Eşim 2 sene diye gitti şimdi dönmüyor

kötü düşünmek istemiyorum ama düşünmeden de edemiyorum...

benim babam da 2 yıl önce iyi maaşla bir iş buldu Belçikada...

gitme kararı aldı...düşünün ki babam 45 yaşında ben ozaman 23 yaşındaydım kardeşimse 19...

annemde çalışıyor gözünün arkada kalacağı bi durum yoktu yani...

gitmesi için destekledik...gitti...

velhasıl orda ancak 9 ay kalabildi...3 ayda bir gelip gitti...

bizleri özlediğini annemi özlediğini dile getirdi sürekli...her gün arardı...

en sonunda böyle kazanılacak para olmaz olsun dedi geri döndü...

özlem hasret herşeyden ağır bastı...

ve orada gerçekten çok farklı hayatlar yaşandığını dile getirdi sürekli...

konuyu şuraya bağlayacağım...

biz kocaman insanlar olmamıza rağmen babam bizsizliğe katlanamadı...

eşiniz bunca zaman mini minnacık yavrularını görmeden geçirdiği her zaman diliminde nasıl nefes alıyor...

maddi sıkıntı olur...hayat bunu gerektirir anlarım...sizi de alır yanına el ele kol kola verirsiniz bunu da anlarım da...

6 yıldır ayrı ayrı yaşanan hayatların sebebini anlayamadım...vazgeçmiş olmamasını diliyorum sizlerden...

ben alt komsumun yegenıde boyle adam adanada kadın ıstanbulda 6 yıldır bu sekılde ne arıyor ne soruyor nede para yolluyor ama kadın hala bosanmıyor bana donecek dıyor ama herkes bılıyor adam orda ımam nıkahıyla evlenmıs cocukları varmıs. boşanmayı red edıyor . cocuguda yok kadının. sızın yazdıklarınıızı okuyunca aklıma geldı hemen.

ben sızın yerınızde olsan bosanırdım zaten yanınızda yok hayatınızda da olmasın. zaten tek basınıza 2 cocugun yukunu almıssınız teksınız bıde onu bekleyıp kendınıze dert etmeyın derım.

boşa gecen senelerınıze yazık:44:

çok üzüldüm yaşadıklarınıza.. umarım döner yuvasının başına..
kendinizi harap etmeyin çalışabilecek durumdaysanız atanmayı beklemeyn iş bulun derim..
çalışamıyorsanız da eşinize tavrınızı koyun..
ya gel yada boşanalım deyin..ailesi senin yanındaymış en azından bu güzel..
daha ne kadar üzülecek,bekleyeceksiniz..?
bugün bol bol dua edin inş. döner eşiniz dualarım sizinle..
Rabbim yanınızda olacaktr..kalbinle istediğinde dualaraınz kabul olacaktır inş.
hakkınızda hayrlısı olsun..

su durumda esınıze bosanma blofu yapmanızın fayda saglayacagını dusunmuyorum
ama bır gercek var kı esınız sıze cok guvenıyor
esınız orada gercekten sızı uzecek davranıslarda bulunmayabılır gercekten efendılıkle calısıyor olabılır
fakat nasıl bır hedef belırledı kı kendıne aılesınden kurulu duzenınden uzakta kalmayı goze alabılecek kadar odaklandı buna
bence esınızın hedeflerını gelmek ıstedıgı noktaları ırdeleyın

sakınlıgınızı sımdıye kadar koruyabılmıssınız
bundan sonra sakınlıkle yol katedın
hırcınlasıp bagırıp cagırmayla cozume ulasamayacagınız asıkar

Kusura bakma genelde yıkıcı yorumlar yapmam olayların iyi yönlerini görmeye çalışırım...teselli etmeye ama 5 senden bassediyorsun ...Kazakistanda çalışan eşimin uzaktan akrabası genç bir tanıdığımız var...daha önce ukraynadaydı ...oda şantiyede mühendis...ukraynadan iş dolayısıyla kazakistana geçti...evet maaşın büyük bir kısmı buraya yatıyor fakat oradada hesabına maaş yatıyor ve ondan duyduğum kadarıyla kazakistan şartlarında güzelde geçinebiliyorsun...öyle hayatını yaşamak için zorlanacağın...şantiyedeki ekmekle suyla yetineceğin cinsten değil...genelde bütün firmalar böyle çalışıyor ayrıca...dediğim kişi bekar fakat birlikte yaşadığı bir seviglisi var ukraynalı kız toplanmış bununla kazakistana gelmiş....ama beyfendi günlüğü en fazla 10 dolara ev tutup orda yanındaki sevgilisini aldatıyor...bunları çok net biliyorum eşime herşeyi anlatır ....yaa burası cennet diye..ukraynadan oraya geçerken üzülüyordu şimdi he açıdan daha memnun...

