Eşim 2 sene diye gitti şimdi dönmüyor

çok zor bi durum, eşinden iş yüzünden ayrı kalmanın ne demek olduğunu iyi bilirim. 2 yıl ben de eşimi bekleyeceğim ama eşim askeri personel, başka bi seçeneğimiz yok malesef. 5 yıl bekleyeceğimi düşünemiyorum bile, inanılır gibi değil.
evin hem erkeği hem kadını olmuşsunuz zaten çocuklarınıza babalık da siz etmişsiniz. evli kalmaya ihtiyacınız yok aslında, maddi destek olacak aileniz olmadığı için başka çıkar yolu bulmak gerek size.
eşinizin de içi rahat, parasını yolluyorum çocuklarıma bakıyor diye nasılsa.bence ilk fırsatta eşinizin yanına gidip nasıl bir ortamda yaşadığını görmeniz lazım, içinizde şüphelerle acabalarla yaşayamazsınız. size de çocuklarınıza da yazık.

6yıl bir ömür demek bir erkek kadınsız yapamaz o kendi düzenini kurmuş bence herşeye hazırlıklı olun

kolundan tutupda getiremem ki
kendimi ben zorla sevdiremem ki
silahı çekip öldüremem ki
dönmüyor dönmüyor dönmüyor geri

Canım seni üzmek istemem ama eşin orada çoktan bir hayat kurmuştur kendine..

Madem oraya çalışmaya yani para kazanmaya gitti bu durumda ben olsam yemez içmez gönderdiği paraları biriktirir bir an önce dönmesi için gerekli koşulları hazırlardım..

Sana "ev parası biriktirdin mi?" demiş eşin..Buradan birikim yapacak miktarda para yolladığını anlıyorum..

Yemesinden içmesine,kullandığı sabuna kadar herşeyini şirket karşılıyorsa elinize yeterli miktarda bir meblağ kalıyordur..

Bu zaman zarfında hiç birikim yapamamış olduğundan belki de Türkiye'deki hayat koşullarına güvenip de gelmek istemiyordur..

O zaman siz oraya gidin,orada bir hayat kurun kendinize..

Canım empati yaparak söylüyorum senin yerinde olsam eşim bir an önce gelsin diye birikimimi çoktan yapmıştım ve gelemem dediğinde elimdeki paraları gösterip gelmesi ve burada iş kurması için elimden geleni yaptığımı gösterirdim..

Eşinin yaşadığı ülke vize istiyor mu bilmiyorum.Çıkar pasaportunu,yanına bir miktar para al.Uçak biletlerini ayarla,çocuklarını da güvendiğin birine kayınvalidenlere falan emanet et..

Atla uçağa uçaktan inince eşini ara.De ki,ben buradayım,gel beni buradan al..Gelmezsen sen gelene kadar burada bir otelde kalacağım ve başıma ne geleceğini hiç bilemiyorum de..

Seni yabancı bir ülkede tek başına bırakacağını sanmıyorum.eğer bırakırsa da zaten bu evlilikten sana hayır gelmez,bunu anlamış olursun..

Ayrıca benim eşim yapmaz,aldatmaz deme..Hepimiz eşlerimizi çok severek evlendik ve ihanete uğrayan kadınların hiçbiri "eminim,eşim beni aldatır" diyerek evlenmedi unutma..

Al biletlerini,atla uçağa,yanına git ama karşılaşacağın her türlü olumsuzluğa karşı da hazırlıklı ol..

arkadas hangi sehirde yasiyor? eger benim yasadigim sehirdeyse yardim edebilirim.burada yasayan bazi erkeklerin yasantisini bildigim icin sinirim bozuldu.[/QUO

inanır mısınız yaşadığı şehri bile tam bilmiyorum. ona o kadar güvendim ki hep söylediklerine inandım araştırmak sorgulamak aklıma bile gelmedi. şimdi düşündüm de kendimi salak gibi hissettim:(
eğer gelmeye karar verirsem bana yardımcı olur musunuz en azından karşılamanız ve şantiyeyi tarif edip bırakmanız yeterdi allah rızası için[/QUO

benim yasadigim sehirdeyse memnuniyetle yardim ederim, hangi sehir, firmanin ismini ogrenmeye calisin.

