Eş ailesinin teklifi

Mehtap87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
750
574
103
Merhabalar arkadaşlar kafamı meşgul eden bi konu ile karşınızdayım dert değil ama buradaki tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum. Eşimin ailesinin bi teklifi var biz arsa alalım sizde üzerine ev yaptırın diyorlar bizim şehirde evimiz yok ,diyorlarki zaten onların bi evi var (şuan içinde oturuyorlar )zaten şehirdeki ev size kalacak bi köyde bi şehirde eviniz olur ilerde diye. Tamam kulağa hoş geliyor koskoca arsayı almaları büyük bi olay ama ben köydeki eve arada bi gidebileceğim işim zaten şehirde olduğu için onun içinde şöyle bi teklifleri var biz emekli olursak oraya geçeriz sizde şehirdeki eve ister oturun,ister kiraya verin diyorlar ( ama bu kesin değil önce köyde yaşamayı deneyeceklermiş ) .tapuyuda veririz size diyorlar arsa için .gayet iyi niyetliler şimdi aklıma takılan konuları sıralıyorum
1. Tapuyu üstümüze alırsak lojman bekliyoruz lojman işi direkt iptal oluyor ve biz bi süre krediler borçlar kirada oturacaz o evede geçemeyecez geçinebilir miyiz zorlanır mıyız bilemiyorum ,tapuyu onlara yapsak eşim zaten babamın olan bizimdir diyor bu konudan dolayı emin değilim
2. Si herşeyi geçtim ortak bi iş yapmak kafa ağrıtır mı

Bu kadar büyük planlar ve bu kadar geleceğe yönelik planlar yapmak bana mantıklı gelmiyor. Ne olacağımız belli bile değil. Kaldı ki eş ailesi ile ortak işe girmezdim ben

Öncelikle kaç kardeş eşinizin ailesi?Ben hiç bu karışık işlere girmeyi sevmem.Siz girerseniz lojman gidecek,belki istediğiniz başka evi alamayacaksınız.Tapu onlarda olursa siz de ödemelere yardım etseniz,bir gün ayrılırsanız hiç hak iddia edemeyeceksiniz.

Bu kadar çetrefilli ve detaylı olan işe girmezdim.
Her zaman her ailenin kesesinin ayrı olması gerektiğine inanıyor ve savunuyorum.
Üç gün sonra miras malı diye (kardeşler arasında) sorun olur.
Tek çocuksa bile yine de herkes hesabını kendi evinin gelirine göre yapmalı. Ara bozulur aksi halde

hiiç girmeyin kendimizden örnek vereyim eşimin ailesi keçiler ve ineklere bakın sütü peyniri cartı curtu sizindir oğlağını neyini satın kendinizi toparlayın siz ilgilenin dedi benim eşim inandı bütün göçü köye yıktı sonra baktık oğlaklar doğdu babası gidip bütğn malı abisine devretti ve abiside hepsini traktörü cartı curtu sattı bizde g*t olduk zar zor o borç derle tekrar ev kurduk demem oki kimsen ipiyle kuyuya inme

E peki köyde yaptırılan evde yaşayamazlarsa ve şehirdeki evlerine geri dönerlerse sizin kârınız ne olacak? Eşiniz demiş ya babamın olan bizimdir zaten diye,şehirdeki ev her türlü size kalmayacak mı? Gerçi köye ev yaparsanız hem arsanız hem de eviniz olacak ekstradan ama maddi olarak bunu kaldırabilecek misiniz? Kardeşleri var mı eşinizin? Bunlar da önemli.

Eşinizin tek çocuk olup olmaması önemli öncelikle

Belli bir yaşın üstünde insanlarda köyde yaşama özlemi oluyor. Ancak zorlukları da fazla. Daha önce uzun süreli köyde yaşadılar mı? Yapamayıp yazdan yaza gitmeye karar verdik de diyebilirler. Ya da yazın orada kalalım, kışın sizinle kalalım da diyebilirler.

Çok karışık uzak durmakta fayda var eşte olsa . Alsınlar arsayı dursun ev yapmaya gerek yok bence. Kaç kardeşler bilmiyorum en azından arsa kalabilir yatırım ..

