Eş ailesinin teklifi

Hem çok masraflı hem de aşırı prosedürlü bir mesele ev yaptırmak, arsam var içine şu kadar metrekare 5+1 ev yapayım diyemiyorsunuz, arsanın durumuna göre en fazla şu kadar metrekare ev yapabilirsiniz diye izin çıkıyor, o ölçülere göre onaydan geçecek ev projesi çizdiriyorsunuz zaten o epey pahalı, eve döşenecek elektrik su dahi projelendirilmek zorunda, her biri ayrı masraf.
İnşaat izni almanız lazım o da para, hadi aldınız inşaat izni evi hemen yapmaya başlamazsanız ve 5 yıl içinde bitiremezseniz iptal oluyor hayda sıfırdan izin almak için uğraş dur.

O kadar çok toplamanız gereken belge doldurmanız gereken form var ki, hepsine koşturmanız için zamanınız olması lazım, bir inşaat firmasıyla anlaşsanız, firma hayrına yapmayacak maliyet üzerine kar koyacak ki işi yapsın, o da size şehirde 1 ev parasına gelir, kendiniz müteahhitlik belgesi alsanız yine evi pahalıya mal edersiniz zira bugün bir kepçe bile saatine ortalama 2 bin lira alıyor o da arsanız erişilebilir düz bir alandaysa, koşulları zor tepelerde bir araziniz varsa daha fazla fiyat çekiyorlar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar güncelleme; eşimin kardeşi yok evide prefabrik yapın deniliyor onun fiyatları da baya yükselmiş depremden sonra yine 300 -400 bin gider ama bu kaba hesap arsa nasıl olacak temel atma vs yine çeşitli masraf kalemleri çıkacak bizim verebileceğimiz maksimum 300 oda çoğu kredi ile olacak . Eşime babanın olan mal senindir benle alakası yok dediğimde çok üzüldü bende kendimi kötü hissettim . Eş aileside ev yaptıracaksanız bunun sözünü verecekseniz arsa alalım yoksa arabamızı yükseltecez diyorlar

Üzülmesin. Bunlar hayatın gerçekleri. Kayınvalide veya kayınpeder eşin ölümünden sonra tekrar evlense onlar da ortak olacak.

300-400 bin sadece evin fiyatıdır diye düşünüyorum. Temel atılması, sıhhi tesisat, ruhsat çıkarılması filan eklenecek bunun üstüne.

Eş ailesi size "ev sözü verirseniz arsa alırız " diyorlar ya, sizde onlardan kesinlikle o evde yaşayacaklarının, şehirdeki evlerine dönmeyeceklerinin sözünü isteyin o zaman.

Malesef öyle bi söz vermiyorlar hatta kayınvalidem sizde kendinize bi oda yaparsınız orda vs diyor birde ben önce deneyecem diyor belki sürekli kalmaz ama arada gidip takılacak köy evi olsun istiyor olabilir tamam olsa kötü olmaz ama bi yerde kira öderken arada bi gidilecek eve para harcamak ne kadar mantıklı emin olamıyorum bende

Birde arkadaşlar sizce ben tapu konusunda çok mu fesatça düşünüyorum ? Böyle düşümdüğüm için utandım çünkü eşim böyle üzüldü baya bende kendimi çok kötü hissettim hatta şey dedi bu karşılıklı güven içinde olacak bişey onu mu düşünüyorsun ben zaten tek çocuğum bizim olacak her türlü iyi falan dedi

Daha önce uzun süre köyde yaşadılar mı? Öyle yazdan yaza birkaç hafta gitmekle anlaşılacak bir şey değil köy hayatı. Kışı sert geçen, kar bastıran bir yerse çok zorlanırlar ve şehirdeki evlerine dönerler.

Bir de o evde sizin de bir odanız var diye yaz tatilleri ziyan olur mu? Eşiniz tatile gitmeyelim nasıl olsa orada ev var der mi?

Sizin o evden sağlayacağınız çıkar oldukça uzun vadeli bir çıkar. Bana çok mantıklı gelmedi.

Prefabrik evlerde mi bu şekilde yapması vs masraflı ve zor mu zaten normal bi ev yaptıramayız öyle bi bütçemiz yok prefabrik tarzı bişey onuda 2 yıl falan kredi ile

hiç bu aklıma gelmemişti .. teşekkür ederim

Aynen öyle. Karşılıklı güven varsa sizin veya eşinizin üstüne olsun tapu. Ama onlar da düşünüyorlar tabii geleceği. Yarın öbür gün istenmeyen bir durum olursa sizin hakkınız olmasın istiyorlar.

Yok daha önce hiç köyde yaşamadılar işte kayınvalidem deneyecem diyor , eşim kesin olarak tatillerde gidelim demez aileci bi tip değil, ama öyle bi ev olsa ben gitmek kullanmak isteyebilirim

Prefabrikte kışın zor yaşarlar her seferinde 1 ay 2 ay derken kışın 3 ayını beraber yaşarsınız
Evet o seçenek olur mu bilmiyorum beraber yaşamayız ama bu işin yaşlılığı da var tabi şimdi gençler öyle rahatsız edecek tipler değiller ama köye bile yerleşseler bi şehir hasreti olursa bilemiyorum

Kabul et Eşin aileci bir tip senin olumsuz fikirlerine bile gönül koyuyor duygu sömürüsü yapıyor sonradan kötü olacağınıza şimdiden kapatmaya çalış. Prefabrik yalıtım vs şikayetçiler youtube videoları izle....( Yazı niye koyu anlamadım)

Prefabrik evlerde mi bu şekilde yapması vs masraflı ve zor mu zaten normal bi ev yaptıramayız öyle bi bütçemiz yok prefabrik tarzı bişey onuda 2 yıl falan kredi ile

Bence prefabrik ev maliyetini daha kapsamlı araştırın.

Her şeyden önce temel ve zemin beton masrafı var, sonra prefabrik evin nakliyesi ve fiyata dahil değilse montajı, şap atılacak, sonra ruhsat almanız lazım ki onun da bir maliyeti var, parkesi fayansı döşenecek, üstüne sıhhi tesisat...

Özellikle kışı sert geçen bir köyse yapamıyorlar. Soba yakmak filan zor iş. Şehirde doğalgaza kalorifere alışan insan, hele hele yaşlanınca yapamaz.

Birde aniden saglik sorunu cikabiliyor yaslilikta. Birden bire bir bakiyorsun seker, tansiyon, göz problemi vs. Bunlari hep hesaba katmak lazim

Ya kabul ederim öyle olsa ama çok düşünmüyorum öyle olduğunu aile ziyaretine bile ben zorluyorum gidelim falan ama evet tapu konusunda yüzü düştü biraz sonradan değişedebilir insanoğlu her zaman bi acaba bırakırım

İşte çok bilgimde yok zaten dediğim rakamları aşarsa bizim maaş karşılamaz bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…