Kısaca eşin seni aldatıyor orda ev kurdu demiyorum ..ama üzgünüm canım eşin zannettiğin kadarda rahatsız değil bence...senede bir eşini ailesini görmeye gelen adam rahip hayatımı yaşıyor...Hepsini geçtim bunca sene şantiyede kalmak ...düzensiz bir hayat..çocuklarından uzak kalmak..ben olsam yerinde ee yeter be bu kadar çalışyım gurbette şantiye köşelerinde bir ev yapamadım benden bu kadar derim dönerim...bence evli ama bekar olmak işine geliyor alışmış rahat yaşamaya...şunu söyliyim bu kadar zamanda sizi yanınıza aldırsa hep beraber masrafınız daha az olurdu ev parasını alıp geri dönmüştünüz bile...sert olduğum için özür dilerim..umarım yanılıyorumdur...ama bildiklerim doğrultusunda bu kötü tabloyu çizebiliyorum ancak...malesef biz kadınlar beyaz atlı prens masallarıyla o kadar çok uyumuşuz ki ..erkeklerin gerçek dünyalarını hayal bile edemiyoruz...Kendi artık en kötüsüne hazırla ve gardını al bence o dünyayı gördüğünde ayakta kalabilesin...

Son düzenleme:
Zor çok zor bir durum..
Ancak eşiniz şimdi dönse daha da zor olur diye düşünüyorum.
Her ikiniz de yıllardır bekar gibi yaşamaya alışmışsınız,yeniden aynı çatı altında uyum sağlayabilecek misiniz?
2 sene diye gitti demişsiniz bence evli bir çiftin 2 sene ayrı kalması da pek doğru değil,yani çok çok zor bir durum olmadıkça.
Her geçen gün aleyhinize işliyor,yanlış anlamayın eğer dönmeyecekse ben olsam boşanırdım.

zor bir durum gene sabırlı kadınmışsınız eşinize olan sevgi bu zamana kadar getirdi belkide,
ama kendini suçlamanı anlayamadım tamam bunun sebebine gerekçe arıyor olabilirsin ama sebep sen değilsin
savruk olmanla onun gelmemesi arasında bağ yok,sadece para göndermek aile babası olmayı gerektirmiyor
çocukların tam babaya ihtiyacı olduğu zaman ,kesin tavrınızı koymalısınız artık boşanma blöfününde etkili olacağını sanmıyorum
açıkça ya beni yanına aldır ya gel diyin zaten işi zora sokuyorsa gelmeyecek demektir o zaman ne yapacağına karar verirsin.

yani bilemiyorum ama başka biri olabilir gibi
sen sadece maaşının tümü bana geliyor mantığıyla başka kadın yok diyorsun ama maaşının o kadar oldupu ne belli
ayrıca aldatma için illa parada lazım değil
bir erkek yıllarca nasıl kendini tutabilir bu zor bir durum
ayrıca hadi sizi sevmiyor diyelim ama çocuklarının hasreti ne olacak
inşallah söylediklerimin hiçbiri gerçek olmaz

Son düzenleme:
belki biraz acı bir yorum olacak ama
eşinizin 5 yıl boyunca orada öyle sırf para için durdurugunu düşünmüyorum ki birde hareketleri çok gıcık..
Insan eşini çocuklarını özler..
Dönmese bile sizi alırdı oraya..
Hayatında başka biri oldugunu düşünüyrum..
Orada bekar hayatı gibi yaşıyo sonuçta çoktan bulmuştur birini..

Bunu neye dayanarak söylüyorum onu söyliyim..
Kuzenim karısını eşekler gibi severek evlendi.. Halada seviyo aşık derecesinde..
Aama aynı iş için yurtdışına çıktı..
2 yıl kaldı ve sonra eşini çocuklarını yanına aldı buraya akdar herşey normal..
Ama tuhaflık şurdaki.. O 2 yıl içinde görüştüğü bi sevgilisi varmış sürekli evine gelen kalan işini yapan herşeyi paylaştıgı..
Sonra karısını aldı yanına ..kızdan ayrıldı aldı eşini yanına...

Bu bir örnek ama eşinin yaptıklarıda böyle birşey olacagı ihtimalini gösteriyo..

Onsuz gecen seneler! İnsan, aynı sehirde oldugu halde yanı basında istiyor sevdigini. Evlilikler de bunun icin degil midir aile bambaskadır siz flört yasıyor gibisiniz.. Esinizin yaptıgı cok büyük bir bencillik ben hic sanmıyorum ki sadece para kazanmak icin o eziyeti ceksin! Allah sasırtmasın, göstermesin ama karısından, cocugundan ne olursa olsun bu kadar uzak kalamaz insan diye düsünüyorum siz dayanamıyorsunuz ki, ya bizi alsın ya da kendisi dönsün diyorsunuz.

