• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşi böyle olan var mı (aslan burcu) çıldıracağım

Yeni konu açmaya karar verdim kızlar...

Şöyle ki eşimle senelerdir çözemediğimiz sorunumuz var. Eşim istiyor ki hafta içi kendini işine versin, istediği saatte gelsin tepki vermeyeyim, (aynı kurumdayız işte olduğunu teyit edebiliyorum); ama haftasonu olunca da kendimi ona adayayım, herşeyi beraber yapalım, düğün dernek akraba eş dost gezelim misafir gelsin gitsin. Yıllardır kv sorunundan ötürü öyle düzgün bir şekilde sosyalleşemedik, sürekli sorun yaşamaktan kendimi de kapattım yalan yok. Akrabalarımla arkadaşlarımla bir görüşürsem beş görüşmedim içimden gelmedi yalan değil. Bir çok sorun da yaşadım, hastalık ev iş...

Neyse eşim sonunda kv ye benim hakkımda konuşmayı yasaklamış, kendi de görüşmüyormuş (gitmiyor gelmiyor ama mutlaka konuşuyorlardır tabi).Kv süreci beni o kadar yordu ki, biraz huzura kavuşmak evimde kalmak istedim ama eşim patladı neymiş kimsemiz yokmuş, yaşlanacakmışız kimseyle bağımız kalmamış, o sosyalleşmek istiyormuş...Dedim ki sonunda ben her türlü mutluyum, ama sen mutlu olamıyorsun; kendi mükemmellik kriterlerin içinde şimdi de sosyalliği koydun, bunu gerçekleştirsek de ben senin mutlu olacağını sanmıyorum dedim. Her hafta gezelim bakalım gidelim bir yere, gene memnun olmayacaksın dedim. Böyle ısrar ettikçe benim tüm hevesim kaçıyor dedim. Böyle yaparsan zaten zorla yapıyorsun orta yolu bulmak istemiyorsun, hiç yapma daha iyi dedi. Neymiş efendim geçen hafta içi komşunun düğünü varmış ona bile gidememişiz. Komşunun sadece eşiyle karşılaşınca selamlaşıyoruz ben tanımıyorum ama benim oturduğum ev eşimin çocukluktan beri oturduğu ev onu tanıyorlar; komşunun eşi bana eşim sizi davet etmedi galiba bu akşam düğünümüz var dedi, evet dedim haberim yoktu, belki evde bulamamıştır Allah mesut etsin dedim. Akşam saat 7 gibi öğreniyorum, haftaiçi ve eşimin esamesi bile yok. Bunu söylüyor bana. Bu ne ya dedim, tüm şehrin düğününe mi gitmek zorundayız, çağırmazsa çağırmasın ne yapayım dedim, ben yatıyorum dedim ben burda yatacağım dedi gitti salonda yattı. Sabah niye salonda yattın dedim, öyle gerekmiş, sen bilirsin dedim.

Ya nedir bu adamın düğün dernek akraba merakı...Yani bu kadar gezsek tozsak bile mutlu olacağına hiç mi hiç emin değilim artık. İlla beni kafasındaki kriterlere uyduracak. Haftasonu annemlerde kaldım, o da gezsin kafa dağıtsın diye, arkadaşlarıyla buluşmuş ama hiç zevk almamış hoşuna gitmiyormuş. İlla benimle olacak.

Çıldıracağım.
Keşke benim eşimde beňle sosyalleşmek, sürekli benle olmak istese :KK70:

Birkac konunuzu bilmiyorum, temalar hep ayni.

Esiniz cok normal olarak sizinle sosyallesmek istiyor ama siz olabildigince ayak diretiyorsunuz. Adam mutlu olacagina inaniyor ki bunu istiyor, her seferinde biliyorum mutlu olmayacaksin boyle demenin mantigi ne?

Sorununuz ne? Mutemadiyen huzursuzluk yaratmak mi amaciniz?

Sizin burcunuz ne ?
Ay benim de Aslan burcu oğlum olucak ileride gelinim böyle konular açmasın :bicak: Eşim de Aslan ve ben sakin stabil oğlak burcu olarak ona gayet uyum sağlıyorum ya da o farketmeden kendime uyum sağlatıyorum :spor:

bı düğün salonuna ortak olsun da kurtulun ya

sirf sizi cevresine göstermek icin yapiyo bence, yoksa düğüne ille sizin gitmeniz gerekmez ki

disardan ne dendigi eşiniz için önemli ve kayınvalide de masallah sürekli dedikodu yapiyo yetistiriyo bence. en kotu ihtimalle oglum halangiller sizi goremiyomus, amcanin karisi esini asik suratlı bulmus aralari bozuk mu diye sordu...

her isin basi kaynana bence esinizi gaza getiriyo:KK70:

Benim tahminim de bu, ağzını kapatmak için ki zaten hep böyle diyordu kv. Yazdıklarınızın fazlası var eksiği yok.

