Eş ailesinin teklifi

bence çok gereksiz , çok paranız vardır sizi kasmaz. ama kredi çek fakirlik çok saçma. artı köy hayatı zor , kalorifer döşetsende maliyeti çok yüksek oluyor. yaşalanınca oturacağınız zaman yaparsın .

Evet eşiminde aklı şey diye çalışıyor bu kadar para harcayacaz ömür boyu bi daha uğraşmayacaz evimiz olacak ilçede köyde neyse ama tabi öyle bi ev onlar oturmazsa bizde oturmazsak kiraya vs ye verilmez
İyi düşünüp taşının derim, hani zaten bir arsa üzerinde hazır bir eviniz olsa tavsiyem farklı olabilirdi ama hiç köy hayatı yaşamamış eş ailenizin arsa alması üzerine ev yapmanız, hiçbiriniz memnun kalmazsanız o evin kapısının bile açılmaması gibi riskleriniz var, gireceğiniz borç da cabası.

şehirdeki evden de vazgeçeceklerini sanmıyorum, tapusunu size verseler bile sürekli sürekli geliş gidiş yaparlar.
İyi niyetli de olabilir ama emekli olduktan sonra köydeki eve gitmek istiyorlarmış, siz benden daha iyi biliyorsunuz, gençken sağlıklı olsanız bile belli bir yaştan sonra tansiyon kalp vb hastalıklara yakalanma riskiniz artıyor, köylerin hepsi şehirlere veya ilçelere yakın değil ve köylerde hastane yok hatta bazı köylerde eczane dahi yok, ilaç yazdırmak isteseniz köylerde bir minnoş sağlık ocağı oluyor onda da uzman doktor yoksa ilaç yazdıramıyorsunuz, mecbur ilçeye veya şehire gideceksiniz, gençken her yere fişek gibi gidiyorsunuz ama yaş ilerleyip bir de hastalıklar başladıysa bir yerden bir yere gitmek eziyet oluyor, haliyle kayınvalide kayınpeder hastane işleri vb için şehire gelecekler, şu an hepsi anlık düşünüyor fakat böyle durumlarda geleceği düşünmek lazım, hiçbirimiz genç kalmıyoruz, 30’lu yaşlardaki ihtiyaçlarımızla 60’dan sonraki hatta belki 50’den sonraki ihtiyaçlarımız değişiyor ve insan asıl yaşlanınca konforlu yaşam alanı arıyor.

Arabalarını yükseltsinler boşverin.
Eşinize de ailen alışamazsa atıl duracak o ev,biz onların evine geçersek sorun olacak,evsiz kalmış gibi olacaklar. Biz birikimimizi yapmaya bakalım,lojmana geçmek önceligimiz olsun,yasayacağımız yerden ev aliriz ileride tarzında bir konuşma yapın bence.

maalesef şu an bazı illerde bile tedavi olasılığı düşüyor nüfus artıyor / hekim hastane sayısı o oranda artmıyor .
yaşlı iken sağlıklı olmak için gençken inanılır dikkat etmek ve genetiginin iyi olması gerekiyor bu bizim topraklarda çok ender görülen bir şey.
o yüzden acil seyler için bile yaşlandığında hastane olan bir bölgede yaşamak en ideali aynen dediğiniz gibi.
ayrıca prefabrikler zaten kendi icinde çok sıkıntılı.
ben binaya vs alışmış birinin prefabrikte cidden iyi bir nedeni yok ise yaşamaya alışacağına çok inanmıyorum

