- Konu Sahibi minikciv9819
-
Aaa nası erzurumlu onlar şaşırdım. Biz de eşler el üstünde tutuluyor.Kuzenler eşlerine asla laf siz ettirmez çok şaşırdım hiç anneci babaci bi erkek yok bizde meselaBen göçmenim. Eşim doğulu. Biz sorun yaşamadık, yaşamayacağımızı biliyordum çünkü eşim elinden gelse ailesinin telefonlarını açmazdı, 10 senedir evliyiz hala da öyle. Kavga gürültümüz yoktur ama aynı şehirde bayramdan bayrama.
Yani önyargılı değilim kesinlikle.
Ama Erzurumlu tanıdıklarım var, öyle birisi ise ben de vermem kızımı. Dünya yansa önce babam anam, sonra kardeşlerim falan diye geziyorlar.
Emin misin evlendiğin insanın kurduğu aileyi her şeyden üstün tutacağına?
Yetimhanede büyümüş copsuz uzum biriyleKiminle evleneceğiz o zaman?
Merhaba. 10 yıllık evliyim eşim diyarbakır lı ben ıspartalıyım. Babam da astsubay emeklisi. 12 yıl önce öğretmen olarak diyarbakır ın bir köyüne atandım. Eşimle burada tanıştık. 1,5yıl sonra evlendik. Benim de babam değil ama annem hiç istemedi (şimdi çok seviyor:) ) el dost akraba 1 yıla boşanır baba evine dönerim diye bekliyorlardı sakın çocuk yapma falan dediler. Kimseye kulak asmadım. Eşimin tüm sülalesi tesettütlü mesela ben açığım, kayınvelidem hiç Türkçe bilmiyor mesela, o şafi ben hanefiyim, o daha muhafazakardır ben nispeten daha seküler bi aileden geliyorum. Çok şükür büyük problemlerimiz olmadı memleket farkından dolayı. Hiç olmadı desem de yalan olur. Ama aynı memleketten olan insanlar da da sıkıntı çıkabiliyor. Her ev farklı bir kültür sonuçta. Kalp diliyle konuşun annenizle, erkek arkadaşınızla tanıştırın inatçı olmasın. Herşey gönlünüzce olsunMerhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Benim ailem onu da kabul etmez. Annem gidiş geliş yapacağı dunurler istiyormuş. İşim çok zor. Ben birini bulsam bile kabul etmezler.Yetimhanede büyümüş copsuz uzum biriyle
O isin esprisi tabi. Siz emin öldükten sonra onaylamak zorunda kalacaklar başka ne yapacaklar kiBenim ailem onu da kabul etmez. Annem gidiş geliş yapacağı dunurler istiyormuş. İşim çok zor. Ben birini bulsam bile kabul etmezler.
Ben Erzurum'luyum. Ne oluyormuş ki Erzurum'lu olunca.Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Ben doğulu değilim ama babamın işi nedeniyle doğuda büyüdüm baya hatrı sayılır bir süre kaldm ömrümün yarısı yani diym ve sürekli kendi memleketimize gidip geldim 3 ay tatillerde vs aradaki farkı aylarca anlatabilirim ama anneniz haklı ha bu yüzden sevdiğiniz insanla ayrılmalımısınız bence hayır çok saçma olur yani insan bunun için sevdiği insanı bırakırmı,zorluklar yaşanır eğer mantık evliliği olsaydı kesinlikle mümkün değil anlaşamazsınız derdim ama insan sevdiği bir insandan bu yüzden ayrılmaz.Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Dün yabancı bir sitede de şunu diyordu kadınlar. Erkekler avcı gibi davranıp evlenene kadar elinden geleni yapıyor, sonra salıyor.Antalya’nın kültürü ile doğu kültürü çok uç noktalarda.
Bir zaman sonra kültür farkı ortaya çıkacak.
Erkek arkadaşınızın ailesini tanımadan sakın bir yola girmeyin.
her şeyi baştan konuşun lafları da boş :)
Erkekler evlenene kadar hep evet der sonra yok mok derler :)
Ama anneler hep haklı çıkar günün sonunda.