Biz kendimiz düğün yapmamış insanlarız nikah ve kokteyl yaptık sadece düşünün. Bu kadar milletin düğününe gitme merakı tam da dediğiniz sebepten.

esin beni bile darladi.
ben gezmeyi severim- ama esin kücük cocuk gibi cariklarini gözlüyor.
aslan burcu maslan burcu bilmem ama gezin bari- rahata kavussun. komsuda cakcak yapip eline ne gecicekse...

Dedim zaten bundan sonra her haftasonu gezelim bakalım mutlu olacak mısın bence olmayacaksın dedim çok bozuldu ve ayrı yatıyor benden kaç gündür. Umrumda da değil açıkçası. Çünkü bu kadar elalem merakının altında tamamen kv var, o laf yaptığı için ağzını kapatmak istiyor. Komşunun düğününe çağrılmamız bile onun için beni kötülemekte kullanacağı bir koz.

Sıkılır tabi ki kendimden biliyorum, eşimden sıkılmıyorum ama onla beraber Başka şeyler yapmak istiyorum bi akraba ziyareti bile insanı motive ediyor zaten hafta içi çalışma hayatı hafta sonu da eşimle gezip dolaşmak istiyorum.. bazen eşimde sizin gibi triplere girebiliyor sen evde benden sıkılıyor musun diye sadece farklılık monotonlaşmamak benim istediğim yeri gelir evde de oturulur zaten ..

Haftaiçi eşinizi görebiliyor musunuz?
Benim eşim her akşam eve 20:30-22:30 arası geliyor ve neredeyse hiç iletişimimiz yok. Haftasonu da benle olmaktan sıkılınca bozuluyorum. Millet koşa koşa gidiyor evine karısını görmek için. Tüm kurumda dile düştük ya, eşin evden kaçıyor seni görmek istemiyor milletten laf yemekten sıkıldım.

Bence sizi yormuş yıpratmış hayat enerjinizi almış . Kendiniz mutlu olmayı ogrenmissinzi . Eşiniz annesi yüzünden sizi yormuş şimdi de size yaklaşmak istiyor ondan bence . Nasıl başardınız bunu

Evet doğru analiz...Ben kendi kendime yaşıyorum resmen...Kendimi mutlu eden aktiviteler yapıyorum. Bir akşam yemeğini bile birlikte yemiyoruz ki. Zevklerimiz ayrı.

Kendi aylarca koptu benden, aylarca konuşmadı aynı evde duvar gibi. Neymiş ailesine bir adım atmamışım. Bir mesaj bile atmamışım. Gittim kv ile barıştım mesaj arama gitme gelme. Kv aniden küstü gene beni iki kere eve almadı, kapıdan döndüm. Şahitlerim var inkar edemedi. Eşim ondan sonra kesti bağlantıyı.

Şimdi de birden nasıl yaklaşayım istiyor?

Bunun aslan olmakla pek ilgisi yok sanirim , tanidigim hicbir aslan erkegi ( babam , 5 yillik sevgilim , obur 5 yillik sevgilim) dugun dernek sevmezdi , kaliteli mekanları severler , şık olsun , duzgun insanlar olsun tamam da dugun degil yani :)

Bence siz onu yonlendirin , haftada bir cuma yada cumartesi aksami duzgun bir restorana yemege gidin hem is stresini de atarsiniz , hem sosyallesirsiniz

Bir arkadaş daha yazmış, düğün akraba ne biliyor musunuz? Tamamen kv nin ağzını kapatmak için. Ben de bunu bildiğim için sinir oluyorum işte.

(Aslan burcu) eşimle asosyalik yüzünden defalarca kavga ettik. Kendisi haftanın 6 günü 10a kadar çalışsın , Pazar günü ise sürekli evde yatsın istiyordu. Her yere tek başıma gitmekten çok sıkılmıştım artık. Ben sizin ne istediğini çözemedim gerçekten? Adama sizinle sosyalleşmek istiyor bunun neresi kötü? Değer vermese tek başına da sosyallesebilir.

Haftanın 5 günü 10 a kadar çalışıyor...Hiç ortak ev hayatımız yok. Haftasonu oldu mu da düğün dernek akraba gezelim istiyor. Nerde evlilik ? Haftaiçi beraber oluruz da h. sonu başkalarına ayırırız değil mi? Ben bunu istiyorum.

Off aynı benim eşim yemin ederim. Hemde aslan burcu. İstiyor ki akraba eş dost gezelim. Ben 4 aylık evliyim, onlar yeni gelin diye beni sayıp geliyorlar mı diyorum olsun biz gidelim diyor. Teyze dayı amca hala sülaleye ısındırmak istiyor ama hepsi de buz gibi insanlar. Tek taraflı olmuyor anlatamadım.