Sizin ileride köyde oturma gibi bir hayaliniz var mı?
Yani bilemedim, eşiniz tek çocuk olsa bile kayınvalide kayınpederiniz emekli olursa köye gitmeyi düşünüyor, oldu da sağlık sorunları çıktı ve şehirdeki evde kalmaya karar verdiler, siz de dünya kadar borca girip köye ev yaptırdınız farz edelim, e siz köyde oturmazsınız çünkü çalışıyorsunuz, çocuklarınız olacak belki onların okulları vs olacak şehirde kalmanız gerekecek, ki bugün köyde bile olsa bir ev yaptırmak ucuza mal olmuyor, bir sürü borç sıkıntı derken kimsenin işine yaramayacak bir köy eviniz olacak.

İyi niyetle bile olsa bana senede 10 gün ya oturulacak ya oturulmayacak bir yer için borca girmek mantıklı gelmiyor, bu ama köyde bir ev olur ama bir yazlık olur.

Eve yatırım bana göre içinde sürekli oturacağın yer olursa mantıklı.

Önden söyliyim: Bize Kayinpederim ve kayinvalidem evliligin basinda arsa almak icin ciddi bir para teklif etti, reddettik. Ilerde ne olur kimse bilmez yaslilarin parasina ve malina dokunulmamasi lazim bize göre.

Arsa alip üstüne bir kac daire yapilsa ve iki tarafa da ev kalsa yapilabilir. Yaslilar köy hayati özlemi cekiyor, ama realite genelde orda uzun süre yalniz idare edememeleri. Yani belki geri sehire dönmeleri gerekecek buna ek ödeme yapacak imkan var mi? Kiralar da malum

Özellikle kışı sert geçen bir köyse yapamıyorlar. Soba yakmak filan zor iş. Şehirde doğalgaza kalorifere alışan insan, hele hele yaşlanınca yapamaz.

Gidip kalıp kalmayacaklarını bilmedikleri bir yere tüm yatırımlarını gömebilirler ama ben tercih etmezdim bu işe ortak olmayı.
Evi yaptınız size evlerini verdiler ama alısamadılar ne olacak? Gelip kışı sizde geçirecekler biz torun özledik, sıkıldık şu bu diye. Eşiniz tatillerde oraya gidelim mis gibi evimiz var diyecek oraya gitmeniz gerekecek.
Siz zaten gidip kalmayı düşünmüyorsunuz uzun vadede.
Yerinizde olsam lojmani ayarlamaya çalışır oradan arttıracağım parayı biriktirir kendi oturacağım evi almaya bakardım.
Bana mantıklı gelmedi.

Arsası onlardan da olsa üstüne ev yaptırmak ne kadar tutuyor?
Sanmıyorum ucuz oldugunu, sonuçta bir sürü izin var, temel kazilacak, deprem yönetmeliğine uygun beton dokulecek,denetlemeye gelecekler falan...bunun kapısı, penceresi, yalıtımı, banyosu. Hele iki katliysa masrafı .. Belki de o şehirden ev satın almakla kafa kafaya gelir, hatta daha masraflı olur. Eger öyleyse kendi evinizi almak dururken neden kayanaya ev yaptirasinjz ki?
Bir de bu insanlar kaç yaşında? Siz 35, onlar 55 falansa allah uzun ömür versin ama o evin hayrını anca çocuklarınız, torunlarıniz görür.'biz ölünce sizin zaten' hesabı mirasta işe yarar ki mirası zaten o kişiler yapar.
Bu hesapta saçma bir seyler var
Gerçi yine de alinmis alınmıştır derler. Uzun vadede sizi pişman etmez ama cooook uzun vadede:)
Belki lojmanda para biriktirip ev alma niyetindesiniz..bu ev sizin ev alma hayallerinize vurulan darbe gibi olur çünkü yillariniz bu evin borcuna kredisine gider.
Arada kaynana ölüp kayınpeder yeni eş alırsa miras da değişir. Her konuya yaziyorum, bizim komsunun başına gelen bu oldu. Annesinin yaşlılık zamanında yaptığı evlilik ve ikinci eşten erken ölmesi sonrası miras evi kac parçaya bölündü. Böyle şeyler hep risk...

Tapuyu ustunuze alirsaniz cok mantikli bir teklif .su depremlerden sonra sevmeyerek kaldigim ama kendi ailemin ama esimin ailesindeki tum koy evlerini mumla arar oldum.tek kat olsun iki kat olsun emekli maasim olsun iki lokmam olsun ailemin cani sagolsun dusuncesindeyim artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…