Eşim 2 sene diye gitti şimdi dönmüyor

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.968
13.894
448
Ankara
merhabalar
o kadar üzgün ve mutsuzum ki inşallah kafamı toplayıp derdimi tam olarak anlatabilirim tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. belki bilenler bilir eşim yurtdışında 5 yıl dolmak üzere kazakistanda. 2 kızımız var küçük olan eşim gittiğinde 6 aylıktı. bizim borcumuz harcımız yoktu kendi yağımızda kavruluyorduk. bir heves gitmek istedi ve gitti. 2 sene demişti 5 yılı geçti çok severek evlendik hala aşığım ama o çok değişti değiştiğinide kabul etmiyor. ona dön dediğim zaman mutlaka kavga çıkartıyor dönemem orda iş yok emeğimin karşılığını alamam falan diyor o zaman bizi al yanına diyorum almıyor. çok düzensiz yatan bir maaşı var aıkçası biriktirip bir ev almayı başaramadım bu konuda beni suçluyor tamam kabul ediyorum hatalıyım maalesef tutumlu biri değilim ama inanın başka kötü özelliğim yoktur hamdolsun. ailesiyle falan aramız gayet iyidir kimseden yana bir sorunum yok. dönemsini artık çok istiyorum artık onsuz olmak canımı acıtıyor evliliğimden hiçbirşey anlamıyorum. ona sorsanız bizim için orda oysa bizim için burda olması gerek. iyi kötü çevresi var mutlaka iş bulur burda gerekirse bende çalışırım ne olacak ama sanırım sıfır sorumluluğa alıştı. şantiyede kalıyor yediği zeytine kadar yıkandığı sabuna kadar şirket karşılıyor. ne kira düşündüğü var ne fatura ne ödeme tamamı benim üstümde artı kızlarımın sorumluluğu üstüne de biriktirememenin verdiği suçluluk. kızlarım 8 ve 6 yaşlarındalar küçüğüm bu sene anasınıfına başlayacak inşallah. eşime gelme konusunu açmadığım sürece iyiyiz hoşuz aşk dolu ama gel dersem adam çıldırıyor gelmem diye. bir başkası var diye aklıma getirmiyorum çünkü maaşın tamamı benim hesabıma yatıyor eşime güvenim sonsuz beni aldatmaz diyorum tabii bilemem rabbim bilir. evimiz olmadı işte görüyorsun diyorum ki zorlamaya gerek var mı? ona sorsanız öyle eziyet içindeki kahırda sıkıntıda e diyorum o kadar kötüyse neden derdin nedir kalıyorsun orda 6 yıl olacak ne olur bana bir akıl verin. beklediğim atama olmadı tatile çıktım kızlarımla onuda burnumdan getirdi şuanda küsüz konuşmuyoruz. uzakta tamam iyi konuş diyenler olabilirde canıma tak etti düğünde dernekte bayramda seyranda velhasılı ben dul gibiyim artık o kadar ihtiyaç doluyum ki. rabbime dualar ediyorum bana bir hata yaptırmasın diye. ben onu çok sevdim severek evlendim ilk gittiği zamanlar normaldi ama git gide soğudu sanki açıldı aramız. yavrularıma çok üzülüyorum kimbilir ne hissediyorlar onlar için parçalanıyorum babasızlığın yanında parasızlık çekmesinler diye bir dediklerini iki etmiyorum hata mı bilmiyorum ama ne yapayım şunu da eklemek isterim ki ordan gelmesini engelleyecek öyle borcumuz harcımız falan yok hamdolsun. geçerli sebebi yok bana göre. bu gün nedense çok üzüntülüyüm zaten küsüz şimdi o kadar mutsuzum ki bilmiyorum ne yapacağım?rabbim yardımcım olsun inşallah amin

canım benim..
basında koca varken yok olması gerçekten zor duygusal olarak bititrir insanı..
hani yok olsa daha iyi dersin..üstüne birde tüm sorumluluk sende
peki ne kadar daha kalacakmış eşin orada ..planı ney?

