Eş sorunsalı 2

Merryy96

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2023
7
-6
1
29
Biraz önce yaptığım itirafın devamı olarak yazıyorum.
Çoğu kişi haklı olarak kızmış ama sizden ricam benim halimi anlamaya çalışın lütfen.
1- ben üniversite okudum ama 2 senedir atanamadım ve istediğim halde başka işte izin vermediler
2- ailem hissettirmesede sığıntı gibi hissettim kendimi. Babaannemle kalıyordum çünkü
3- hem aileme hem çevreme evlendirin artık diye o kadar baskı oldu ki ailemde artık ne zaman evlendiriyoruz seni demeye başladırlar.
4-babaannem ölmeden seni evlendireyim diyip durdu

Çoğu kişi haklı olarak kızmış ama sizden ricam benim halimi anlamaya çalışın lütfen.
1- ben üniversite okudum ama 2 senedir atanamadım ve istediğim halde başka işte izin vermediler
2- ailem hissettirmesede sığıntı gibi hissettim kendimi. Babaannemle kalıyordum çünkü
3- hem aileme hem çevreme evlendirin artık diye o kadar baskı oldu ki ailemde artık ne zaman evlendiriyoruz seni demeye başladırlar.
Konunuza devam olarak yazsaydiniz keske bunlari. Orada insanlar sizden cevap bekliyor siz ayri konu aciyorsunuz. Zaten ailenizin degil babannenizin yaninda kaliyormussunuz uvey annenizle alakaniz bile yokmus. Hadi evlendiniz ne diye korunmadiniz taniyamadiginiz kocanizdan hemen cocuk yaptiniz. Yaptiginiz hersey yanlis. Bosanmaktan baska careniz yok.

Yani şunu demek istedim . Babaannesi iyi niyetten birisi ile evlenmesini istemiş. Ama belki oda bilmiyordur sonradan ne olacağını .

tavsiyem evde atanmaya çalışın bu adamla ömür geçmez

Diğer konunuza da yazdım ve kızanlardan biriydim.
Durumunuzun zor olmadığını söylemiyorum ancak her şeyi "kader" deyip geçmek yaşananların sorumluluğundan kaçmaktan başka bir şey değil. Ve seçimlerinizin sorumluluğunu almadıkça hayatta darbeler yemeye ve bunun için kaderinizi suçlamaya devam edeceksiniz.
Bir an önce hayatınızın kontrolünü elinize alasınız diye yazıyorum bunları.
Yani sizin durumunuz zor olabilir ama bu durumdan kurtulmak için bilinçli bir seçim yapmışsınız.
Yaptığınız seçimin sonucunun kötü olması veya şartlarınızın zor olması sizi kader kurbanı yapmaz.
Çevreniz evlenmeniz için baskı yapmış, "sizin ne haddinize" demeniz gerekirdi.
Babaneniz "ölmeden evlendireyim" dedikçe "dua et, seveceğim biri çıksın. o zaman elbette evlenirim ama şu an istemiyorum" demeliydiniz.
Ailenizin yanında sığıntı gibi hissetseniz de kalacak bir yeriniz vardı ve "ben de bu evin bireyiyim ve iş bulana kadar burada kalmaya hakkım var" diyebilirdiniz.
İzin verseler de vermeseler de iş bulup başlayabilirdiniz. Para kazandıktan sonra ne deseler bir anlamı olmazdı, çünkü elinizde güç olurdu ve inanın o zaman çok da sesleri çıkmazdı (bunu çok katı görüşlü insanlara karşı hayatı boyunca en temel hakları için savaşmış biri olarak söylüyorum ki yapılamayacak bir şey olmadığını düşünmeyin)
Dökülmüş sütün ardından ağlamanın anlamı yok diye bir söz vardır.
Bunların hiçbirini yapmamışsınız ve şimdi yine "ne yapabilirdim" deyip her şeyi kabulleniyorsunuz.
Bir an önce hayatınızı değiştirmek için adım atmazsanız iyice içinden çıkılmaz bir durumda bulacaksınız kendinizi.
O yüzden lütfen önce bakış açınızı sonra da hayatınızı değiştirin.

Aileniz le bağımlısıniz yani.Anne babanız ayrı mı da babanne ile yaşadınız.
Çevre ne b.k yemeye karışır ya.

Eski konunuz üzerinden devam edebilirsiniz. Hala aktif çünkü. Üniversite mezunu bir kadının çalışmak için izin istemesine gerek olduğunu düşünmüyorum. Ailenizin evinde bile kalmıyormuşsunuz üstelik. Adamla yatağa babaanneniz veya çevredekiler girmeyecek siz gireceksiniz. Kim ne derse desin. Hala aynı düşünüyorum bu bahaneleri yaşınız 18 olsa anlardım ama 28 yaşında anlayamam. Evlenmekte ilk aydan hamile kalmakta sizin seçiminiz. Üniversite mezunu kadınsınız tanımadığınız biriyle evlenip koştur koştur hamile kalmışsınız. Boşanın desek iş yok gelir yok karnınızda bebek nasıl boşanacaksınız? Kendi kendinizi çözümsüz bırakmışsınız

Evlendireyim, evlendirin falan filan deyip duruyorlar ama kocayı nereden bulacaklar ? Kapandı o devir.hangi erkek bu tarz şeylere yanaşıyor ki artık.laf olsun torba dolsun işte.kolaydı o işler o kadar.geri kalmış insan hayıflanmaları işte başka birşey değil
Heee evlendirin hadi getirin kocayı deyin bakalım.sanki getirebilecekler.hatta siz sıkıştırın bakalım bugün de mi koca getiremediniz diye.üstlerine üstlerine gidin.dinsizin hakkından imansız gelir.

Atanmak zorunda değildiniz ki, mesleğinizi yapabileceğiniz özel okullar vardı. Okumuşsunuz niye karşı çıkıp ben çalışacağım demediniz.
Şuan konu bu değil aslında. Bundan sonra ne yapacaksınız önemli olan bu. Eşiniz calişmaniza karışıyor mu?

Evlendireyim, evlendirin falan filan deyip duruyorlar ama kocayı nereden bulacaklar ? Kapandı o devir.hangi erkek bu tarz şeylere yanaşıyor ki artık.laf olsun torba dolsun işte.kolaydı o işler o kadar.geri kalmış insan hayıflanmaları işte başka birşey değil
Heee evlendirin hadi getirin kocayı deyin bakalım.sanki getirebilecekler.hatta siz sıkıştırın bakalım bugün de mi koca getiremediniz diye.üstlerine üstlerine gidin.dinsizin hakkından imansız gelir.
Evlenmis hatta 3 aylik hamile.4 aylik evliligi var

Back
X