Durumuna üzüldüm,Allah yardımcın olsun.
Ben senin yerinde olsam,november07 nin yardım teklifini değerlendirirdim.

Şirketten,eşinin adresini öğrenebilirsin.
Veya eşinle sabit telefondan konuşuyorsan,telefon kodundan,hangi şehirde olduğu bulunur.

Bu arada,mesleğin nedir bilmiyorum ama atama beklemeyip bir iş bulsan senin için daha iyi olur.

Eşin,sana maaşının tamamını göndermiyor olabilir.
Miktarı yazmamışsın ama sana ev alacak kadar yüksek miktar yolladığını pek düşünmüyorum.
Öyle demekle sana sorumluluk ve suçluluk duygusu yüklemeye çalışıyor sanırım.
Bunu sana karşı koz olarak kullanıyor.
"Ev al geleyim" ne demek ?
Bunca zaman,hesap kitap konuşmadınız mı ?
Ne harcıyorsun,kenara ne kadar atıyorsun haberi yok mu ki,yıllar sonra para birikti mi diyor.

İster buradan araştır,ister yanına git ama bence de bu duruma bir son ver.
Sana da kızlarına da yazık.

merhaba, mesaj sayim dolmadigi icin ozel messaj gonderemiyorum.bundan once yazdigim gibi eger benim yasadigim sehirde yasiyorsa tabii ki yardim ederim. hangi sehirde, hangi sirkette calistigini ogrenin lutfen. sakin olun, son mesajlarinizda caresizliginiz cok daha arttigini gordum.yuva kolya kurulmuyor, sabirli olun gozunuzu acik tutun ve arastirin.esinize belli etmeden geldigi zaman ucak biletine bakabilirsiniz en azindan hangi sehirde oldugunu ogrenirsiniz.sirketin adini yazin en azindan o sirket benim sehrimde mi onu ogreneyim.allah yardimciniz olsun.

Evli bir erkek 6 yıl kadınsız duramaz, anlaşılan tatillerde de gelmiyor :50: sizi yanına almamak için geçerli bir sebebi de yok.
Sadece sana ve çocuklara kıyamadığı için size belli etmiyor, başka bir kadın var ama amacı ikinizi bir arada idare etmek falan değil, çünkü senin için sadece bankamatik o. Senden kârı yok zararı var.
Hiç anlamam iş için bir yere gidenlerin eşlerinin oraya gitmemesini. Burda eviniz de yok madem, burda da kira ödeniyor orda da. Şimdi durum ortada, ama başlarda ne diye engel oldu ki?

eşimle ve ailesiyle kararlı bir şekilde konuştum. dedim ki ben bir hafta süre veriyorum. yanımıza gelirsin veya bizi alırsın ya da boşanalım. ailesi ayağa kalktı kıyametler koptu. eşim onlara ısrarla aramızda sorun yok diyormuş bana ise kan kusturuyor. onlara 7 ay sonra geleceğim diyormuş bana bunu söylemedi. gelmeyeceğim madem kararını vermişsin uygula dedi. dedim ki karar vermedim ilerde evlatlarım benden sorarda açıklamasını yapamazsam diye sana seçenek sundum. gelmeyeceğim dedi. bende 1 hafta bekleyip dava açmaya karar verdim şimdi bir avukat bulup haklarımı bilmek istiyorum. çocuklarımı benden alabilme durumu var mı bu beni çok korkutur onları asla vermem. ailesi asla boşanamazsınız diye kıyameti kopartırken adam hiç umurlu değil. sanırım yapamayacağımı düşünüyor. elbette bende yuvam yıkılsın istemem ama başka seçenek yok ne diyebilirim. bu arada ben her yaz giderim onun memleketine ailesi beni el üstünde tutar çünkü. kayınvalidem bu sabah gene kızım buraya gel biraz kal burda konuşalım dedi fakat ben bu adama boşanmaktan bahsederken ailesinin yanına neden gideyim o zaman ciddiyetsizlik olmayacak mı? şunu da kesin belirteyim ben boşanmak istemiyorum kimse istemez zaten. ben dönsün veya dönmek için kesin bir tarih versin. çünkü tazminatımı yakıp dönmem diyor veyada bizi aldırsın yanına istiyorum. bu minvalde tavsiyelerinizi bekliyorum. blöf olarak dava açarsam eğer eşim o kadar gururludur ki kahrından ölse boyun eğmez bunu biliyorum. dava açmak son çarem inşallah gerek kalmaz ama bu şekilde yaşamakda istemiyorum