Şehire alışmış hiç köy hayatı yaşamamış biri için köyde yaşamak zor zaten, köyler hani böyle oralarda akrabalarınız varsa 1 hafta 10 gün ziyaret amaçlı gittiğinizde cazip ama temelli yaşam pek olası değil, köyün çok gelişmiş bir yerde iyi imkanları ve cazip bir yanı olmalı, öyle olsa dahi mevzu sağlık hizmetlerine ulaşım olunca maalesef duvara tosluyorsunuz, örneğin Bodrum biliyorsunuz Türkiye’nin en popüler tatil beldesi, herkes akın akın Bodruma tatile gelir ama Bodrum eskiden köydü aynı Ege’deki birçok tatil beldesi gibi, bir devlet hastanesi bir de özel hastanesi var, devlet hastanesinin yatak sayısı yetersiz olduğundan, pandemi dönemi büyükşehirlerden Ege’ye kaçanlara belediye başkanı bile kapasitemizin çok üstündeyiz lütfen gelmeyin çağrısı yaptı, özel hastanesi de malumunuz, her şeyi dört dörtlük muhteşem ama halkın sağlık hizmeti alması mümkün değil.

Bizde o kadar nakit yok 3te biri var olursa kredi ile olacak

Güzel mantıklı bi konuşma şekli teşekkür ederim

Çok haklısınız ayrıca fazla kullanmıyoruz bu evi satalım desek tapu bizim olsa bile ne kadar söz hakkımız olacakki belki satmayın diyecekler. Hadi şehirdeki eve geçsek hep bi onların evinde oturuyoruz mahçubiyeti olacak

Arkadaşlar dün tam yazamadım eş ailesi güvenilir sıkıntısız insanlar tamamen iyi niyetliler bizide bi yatırım yapmaya teşvik ediyorlar ama hem kendim düşündüm olumlu olumsuz taraflarını hem yorumlarınızla siz fikir vermiş oldunuz yüksek oranda vazgeçtim gibi :) hepinize çok teşekkür ederim

1 ortak işe asla girmezdim
2 Köyede ki evin sana bir getirisi olmaz gibi
3 Eşinin ailesi emekli olunca orada oturursa zoruna gider içten işe hırslanırsın o kadar çalıştım ev yaptım onlar gitti oturdu diye
4 Eşinin ailesi denemeden sonra orada oturamazsa zaten senin de oturacağın bir yer değil demektir bu durumda yılda bir kaç gün gittiğin bir yere neden ev yapasın
5 Köydeki evin sana bir getirisi olacak mı kira geliri yada ciddi bir değer artışı gibi

Köydeki ev bir yatırım değil lüks işidir. Sonrasında kiraya verilmez satılmaz e siz de oraya göçmeyecekseniz ne yapacaksınız orada. Ayrıca insanlar yaşlandıkça şehire daha çok ihtyaçları var hastanesi doktoru vs. Gidip orada yaşayacaklarını hiç sanmıyorum. Benim kv kp kendi köylerinde babadan kalma evleri var 1 gece bile orda yattıklarını ne gördüm ne duydum. Ben sizin yerinizde olsam oyle bir işe girişmem zaten paraları varsa kendileri de ordan ev albilir. Ama eşiniz ben ailmee ev yaptırıcam diyorsa onu bilemem.

Ben olsam boyle bir işe girmem, akraba-aile ile yapilan her ortak iş huzursuzluk çıkarır.
Azıcık aşım kaygısız başım.

ve şimdi kirada mısınız

Esinize miras yoluyla kalacak olan arsa, mal, mulkte bosanirken hakkiniz yok. Edinilmis mal statusune girmiyor. Anca kredi cektik, evi ortak yaptirdik vs diye ispatlayip ugrasirsiniz hakkinizi alirsiniz bu bir.
Ikincisi köyde yaşamayan birisi orada yasamaya alisamaz. Ben soba yakmayi bilmem, odun kırmayı bilmem, beni köye goturseler kalakalirim. Muhtemelen kış aylarinda soba yakmamaj icin gelip sizde kalacaklar. Yazin da köy evine gececekler. Cok akillilar

Değer artışı olur gibi biliyorsunuz arsalar sürekli bi artışta . Ama satma konusunda yeterince Özgür olamayabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…