- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.716
- 198
- Konu Sahibi kediii1506
-
Yok canım ailem eşimin ailesiyle de görüşmüyor o zamandan beri maalesef. Annem olaydan sonra memlekete geri dönerken yolda kayınvalidem annemi arıyor hayırlı yolculuklar dilesin diye. Annem de kayınvalidemin olayı duyduğunu ve o sebepten dolayı aradığını düşünüp açmamış kayınvalidemin telefonunu. Sonra geri dönüp aramamış da. Kayınvalidem de başka zaman tekrar aramamış annemi. Daha sonrasında kayınpederim ameliyat geçirdi 2 kez, kayınpederin kardeşi vefat etti o zaman da aramadı annemler. Aslında kayınpederin kardeşi vefat ettiğinde annemler arayacaklardı kayınpederimi ama ben anneme eşimi de araması konusunda ısrar edince annem bana kızıp kayınpederimi de aramadı başsağlığı için. O zamandan beri de aramıyorlar iki taraf da birbirini işte. Aslında olayın çoğu yerinde benim hatalarım acemiliğim işi buraya getirdi farkındayım ama şu an bunun farkında olmam da hiçbi işe yaramıyor işte maalesefEsinle ve esinin ailesiyle arani bozma derim.. Annen zor bi karakter belli ki, eski konuyu okudum da, sonucta elin oglu bi yerde icerdeki, seni oyle zorda birakmamali.. Hani esin buyuk saygisizlik yapmis olsa, ailen mazlum ezilmis olsa filan, yanlarina gittiğinde yuzlerine bakip uzulmeni anlarim ama annen de suclu yani..
Sen ara görüş.. Zamana birak ve kendine zehir etme hayati.. Biliyorum kolay degil.. Ama şükür ki buyuk olaylar ve rencideler yok arada.. Karisini ailesinden koparmak isteyenleri okuyoruz burda.. Allah korusun..
Esinin ailesiyle ailen gorusuyor mu?
Annemler beni miras hakkından tamamen men etmek istemiyorlar ama kardeşime 2 kat bana 1 kat pay vermek istiyorlar. Artık karşı çıkmıyorum zaten ben de. Çünkü kardeşime göre daha iyi gelirimiz olcak bizim. Eşimden benim hatrım için ailemle en azından özel günlerde görüşmesini istiyorum ama onlar beni aramadan asla aramam konuşmam diyor. Ben de bu konuda eşime çok bozuluyorum. Sonuçta ben onun ailesine onların gül yüzünü göreyim diye gitmiyorum eşimin hatrı için gidiyorum. O benim hatrımı hiçe sayıp gitmicem diye inat ediyoreski konularina baktimda kusura bakma ama cibanin basi annen neden sizi miras hakkindan men etmek istiyor. bide isten gelmis yorgun argin adama niye bu kadar eziyet ediyor esin cok da haksiz degil.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...yapayim-simdi-ben-kaderim-mi-bu-benim.824959/
bu konunu okudum
Çok güzel anlatmışsın canım. Eşimle birlikte aileme gidip ellerini öpemeyeceksem ne yapayım ben bu evliliği gerçektendurumunuza cok uzuldum bende olsam uzulurdum.sizin anneniz esinizinde annesi sayilir.annenizin miras konusunda olan evin yari hakkini yani parasini size verecekmis ve kardesinize de yarisi kalacak bunda buyutulecek birsey yok.esinizinde anneniz evden cikarken bi zahmet yataktan hemen kalkip ne oluyor anne ne acelen var bi dur ben birakayim demesi gerekirdi.ben daha cok esinizde hata buldum.annenize karsi da hep esinizi ve kendinizi hakli gormenizle anneniz esinize karsi kin duymaya baslamis.ben bayramda bile esimle el ele aileme gidip elini opemiyeceksem napayim ben bu evliligi..anne baba nine dede cocuklarimiz bunlarin uzerinde hakkimizin oldugu ve haklarinin oldugu insanlardir.burda olmasi gereken kucuk olarak esinizin ailenize gitmesi ellerini opmesi..onumuzdeki ramazan bayrami bunu yapabilir.oncesinde oruca girdigimiz gunlerde ramazan ayimiz mubarek olsun diyebilir.inatlik ve kin insani yer bitirir gerek yok.birde esinize soyleyin.muslumanin muslumana 3 gunden fazla kus durmadi helal degildir..birde dogrusu herkes gelinine ve damadina bayilmiyorlar arada evlatlari oldugu icin hos tutmaya calisiyorlar.annenize de bunu soyleyin.oda fevri hareletlerden kacinsin.sizde ailenizle olan sorunlari niye elin adamina anlatirsiniz.daha tanimadan ailenizi doldurmussun adami.esimi 5yildir taniyorum gidipte bi kez ailemle olan sorunumu paylasmadim.insallah yakinda barisirlar herkeste hatasini anlar ve ayni hatalara dusmez..
