- 29 Ağustos 2013
- 347
- 90
- 98
- Konu Sahibi kediii1506
-
Ah arkadaşım sorma yaa her anım ayrı buruk geçiyo. Hiçbi şeyden doğru düzgün tat alamıyorum hayatta. Bir tek ben mi varım diyordum ben de. Bütün kayınvalide kayınpederler gerçekten çok mu iyi de damatları onlara küsmüyor? Etrafımda gördüğüm kayınvalide kayınpederiyle görüşmeyen tek damat benim eşim sanıyordum. Diğer damatlar da eşlerinin hatrına iyi geçiniyorlardır sonuçta eşinin ailesiyle. Eşinin ailesiyle konuşan bütün damatların kayınvalidesi kayınpederi çok mu muhteşem ki onlar konuşuyorlar diyorum? Herkes eşinin hatrı için görüşüyordur bence eşinin ailesiyle. Bi benim eşim yapamıyor işte bunu. Bunları düşündükçe o kadar kızıyorum ki eşime anlatamam.Ya arkadaşlar görüşmezse görüşmesinler demek yeterli gelmiyor işte . Ben de aynı dertteyim . 2 yıldır konuşmuyorlar . İçimde büyük yara bu benim . Bayram'lar hep buruk . Ailece gezen insanları görünce içim acıyor . Oğluma doğumgünü yapamadım bu yüzden . Aile çağırmadan arkadaşlarla yaptım . Ben tek çocuğum bi de . Allah tez zamanda düzeltsin inşallah . Ama hiç umudum yok . Birinin yanaşması lazım kimse de yapmaz bunu . Zaten başından beri hep soğuktu eşim . Ailem de bunu dert etti . Doğumdan sonra iyice koptu ve babamla kavga ettiler . O gün bugün konuşmuyorlar
Evet daha kötü olacak gibi ama başka ne yapabilirim ki bu konuda eşimin ailesiyle görüşmemekle tehdit etmekten başka elimden hiçbir şey gelmiyorAnnenizin doldurusuna gelmeyin sakın. Verdiği öğüt ilişkinizi çıkmaza sokar.
Bence sakın aileni aramazsa dönmemkle tehdit etme , acemilik yaptım diyorsun ya bu da acemiliğin dibi olur . Daha çok zararlı çıkarsın , Zaman a bırakmaktan başka çaren yok , bir de eşimin ailesi ile ben de görüşmeyeceğim eşim de anlasın benim ne yaşadığımı demişsin , bu da çok büyük bir hata olur , çok daha büyük sorunlara sebep olursunÇok güzel anlatmışsın canım. Eşimle birlikte aileme gidip ellerini öpemeyeceksem ne yapayım ben bu evliliği gerçektenŞu an eşimden farklı bi ildeyim iş için. Cumartesi günü dönücem normalde ama eşime inat edip ailemi aramazsan eve dönmücem demeyi bile düşündüm yani. Daha fazla dayanamıyorum bu duruma. Ailemin yanına gittiğimde de annem sürekli söylüyor bana eşine söyle artık arasın bizi küslük devam etmesin diye. Ama onlar da hiçbi şey yapmıyor. Haklısınız bu konuda en çok hatalı olan kişi benim. Olanları eşime anlatmakla büyük hata ettim farkındayım bunun ama işte geri alamıyorum zamanı
Tehdit hata olur , çok yanlışEvet daha kötü olacak gibi ama başka ne yapabilirim ki bu konuda eşimin ailesiyle görüşmemekle tehdit etmekten başka elimden hiçbir şey gelmiyor
haklisin ama bence esini fazla karsina alma derim cunku bir restlesme durumunda ailenin senin yaninda olacak mi bunda supheliyim acikcasi en azinda ailenle gorumene bir sey demiyormusEstağfirullah canım. Eşim ilk anda haklı olsa bile benim hatrım için en azından ailemle bayramda özel günlerde görüşmesi gerekmez miydi? Benim eşimin ailesiyle aram iyi. Eşimin ailemle konuşmaması ve benim bu kadar üzüldüğümü bile bile inat etmesinden dolayı çok kırgınım ona. Ben onun ailesinin yanında sebepsiz yere suratımı assam hemen o da bana suratını asıyo ailesini huzursuz ediyormuşum diye. Bu konuda eşimin bana haksızlık yaptığını düşünüyorum.
