eşim ailemle konuşmuyor çok yoruldum artık çoooookkk :((

Ah arkadaşım sorma yaa her anım ayrı buruk geçiyo. Hiçbi şeyden doğru düzgün tat alamıyorum hayatta. Bir tek ben mi varım diyordum ben de. Bütün kayınvalide kayınpederler gerçekten çok mu iyi de damatları onlara küsmüyor? Etrafımda gördüğüm kayınvalide kayınpederiyle görüşmeyen tek damat benim eşim sanıyordum. Diğer damatlar da eşlerinin hatrına iyi geçiniyorlardır sonuçta eşinin ailesiyle. Eşinin ailesiyle konuşan bütün damatların kayınvalidesi kayınpederi çok mu muhteşem ki onlar konuşuyorlar diyorum? Herkes eşinin hatrı için görüşüyordur bence eşinin ailesiyle. Bi benim eşim yapamıyor işte bunu. Bunları düşündükçe o kadar kızıyorum ki eşime anlatamam.

Bence sakın aileni aramazsa dönmemkle tehdit etme , acemilik yaptım diyorsun ya bu da acemiliğin dibi olur . Daha çok zararlı çıkarsın , Zaman a bırakmaktan başka çaren yok , bir de eşimin ailesi ile ben de görüşmeyeceğim eşim de anlasın benim ne yaşadığımı demişsin , bu da çok büyük bir hata olur , çok daha büyük sorunlara sebep olursun

haklisin ama bence esini fazla karsina alma derim cunku bir restlesme durumunda ailenin senin yaninda olacak mi bunda supheliyim acikcasi en azinda ailenle gorumene bir sey demiyormus

simdi okudum o zaman sen HAKLISIN demin cektigim mesaji geri aliyorum onu dikkate alma. ama keske nisaniyken ailenle yasadigin sorunlari esine anlatmasaydin ben olsam annenin yerine ararim esini "oglum yuzunu goremez olduk bayramlarda gelmiyon islerin cok yogun heralde babamla seni ozledik bu ramazanda iftira bekliyoz bak" gibisinden konusurun.

Evet haklısın sanırım böyle yaparak evliliğimi riske atabilirim. Babaannemle konuştum geçen gün. O da annemlerle konuşuyormuş arada eşimi arasınlar diye. Babam da ona demiş ki bu bayramda da gelmezse aramazsa benim için o damat bitmiştir demiş. Ben de hem onun için hem de kendim de çok üzülüyorum diye artık olumlu bişeyler olsun istiyorum

O bile geldi aklıma ama anlaşılırsa işler daha kötü olur diye düşünüp vazgeçtim. İşte benim akılsız kafam ki herşeyi eşime anlatmışım. O da o zamanlar etkilenmem ben merak etme demişti bana. Ona güvenip anlatmıştım aslında ama sonunda dedi ki elimde değil etkileniyorum ve ailene karşı soğuyorum demişti. Ama o saatten sonra da herşey için çok geçti zaten. Evlendikten sonra pek bişey anlatmadım zaten de iş işten çoktan geçmişti maalesef

Sabredip bekleyeceksiniz. Gorusmemek çözüm olmayacağı gibi annenize olan inadı daha da uzar.

Yok arkadaşım gerçekten sayımız az . Kayınvalidesiyle arası kötü gelin çok ama damatla kötü olan yok . Benim de çevrem de yok . Hatta çoğu kişi eşinin ailesiyle daha iyi . Bi biz tahammülsüzüz . Ne diyim Allah kolaylık versin . Aynı şeyleri ben de soruyorum kendime

Mesela bu duyduklarınla panik yapıp eşini zorlama sakın , babanın öyle dediğine bakma , bişeyler yoluna girer gibi olursa unutur gider baban , bence sen dorun ettikçe büyüyor olay , sen de rest çek iki tarafa da , kendi aranızda düzeltin gibisinden , ya da eşine baslı hissettirmeden üzüntünü anlat anne ne de , ama iki tarafa da diğer tarafındasın savunma . Ay ne zor ya , sen taktıkça herşey daha da zor olacak ama , bırak kendi haline

Esinle tartismadan evliliginize zarar vermeden konuş bu duruma bu kadar üzüldüğünü görünce yumuşar belki birde annenler gelsin size benim eşimin benim ailemle bir kuslugu yok ama eşim aramaz sormaz

Evet haklısın canım çoğu damat eşinin ailesiyle çok daha iyi oluyo. Etrafta görünce öylelerini nasıl üzülüyorum bilsen. Bir erkek kayınvalide kayınpeder lafı edince içim burkuluyo bizimki ağzına almaz. Bizim eşler konusunda sıkıntımız var işte maalesef fazla tahammülsüzler

Esinle tartismadan evliliginize zarar vermeden konuş bu duruma bu kadar üzüldüğünü görünce yumuşar belki birde annenler gelsin size benim eşimin benim ailemle bir kuslugu yok ama eşim aramaz sormaz
Bu duruma ne kadar üzüldüğümü gösterdim ben zaten. Benim üzülmem bile fayda etmiyor ki. Aramam da aramam diye tutturdu eşim. Senin için başka herşeyi yaparım ama bunu yapmam diyor bana.

Konuşmamaları daha hayırlıysa konuşmasınlar
Benimkilerde konuşmuyor 1.5 yıldır
Ben de annemle görüşmüyorum başka sebeplerden bir yıldır
Bağrında taşla gezmenin ne demek olduğunu en iyi ben bilirim
Beş aylık oldu oğlum aramadı bile

Esin seni annenin evine tek saliyosa git tek basina bikac gunlugune de olsa bekarligin tadini cikar uzulecegine bunu degerlendir

Haklisiniz tabi zor bir durum. Siz esinize ve annenize ikili kucuk oyunlar oynasaniz. Annem seni soruyor deseniz esinize, esinize annem seni soruyor. Uzuluyor va gibi. Esiniz yumusak bir insana benziyor sizi kirmaz kardesinizin dugunune gelir gibi. Insallah huzura kavusursunuz.

ne olmuş yani?
ben de eşimin annesiyle 8-9 yıldır görüşmüyorum. eşim de son bir senedir annemle görüşmüyor.
oh canıma minnet.

Can'ım öz annenin yapmadığı fedakarlığı eşinden bekliyorsun..yapmıyor diye bozuluyorsun..duygusal davranma o benim ailemle görüşmüyor diye görüşmezsen büyük yanlış yaparsın hissettiğim kadar naif iyi bir bayansın...ama adil ve hakkaniyetli olmak da önemli..

Benim durumumda ayni boyle olucak gibi cnim aralari cok limoni ama ben ne yapabilirm biri annem biri eşim ben yuvamin huzurunu dusunuyorum ve knuşmazlarsa konuşmasinlar diyorum sende oyle yap bence kendine zarar verme canim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…