sizi neden aldırmıyor yanına, gayet haklısın kolaymı 2 çocukla tek başına...
aşk dolu demişsin ama ben pekte aşk izlenimi çıkaramadım bu tablodan
hatalıyım tutumlu değilim demişsin ama bence bu eşinin tavrını kesinlikle açıklamıyor, savruksunda napıyosun mesela, genelde kadınlarımız hep kendini suçlamaya meyillidir bizim...
ayrıca çevrende göreceğin gibi tüm evli ve çocuklu insanların kendi evi yok
illede derdi evse kredili sistemle bi ev alın
ama sanki ev alsanızda dönecekmiş gibi gelmedi bana, dediğin gibi rahata alışmış, para yatırmaktan başka bir sorumluluğu yok, bu hayat tatlı gelmiş olabilir.

5 yil az bir zaman degil. tatilde de mi gelmiyor? cocuklarini ozlemiyor mu? seni ozlemiyor mu? cok uzuldum gercekten
Allah yardimcin olsun...sende tavrini koy ya gelsin yada sizi yanina alsin...durum boyle olunca akla hic iyi seyler gelmiyor..
Inshaallah budurumda herkesin dusunecegi gibi birsey yoktur...

biraz tuhaf geldi bana anlattıklarınız. Eskiden telefon yok, internet yok, gurbete giden adamdan uzun süre haber alınamazmış adamın ne yaptığı bilinmezmiş kadın da çoluk çocukla beklermiş köyünde. Siz yanına gitmiyorsunuz, o yanlış anlamadıysam sanki tatil için bile gelmiyor Türkiye'ye.. "Bankamatik koca" olmuş kısacası. Başka bir hayat kurmadığını söylüyorsunuz, aldatmadığını düşünüyorsunuz, belki haklısınız aldatmıyordur ama o siz olmadan yaşamaya alışmış. O böyle mutlu.
babamın 2 kez yurtdışı denemesi oldu,ilkinde eğitim için gitmişti kısa süreydi teklif aldı, biraz düşündü reddetti. İkincisinde bizi 3 ay sonra yanına aldırdı baktı ki annem de biz de mutlu değiliz parasına başlarım dedi hep beraber geri döndük. Yani sizin mutluluğunuzu /mutsuzluğunuzu pek önemsemiyor görünen o ki. çocuklarımın yanında olmalıyım diye de düşünmüyor. Sadece para için böyle düşünüyorsa üzücü, o kendi hayatından memnunsa daha da üzücü.
yorum yaptım ama ne diyeyim ki Allah dualarınızı kabul etsin..

cnm eşin kocalığı sadece para vermek yedirmek içirmek giydirmek olarak mı görüyormuş 5 yıl boyunca hiçmi bir kadına dokunmamış eşin erkekler dayanamaz imkansız
üstelk senide düşünmeli evlilik sadece yemek içmek çocuk bakmak değildr karı koca aynı yatağı paylaşmıyorsa aynı evi paylaşmıyorsa bu evlilik değildir
ederim içineöyle paranın bu evliliğin boşanırım bakarım çaresine

Yalnız çözümü burada bulamazsın
Eşin ve senin halledebileceğin bir durum.
Madem dönmeyi düşünmüyor o zaman ayrılsın
Yine aynı hayatınıza kaldığınız yerdem devam edersiniz
kızlarınızı yalnız büyütürsün
size nafaka öder,
döner mi dönmez mi diye de kara kara düşünmezsin
bu şekilde değil 5 yıl 20 yıl daha bekleyebilir misin?

evet boşansın madem benim kocam olmayacaksın nie nikahlıyızki sen nafakamı gönder her ay nikahıda bitirelim zaten ayrı yaşıyoruz de olsun bitsin ya gel ya da boşanma davası açıyorum de özelkle sen aç nafakada iste tazminatta belki açabilrsn zor durumda olmadığınız halde evden ayrıldığı için

Ne Tuhaf Adam Ya...
Varlık İçinde Yokluk Çekiyorsunuz..

İnsan Karısını Kıskanır, 2 Kız Çocuğuyla Türkiye'de..
Ne Biçim Baba Bu..
Sürekli Maddi Yardımı Oluyor, Onun Dışında Manevi Yönden Hiç Desteği Yok..
Her Evlilik Böyle Olsa Türkiye'de Bekar Erkek Kalmaz..