eşimle ve ailesiyle kararlı bir şekilde konuştum. dedim ki ben bir hafta süre veriyorum. yanımıza gelirsin veya bizi alırsın ya da boşanalım. ailesi ayağa kalktı kıyametler koptu. eşim onlara ısrarla aramızda sorun yok diyormuş bana ise kan kusturuyor. onlara 7 ay sonra geleceğim diyormuş bana bunu söylemedi. gelmeyeceğim madem kararını vermişsin uygula dedi. dedim ki karar vermedim ilerde evlatlarım benden sorarda açıklamasını yapamazsam diye sana seçenek sundum. gelmeyeceğim dedi. bende 1 hafta bekleyip dava açmaya karar verdim şimdi bir avukat bulup haklarımı bilmek istiyorum. çocuklarımı benden alabilme durumu var mı bu beni çok korkutur onları asla vermem. ailesi asla boşanamazsınız diye kıyameti kopartırken adam hiç umurlu değil. sanırım yapamayacağımı düşünüyor. elbette bende yuvam yıkılsın istemem ama başka seçenek yok ne diyebilirim. bu arada ben her yaz giderim onun memleketine ailesi beni el üstünde tutar çünkü. kayınvalidem bu sabah gene kızım buraya gel biraz kal burda konuşalım dedi fakat ben bu adama boşanmaktan bahsederken ailesinin yanına neden gideyim o zaman ciddiyetsizlik olmayacak mı? şunu da kesin belirteyim ben boşanmak istemiyorum kimse istemez zaten. ben dönsün veya dönmek için kesin bir tarih versin. çünkü tazminatımı yakıp dönmem diyor veyada bizi aldırsın yanına istiyorum. bu minvalde tavsiyelerinizi bekliyorum. blöf olarak dava açarsam eğer eşim o kadar gururludur ki kahrından ölse boyun eğmez bunu biliyorum. dava açmak son çarem inşallah gerek kalmaz ama bu şekilde yaşamakda istemiyorum
eşinin yanına gidip konuşup karar vermen doğru olurdu

Babalık görevini yapmayan adamdan eşlik beklemek saçma...
İnsan çocuklarından uzakta geleceği belirsiz yaşarmı yaşayabilirmi ortada öyle zorunlu bir durumda yok...
Velhasıl sizinki orda bir hayat kurmuş olsun veya olmasın o size hayat vercek karakterde değil
adam olaydı BABA olaydı ailesinin yanında olurdu...

yanına gitmeme izin vermiyor:( bir hafta için geleyim dedim kıyameti kopardı

senin işin çok zor canım, seni yanına aldırmama gerekçesi neymiş peki?
hem madem adamdan ayrılmayı bile göze almışsın artık onun izninin pek önemi kaldı mı ki sence?ben olsam ne yapar yapar atlar yanına giderdim, ne olacak dövecek mi seni en fazla?

ben yurt dışında türk erkeklerin değişimlerini çok yakından gördüm,yanına aldırmadığına göre parada gönderse dahi vardır hayatında başka kadın,siz ne kadarda aşık olsanız da malesef erkekler uzaklaştıkları zaman gözleri başka kadınlara kayıyor,ben bir çok erkeklerin yurt dışında 4-5 çoçuları olduğu halde türkiyedeki hanımlarından gizliyorlar,hiç bir şey yokmuş gibi izine geliyorlar yani hanımına fark ettirmeden her iki tarafı idare eden erkler gördüm,bence beklemeninde sonu yok o rada sen burda,buna evlilik denirse evet boşansan dahi yine nafaka ödiyecektir,en azından hayatın düzene girer herkes yoluna yinede kendin bilirsin bu benim fikrim.......

