Eş ailesiyle hiç görüşmemeyi nasıl başarıyorsunuz hanımlar?

Bazıları böyle cidden kar sayarlar.Benim eşimin evlenene kadar yeni birşey alıp giydiğini düşünmüyorum bunu yadırgıyor çünkü üç kira iki maaş giren evde eskilerle büyümüş.Evlenene kadar aldığı üç kuruş maaşın çoğunu annesine vermiş.Annesi evlenirken bir takım yeni kıyafet almamış.Hatta damatlığını bile istiyormuş ne zamandır yeni götürdü eşim babası giyermiş gören der davetlerden çıkmıyor adamın çevresi yok 30 senedir yaşadığı yerde...Eşine ne desen boş o öyle görmüş normali o sanıyor...
Işte böyle düşününce işin içinden çıkamiyorum asla. Bunca sene boyle alismis diyorum aynı şekilde. Ama ben böyle bir aileyi çekmek zorunda da değilim diyorum. Ortayı bulayım diyorum hopp can sıkıcı bir durum olur ve eşim bunda daima ailesini haklı görür. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Çok yoruldum çok...
[/QUOTE]
Canım sen suçladıkça onlar haklı olurlar ya ses etmeyeceksin veya burada her yazılan gibi sana göre yapılan yanlışları ya eşine üzgün şekilde söyleyeceksin yada eşine başka onlara başka oynayacaksın...
Benim görümcemi eşinin ailesi hiç istememiş zorla kendini kabul ettirmiş evlerinden çıkmamış kadının işini temizliğini yapmış sen düşün düğüne az kalada düğünden sonra göreceksiniz demiş.Çok geçmedi kayınpederi öldü kanserden şimdi aynı binada ne kocasını görüştürüyor annesiyle ne çocuklarını gösteriyor hatta kadının aylar önce boğazına yapışmış boğmaya çalışmış düşün böyleleri var...

[
Benimkiler başka ülkede seneden seneye noel yemeğine gelirler ve otelde kalırlar ☺ eşimin kardeşleri de dünyanın farkli ülkelerine dagilmislar. Benim ailemde yabancı biriyle evlendim diye beni red etti ☺ 19 yıldır mutluyuz 😁.

Ayrıca bırak esin gitsin yanliz birsey olmaz ya. Sende o zamani kendine ayırırsın 💕 manikür pedikür masaj filan 😍
El birliğiyle nazar edicez haftaya KV size yerleşecek 😂

Evlenmeden önce ailesinden banane onlarlamı yaşayacağım derdim hep. Ama o iş öyle olmuyormuş. Türkiyenin öbür ucundan telefonla başarıyorlardı sinirlerimi bozmayı. 2 sene sabrettim. Baktım düzelmiyo kopardım ipleri. 3 sene hiç görüşmedim. Yeni yeni ararlarsa cevap veriyorum ben hiç aramıyorum. Baştan aşağı sorunlu insanlar. Evlatlarina karşı hicbir görevleri yok ama beklenti dünya kadar. Utanmasalar bizi sırtınızda gezdirin diyecekler. En doğrusu baştan sorunlu insanların çocuklarından uzak durmak, aileyi iyice tanımadan evlenmemek. Kendime çok kızıyorum bu yüzden. Size tek söyleyebileceğim sey kendinizi sakın ezdirmeyin. Allah yardımciniz olsun.

Benimkiler başka ülkede seneden seneye noel yemeğine gelirler ve otelde kalırlar ☺ eşimin kardeşleri de dünyanın farkli ülkelerine dagilmislar. Benim ailemde yabancı biriyle evlendim diye beni red etti ☺ 19 yıldır mutluyuz 😁.

Ayrıca bırak esin gitsin yanliz birsey olmaz ya. Sende o zamani kendine ayırırsın 💕 manikür pedikür masaj filan 😍
Sadece yabanci biriyle evlendin diye mi seni reddettiler yani:KK57:

Yabancı biriyle evlendiniz diye aileniz sizi red mi etti😦 19 yıldır görüşmüyor musun?
20 yıl olacak neredeyse evet.
[

El birliğiyle nazar edicez haftaya KV size yerleşecek 😂
hiç ihtimal vermiyorum ya 😂 😂 😂 Kendi ülkesini çok seviyor açıkçası orayı bende seviyorum ben olsam gelmezdim yani 😂 😂 😂
Sadece yabanci biriyle evlendin diye mi seni reddettiler yani:KK57:
evet fanatik derecede ırkçı bir ailem var .

