- 8 Mart 2018
- 381
- 89
- 28
- Konu Sahibi yaseminbudak
-
kaybetme riskim yok dönebilirim.ama bana su an maddi açıdan zorklayacak gibi geliyor.Yukaridaki yoruma katiliyorum. Izinden sonra ayni sekilde isinize donup bir kaybiniz olmayacaksa alin izin bir bakin olmazsa donersiniz zaten. Ama isinizi kaybetme riskiniz vs varsa herzaman ekonomik ozgurluk derim
evet keşke tayinin kesinliği olsaydı.Eğer öğretmenseniz ücretsiz izindeyken hizmet puanı alamazsınız. Haliyle Yine tayin işiniz zor olur. Üstelik ilerde bu izinleri çocuk için vs kullanmak varken eş için asla kullanmayın. Maddi sıkıntılar varken onun yanında da mutlu olamazsınız
tabiki zamanı var ama artık eş durumundan kesin olarak eşinin yanına gidemiyorsun bunu agustosta yasadık.onun için kesinliği yok bir çok kişi bunun için ya izin aldı ya eşinden ayrı kaldı.Öğretmenseniz eş durumunun tayin Zamanı var çalışma şartı var yani nasıl belirli değil
Eşiniz gittiği yerde ne zamandır çalışıyor
evet bende aynı sizin gibi düşünüyorum.öğretmenim maddi açıdan zorlanacagız tabiki aynı durumda olmayacagız.kararsızım.Herkes sormuş ama cevap vermemişsiniz. Mesleğiniz ne? Hangi bakanlıkta çalışıyorsunuz?
Birkaç yıl önce sorsaydınız bu soruyu eş derdim, ama şimdi iş derim. Çünkü zaten ekonomik olarak her şey çok zor, bir de artık atamalar da baya baya az, yani devlet memuru olması çok zor... ayrı olmak da çok zor, biliyorum. Ben de yaşadım. 1 yıllık evliydim atandığımda, 13-14 ay ayrı kaldım, sonra 8 ay uzak ilçede taşımalı olarak çalıştım falan. Zordu yani. Ama değdi hepsine inanın. İyi ki de beklemişiz, sabretmişiz. Torpil bulamadınız mı tayin için bu arada?
ortak kararımızdı.çünkü eşimin yanına gidebileciğimi düşündüm.birlikte bizim için iyi olacagını düşündüğümüz bir karar aldıkhak veriyorum,
ancak on saat mesafede, eslerin birisi kendi ailesi ile yasarken de evlilik evlilik olmaz bence.
karsilikli fedakarlik gerekir, ama genelde fedakarligi kadin yapar.
o yuzden burada es niye tayin isteyip ortak sehirden gitmis, ortak karar miymis falan diye merak ettim. ben kendi kariyerim icin gidiyorum deyip esine de sen de ucretsiz izin al canim diyorsa tabi ki o adamin pesinde gitmesin konu sahibi.
ortak kararımızdı.çünkü eşimin yanına gidebileciğimi düşündüm.birlikte bizim için iyi olacagını düşündüğümüz bir karar aldık
tabiki zamanı var ama artık eş durumundan kesin olarak eşinin yanına gidemiyorsun bunu agustosta yasadık.onun için kesinliği yok bir çok kişi bunun için ya izin aldı ya eşinden ayrı kaldı.
hak veriyorum,
ancak on saat mesafede, eslerin birisi kendi ailesi ile yasarken de evlilik evlilik olmaz bence.
karsilikli fedakarlik gerekir, ama genelde fedakarligi kadin yapar.
o yuzden burada es niye tayin isteyip ortak sehirden gitmis, ortak karar miymis falan diye merak ettim. ben kendi kariyerim icin gidiyorum deyip esine de sen de ucretsiz izin al canim diyorsa tabi ki o adamin pesinde gitmesin konu sahibi.
Konuyu tenzih ederek valla gaaaaayet güzel anlatmışsınız. Aynısını söyleyecektim. Hep kariyer iş konusunda kadın fedakarlık yapsın isteniyor. Neden çünkü kadın çalışsa nolur çalışmasa nolur di mi. Değer vermiyorlar ki kadının çalışmasına aklına kariyerine.Evet bazı insanlar öyle. Çünkü kadınlar da eekekler de ataerkil ve onlata göre evi eekek geçindirir ve kadın ev işi yapar. Çalışmayan öoğu erkek se ev işi yapmaz ve çalışmasına rağmen kadından bekler. Bu beklentiler içindeyse insanlar zaten dediğim şey gerçekleşmez ama sorun o değil. Bütün dünyada trend aynı; mekesiğini, yıllarca verdiği emeği ve geleceğini erkeklerin kariyeri ve geleceği için feda eden kadınlar. Sonuç mu “ sıfır”. Her başarılı erkeğin arkadasında bir kadın vardır derler, aynı şey ne yazık ki kadınlar için geçerli değil. Kadınların ilerlemesini durduruyor erkekler, bilmem anlatabildim mi.
O zaman ne farkedecek mi zaten maddi durumlar yüzünden ayrılmak istemiyor ücretsiz e eşi de ayrılsa aynı şey olacakKendi ücretsiz izin alsın madem. Nedense hep kadınlar işlerinden fedakarlık yapıyor ve hep bu bekleniyor kadınlardan, aynı aklı sen o'na ver. Kendisi ücretsiz izin alsın ve tayini çıkana kadar beklesin!
O zaman ne farkedecek mi zaten maddi durumlar yüzünden ayrılmak istemiyor ücretsiz e eşi de ayrılsa aynı şey olacak
Kariyerini yükseltecek bir yerde çalıştığını nerden biliyorsunuz belki memur ikisideÇok şey farkedecek. Biri işinde ilerleyip kıdemini ve tecrübesini ilerletip geleceğe yatırım yaparken, diğeri onun yükselmesi için kendi geleceğinden vazgeçecek. Herzaman kariyeri seçme taraftarıyım. Bu benim önerim, siz farklı düşünüyor olabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?