Bir aslan kadını olarak diyorum ki bende sıkılırım. Gerçi bence bunun burcu falan yoktur. Kim 2 ay evde otursa sıkılır yani. Bende öyleyim. 2 hafta çıkmayalım hemen darlamaaya başlıyorum bu pazar şuraya buraya gidelim diye. Havalarda hazır güzel gidiyor en azından bir yemeğe falan çıkın. 2 kişilikte sosyalleşebilirsiniz.

Bunu yapıyoruz zaten. Her cumartesi 2 kişi geziyoruz, pazarları evde oturduk diye diyor.

Sosyalleşmek düğün dernek değildir.

Ayrıca sizde 2 yıldır ev kuşu olduysanız sıkılmıştır bundan.

2 yıl ev kuşu olmak mı:)

sadece pazarları evdeyiz 2 aydır. her cumartesi dışardayız, ondan önce de full şehirdışı, eşimin arkadaşları vs gezdik.

Her hafta sonu 2 gunluk mini geziler planlayin yakin civarlara turlar tarihi yerler eglence mekanlari vs vs bir guzel sosyallesiriz diyin

Bunları yaptık, gene yaparız da eşimin asıl derdi bu değil. Düğün dernek akraba gezerek annesini susturmak. Ben de buna sinir oluyorum. Biz kendimize bile düğün yapmadık nikahla evlendik. Sırf kv susturmak için düğün düğün gezeceğim, dertleri bu yani.

2 ay kalırsa sıkılır valla. Peki evde ne yapıyorsunuz eğlenmek için?

Her cumartesi dışardayız. Evde ortak zevkimiz film izlemek. Belli filmleri o da. Eşim kitap okumayı sevmez, benim sevdiğim hobilerimi hayvanları vs sevmez ilgilenmez tek ortak noktamız bu, film çeşitlerine de o karar veriyor açıyor ben izliyorum, ben biyografi vs severim eşim asla izlemez tek izliyorum.

Düğüne gitmek isteyen bir eş hiç duymamıştım. Sosyallik anlayışı bu mu? Eşle yapılacak öyle güzel etkinlikler var ki.. yaratıcı olun, ufku açılsın biraz.

Kv nin baskısı ne olacak....Tüm akraba etkinliklerinde olmamızı ister, kendi ya küstür ya gelmezler ama bizim gitmemiz lazımdır %100.

Evlilik sadece benim isteklerim demek değil. Eşiniz ve sizde ben ve isteklerim şeklinde düşünmeyin iki tarafta biraz daha yapıcı olsun dozunda sosyallesin. Bi hafta evdeyseniz diğer hafta arkadaşlarıyla buluşun. Orta yolu bulmak lazım. Kayın valide problemi çözülmüş ama siz kafanızdan atamamışsınız yasadiklarinizi sanırım eşinize ofkelisiniz de. Ancak bu evlilik içindeyseniz ve devam da edecekse iki tarafta yapıcı olmak zorunda. Eşiniz belli ki çok bunalmış. Bir kaç akşam dışarı çıkıp. Sonra biraz evde vakit geçirelim seninle başbaşa vakit geçirmeyi özledim deseniz bence anlayışlı davranacaktır

Aynen yazdığınız gibi kv hakkında ve hala beni kötülemek için delil toplama peşinde. Babaannemi aramamı bile kötüye yormuş bir kadın, eşim artık benim hakkımda konuşmasını yasaklamış, nerden ne saçmalayacağını bilmiyor çünkü.

Haklısınız ben zaten hep idare eden taraf oldum ama biraz kendi kabuğuma çekilince eşimden hemen uyarı alıyorum, baskıcı olmaya başlıyor, bunaltıyor. Benim ondan tek isteğim haftaiçi bazen erken gelsin o da yok, inat yapıyor bana biliyorum.

Birkac konunuzu bilmiyorum, temalar hep ayni.

Esiniz cok normal olarak sizinle sosyallesmek istiyor ama siz olabildigince ayak diretiyorsunuz. Adam mutlu olacagina inaniyor ki bunu istiyor, her seferinde biliyorum mutlu olmayacaksin boyle demenin mantigi ne?

Sorununuz ne? Mutemadiyen huzursuzluk yaratmak mi amaciniz?

Hayır tabiki, tek istediğim huzur. Neden diretiyorum biliyor musunuz? Eşim düğün dernek seven biri değil. Kv nin baskısıyla bana baskı yapıyor, akraba düğün dernek gezmek için. Bunu bildiğim için ayak diretiyorum. Kendi hiçbir düğüne gitmeyen herkesle küs kv beni ortaya sürüp duruyor, görüşmediğim konuşmadığım halde hala gideceğim düğüne kadar baskı yapıyor.

Back
X