eşim ailemle konuşmuyor çok yoruldum artık çoooookkk :((

esin sirf egosu icin yada seni ailenden koparmaya calisaydi burada esine haksiz derdim ama kirginliga sebep olan annen canim. ilk mesajinda biraz agir konustum kusura bakma

Sen onun ailesine bayıldığın için mi görüşüyosun sanki?
Eşinin hatrına görüşüyosun.
Ben olsam asla görüşmem, ki zaten eşine karşı tek kozun bu.
Kullan derim, yola gelir.

Yok, kiyaslamaya girmeyin , işler daha çok büyür. Onun ailesini hiç işin içine katmayın derim.

Ortada büyütülecek bir olay .

Annedir, kırılmıştır, trip atmıştır. Sizin hatriniza konusmaliydi eşiniz haklısınız ama olmuyorsa olmuyordur zorlamak ilişkinize zarar verebilir.

Eşinizle son kez güzelce konuşun. Onlar beni yetiştiren kişiler, beni seviyorsan kuslugu kaldırırsın, empati kurmani rica ediyorum v.s tarzında konuşup artık bu konuyu çok uzun bir zamana kadar rafa kaldirmalisiniz.
Israr etmeniz daha da inada sokuyordur eşinizi.
Sabırlar diliyorum.

Burada haksız olan ne anne ne de eş. Konu sahibi , maalesef siz bilemissiniz ortalığı.

Aile arasında ne yaşanırsa yaşansın asla eşlere yansitilmamali.

Son düzenleme:
Konuşmasınlar, ne olur, bunun nesi bu kadar büyük sorun ki? Birbirlerine hakaret etmiyor, tartışmayı sürdürmüyorlarsa bir çözüm bulunmuş işte ne güzel, konuşmayarak sorunlar da çözülmüş oluyor bazen, neden içerliyorsunuz bu konuya? İki koskoca birey, neden onlar adına doğruları saptamaya çalışıyor, bir beklentiye giriyorsunuz ki? İkisi de çocuk değil, zamanında biraz mesafeli kalınsaydı belki bu kadar küsülecek noktaya da gelinmezdi. Boş verin, aile sizin aileniz, anne sizin anneniz, eşinizin değil. Konuşmak zorunda değiller. Konuşmamak en doğal hakları. Barıştırsanız da daha büyük sorunlar çıksa, o eşiniz görüşse de eve gelince hep size çatsa daha mı iyi?

Misilleme için eşinizin ailesiyle görüşmeme kararınızı da onaylayamadım ben. Eşinizin ailesinden yana bir sıkıntınız yoksa görüşün derim. Ama zaten mesafeli olmak en iyisidir. Sevseniz de sevmeseniz de sıkı fıkı olmaya gerek yok. Ama eşinizin ailesi ile zaten sorunlarınız varsa, bir araya geldiğinizde sıkıntı yaşıyorsanız, görüşmeyin elbet, buna sizin de hakkınız var ama sırf eşinize inat için yapmayın derim.

Özetle eşinizin ve annenizin kararına saygı göstermenizi, beklentilerinizi sıfıra indirmenizi tavsiye ederim. Koskoca iki insan söz konusu.

Cok anneciyimdir hep annelere hak veririm ama eski konunuzu okudum. Esiniz tamamen masum ve hakli. Anneniz manasiz tavirlar icine girmis. Hadi herseyi gectim adamin amcasi vefat etmis ona bile aramamis. Hic uzulmeyin. Birakin konusmuyorlarsa konusmasinlar. Esiniz size karismiyor sanirim gidip gelme konusma vs. Demek ki sorun yok. Belli ki konussalar daha cok uzuleceksiniz.

Konuşmasınlar daha iyi.üzülücek ne var ki size karışmıyor nasılsa...bu arada eşinize bravo benim eşimin annesi yapsa bunları beynini yerdim dır dırla:)

sevgili konu sahibi,

evvelki konunuzu okudum. yasadiginiz hadiseleri goz onune alinca esiniz ve aileniz arasinda saygi sinirlarinin korundugu bir mesafeyi hakli buldum.
ben de esimin ailesi ile gorusmuyorum. muhakkak esim ic dunyasinda uzuluyordur. ben de aynen esinizin yaptigi gibi saygimi koruyarak, asla ailesi hakkinda esime ithamda bulunmuyorum. gorusmesine, aramasina engel olmamakla beraber bilakis tesvik ediyorum.
aileniz ve esiniz birakin gorusmesinler, ne olur? esiniz ailenize dair saygisizlik yapmadikca hayat kalitenizden hicbir sey eksilmez.
bundan gocunmamaniz gerekir. misal ben esimin annesi ile gorussem su an oldugumuz kadar huzurlu bir evliligimiz olmaz. dolayisiyla gorusmememiz aslinda her taraf icin de daha hayirli. ayni sey sizin icin de gecerlidir belki?

sevgili kedi,

ben dogum yapacagim bir aya, ona ragmen gorusmuyor ve konusmuyorum. hatta esinden farkli olarak adim atilsa da bana karsi, ben adima kucak acmam diyorum. ama hicbir saygisizlikta ve esim uzerinde de ailesine karsi negatif yaptirimda bulunmuyorum. takilmayin lutfen buna.

bu dusunceleriniz tamamen hatali. esiniz sizin hatriniz icin zaten sizin aileniz ile gonlunuzce bir arada olmaniza zemin temin ediyor. tersten bakin olaya, siz esinizin annesi ile boyle sorun yasasaydiniz inanin esiniz kadar pozitif geri donusumunuz olmazdi esinize.

ve ayrica kisasa kisas sizi sadece yipratir. esinizin ailesi ile muadil sorunlariniz olsa gorusmemek hakkiniz olurdu ama annenizin zemin hazirladigi bir yerde faturayi konu ile tamamen alakasiz insanlara kesmeniz evliliginizi telafisi olmayan hatalara surukler.