Benimkide konuşmuyor 7 yıllık evliyim iki çocuğumuz var hiç arayıp sormaz ilk zamanlar bende üzülürdüm çok şimdi hiç takmıyor um değmez uzme sende boşverKızlar iyi akşamlar. Derdim çok büyük ve bi çare bulamıyorum. Ne yapcam bilmiyorum. 2,5 yıllık evliyim. Eşimle annem 1,5 yıldır konuşmuyor. Bu durum beni öyle üzüyor ki anlatamam. Sanki sürekli yüreğimin üzerinde bir taşla geziyorum. Annem de eşim de öyle inatçı ki ikisi de benim hatırımı sayıp bi türlü birbirini aramıyorlar. Eşimle konuştum ağladım ettim kendimi anlatmaya çalıştım ama yok asla yok. Annemle konuştum o da inat ediyor işte. Beni düşünmüyor ikisi de. Ailem bizden baya uzakta oturuyor. Onları birkaç günlüğüne ziyarete gittim. Annemin babamın yüzüne bakarken hep bunlar geliyo aklıma ve bi türlü mutlu olamıyorum. Şu an iş için bir haftalığına başka bi şehirdeyim. Aklım sürekli bu mevzuda. Bu durumun artık çözülmesini istiyorum ama nasıl? Tecrübelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim. Konumun ayrıntıları burda. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...yapayim-simdi-ben-kaderim-mi-bu-benim.824959/ Dilerseniz okuyabilirsiniz. Vakit ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.
Estağfirullah canım. Eşim ilk anda haklı olsa bile benim hatrım için en azından ailemle bayramda özel günlerde görüşmesi gerekmez miydi? Benim eşimin ailesiyle aram iyi. Eşimin ailemle konuşmaması ve benim bu kadar üzüldüğümü bile bile inat etmesinden dolayı çok kırgınım ona. Ben onun ailesinin yanında sebepsiz yere suratımı assam hemen o da bana suratını asıyo ailesini huzursuz ediyormuşum diye. Bu konuda eşimin bana haksızlık yaptığını düşünüyorum.esin sirf egosu icin yada seni ailenden koparmaya calisaydi burada esine haksiz derdim ama kirginliga sebep olan annen canim. ilk mesajinda biraz agir konustum kusura bakma
İlk zamanlar kullandım bu kozu. Eşimin ailesini aramadım sormadım telefonlarını açmadım. Ama ne fayda. Eşim vazgeçmedi inadından. Sonra da o insanların bi suçu yok dedim onlar arayınca konuştum. 1 yıldan önceydi oldu bu durum da şimdi tekrardan denemeli miyim acaba? Artık dayanamıyorum sen konuşmazsan ben de konuşmuşsam demeli miyim eşime? Meydan okumalı mıyım bu konuda? İyi olmak yerine herşey daha mı kötü olur acaba bilemiyorumSen onun ailesine bayıldığın için mi görüşüyosun sanki?
Eşinin hatrına görüşüyosun.
Ben olsam asla görüşmem, ki zaten eşine karşı tek kozun bu.
Kullan derim, yola gelir.
Çok sağol canım. Eşimle bu konuyu kaç kez konuştuk sayısını bilmiyorum. Ama yok da yok. Konuyu açınca hemen sinirleniyor zaten. Bitsin istiyorum artık bu küslük daha fazla dayanamıyorum. Son zamanlarda sanırım stresten kısa süreli çarpıntım bile oluyo.Yok, kiyaslamaya girmeyin , işler daha çok büyür. Onun ailesini hiç işin içine katmayın derim.
Ortada büyütülecek bir olay .
Annedir, kırılmıştır, trip atmıştır. Sizin hatriniza konusmaliydi eşiniz haklısınız ama olmuyorsa olmuyordur zorlamak ilişkinize zarar verebilir.
Eşinizle son kez güzelce konuşun. Onlar beni yetiştiren kişiler, beni seviyorsan kuslugu kaldırırsın, empati kurmani rica ediyorum v.s tarzında konuşup artık bu konuyu çok uzun bir zamana kadar rafa kaldirmalisiniz.
Israr etmeniz daha da inada sokuyordur eşinizi.
Sabırlar diliyorum.
