- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi noclearmind
-
Öncelikle arabayı bir ihtiyaç gözüyle bakıyorsan bır takım masraflarıda beraberınde kabul edıyorsun Çıkracagı masraflarda aldığın arabayla alakalı ve kullanımına bağlı şeyler oluyor tabı kı.Lüks birsey değilde bıraz daha ekonomık 2.el pıyasası olan bır araba alırsan sattıgındada getırısı olacaktır.Kenara attığın parayla dahada netlesır bence yapmak ıstedıklerinArabanın cok götürüsü masrafı yok mu sizce? Durduğu yerde bile masraf çıkarıyor bakımı vs
Bır bırıkım üzerinden yola cıkmak daha mantıklı tabi,birsey alacaksanız eskisi gibi hiç birsey yerınde durmuyor altında oyle araba konusuda da 2.el pıyasası çok yüksek evet ama işe vs gıderken bır ıhtiyac olduguda kesin bana göre,sattığı zaman değer kaybetmeyecek bır getırısı var aslında aldıgından daha iyi bır fiyata satabılme imkanı var.Arabaların da yanına yanasilmiyor ve araba ayri bir gider kapısı ...acil arana ihtiyaci yok ise altin ya da usd oneririm
Ya da değerlenecek bir yerden arsa alabilirsiniz. Sonuçta amaciniz yatırım, yıllar sonra elbette o arsa degerlenir,kendini katlar. Hem siz de yatırım için canhıraş kendinizden calmamis olursunuz, daha düşük bir miktar odersiniz.Anadoluda olmasa bile tekirdağ Civarını değerlendirebilirim aslında.
Ne alaka genel ev ıle banka faizi okuyun Allah askınaMerhabaev sahibi olmak cok guzel bir sey olur hele de genc yasta ama suan soyleyeceklerım su zaman ıcın cok ucuk gelebilir belki ama bence hıc bir sekılde krediye faize bulasma. Zamanımız da cok yaygınlaştı normallestırıldı ama aslında basımıza aldıgımız en buyuk bela faiz.mesela genelev vs tarzı yerler ıcın verdıgımız tepki veya duyduğumuz hissi faiz ıcın duyamıyoruz cunku adım basi banka vs oyle normallestırdık ki halbukı en buyuk gunahlarına basında geliyor. Faiz alarak bir sey sahibi olacağımızı dolayısıyla rahat edeceğimizi dusunsekte ınan faizli isten hayır gelmiyor. Arastırıp faize bulamadan da bir yolu olup olmadığını ogrenmenı tavsiye ederim umarım beni yanlıs anlamazsın
İkisi de haram kılındığı için herhalde, ev kelimesi sesteş olduNe alaka genel ev ıle banka faizi okuyun Allah askına
Bende çok dusundum ev almayı ama benım paramla burdakı evler oyle bakımsızkı içinede en az 60 bin tl harcamak gerekıyor.Altın hesabı açın.Ben bankaya atacagım parayı ev borcuna öderim diye düşünmüştüm burdan da geniş bi kitleye ulasabileceğim icin sormak istedim
Ev değilde altın çok iyi olur ben ilk atandigimdan beri her ay bı çeyrek aldım ilk aldığımı 140 dan almıştım ucyuz kusure bozdurdum sonra benim maaşım de 2800 falandı bı çeyrek çok etkilemedi beni aynı zamanda ceyizimi de her ay bişey alarak tamamladım hem gezdim tozdum hem birikimimi yaptım evlendigimde çok şükür ailemi çok bı borca sokmadim oyuzden ilk birikimimden beş altı yıl sonra falan evlendimÖncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Aylık gelirim cok olmamakla 3 bin lira şuan.
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.
Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Yoksa bu ev alma işini daha sonraki yıllara ötelermiydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?