Annen üzülerek söylüyorum evlat ayırıyor ama anne işte yinede. Bir süre daha ilişmeyin ikisinede. Bayram yakın zaten eşini çok üzüldüğünü göstererek ikna et arayın beraberce. Ama annenin tutumu sürerse barışsalarda tekrar kümeleri olası bir durum.

Kendini yıpratarak olacak bir iş değil. İki tarafta istemeden düzelmezki. Bayrama kadar dur bi bakalım iki tarafa da şimdilik bir baskı yapma.

bence boş vermelisin.
yetişkin insanlar konuşmak istemiyorlarsa konuşmasınlar.
onların ilişkisinden sen sorumlu değilsin ki.
he çocukça davranıyorlarsa elbette dalga geçip kınayabilirsin ama birinden kendini sorumlu hissetmen doğru değil.

Annelerin yapıcı olması lazımken sizinki son derece yıkıcı bir kadın.
Eşiniz çok haklı ve emin şimdi barışsalar, anneniz mutlaka yine küsecek huzursuzluk çıkartacak bir konu bulur.
Bir de şu miras meselesi ne kadar itici? Hiç hoş değil hem de hiç!

ben de diyorum ki

küs olmayan bile aramıyor

seninkinin aramasını bekleme

aramasın ne gerek var

bu kadar dert edilecek bir şey değil ki

büyük desin arasın vs ütopik şeyler

aramasın zaten annen de biliyor küs olduğunu rol yapman da gerekmiyor iki tarafa da

arada yıpranıyorum diyorsunuz ya siz onları konuşturmaya çalıştığınız için yıpranıyorsunuz

konuşturmaya çalışmayın olsun bitsin

eşiniz gidip gelmenize de karışmıyor hatta götürüyormuş bile daha ne yapsın adam

Tamam esiniz anneniz hatali ya siz. En buyuk hata senin ne diye her sey annenle olan dialoglari gidip anlattiniz esiniz de ilsa el oglu sizi anlar ama annenize kinlenir ve oyle de olmus zaten olayin basi sizsiniz anlatmayin hicbir seyinizi erkekler anlatmiyor dikkat edin. Neyse olan olmus tabi ki de siz ailesiyle gorusun ama mesafeli durun esiniz anlasin biraz ilerde duzelir durum annenizin miras hasusunda ki tavrinin altinda yatanin gerekcelerini bilmiyoruz. Unutmayin ki o anneniz sizi dunyaya getiren yediren iciren uykusuz kalan o. Kimse icin annenizle kotu olmayin esinizi de surekli annenize ovmeyin hele ki esiniz bunu bilmesin kalkmasin bi taraflari lutfen. Hata ustune hata yapmayin annenizi kirmayin. Mirasin sevmedigi damadina gitmesini istemeyebilir erkek taraflarini da cok okuduk burda ne somuruculer var kimseye guvenmeyin anneniz o sizin iyiliginizi ister unutmayin. Bosver anne deyip annenizle mutlu olun esiniz sorarsa bosver deyip esinizle mitlu olun kimseyi kimseye ovmeyin sirlariniz da anlatmayin lutfen kaybeden siz olursunuz

Nasıl düzeldi peki

Ya arkadaşlar görüşmezse görüşmesinler demek yeterli gelmiyor işte . Ben de aynı dertteyim . 2 yıldır konuşmuyorlar . İçimde büyük yara bu benim . Bayram'lar hep buruk . Ailece gezen insanları görünce içim acıyor . Oğluma doğumgünü yapamadım bu yüzden . Aile çağırmadan arkadaşlarla yaptım . Ben tek çocuğum bi de . Allah tez zamanda düzeltsin inşallah . Ama hiç umudum yok . Birinin yanaşması lazım kimse de yapmaz bunu . Zaten başından beri hep soğuktu eşim . Ailem de bunu dert etti . Doğumdan sonra iyice koptu ve babamla kavga ettiler . O gün bugün konuşmuyorlar

bunda aglayip buyutecek dert edip kahrolacak birsey yok kendileri bilirler yetiskin insanlar madem de uzatalarmis kendiniz gider gorursunuz onlarda sonsuza kadar kus kalmazlarya illaki bir sebep olur bence bu kadar buyutmeyin. kimseyede yalvarip aglamayin siz oyle yaptikca gururlari inatlari daha cok inada biner. Takmayin umursamayin bunun normal birsey gibi karsilayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…