eş mi iş mi?

ben hem eşimi yalnız bırakmak istemiyorum hemde durum cok kötü degil idare ederiz 3 5 ay daha diye düşünüyorum.

Tabiki eş. Kk’dan size eş diyen çıkmaz kolay kolay, ben diyeyim. Evlilik basit bi olay değil, hoş olay bile değil. 2 koca dünyanın birleşimi ve bunu dengede tutan en önemli şey duygusal bağ. Bu duygusal bağ için imkanı olan taraf sizseniz yemişim parayı, istifa etmiyorsunuz ücretsiz izne ayrılıyorsunuz altı üstü.

Öğretmen misiniz ?
Derslerinizi 2-3 güne toplatın.
Binin , gidin eşinizin yanına.
10 saatlik yol bişey değil.

Ayri yasayacaksaniz niye evlendiniz? Tayin olayi icin ise düğünü hemen yapmasaydiniz boylece ailenizle kalmaniz mantikli olurdu. Ama eşten 10 saat uzakta aile ile kalma soz konusu ise ortadaki iliski evlilik olarak adlandirilabilir mi?
ayrı yasamıyorduk evlendiğimizde aynı şehirde çalışıyorduk.eşimin tayini çıktı benimki onun yanına cıkmadı

işime istediğim zaman geri dönebiliyorum aslında.tamamen bırakmak söz konusu değil.ama bu 4 5 ay ya da 1 yıl bile sanki boşa gidiyormuş gibi.
Eğer öğretmenseniz ücretsiz izindeyken hizmet puanı alamazsınız. Haliyle Yine tayin işiniz zor olur. Üstelik ilerde bu izinleri çocuk için vs kullanmak varken eş için asla kullanmayın. Maddi sıkıntılar varken onun yanında da mutlu olamazsınız

Evet bazı insanlar öyle. Çünkü kadınlar da eekekler de ataerkil ve onlata göre evi eekek geçindirir ve kadın ev işi yapar. Çalışmayan öoğu erkek se ev işi yapmaz ve çalışmasına rağmen kadından bekler. Bu beklentiler içindeyse insanlar zaten dediğim şey gerçekleşmez ama sorun o değil. Bütün dünyada trend aynı; mekesiğini, yıllarca verdiği emeği ve geleceğini erkeklerin kariyeri ve geleceği için feda eden kadınlar. Sonuç mu “ sıfır”. Her başarılı erkeğin arkadasında bir kadın vardır derler, aynı şey ne yazık ki kadınlar için geçerli değil. Kadınların ilerlemesini durduruyor erkekler, bilmem anlatabildim mi.

Öğretmenseniz eş durumunun tayin Zamanı var çalışma şartı var yani nasıl belirli değil

Eşiniz gittiği yerde ne zamandır çalışıyor

şöyle eşimin yalnız kalması dışında bir problemimiz yok işimiz yasadıgımız sehirler rahatlık.

anlayamadığınız, ve sorun olan noktada bu ztn

umarım evlilikte ayrı kalmanın genel sonucunun rahatlık olmadığını en kısa zamanda hissedebilirsiniz. Bir sürü artı olabilir ama sonucta hep eksidesiniz tam anlamıyla ayrıyım ama iyki ayrıyım diyeni bulamazsınız.

inşallah sizin için doğru kararı verirsniz.

Ben isini birak yada birakma diyemem.. yarin ne olur belli olmaz... belki esinle aran bozuldu yada anlasamadiniz pisman olursun keske isimi birakmasaydim diye... ayrica eger uzun suredir devam ediyorsa bu ayri sehir mevzusu bir araya gelince illa bi sebepten anlasmazlik olur... ben birakmazdim isimi... tek sartla birakirdim gidecegim sehirde daha iyi bir is imkani varsa

Herkes sormuş ama cevap vermemişsiniz. Mesleğiniz ne? Hangi bakanlıkta çalışıyorsunuz?

Birkaç yıl önce sorsaydınız bu soruyu eş derdim, ama şimdi iş derim. Çünkü zaten ekonomik olarak her şey çok zor, bir de artık atamalar da baya baya az, yani devlet memuru olması çok zor... ayrı olmak da çok zor, biliyorum. Ben de yaşadım. 1 yıllık evliydim atandığımda, 13-14 ay ayrı kaldım, sonra 8 ay uzak ilçede taşımalı olarak çalıştım falan. Zordu yani. Ama değdi hepsine inanın. İyi ki de beklemişiz, sabretmişiz. Torpil bulamadınız mı tayin için bu arada?

Ücretsiz izin sonrası işe kaldığın yerden devam ediyorsun diye biliyorum yani istifa değil.
Böyle durumda ben olsam alırdım sonuçta işten tamamiyle ayrılmıyorsun istediğinde dönebileceksin.
Biraz denerdim baktım maddi olarak zorlanıyoruz görevime dönerdim.

hak veriyorum,

ancak on saat mesafede, eslerin birisi kendi ailesi ile yasarken de evlilik evlilik olmaz bence.

karsilikli fedakarlik gerekir, ama genelde fedakarligi kadin yapar.

o yuzden burada es niye tayin isteyip ortak sehirden gitmis, ortak karar miymis falan diye merak ettim. ben kendi kariyerim icin gidiyorum deyip esine de sen de ucretsiz izin al canim diyorsa tabi ki o adamin pesinde gitmesin konu sahibi.

Yukaridaki yoruma katiliyorum. Izinden sonra ayni sekilde isinize donup bir kaybiniz olmayacaksa alin izin bir bakin olmazsa donersiniz zaten. Ama isinizi kaybetme riskiniz vs varsa herzaman ekonomik ozgurluk derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…