Biz çok yakın otururuz (özel araçla yarım saat) ama ben yılda üç dört kez yüz yüze, ayda bir iki kez telefonla görüşüyorum. Ama bu benim başarım değil ailesi görüşelim görüşelim diye arzulasa ve bizi sürekli bir yerlere çağırsa da gitmeyince oğullarını dolduruşa getirmiyor sineye çekip susuyorlar. Eşim annesini arkasına beni karşısına almıyor ortada durup denge kurmayı biliyor kimseyi kimseye yedirmiyor :) ben en başından beri böyle davrandım duruşumu böyle kabul ettiler ve ağırlığımı koydum hiç pısırık olmadım ve sallıyorum kv ısrarlar beni bir düğüne davet ettiğinde işim çıktı demiyorum da 'düğünleri sevmiyorum anne gelmeyeceğim seni de kırmak istemiyorum ama beni düğünlere çağırmasan beni sürekli hayır demekten kurtarmış olursun 🤗' şeklinde tatlı sert bir mizaçla hayır demek istediğimde hayır dedim. Yani benim gibi çok Nadir görüşenlerde birçok faktör bir araya gelmeli 🤷🏻‍♀️

Ya nerden denk geldim bilmiyorum ama bir haftadır sizin açtığınız konuları okumaya başladım en başından (yıl 2013). Çok ilginç konular açmışsınız, dizi takip eder gibi okudum. Teşekkür ederim o yüzden, şu hareketsiz günlerimde ilaç gibi geldi.

Fakat şöyle de bir şey var, çok tutarsızlıklar vardı senaryoda. Mesela üniversiteden sevgilinizle 4 yıllık ilişkiden sonra sözlendiniz, kayınvalideyle nişan alışverişinde bileziklerin gramajında anlaşamadığınız için söz attınız. Ama bundan üç gün sonra başka bir nickle açtığınız konuda sizin anneniz sözlünüze "bir evin bile yok kızımı nasıl vereyim" minvalinde bi şeyler söylediği için sözlünüz ve ailesi kırılıp ilişkiyi bitirdi.

Sonra internetten birileriyle tanıştınız, olmadı. Arkadaşlarınız aracı oldu birileriyle tanıştınız, biri oldu gibi (o kısım yoktu). Neyse sonra temmuzda düğününüz olacağını duyurdunuz, hazırlıklar başladı. Yine o arada bölüm mü kaçırdım nolduysa kasımda doğurmuşsunuz, hem de eşiniz üniversiteden beri sevgiliniz olan biri. İlk baştaki altın kavgasından söz attığınız kişi olması lazım, çünkü üniversite aşkınız oydu, diğer bilgiler de ona uyuyor. Ayrıca o altın kavgası yaptığınız kayınvalide yaşı genç, "perdemi açık tutamam, kocamla sevişirim öpüşürüm" falan demişti annenizle ilk onlara gittiğinizde, pek bi fingirdekti. Şu anki kayınvalidenizin evindeki çöpte de kondom buldunuz bi bölümde, bunlar da birbirini tutuyor.

Kayınvalideye siz yıllar öncesinden takıksınız, o nedenle sizin ona olan tavırlarınız da göz önüne alınınca kadının sizi evim dağınık diye hasta ziyaretine evine istememesi normal geldi. Kayınvalide karakteri bana göre tutarlı davranıyor ama başrol olarak sizi biraz tutarsız buldum. Bazı bölümlerde sürekli çağırdığı için yakınıyorsunuz, bazense sizi dışladığından dem vuruyorsunuz. Karakter devamlılığı önemli bence. Eşiniz de mesela seneler önce sözlüyken sürekli ağlayıp sızlayan biriydi, annesine bile ağlayarak karşı gelmişti sizin için. Hatta bi bölümde sokak ortasında dövmüştünüz adamı. Yeni bölümlerdeki eşiniz bu profile pek uymuyor.

Tabi ben tüm bölümleri peş peşe gördüğüm için olaylara daha hakimim. Arada nick değişiklikleri normal seyirdeki izleyicileri hikayeden koparmış olabilir. Buna rağmen benim bile şimdi aklıma gelmeyen şeyler vardır mutlaka. Hatırlarsam editlerim.

Son olarak, son bölümlerde sürekli kaynana düşmanlığı odaklı gidiliyor, bu beni biraz sıktı açıkçası. İlk sezonlardaki hareketliliği özlüyorum. Umarım yine o günlerdeki tempoya dönülür ♥

Kolay gelsin.

Evet biri 3 yaşında diğeri yeni doğacak. Bensiz gönderemem. Ama onların da gelip gitmesi sıkıntı yaratacak boyutta artık. Eşim tek gitse sıkıntı olmuyor da ortada torun olunca cok taciz ediyorlar.
Bambaşka insanlar neyini anlatayım:KK43:
Ayni durum bendede var
Hergun cozum dusunmekten beynim patladi 😂
Enson laf arasında esimden sunu duydum
Ailem sana saygisizlik yapar sana kötü konuşur ozaman bende gitmeni istemem dedi
Şimdilik idare ediyorum 🤔
Benimkinin aileside cok tuhaf bana uymayan durumlar var.belli olcude gitmeme ragmen dayanmakta zorlaniyorum.bakalim ilerde nolur.