Benim çocuğum yok henüz. Ama annemin babamın yanına dul kadın gibi tek başıma gidip gelmek üzüyor beni. Aslında annemler barışmayı çok istiyor ama eşim arasın istiyorlar. Annem de onlara gittiğimde konuşuyor bana eşine baskı yap biraz arasın bizi gibisinden. Tavır koy biraz diyo. Sen de onun ailesine gitmeyeceğini söyle diyo.Benimkide konuşmuyor 7 yıllık evliyim iki çocuğumuz var hiç arayıp sormaz ilk zamanlar bende üzülürdüm çok şimdi hiç takmıyor um değmez uzme sende boşver
Yaa size şöyle diyim onların birlikte iyi olduğunu göreyim de eşim eve dönünce bana çatabilir sıkıntı yok. Annem babam bu konuda daha fazla üzülmesin istiyorum artık yeter ki. Eşimin ailesiyle bir keresinde tartıştım ama sonrasında kayınvalide beni aradı diye konuşmaya devam ettim. Normalde pek sorun yaşamıyoruz ama. Bana iyi davranıyorlar gerçekten. Annem aslında eşimle konuşmak istiyor ama eşim onu arasın da öyle konuşsunlar istiyor.Konuşmasınlar, ne olur, bunun nesi bu kadar büyük sorun ki? Birbirlerine hakaret etmiyor, tartışmayı sürdürmüyorlarsa bir çözüm bulunmuş işte ne güzel, konuşmayarak sorunlar da çözülmüş oluyor bazen, neden içerliyorsunuz bu konuya? İki koskoca birey, neden onlar adına doğruları saptamaya çalışıyor, bir beklentiye giriyorsunuz ki? İkisi de çocuk değil, zamanında biraz mesafeli kalınsaydı belki bu kadar küsülecek noktaya da gelinmezdi. Boş verin, aile sizin aileniz, anne sizin anneniz, eşinizin değil. Konuşmak zorunda değiller. Konuşmamak en doğal hakları. Barıştırsanız da daha büyük sorunlar çıksa, o eşiniz görüşse de eve gelince hep size çatsa daha mı iyi?
Misilleme için eşinizin ailesiyle görüşmeme kararınızı da onaylayamadım ben. Eşinizin ailesinden yana bir sıkıntınız yoksa görüşün derim. Ama zaten mesafeli olmak en iyisidir. Sevseniz de sevmeseniz de sıkı fıkı olmaya gerek yok. Ama eşinizin ailesi ile zaten sorunlarınız varsa, bir araya geldiğinizde sıkıntı yaşıyorsanız, görüşmeyin elbet, buna sizin de hakkınız var ama sırf eşinize inat için yapmayın derim.
Özetle eşinizin ve annenizin kararına saygı göstermenizi, beklentilerinizi sıfıra indirmenizi tavsiye ederim. Koskoca iki insan söz konusu.
Böyle devam ederse daha çok üzüleceğim ben. Kardeşimin seneye düğünü olcak eşim olmadan tek başıma gidicem. Çocuk istesem hamile kalsam annem gelmicek yanımda olamıcak bu durumda. İnsanın herhalde annesini en çok yanında istediği zamanlardır ama benim annem yanımda olamıcak. Çocuğumu görmeye bile gelemicek ben onlara gitmeden göremicek bizi. Şimdiden bunları düşünüp daha da çok üzülüyorum.Cok anneciyimdir hep annelere hak veririm ama eski konunuzu okudum. Esiniz tamamen masum ve hakli. Anneniz manasiz tavirlar icine girmis. Hadi herseyi gectim adamin amcasi vefat etmis ona bile aramamis. Hic uzulmeyin. Birakin konusmuyorlarsa konusmasinlar. Esiniz size karismiyor sanirim gidip gelme konusma vs. Demek ki sorun yok. Belli ki konussalar daha cok uzuleceksiniz.
Yine de ben bırakın uzak kalsınlar diyorum. Bence eşler gerçekten tavır almak istiyorsa alabilmeli. Çocuk değil sonuçta karşınızdaki de, kendi fikri var muhakkak.. Siz beklentiye girdikçe daha da mutsuz olacaksınız bence.Yaa size şöyle diyim onların birlikte iyi olduğunu göreyim de eşim eve dönünce bana çatabilir sıkıntı yok. Annem babam bu konuda daha fazla üzülmesin istiyorum artık yeter ki. Eşimin ailesiyle bir keresinde tartıştım ama sonrasında kayınvalide beni aradı diye konuşmaya devam ettim. Normalde pek sorun yaşamıyoruz ama. Bana iyi davranıyorlar gerçekten. Annem aslında eşimle konuşmak istiyor ama eşim onu arasın da öyle konuşsunlar istiyor.