Canım Benim Allah Yardımcın Olsun...
Ne Yap Et, Ya Yanına Yerleş, Ya da Gelsin...
Böyle Saçmalık Olmaz..
Ama En İyisi Türkiye'ye Gelsin..
Sıfırdan Başlayın..

hepinizden rabbim razı olsun 5 yıldır kendimi suçlamaktan yedim bitirdim. ben bende kalmadım. o beni suçladı ben kendimi. şimdi o kadar değersiz ve silik hissediyorum ki kendimi. şuraya size yazdıklarımı kimselere anlatamadım. dışarıya 4 x 4 evlilik sunuyoruz izinlere gelirdi önceden 6 ayda bir sonra senede bire düştü nerdeyse ve bir an geldi izinleri burnumdan getirdi öyle ki ben o yanımızdayken gün saydım az kaldı gidecek diye düşünün yani. şimdi koukumdan allahım gelsin diye dua edemiyorum gelirde pişman ederse varlığıyla yokluğunu aratırsa burnumdan getirirse diye çok korkuyorum. bir dönem öyle bunaldım stresden sol gözümde batma olmuştu göz dr sinirsel dedi nöröloğa yolladı o da depresyon dedi ilaç verdi kullandım sözde bıraktıracaktı 3 ay geçti gittiğim her kontrolde bıraktırmadı ve en sonunda ben kendim bıraktım. içinde bulunduğum bu durum beni çok kötü yaptı. yavrularımı çok seviyorum onlar herşeyim ama ben bu yaşantıya dayanamıyorum. yanıma gelse bir süre hır gür belki olsa bile tamirimiz mümkün olur diyorum. oysa böyle havada sılı kaldım ne yana döneceğim bilmiyorum. konuşmakdan bahsetmişsiniz ya konuşmaya gelmiyor hemen kavga çıkartıyor aşağıladığı hakaret ettiği oluyor yıkılıyorum hep gözüm evli çiftlerde. eşim boylu poslu yakışıklıdır. diyorum ki keşke cüce olsaydı çirkin bakımsız olsaydı ama yanımda olsaydı. ben ondan bişey istemedim lüx hayat istemedim yatlar katlar istemedim kendi gitti ve dönmüyor düşündükçe çaresizlikten çıldıracağım

zor bir durum gerçekten
ben olsam asla katlanamazdım böyle bir duruma
böyle evlilik olmaz sadece para yollamakla ne koca
ne baba olunur anlamadığım 5 yıldır bu adam nasıl durabilir
eşini çocuklarını görmeden
çok tuhaff bence yapmanız gereken eşinizle ciddi bir şekilde
konuşmak her şey parayla halledilmiyor madem o böyle istiyor
o zaman boşanın gitsin hiç değilse bir ümidiniz olmaz gelicekmi
gelmicekmi diye allah yardımcınız olsun ne diyeyim
peki aileniz ne diyor onun ailesi ne diyor
en azından onlar söylesin dönmesini artık yeter falan desinler
ne bilim benim ve ailemin asla kabul edemiyeceği bir durum buu
yazık değilmi size çocuklarınıza

cok zor bır durum
ama esınız rahata alısmıs bellı
ama sızden baska donmesını ısteyen yok mu
aılesı mesela bu konuda telkınde bulunmuyor mu

yapmayın allah aşkınıza neden kendinizi bu kadar suçluyorsunuz
sizin hiç bir suçunuz ve hatanız yokk bana göre haa borcunuz çok olur
adam gider bir iki yıl borcunu ödemek için onu anlarım
ama sizin öyle bir durumunuz da yokmuş
sırf adam kendi keyfi için gitmiş ve yene kendi keyfi için gelmiyor
kusura bakmayın ama o orda kendisine başka bir dünya kurmuştur bile
çünkü sizi ve çocuklarını seven adam bir dakike bile duramaz oralarda
burda işmi yok kaldıki çevresi var iste hemen iş bulur demişsinizzz
ee o zamn neden gelmek istemiyor hiç bir bahanesi yok eşinizin o
ordaki yaşamı ve hayatı şeçmiş siz de bir an evvel kendi hayatınızı seçin
çocuklarınız zaten babayı çok az görüyorlar hep sizinle
o yüzden hiç zorlanmazlar bile emin olun

