Ertelemeli Miyim?

jasminej

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
474
345
34
Merhabalar,son zamanlarda acayip derecede kafamı kurcalayan birşey var. 2 aydır bebis calısması yapıyorduk kısmet olmadı,buay kararsız kaldım. Oruç girecek ardindan tatile gidecegiz tatilde mide bulantisi vs olur tedirgins davranırım diye bu 2 ay tekrardan korunsak mı yoksa Allahtan gelen birsey ne zaman isterse o zaman gelsin diye akisina mi biraksak.. Siz olsaniz ne dusunursunuz naparsnz hergun farkli karar veriyorum

akışına bırak canım bebiş plan falan dinlemiyor valla allah kısmet ettikten sonra biz ne yapsak ne desek boş. biz ne planlar yaptık şöyle olur böyle olur diye hiç beklemediğimiz bir zamanda girdi hayatımıza şükürler olsun :)

• Beğen
Reactions: _x_
Akışına bırak canım Hayırlısını iste hayırlı zamanda gelsin inş. Eminim olunca tatil flan onun mutluluğu yanında vız gelir :)

Merhabalar,son zamanlarda acayip derecede kafamı kurcalayan birşey var. 2 aydır bebis calısması yapıyorduk kısmet olmadı,buay kararsız kaldım. Oruç girecek ardindan tatile gidecegiz tatilde mide bulantisi vs olur tedirgins davranırım diye bu 2 ay tekrardan korunsak mı yoksa Allahtan gelen birsey ne zaman isterse o zaman gelsin diye akisina mi biraksak.. Siz olsaniz ne dusunursunuz naparsnz hergun farkli karar veriyorum
canım merhaba,
yazdıklarını okuyunca kendim canlandı gözümde..
ben de 8 aylık evliyim ..ilk zamanlar dedik evliliğin tadını çıkaralım ilerde düşünürüz şöyle bir yılı devirelim..sonra ocak ayında adet beklerken farklı belirtiler üzerine hamilelik şüphesi oldu,sanırım kimyasaldı değerim yükselmeden düştü..o aydan sonraki ay takıntı oldu bi bebek isteği oldu...yumurtlama günü hesaplamalar gibi her detaya takıldım..sonra tabi onca herseye dikkate ragmen olmadı..sonra anladım herkesin neden "psikoloji çok önemli akışına bırak dediğini"bıraktım hesabı kitabı akışına bıraktık herseyi..bu ay da hiç hesapta yokken çok şükür öğrendik ki hamileyim...tatil planlarımız vardı vb seyler ama şimdi hepsini revize edeceğiz hamişliğe göre...

yani canım benim istiyorsan akışına bırak rabbim hayırlı doğru zamanda nasip eder zaten..çok detaylarla boğup strese sokma sakın kendini...

Bi korun bi korunma bi korun bi korunma derken hormon dengeni iyice bozarsin cnm. Ben 4 aylik hamileyim hala bulantim var ama dr un verdigi ilacla ustesinden geldim. Bende bi sene korunup 6 ay bebis bekledim.belki hemen olmicak oynama vucudunla

enneliği asla erteleme bunu hamıle olunca ne demek ıstedığımı anlayacaksın inan cok güzel bi şeyyyyyyyyyyyyyy:emir_bebek::anneadayı::nazar:

enneliği asla erteleme bunu hamıle olunca ne demek ıstedığımı anlayacaksın inan cok güzel bi şeyyyyyyyyyyyyyy:emir_bebek::anneadayı::nazar:
Bi korun bi korunma bi korun bi korunma derken hormon dengeni iyice bozarsin cnm. Ben 4 aylik hamileyim hala bulantim var ama dr un verdigi ilacla ustesinden geldim. Bende bi sene korunup 6 ay bebis bekledim.belki hemen olmicak oynama vucudunla
canım merhaba,
yazdıklarını okuyunca kendim canlandı gözümde..
ben de 8 aylık evliyim ..ilk zamanlar dedik evliliğin tadını çıkaralım ilerde düşünürüz şöyle bir yılı devirelim..sonra ocak ayında adet beklerken farklı belirtiler üzerine hamilelik şüphesi oldu,sanırım kimyasaldı değerim yükselmeden düştü..o aydan sonraki ay takıntı oldu bi bebek isteği oldu...yumurtlama günü hesaplamalar gibi her detaya takıldım..sonra tabi onca herseye dikkate ragmen olmadı..sonra anladım herkesin neden "psikoloji çok önemli akışına bırak dediğini"bıraktım hesabı kitabı akışına bıraktık herseyi..bu ay da hiç hesapta yokken çok şükür öğrendik ki hamileyim...tatil planlarımız vardı vb seyler ama şimdi hepsini revize edeceğiz hamişliğe göre...

yani canım benim istiyorsan akışına bırak rabbim hayırlı doğru zamanda nasip eder zaten..çok detaylarla boğup strese sokma sakın kendini...

Çok teşekkürler cevaplarınız için bir yanım istiyor bir yanım korkuyor sanırım :) Tatilim gezmem tozmam eski düzenim kalmaz da ah keşke şunu da yapsaydım dersem diye tereddüt ediyorum. Aslında yeterince yaşadım söylediğim şeyleri ayyy ne bileyim ya hamiş olana kadar bu gel-gitler yaşanacak sanırım en güzeli akışın bırakmak galiba

Hamilelik için en uygun zaman diye bir şey yok mevsimsel olarak. Şimdi bu yaz korunup sonbaharda hamile kalırsan bu sefer bebeğin tutunma döneminde kar buz soğuk olacak... biraz daha sonra hamile kalırsan yazın sıcağında hamileliğin son trimestırında olacaksın ayağın şişecek bunalacaksın...

Hamilelik için en uygun zaman, öncelikle "senin istediğin" zaman, sonra "eşinin baba olmayı istediği ve buna hazır olduğu" zaman.

Eğer yaşın genç ise çok acele etmenizi de önermem, ben evliliğimin 4. yılındayım ve yeni hamile kaldım, iyi ki de 3 sene korunduk. Evlilik bir süreç, birbirini tanımayı, alışmayı gerektiriyor. Çocuk işi risktir, ya batarsın ya çıkarsın o işten, pek çok çift çocuktan sonra ilişkisinde ciddi sorunlar yaşıyor. Önce bir ilişkiyi oturtmakta fayda var.

Cnm şöyle düşün hiç böyle planlandığı gibi olmuyo bu işler. Bir de yumurta döllenmesi, kesenin oluşması, gebeliğin anlaşılması zaten ortalama 4-6 hafta arasında oluyo. bence siz gene de çalışın ama siz bilirsiniz:)

Eğer hormon ilacı alarak sen korunmuyorsa, eşin korunuyorsa senin hormonların ya da düzenin ile ilgili herhangi bir fark yaratmaz. Yeni evli olduğuna göre ve yaz tatili bile aklını çelebildiğine göre bence acele etme. Tadını çıkar. Önemli olan öncelikle senin sonra da eşinin kendinizi bebeğe hazır hissetmeniz. Her ne kadar bebeğimizi hayatımızda bir şeylere engel olarak görmek istemesek de bir çok fedakarlıkta bulunmak zorunda kalabiliyoruz. Biz ilk günden beri anne olarak bunu çok umursamasak da erkekler için aynı şey geçerli değil.

kesinlikle tatilimi mahfetmezdim.. çünkü bu kafan rahatken çıkacağın son tatilin olacak :KK70:

X