Evlenmeden knce bendr sizin gibi düşünürdüm. Ancak evlendikten sonra esime zorla alkol aldiriyorlar. Esim icmek istemeyince hanimkoylu oluyor basinin etini yiyorlar. Evime ayakkabi ile girmek istiyorlar hatta cogu zaman kasla göz arasinda başarıyorlar. Kayinvalidem altina kaçırır bez kullan dedim diye koltuklarima isedi gitti halilari koltukları yikatirsinn 7 24 calisiyorsun dedi. Yaninda yasamami istedi ki yaninda 2 elti daha var ve 2 odali yer. Nasil yattiklarini anlatmayacagim bile 6 ay buna da sabrettim. Evime ciktim 2. El esyalarini vermek istediler ki kabul etmedim diye kiyameti kopardilar. Calistim herseyimi kendim aldim. Yine de konusuyorum ama gercektennolmaz olsunlar. Evime 2.5 saat mesafede pandemi hastanesinde calisiyorum gecici olarak atandim evimi kullanıyorlar tabiki kullanabilirler ama gardrobumu bosaltip bazanin içine atip kendi kiyafetlerini doldurmuslar. Evime kiyafet almaya geldim bu manzarayla karsilastim. Simdi ben nasil boyle insanlari kabulleneyim sen söyle
Hala evli misiniz

Başlığa cevap olarak:

Benim kayinbabam beni reddetti, eşime açık açık evime gelmesin dedi. Bir yerde karşılaşırsak yüzüme dâhi bakmaz 🙄

Son düzenleme:
Iste hic demedim cunku en sonunda sabrim kalmadiginda kendim gidenlerdenim... Seslerini dahi duydugumda irkiliyorum artik. Bakalim nereye kadar gidecek. Ki bu anlattiklarim daha cok azı. Umarim Allah bir yol cikarirnya da onlari bu dunyadan artik alır
film gibi anlattiklariniz gercek olamaazzzz

Eş ailesiyle hiç görüşmemeyi nasıl başarıyorsunuz hanımlar? Her defasında onlar yüzünden kavga edip yipranmaktan biktim üstelik hamileyim bu zmnda bile iç islerimize karışıyorlar.
Hadi diyelim hiç gidip gelme yapmayalım eşim gidiyor ve üstelik çocuk var, onu ben yokken yollayamam.
Ama gitmek de istemiyorum artık. Hep tartışma çok yoruyor insanı. Aileye bağlı bir eş varsa bir de.
Böyle bir konuda muzdarip olsanız nasıl davranırsınız? Artık yıldım gerçekten. Fikir istiyorum.
Es ailesiyle hic görüsmeyerek bir evliligin huzurlu olacagini düsünmüyorum. Esiniz gidip gelcek sinirleriniz bozulcak, cocugunuzu görmek isticekler.. bu konu esinizle aranizda hep sorun olcak. Bence asil sorun esinizde ailesini karistirmamasi gerekiyor sizin evliliginize.

Evlenmeden önce ailesinden banane onlarlamı yaşayacağım derdim hep. Ama o iş öyle olmuyormuş. Türkiyenin öbür ucundan telefonla başarıyorlardı sinirlerimi bozmayı. 2 sene sabrettim. Baktım düzelmiyo kopardım ipleri. 3 sene hiç görüşmedim. Yeni yeni ararlarsa cevap veriyorum ben hiç aramıyorum. Baştan aşağı sorunlu insanlar. Evlatlarina karşı hicbir görevleri yok ama beklenti dünya kadar. Utanmasalar bizi sırtınızda gezdirin diyecekler. En doğrusu baştan sorunlu insanların çocuklarından uzak durmak, aileyi iyice tanımadan evlenmemek. Kendime çok kızıyorum bu yüzden. Size tek söyleyebileceğim sey kendinizi sakın ezdirmeyin. Allah yardımciniz olsun.
Aynen ailenin bukadar etkili olabilecegini hic tahmin etmezdim