5 sene nasıl dayandınız,yurtdışına hiç çıkmadım çıkmak zor mu kolay mı bilmiyorum ama 5 senede yürüyerek bile varır insan oraya ne dağlar delinir,merakımdan çıldırırım gider bakarım napıyo ne ediyo,içinize korkular düşürmek istemem iyi düşünmeye devam edin ama bu kadar iyi niyette fazla değil mi..

ne kadar sorumsuz rahata alışmış orada tabi karışan eden yok çocuğunu özlemezmi insan eşinin kokusunu bir bardak su verişini bile özler,madem sadece para vererek görevini yaptığını zannediyor ve vicdanını rahat hissediyorsa bırak o kocadan hayır gelmez tabi bize söylemesi kolay geliyor ama sende bi bayansın sevgiye açsın,hoş bir sohbete,samimiyete,iltifata kısacası bir erkeğe ihtiyacın olacaktır insanın doğasında vardır bu senin bile bunlara ihtiyacın varken o bu dugygularını orada bastırabiliyormudur sence? erkeği iradesi kadın kadar güçlü değil maalesef akıllıca karar vermek önemli böyle nikahlıyken dul hayatı yaşayacağına nikahsız yaşarsın daha iyi allah sabır versin

tekrar teşekkür ederim yazan herkese. o kadar alışmışım ki kendimi suçlamaya burdada beni suçlayanlar olacak beklentisi içindeydim. ben haklıyım değil mi ben anlatamıyorum bunu ona. ailesi benden yana hepsi dön diyor annesi mesela defalarca söyledi ya aileni al ya sen dön diye ama ne çare üstelik ailesine anlattığıma sinirleniyor daha beter kavga çıkartıyor. benim ailem ise hiçç sormayın şöyle söyleyeyim ölsem ağlamazlar. kısacası rabbimden başka desteğim yok benim. eğer atamam yapılsaydı beyefendi gelecekti en azından birimizin garantili işi olursa gelirmiş. ama olmadı sanırım o da bunun zor olduğunu bildiğinden bu şartı öne sürüyor. ondan boşanmak isterdim gerçekten. ama bu imkansız sanırım ailem asla destek olmaz ne yapacağım gerçekten bilmiyorum. dedim ya gözüm hep evli çiftlerde onları inceliyorum hep. onlar adına seviniyorum. eşlerinizin kıymetini bilin ve asla ayrı kalmayın. peri masalı gibi evliliğim kabusa dönüştü. tek yaşam sebebim evlatlarım. korkuyorum üzüntüden kanser olacağım diye. bu mübarek gecede allah rızası için bana dua edin rabbim hayırlısıyla bizi kavuştursun inşallah.sağolun rabbim razı olsun

İnsan çocuklarını da mı özlemez ya.
Hayret ...
Böyle evlilik olacağına olmasın .
Kendini üzme ,ailesi konuşsun bir de.
Belki onlar ikna eder.

keşke burda yazılanları okusaydı belki normal olanın bu olduğunu anlardı hiçbir şekilde anlatamıyorum hiç bir şekilde. o kadar çaresizim ki onunla evliyken onsuz bir hayat planlamak zorundayım bu nasıl bir acı anlatamam flörtüm değil ki blöf yapayım desem. ne söyledimse anlamadı. çocuklarım onu çok özlüyor bunu bile anlatamıyorum çok mutsuzum çok üzgünüm ben ne yapacağım?

wowwwwwwwwwwww çok uzun süre olmuş ayrılalı.ben bugün denize gidicem 2 geceliğine gözlerim dolu dolu.ama tabbi rabbim mecbur bırakmasın.

kadınların gönlü tek parayla oluyor sanki.biz sarılmayı,öpmeyi,bakışmayı tercih ederiz bir ton paraya.

bilgisayardan bakışsan telefondan konuşsan nolca?

sanal aşk mı bu ?

büyük konuşmak istemem ama rabbim yaşatmasın ben kocamı her gün görebiliyorsam,geceleri sarılıp uyuyabiliyorsam evliyimdir,yuvam vardır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…