Annesi doktoru beğenmeyince ertesi gün başka doktora gider. Evlenince beğenmeyince 1 haftada boşanabiliyor musun? Evlenmek 1 dakika boşanmak seneler sürüyor. Pazardan domates almıyorlar, herhalde seçici olacak insanlar.Ufff insanin içine dert bırakıyor bu anneler de he insan bi tanır tartar konuşur eder bune yahu oyle memleket söyleyince hemen olmaz demesi tuhaf insanlar on yargıda bulunabilir. O ayrı konu fakat Okumuş etmiş memur olmuş daha ne yani kötü yolla islermi yapiyor ne yapıyor da hemen olmaz diyor.
O zaman anneniz bir doktora avukata vs gittiğinde once memleket sorgusu yapsın.
Ayristirmayin insanları elbette kültür farkı olacaktır fakat birbirimize saygı gosterebilsek hersey hallolacak
Destekliyorum, "ilginç" artı çok konusan cok eleştiren, herseye herseye yorum yapan kadınlar, erkekleri bilmiyorum, arkadasımın ailesi bazlı yazdımLinç alsam da yazacağım annen haklı bence.. Erzurum kadınları adet görenekleri ilginç (aslında betimleyebilmek çok farklı sıfatlar var ama “ ilginç”kafi diye düşünüyorum , konu sahibi ben ilginç diyeyim sen anla)
İmza: bir erzurumzede
Ay evet tanıdıklarımın hepsi öyle.. her şeyi en çok ama en çok onlar biliyor. Her şeyi onlara danışmanı bekliyorlar sebebi neyseDestekliyorum, "ilginç" artı çok konusan cok eleştiren, herseye herseye yorum yapan kadınlar, erkekleri bilmiyorum, arkadasımın ailesi bazlı yazdım
Eminim sabretmemekte çok haklısınızdır uyum sağlanacak gibi değildir..Ben yapamadım. 7 yıl sabrettim, uyum saglayamadim.
Ay her yoruma salça oluyorum ama çok dertliyim be kk içimi dökmeye geldim tabi gençlere de ibret olsun diye yazıyorumYakın arkadaşımın eş Erzurumlu. Evlendiler, 3 ay sonra kv kalmaya geldi. Kendi memleketinde evinde kızı oturuyor kendisi oğullarında kalıyor dönüşümlü olarak. Haremlik selamlıklar akraba içinde bile. Anne oğul birbirlerini ayrı tuttuklarını çokça belli ediyorlar. Bunlar sana uymuyorsa açıkça sor.
Bizim Erzurumlu da kadın..Kadınları var ya…aman Allahım her yerden insan tanırım ama erzurum kadınları kadar acayibini görmedim. Annemin arkadaşının kızı şehrin adı erzurum değil erzulum olmalıymış der
Bizim Erzurumlu da kadın..Gercekten bu kadar olur. Benim kizkardesimde bir Erzurumlu ile evli. Biz Samsunluyuz ama yurtdisinda yasiyoruz. Kizkardesimin kocasi da burda dogmus buyumus ama ailesinin zihniyetinde bir insan. Yani o kafadan cikamamis. Kabile halinde yasiyorlar, gecenin bir vakti cat kapi geliyorlar, yemekti cay kahveydi hizmetti. Hasta misin, vaktin var mi diye sorulmuyor. Bu elbette Erzurumlulara has bir durum degil ama mesela biz de boyle bir durum yok mesela. Izine gitti kizkardesim, orda da hoop butun burdaki sulale orda da bir eve dolusmuslar. Hayir burda da 7-24 berabersiniz ne alaka. Kizkardesimin cocugu hastalandi, kiz evin icinde sinir harbi yasamis. Kocasi bana misin dememis. Ne zaman telefonda konussak iste aksama misafir gelecek, yok misafir geldi diyor. Hastasin hayir deseydin diyorum ayip olur diyor. Acayip manipule edilip baskilaniyor. Yemek kulturlerimiz birbirinden tamamen farkli. Politik olarakta zit kutuplardayiz, yani insanlar tartisabilmeli ama ben onu da biraktim cunku ona bile yer birakmiyorlar. Ileriye donuk bir hayat planliyorsaniz bence politik durusunu da gozden gecirin. Bence onemli. Kizkardesim bosanmayi dahi dusundu bir ara belki yine dusunuyordur ama 3 cocukla cesaret edemiyorum demisti. Kocasini en basindan beri sevemedim, yildizimiz uyusmaz. Ben lafimi esirgemem o yuzden beni sevmezler.
Simdi ailemle alakam yok dese bile evlendikten sonra ailesi kesinlikle basiniza biterler. Yani elbette tanimadan bilemezsiniz ama cok ince eleyip sIk dokuyun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?