simdi okudum o zaman sen HAKLISIN demin cektigim mesaji geri aliyorum onu dikkate alma. ama keske nisaniyken ailenle yasadigin sorunlari esine anlatmasaydin ben olsam annenin yerine ararim esini "oglum yuzunu goremez olduk bayramlarda gelmiyon islerin cok yogun heralde babamla seni ozledik bu ramazanda iftira bekliyoz bak" gibisinden konusurun.Annemler beni miras hakkından tamamen men etmek istemiyorlar ama kardeşime 2 kat bana 1 kat pay vermek istiyorlar. Artık karşı çıkmıyorum zaten ben de. Çünkü kardeşime göre daha iyi gelirimiz olcak bizim. Eşimden benim hatrım için ailemle en azından özel günlerde görüşmesini istiyorum ama onlar beni aramadan asla aramam konuşmam diyor. Ben de bu konuda eşime çok bozuluyorum. Sonuçta ben onun ailesine onların gül yüzünü göreyim diye gitmiyorum eşimin hatrı için gidiyorum. O benim hatrımı hiçe sayıp gitmicem diye inat ediyor
Evet haklısın sanırım böyle yaparak evliliğimi riske atabilirim. Babaannemle konuştum geçen gün. O da annemlerle konuşuyormuş arada eşimi arasınlar diye. Babam da ona demiş ki bu bayramda da gelmezse aramazsa benim için o damat bitmiştir demiş. Ben de hem onun için hem de kendim de çok üzülüyorum diye artık olumlu bişeyler olsun istiyorumBence sakın aileni aramazsa dönmemkle tehdit etme , acemilik yaptım diyorsun ya bu da acemiliğin dibi olur . Daha çok zararlı çıkarsın , Zaman a bırakmaktan başka çaren yok , bir de eşimin ailesi ile ben de görüşmeyeceğim eşim de anlasın benim ne yaşadığımı demişsin , bu da çok büyük bir hata olur , çok daha büyük sorunlara sebep olursun
O bile geldi aklıma ama anlaşılırsa işler daha kötü olur diye düşünüp vazgeçtim. İşte benim akılsız kafam ki herşeyi eşime anlatmışım. O da o zamanlar etkilenmem ben merak etme demişti bana. Ona güvenip anlatmıştım aslında ama sonunda dedi ki elimde değil etkileniyorum ve ailene karşı soğuyorum demişti. Ama o saatten sonra da herşey için çok geçti zaten. Evlendikten sonra pek bişey anlatmadım zaten de iş işten çoktan geçmişti maalesefsimdi okudum o zaman sen HAKLISIN demin cektigim mesaji geri aliyorum onu dikkate alma. ama keske nisaniyken ailenle yasadigin sorunlari esine anlatmasaydin ben olsam annenin yerine ararim esini "oglum yuzunu goremez olduk bayramlarda gelmiyon islerin cok yogun heralde babamla seni ozledik bu ramazanda iftira bekliyoz bak" gibisinden konusurun.
Yok arkadaşım gerçekten sayımız az . Kayınvalidesiyle arası kötü gelin çok ama damatla kötü olan yok . Benim de çevrem de yok . Hatta çoğu kişi eşinin ailesiyle daha iyi . Bi biz tahammülsüzüz . Ne diyim Allah kolaylık versin . Aynı şeyleri ben de soruyorum kendimeAh arkadaşım sorma yaa her anım ayrı buruk geçiyo. Hiçbi şeyden doğru düzgün tat alamıyorum hayatta. Bir tek ben mi varım diyordum ben de. Bütün kayınvalide kayınpederler gerçekten çok mu iyi de damatları onlara küsmüyor? Etrafımda gördüğüm kayınvalide kayınpederiyle görüşmeyen tek damat benim eşim sanıyordum. Diğer damatlar da eşlerinin hatrına iyi geçiniyorlardır sonuçta eşinin ailesiyle. Eşinin ailesiyle konuşan bütün damatların kayınvalidesi kayınpederi çok mu muhteşem ki onlar konuşuyorlar diyorum? Herkes eşinin hatrı için görüşüyordur bence eşinin ailesiyle. Bi benim eşim yapamıyor işte bunu. Bunları düşündükçe o kadar kızıyorum ki eşime anlatamam.