Canim ya ne kadar safsin ve temiz kalplisin.
Tabiki koskoca 6 sene ses cikarmayan bir kadin simdi ses cikarmasi biraz komik olmus.
Esin senden ayrilip yeni bir hayat kurmus orda, senide yanina aldirmak istemiyor cünkü onun ordaki yasantisini bozacaksin.
Yani sevgilisi rahat gelip gidemeyecek, vs. vs. Hayatida kisitlanacagi icin, neden seni yanina alsinki?
Hayati rahat ve güzel oldugu belli, cünkü : ne seni özlüyor nede 2 kizini ve ailesini özlüyor, adam orda mutlulugu yakalamis, kim birakir?

Benim anlayamadigim, peki bu 6 senede neden bir ev alinamamis?
Bari sende onu kendi tarzinla sömürseydin, adam sana para vermeye hazir, yeterki beni rahat biraksin diyor.
Yeterki susup 6 sene nasil uslu uslu evinde cocuklarina anne oldun birde kazakistandan gelen parayla gecindin, adam hala bunu senden bekliyor.

Ha bu adam sana ne zaman geri gelir biliyormusun? Yaslandiginda veya amansiz hastalandiginda, gidecek kimsesi olmayacagi icin sana gelecektir. iste o zaman yarim kalan evliligi devam etiririm diye düsünüyor.
Bende yurtdisinda yasiyorum ve böyle erkekleri cok iyi taniyorum, cevremizde cok vardi bunlardan.
Aci ama gercek.
metanetli ol, bir laf vardir, ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen.

Sen bu 6 sene bos bos evdemi oturdun?

Allah yardımcın olsun arkadaşım tüm dualarım seninle inan..
Dilerim tez zamanda yuvanda çiçekler açar huzur dolar hayatın..
Ben burada ne kadar açık net doğal paylaştıysan hislerini aynı şekilde eşinede uzunnn bir mektup yazmanı tavsiye ederim..hatta hiç durma hemen başla ve aps ile çabucak eline geçmesini sağla..
mektubunda rest çekme,tehtid etme,boşanmanın adını anma...
ama içinde bulunduğun durumu hislerini içinde kopan fırtınaları anlat tüm doğallığınla..
yerine kendisini koymasını sağla..
bak yerime kendini koy deme...sadece bunu sağla hissettir..vicdan yaptır..
umarım işine yarıcaktır..

merhaba yaşadığınız bu durum gerçekten çok üzücü ve sinir bozucu bir durum.
eşinizi yılda kaç kez geliyor kaç gün sizinle kalıyor? beraber geçirdiğiniz günlerde aranız nasıl?

Durumun çok zor canım bende 2 yıl önce 2 çocuğumla memlekette kaldık eşim iş nedeni ile başka bir şehire gitti ve o dönemde çok sorunlu bir ilişkimiz vardı ama buna rağmen eşim ancak 1 yıl dayanabildi sonra bana ya sen gel yada ben dönecem, dönersem işsiz kalacağım ona göre dedi ve bende bütün düzenimi bozup eşimin taşındım. İnan çocuklarım o dönem babasızlığı çok hissettiler asıl onlar etkileniyor. Sende eşine resti çek ya gel yada ayrılıyorum de. bakalım ne yapacak. Tabi onun orda tuzu kuru ekmek elden su gölden, sen burada bütün sorumluluğu almışsın. Allah yardımcın olsun.

Çok sabırlıymışsın.
Belli ki inanmış güvenmişsin eşine.
İnsanı en çokta bu hayal kırıklığı yıkıyor işte.
En ağrına giden iyi niyetlerin suistimal edilmesi oluyor.
Allah yardımcın olsun canım.
Evlatlarına ve sana güzel günler göstersin; bahtlarını açık etsin inşllh

Back
X