5 yıldır şantiyede tek başına yaşaması, tatillerde bayramlarda falan gelmemesi, ne dönmeye ne de sizi yanına aldırmaya yanaşmaması hiç inandırıcı gelmedi.

Kazakistandaki rus asıllı kadınlardan biriyle birlikte yaşadığını düşünüyorum. Malum sovyetlerden beri orada çok yüksek bir rus nüfusu var.

Bu ihtimalin aklınıza gelmiş olması lazım.

Son düzenleme:
canım durumun çok zor. ve eşinin bence orada farklı bır hayatı var.. ne demek garantıli iş olsun, hayatta hıç bır şeyın garantısı yok ki işin garantısı olsun... sen çok haklısın.. hele yanlız başına bebek buyutmek hepsınden dahada zor.. ayrıca eşin nerelı..

Rusa gerek yok arkadaşım Kazakistandaki tanıdık ordaki melez kızların rusların papucunu dama atacağını söylüyor...Ayrıca kadının ne kadar ucuz olduğundan bassediyor...sert oldu biraz özür dilerim ama bunlar erkek muhabbeti aynen aktarıyorum...

canım benim bizim bir tnaıdıkta Türkmenistana gitti böyle uzun süre gelmedi karısıda aldırmadı.. orda ikinciye evlenmiş onun için gelmiyormuş.. 5 yılda neler olur neler sonuçta erkek ihtiyaçları var :S yani bence duruma el koy bi şekilde burdan bana durum pek iç açıcı görünmediii

bi iki ay falan para at kenarada ara kocacığını ben biletleri aldım tatile çocuklarınla beraber yanına geliyoruz kocacımmm de hık mık edersede böyle olmuyor senin geleceğin yok ben geliyorum de ondan sonra pıtır pıtır başlar dökülmeye

adam merak eder ya benim karım var iki kızım var bunlar ne yapar ne eder rahatsız eden var mı bişey diyen var mı diye..

ayrıca korkacağın neyi var adam kazakistanda sen burdasın onun sana yolladığı parayı sen burdada çalışıp kazanabilirsin ben öyle dersem bağırır çağırır küseriz aramaz sormaz diyorsan azcık cesaret göster gerçekler önüne seriliverir.. ayrıca bu seferde önüne serilecek gerçeklerle mücadele edebilmen gerekecek..

bunu göze alıyorsan sesini çıkart yoksa bırak böyle kafam rahat diyorsan Allah kolaylık versin ablacım..

başka ülkede başka aile kuran erkekler çok var, allah korusun
sen yok diyosun tüm parayı bana yolluyo diyosunda, maaş bodrosunu görmüyosun ki sonuçta...
aslında hiç haber vermeden yerine yurduna gitçeksin, sorup soruşturcaksın, yol yordam öğrenip
çakarsada süpriz yaptım diceksin...

koskoca 5 sene....
birde gitgide daha çok özlem hissedeceği yerde gitgide seyrekleşmiş gelmesi..
açıkçası bende orada kendine bir yaşam kurmuş olabileceği fikrindeyim...maaşının tümü değilde bir kısmını size yatırıyordur..bir kısmı ile de pekala geçinebiliyordur...
siz hiç mi gitmediniz yanına...kızlarınızı babaannelerine bırakıp siz gidin birkaç günlüğüne bakalım oralarda ne yapıyor bu adam..

Merhaba,
Ben kazakistanda çalışmış biriyim, almaty ve astana yaşanabilecek yerler eşin neden seni ve çocuklarıda yanına almıyor orada bir çok türk aile var.
Bence onun gelmesindense sizin onun yanına yerleşmenizi teklif edin bakalım o zaman tavrı ne olacak.
Kazakistanda iyi para kazanıyor olabilir doğrudur eminim ama sizi yanında götüremeyeceği bir yer değil eşinizi bu kadar çok seviyorsanız bence bunu teklif edin.

meraba senamm,
durumun çok zor rabbim yardım etsin.bu mübarek günde sana yol göstermesi cesaret vermesi için dua et.
benim eşimde zaman zaman ayrı kalıyordu bizden.bu zamanlar 3 aylık süreler olmasına rağmen çok zor geliyordu çocuğuma hem analık hem
babalık yapmak.boşan demesi bize kolay gelir.ama bu kararı almadan eşinle yüzyüze konuşman gerekir.
o yalnız kalmaları bayramda düğünde ben çok iyi bilirim ama seni anlamam imkansız tabi 5 sene diyorsun.

Rabbim yar ve yardımcın olsun...

Valla sana bişe söyliyim mi ben çoktan yanına gitmiştim o adamın sen nasıl rahat durabiliyorsun böyle.çocukları götürmenede gerek yok ki.yeterki gerçeklerle yüzleşmeye karar ver ve biletini al git.Bu iş böyle olmaz arada bence çok ciddi bir sorununuz var bunu çözmelisin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…