Mesela bu duyduklarınla panik yapıp eşini zorlama sakın , babanın öyle dediğine bakma , bişeyler yoluna girer gibi olursa unutur gider baban , bence sen dorun ettikçe büyüyor olay , sen de rest çek iki tarafa da , kendi aranızda düzeltin gibisinden , ya da eşine baslı hissettirmeden üzüntünü anlat anne ne de , ama iki tarafa da diğer tarafındasın savunma . Ay ne zor ya , sen taktıkça herşey daha da zor olacak ama , bırak kendi halineEvet haklısın sanırım böyle yaparak evliliğimi riske atabilirim. Babaannemle konuştum geçen gün. O da annemlerle konuşuyormuş arada eşimi arasınlar diye. Babam da ona demiş ki bu bayramda da gelmezse aramazsa benim için o damat bitmiştir demiş. Ben de hem onun için hem de kendim de çok üzülüyorum diye artık olumlu bişeyler olsun istiyorum
Esinle tartismadan evliliginize zarar vermeden konuş bu duruma bu kadar üzüldüğünü görünce yumuşar belki birde annenler gelsin size benim eşimin benim ailemle bir kuslugu yok ama eşim aramaz sormazBenim çocuğum yok henüz. Ama annemin babamın yanına dul kadın gibi tek başıma gidip gelmek üzüyor beni. Aslında annemler barışmayı çok istiyor ama eşim arasın istiyorlar. Annem de onlara gittiğimde konuşuyor bana eşine baskı yap biraz arasın bizi gibisinden. Tavır koy biraz diyo. Sen de onun ailesine gitmeyeceğini söyle diyo.
Evet haklısın canım çoğu damat eşinin ailesiyle çok daha iyi oluyo. Etrafta görünce öylelerini nasıl üzülüyorum bilsen. Bir erkek kayınvalide kayınpeder lafı edince içim burkuluyo bizimki ağzına almaz. Bizim eşler konusunda sıkıntımız var işte maalesef fazla tahammülsüzlerYok arkadaşım gerçekten sayımız az . Kayınvalidesiyle arası kötü gelin çok ama damatla kötü olan yok . Benim de çevrem de yok . Hatta çoğu kişi eşinin ailesiyle daha iyi . Bi biz tahammülsüzüz . Ne diyim Allah kolaylık versin . Aynı şeyleri ben de soruyorum kendime
Bu duruma ne kadar üzüldüğümü gösterdim ben zaten. Benim üzülmem bile fayda etmiyor ki. Aramam da aramam diye tutturdu eşim. Senin için başka herşeyi yaparım ama bunu yapmam diyor bana.Esinle tartismadan evliliginize zarar vermeden konuş bu duruma bu kadar üzüldüğünü görünce yumuşar belki birde annenler gelsin size benim eşimin benim ailemle bir kuslugu yok ama eşim aramaz sormaz
Haklisiniz tabi zor bir durum. Siz esinize ve annenize ikili kucuk oyunlar oynasaniz. Annem seni soruyor deseniz esinize, esinize annem seni soruyor. Uzuluyor va gibi. Esiniz yumusak bir insana benziyor sizi kirmaz kardesinizin dugunune gelir gibi. Insallah huzura kavusursunuz.Böyle devam ederse daha çok üzüleceğim ben. Kardeşimin seneye düğünü olcak eşim olmadan tek başıma gidicem. Çocuk istesem hamile kalsam annem gelmicek yanımda olamıcak bu durumda. İnsanın herhalde annesini en çok yanında istediği zamanlardır ama benim annem yanımda olamıcak. Çocuğumu görmeye bile gelemicek ben onlara gitmeden göremicek bizi. Şimdiden bunları düşünüp daha da çok üzülüyorum.
ne olmuş yani?Kızlar iyi akşamlar. Derdim çok büyük ve bi çare bulamıyorum. Ne yapcam bilmiyorum. 2,5 yıllık evliyim. Eşimle annem 1,5 yıldır konuşmuyor. Bu durum beni öyle üzüyor ki anlatamam. Sanki sürekli yüreğimin üzerinde bir taşla geziyorum. Annem de eşim de öyle inatçı ki ikisi de benim hatırımı sayıp bi türlü birbirini aramıyorlar. Eşimle konuştum ağladım ettim kendimi anlatmaya çalıştım ama yok asla yok. Annemle konuştum o da inat ediyor işte. Beni düşünmüyor ikisi de. Ailem bizden baya uzakta oturuyor. Onları birkaç günlüğüne ziyarete gittim. Annemin babamın yüzüne bakarken hep bunlar geliyo aklıma ve bi türlü mutlu olamıyorum. Şu an iş için bir haftalığına başka bi şehirdeyim. Aklım sürekli bu mevzuda. Bu durumun artık çözülmesini istiyorum ama nasıl? Tecrübelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim. Konumun ayrıntıları burda. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...yapayim-simdi-ben-kaderim-mi-bu-benim.824959/ Dilerseniz okuyabilirsiniz. Vakit ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?