Bu tamamen esınle alakalı bı durum sımdı bız gıtme gorusmek ıstemıyorum de derı esın gıtmezsen gelmezsen bosanalım der ne bılım tartısma cıkar. Esınle konus bennbu sebeplerden gorusmek ıstemıyorum de o gıtsın onlarlada kavga cıkar küs gelmesınler. Yada tartıs bıseyler oldugunda bundan sonra benımle tartısmaya gıreceksenız gorusmeyelım yada herseye karısmayın de mesafelı gorus. Bılemedım benım esım genelde aılesıyle sorun yasayınca küser gorusmeyız arada ben gorusurum ben kaynaklı bı tartısma gorumcemle yasamıstık esım ararsa ablası konusyordu onun dısında gıtmedık ben kus olunca oda gelmedı esımde hıc arayıp konusmaz zaten bı oyle gorusmemıstım sonra ozur falan dıleyınce konustum sımdıde hıc sesı cıkmaz cok ıyı artık bana karsı gorusuyorum arada bır. Esının bu durumlarda cok etkısı oluyor. Bızımkı aılesıne cok duskun degıl ha sever ıhtıyaclarına kosar falan ama oyle hafı gıdek bı zıyaret edek falan demez karsı karsıya aptmanlar ama ayda bır yada dahada uzar gıtme suremız ben ondan daha zok gıderım o kadar özlemez

Eş ailesiyle hiç görüşmemeyi nasıl başarıyorsunuz hanımlar? Her defasında onlar yüzünden kavga edip yipranmaktan biktim üstelik hamileyim bu zmnda bile iç islerimize karışıyorlar.
Hadi diyelim hiç gidip gelme yapmayalım eşim gidiyor ve üstelik çocuk var, onu ben yokken yollayamam.
Ama gitmek de istemiyorum artık. Hep tartışma çok yoruyor insanı. Aileye bağlı bir eş varsa bir de.
Böyle bir konuda muzdarip olsanız nasıl davranırsınız? Artık yıldım gerçekten. Fikir istiyorum.
çocuk varsa ve çok küçük değilse gitsin eşinizle. ne olacak ki! babanesi sonuçta. bende çocuklara yansıtmayın kırgınlıkları. sonra siz kötü olursunuz. ortada ciddi msele varsa zaten çocuk aklı ermeye başladı mı kendi tarafını seçebiliyor. gerçekleri görüyor. siz müdahale etmemiş olursunuz en azından. 3 gün sonra ağızlarına laf vermemiş olursunuz.
bi de hamilesiniz sanırım. umarım yeni doğumu bahane edip teması arttırmazlar sizle. benim öyle olmuştu çünkü. dengeyi koruyacak kişi eşiniz maalesef.. eş dengeyi tutamadı mı -ki aileye bağlı demişsiniz- maalesef yorulmaya devam edeceksiniz. imkan varsa şehir değiştirin yada en uzak mesafeye taşının. aklıma gelen tek fikir bu

Bizde de sizin durumun damat Türk gelin yabancı versiyonu var, biliyorsunuz bizde kayınvalidelerin muhtaç olduğu kudret hücrelerindeki asil kaynanalık genlerinde mevcuttur:KK70:
Bizim milli kayınvalide oğlunu ziyaret için yaşadığı ülkeye gidince, otelde kalmak epey asabını bozmuştu, torunu yeni doğmuştu, soğuk ülkelerde yaşayanlar bebeklerini iklim şartlarına alıştırmak için bizdeki gibi odayı 35 derece yapmazlar, 21 derecede sabit tutuyorlar, çorap vb giydirmiyorlar, kayınvalidenin kulaklarından ateşler fışkırıyordu bebeğe ördüğü patikleri giydirmiyorlar, soğukta tutuyorlar, gelin bebeğin uyku saati deyip odaya çekiliyor diye :)))
gelenek görenek Vs bilimsel bebek bakımı. iyi olan kazansın :-) :sampiyon:

Evlenmeden knce bendr sizin gibi düşünürdüm. Ancak evlendikten sonra esime zorla alkol aldiriyorlar. Esim icmek istemeyince hanimkoylu oluyor basinin etini yiyorlar. Evime ayakkabi ile girmek istiyorlar hatta cogu zaman kasla göz arasinda başarıyorlar. Kayinvalidem altina kaçırır bez kullan dedim diye koltuklarima isedi gitti halilari koltukları yikatirsinn 7 24 calisiyorsun dedi. Yaninda yasamami istedi ki yaninda 2 elti daha var ve 2 odali yer. Nasil yattiklarini anlatmayacagim bile 6 ay buna da sabrettim. Evime ciktim 2. El esyalarini vermek istediler ki kabul etmedim diye kiyameti kopardilar. Calistim herseyimi kendim aldim. Yine de konusuyorum ama gercektennolmaz olsunlar. Evime 2.5 saat mesafede pandemi hastanesinde calisiyorum gecici olarak atandim evimi kullanıyorlar tabiki kullanabilirler ama gardrobumu bosaltip bazanin içine atip kendi kiyafetlerini doldurmuslar. Evime kiyafet almaya geldim bu manzarayla karsilastim. Simdi ben nasil boyle insanlari kabulleneyim sen söyle
yuhh yani... bi seyirme geldi :KK57: :KK57: :KK57:

Back
X