayatı kaçırırsın sadece. Bir an önce mezun olup ayaklarının üzerinde durmaya bak.

Görümcem ilk çocugunu 20 yasinda dogurmuş.pesinden 2.si gelmiş..
32 yasinda 3.cocugu ve 33 yasinda 4.cocugunu dogurdu.
Gecen sohpet ediyorduk.
Ben 30 yasimda anne oldum..
Dediki..
Tam anne olma yaşındasın..herşeyin farkinda oldugun bilincli bir yastasin..ben cok erken anne oldum..cok hata yaptim anneligimde..ilk cocugumu cok dövdum cok pismanim.
Neyin icinde oldugumh bile bilmiyordum..annelik cok agir gelmisti o yasta.
Ama son 2 yavruma bakiyorum simdi hersey cok farkli cok baska diyor.
Meslegimi elime aldim..kendi ayaklarimin uzerinde duruyorum..kimseye muhtac yasamadan..bilincliyim..anne olmanin gerekliliklerinin iyi farkindayim..daha sabirliyim..herseyi yasadigim icin etrafima bakip oh geziyorkar ben cocuk bakiyorum demiyorum mesela.
Bence bir kadin herseyi yasadiktan ve mesleginj eline aldiktan sonra anne olmali..degilse malesef anneligi kaldiramiyor sonuclar pek iyi olmuyor

Çok net özetlenmiş, imzamı atarım.

24 yaşında okul uzatarak mezun oldum. Ama hemen mesleğime (öğretmenlik) başladım. 25 te evlendim (5 yıllık ilişki) ve allah nasip ederse 27 de anne olacağım :) önce mesleğini eline al inan gerisi geliyor :)

Erken olmadim 29 yasinda anne oldum. Nasil bir duygu bilemeyecgm ama Daha erken olsun asla istemezdim

Oğlumu 18 yaşında doğurdum . Şu an 17 yaşında Harika bir şey evet arkadaş gibiyiz çok eğleniriZ birlikte ama itiraf etmem gerekirse 30 yaşından sonra daha farklı ve yoğun hissetmeye başladım

Erken yaşta evlenen çok var çevremde. Kendi akrabalarımdan ve eltimden biliyorum. Genelindeki hal yorgunluk ve bıkmışlık bu da insanı olduğundan daha büyük gösteriyor(istisnalar vardır elbette). Kadın da erkek de gezmeden tozmadan evlenince sonra çocuk olunca bu sefer kadın çocukla beraber ama adam kendi başına bekar hayatı gibi takılmaya çalışıyorlar. Yani demek istediğim sürekli bir dışarı merakı oluyor ister istemez. Bu da başka bir ayrıntı.

27 yasinda evlendim 31 yasinda anne oldum 32 yasinda da ikinci kez anne oldum. ben memnunum ne gec ne erken.

Gençlerimize ne oluyor böyle ya millet 20 li yaşların başında evlilik çocuk olayına girmeye başladı. 27 yaşımda evlendim iki sene sonra doğum kontrol hapıyla hamile kaldım ağlamaktan içim çıkmıştı o zamanlar özgürlüğüm kısıtlanacak nasıl bakacağım bebeğime diye bir sürü endişe yaşadım. Şimdikiler cesaretli maşallah

Geçen sene 25 yaşında sevdiğim adamla evlendim. Bekarken bu kadar rahat bir hayatım yoktu. İstediğim gibi gezip tozuyorum,yiyorum içiyorum. Ne zaman canım temizlik isterse o zaman yaparim. Haftada 4-5 kez yemek yaparım ama mecburiyetten değil onu eşime servis edip ellerine sağlık hayatım deyip elime bir öpücük kondurdugundaki mutluluk için :) bunu Eger bir yumurta kırsam da yapar en zahmetli yemekleri yaptigimda da. Deli gibi anne olmak istiyorum eşimi seviyorum ve ondan bebek sahibi olmak istiyorum. Meslek konusuna gelince bir makyozum ama daha kuruş parasını yiyemedim :) bunlari hepsi olurken hiç biri planli değildi sadece kader kısmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…