Eş ailesi ailemiz midir?

Aslında söyle demek istedim o bana hesap sorarak saygısını bozdu hem de üslubu da hoş değildi hani öyle endişelenmis meraklanmis falan tarzında değil bundan sonra ben de aynı şekilde davranırim saygısıza saygısızca demek istedim

Derdimi ben yanlış anlattım sanırım en başından benim zihniyetim bu değil yüz göz olmak istemedikce kendinde bu hakkı görmesi sinirimi bozan.

Derdimi ben yanlış anlattım sanırım en başından benim zihniyetim bu değil yüz göz olmak istemedikce kendinde bu hakkı görmesi sinirimi bozan.

O zaman direkt olarak yüzlerine söyleyin rahatsızlığınızı. Çizgilerinizi en baştan çizmezseniz sınırı aşarlar her şekilde.

O zaman direkt olarak yüzlerine söyleyin rahatsızlığınızı. Çizgilerinizi en baştan çizmezseniz sınırı aşarlar her şekilde.
Evet tam olarak istediğim bu mesafeyi korumak bu zamana kadar korudum da ancak bu sene onların bulunduğu şehre taşınmamiz gerekti is icin işte bu sınırları kaldırdı sanırım onun gözünde yoksa ben onun ne kadar hadsiz bir insan olduğunu anlamıştım coktan hadsiz konuşmalarından dolayı arayıp sormuyordum bile.

25 yasinda insana kimin bu saatte disarda ne isin var, gunduzler cuvala mi girmis demeye hakki olur? Bunun saygiyla saygisizlikla ne ilgisi var? Endiselenen insan bunu adam gibi ifade eder, kizim gec oldu daha erken gelseydin keske der. Esine tabiki de bunu soyleyecek bunu. Sapla samanin ayrilmasi lazim, evlenildi diye kimsenin kimseye karisma, laf etme hakki yok. Sadece kibarca edisesini ifade edebilir.

Ben bu tip konularda kimseyle kavga etmek taraftarı değilim. Haklıyken bile haksız duruma düşerim çünkü kendimi biliyorum, saygısızlık aradaki esas meseleyi bile unutturuyor.
Mesela kayınbabam bana bu saatte ne işin var, gündüz çuvala mı girdi dese, demez ama dese, hiç cevap vermem. Ertesi gün yine aynı saatte isim yoksa bile giderim oraya, onun bileceği şekilde. O istediği kadar konuşsun, müdahale etsin ben kendi bildiğimi okurum. Zamanla anlarlar diye düşünüyorum.

Altin takinca mi baba sayilacak? Keske sapla samani karistirmasak
Size hesap sormaya elbette hakki yok ama guzelce bir cevap verip onunu alabilirdiniz. Eve gelip esle kavga cikarmak da yanlis olmus. Yetiskin kocaman kadinsiniz,o da esinizin babasi,sizin degil. Bu durumun aile olarak benimsemekle alakasi oldugunu dusunmuyorum

Yüz göz olmak istemedim eşime de sen hallet beni yüz göz etme demek için konuştum o da ben söyleyemem babama deyince gerildi o zaman ben söylerim dedim aynen benim babam sayılmaz ona baba demeyi kendi babama hakaret sayarim

Aile gibi görmek sevmek saymak başka bişey, içten gelir ama eşin sorun etmediği hiçbir şeye başka kimsede karışma hakkı görmüyorum ben kimsede, kendi babam dahil

Son düzenleme:

Bana da kayinvalidem cok karisiyodu nereye gitsem simdi alistik

Yahu takı umrumda değil ben düğün zamanı yüz göz olmadım evimin maddiyatinda o mesafeyi korudum samimi olmadım bunu demek istiyorum
Takı taksa da takmasa da karışamaz. Yine yanlış mantık.
Ayrica kocan olacak şahsiyet " baba o benim eşim bu durum sadece beni ilgilendirir. Benim için de problem yok " bunu diyebilmeliydi.
" o ortok sonon do bobon, toboko do koroşor" bu ne saçma bir cümle? Hala baba himayesinde olduğunu zannediyor. Yeni bir aile kurdugunun farkında değil.

Bana herkes istediği şeyi söyleyebilir fark etmez benim için. Ben yine kendi bildiğimi okurum nasılsa fazla kafayı takıp evindeki huzuru bozma

Ya iste demeyin baba da
Hitaplarinizda kibar olsaniz yeterli. Ben de baba demem kpe ama peder bey derim misal. O da guler bu yastan sonra papaz efendi de olduk der. Simdi diyemem ki benim bir tane babam var o da rahmetli diye. O da kendince baba,esimin babasi,oglumun dedesi. Cok da uzerinde durulacak bir konu degil.

Eş ailesi ailemiz sayılır. Ama kimse 25 yaşında bir kadına bu şekilde kısıtlamalarda bulunmamalı. Adamın yapısı bu demek ki he deyin geçin bildiğinizi okuyun. Kavgayla daha çok yıpranırsınız.

Mesele altın falan değilse niye söylediniz?
Kendinizi net ifade edin, bence bu kadar büyüyecek bir durum yok.
Saygısızlık ederim vs diye çıkışıp bilmem kac yil oncesinin altin meselesi ile esinize soyleneceginize,
Kayınpederinize, bir şey olmaz baba, deseniz mesele kapanır gider zaten.

Ben eşimin ailesini ailem gibi görmüyorum. Böyle olması için de sebeplerim var. Onlar sadece eşimin anne babası benim için. Farklı türlü olmasını isterdim elbette.

Bu nedenle kendi koşulların içinde düşünüyorum, böyle bir müdahale beni çok rahatsız ederdi. Bana göre bu bir saygısızlıktır. Dolayısıyla -elbette usulünce- verilecek cevap da karşı tarafı saygı sınırlarına davet etmek olacaktır.

Eşiniz size karışmıyorsa başkalarının size karışmasını problem etmeyin bence. En azından sırf bu yüzden eşinizle aranızı bozmeyın. Çünkü adamın 60 yaşında ki babasını değiştirme ihtimali yok maalesef. Böyle göze göz dişe diş olarak da sorunu bir çözüme kavuşturamazsınız

Eş ailesi aile sayılır evet. Fakat hayata karışmanın aile olmak ne alakası var? Eşin olacak adam o artık senin baban karışır bilmem ne diyeceğine arkanda dursaymış. Kendi baban da onunki de ister gece dışarda ol ister sabaha karşı ol karışamaz. Saçmalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…