hımmm benımkı cuma gunu bıttı cunku aynıa nda basladık demı bız benım kı 3 4 gun suruyo ... tam tersıne benımkı de baslarken cok az az gelıyo bıterken bırden bıtıyookaydirigubbakcemile3
ayyy o değilde grip oluyrm sanki yaaa(( hemn c vitami yklemm lazım kendimefisfisfis
ceyloşum mart listesini koyabılırmısın hayatım sana zahmet olmassaa
ya kızlar size bir soru daha
eşlerde kan uyuşmazlığı olunca hamilelikte aşı oluyormuşsun o kaçıncı haftada oluyordu??
özlemcim,geç listeyi yolladım kusura bakma işlerim yoğun :1hug:
hoşgeldin aramıza Allah umarım fazla beklettirmez:1hug:
ayy ben bunu gercekten bılmıyorum bız evlenırken baktırmıstık uyusuyomusuz bu yuzden hıc bu konu uzerıne arastırma yapmadımmm:çok üzgünüm:
biz uyuşmuyoruz maalesef
benimki ARh- eşiminkiARh+
Anne negatf olursa ilk hamilelikte şimdi araştırdım buldum:
Kan uyuşmazlığında amaç annenin Rh pozitiflere karşı antikor oluşturmasını engellemektir. Bu nedenle kan grubu Rh(-) eşi Rh (+) olan gebelere 28. haftada anti-D iğnesi yapılmalıdır. Bu ilaçlara halk arasında uyuşmazlık iğnesi adı verilir. Doğumdan sonra bebeğin kan grubu pozitif ise ilk 72 saat içinde yeniden anti-D yapılmalıdır."diyorlar
benim yaptırmam gerekecek
ayrıca 2.hamilelikte hamile kalmadan yapılacakmış bu aşı
uuffff..:çok üzgünüm:
Selam kızlar bende aranıza yeni katıldım
hepinize sağlıklı bebişler diliyorum banada tabiiii
biz uyuşmuyoruz maalesef
benimki ARh- eşiminkiARh+
Anne negatf olursa ilk hamilelikte şimdi araştırdım buldum:
Kan uyuşmazlığında amaç annenin Rh pozitiflere karşı antikor oluşturmasını engellemektir. Bu nedenle kan grubu Rh(-) eşi Rh (+) olan gebelere 28. haftada anti-D iğnesi yapılmalıdır. Bu ilaçlara halk arasında uyuşmazlık iğnesi adı verilir. Doğumdan sonra bebeğin kan grubu pozitif ise ilk 72 saat içinde yeniden anti-D yapılmalıdır."diyorlar
biz uyuşmuyoruz maalesef
benimki arh- eşiminkiarh+
anne negatf olursa ilk hamilelikte şimdi araştırdım buldum:
Kan uyuşmazlığında amaç annenin rh pozitiflere karşı antikor oluşturmasını engellemektir. Bu nedenle kan grubu rh(-) eşi rh (+) olan gebelere 28. Haftada anti-d iğnesi yapılmalıdır. Bu ilaçlara halk arasında uyuşmazlık iğnesi adı verilir. Doğumdan sonra bebeğin kan grubu pozitif ise ilk 72 saat içinde yeniden anti-d yapılmalıdır."diyorlar
hosgeldın cnm ınsallah hamılesındır
rica etsem benide listeye eklermisin 26 şubattı
ya öyle de korktum birazccıkkk...umarım sorun olmaz fazla..ıyı barı tatlım bulmussun benımkı B Rh+ esımınde B Rh+ bız tam anlamıyla uyusuyorussskaydirigubbakcemile3
yeterkı bebeklerın saglıklı olsun canım bı ası oluverırsın nolucak dımıkaydirigubbakcemile2
canım benim ablamla eniştemde de var onlar sadece doğumdan sonra hemen iğneyi vurdurdular vallahi 28. hafta falan vurmadılar iğne 2 tane maşallah zehir gibide çocuğu var
selam canım benim ablamda ve eniştemde de vardı uyuşmazlık ilk doğumdan sonra bebeğe aşı yapıldı ikinci doğumdan sonrada bebeğe yapıldı ama endişelenecek bir şey yok. Bunlar doğal şeyler sen bunları dert edipte boşuna stres yapma sonra hamileliğinde zor olur...
inşallah
senin durumun nasıl hamile olanlardanmı isteyenlerdenmisin :)))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?