Annemler beni miras hakkından tamamen men etmek istemiyorlar ama kardeşime 2 kat bana 1 kat pay vermek istiyorlar. Artık karşı çıkmıyorum zaten ben de. Çünkü kardeşime göre daha iyi gelirimiz olcak bizim. Eşimden benim hatrım için ailemle en azından özel günlerde görüşmesini istiyorum ama onlar beni aramadan asla aramam konuşmam diyor. Ben de bu konuda eşime çok bozuluyorum. Sonuçta ben onun ailesine onların gül yüzünü göreyim diye gitmiyorum eşimin hatrı için gidiyorum. O benim hatrımı hiçe sayıp gitmicem diye inat ediyor
annene katiliyorum esine soyle ya guzellikle ya restle sen sec de..ayrica dogum yaptiginda annen ona sormucak kizinin yanina tabiki gelecek ona karisamaz.Benim çocuğum yok henüz. Ama annemin babamın yanına dul kadın gibi tek başıma gidip gelmek üzüyor beni. Aslında annemler barışmayı çok istiyor ama eşim arasın istiyorlar. Annem de onlara gittiğimde konuşuyor bana eşine baskı yap biraz arasın bizi gibisinden. Tavır koy biraz diyo. Sen de onun ailesine gitmeyeceğini söyle diyo.
Benim çocuğum yok henüz. Ama annemin babamın yanına dul kadın gibi tek başıma gidip gelmek üzüyor beni. Aslında annemler barışmayı çok istiyor ama eşim arasın istiyorlar. Annem de onlara gittiğimde konuşuyor bana eşine baskı yap biraz arasın bizi gibisinden. Tavır koy biraz diyo. Sen de onun ailesine gitmeyeceğini söyle diyo.
Yok eşim karışmaz ama annem eşimle küs olduğu için gelmez. Kendisi de şimdiden bunu söylüyor zaten. Eşime rest çeksem ben de senin ailenle konuşmucam artık desem sen bilirsin konuşma ama ben yine de aramıcam anneni dicek büyük ihtimalleannene katiliyorum esine soyle ya guzellikle ya restle sen sec de..ayrica dogum yaptiginda annen ona sormucak kizinin yanina tabiki gelecek ona karisamaz.
sevgili konu sahibi,
evvelki konunuzu okudum. yasadiginiz hadiseleri goz onune alinca esiniz ve aileniz arasinda saygi sinirlarinin korundugu bir mesafeyi hakli buldum.
ben de esimin ailesi ile gorusmuyorum. muhakkak esim ic dunyasinda uzuluyordur. ben de aynen esinizin yaptigi gibi saygimi koruyarak, asla ailesi hakkinda esime ithamda bulunmuyorum. gorusmesine, aramasina engel olmamakla beraber bilakis tesvik ediyorum.
aileniz ve esiniz birakin gorusmesinler, ne olur? esiniz ailenize dair saygisizlik yapmadikca hayat kalitenizden hicbir sey eksilmez.
bundan gocunmamaniz gerekir. misal ben esimin annesi ile gorussem su an oldugumuz kadar huzurlu bir evliligimiz olmaz. dolayisiyla gorusmememiz aslinda her taraf icin de daha hayirli. ayni sey sizin icin de gecerlidir belki?
Eşimin yerinde olsaydım eşime kıyamazdım ailesiyle görüşmeye devam ederdim biliyorum. Çünkü ben büyükler haksız olsa bile onlara karşı küslük yapılmamalı diye düşünüyorum.sevgili kedi,
ben dogum yapacagim bir aya, ona ragmen gorusmuyor ve konusmuyorum. hatta esinden farkli olarak adim atilsa da bana karsi, ben adima kucak acmam diyorum. ama hicbir saygisizlikta ve esim uzerinde de ailesine karsi negatif yaptirimda bulunmuyorum. takilmayin lutfen buna.
bu dusunceleriniz tamamen hatali. esiniz sizin hatriniz icin zaten sizin aileniz ile gonlunuzce bir arada olmaniza zemin temin ediyor. tersten bakin olaya, siz esinizin annesi ile boyle sorun yasasaydiniz inanin esiniz kadar pozitif geri donusumunuz olmazdi esinize.
ve ayrica kisasa kisas sizi sadece yipratir. esinizin ailesi ile muadil sorunlariniz olsa gorusmemek hakkiniz olurdu ama annenizin zemin hazirladigi bir yerde faturayi konu ile tamamen alakasiz insanlara kesmeniz evliliginizi telafisi olmayan hatalara surukler.
Bayramda eşim yine aramıcam biliyorum. Geçen sene de benim ailemin oturduğu mahalleye kadar götürdü beni bıraktı gitti sonra kendisi gelmedi. Yani zamana bırakarak çözülecek gibi değil bu durum maalesef kiAnnen üzülerek söylüyorum evlat ayırıyor ama anne işte yinede. Bir süre daha ilişmeyin ikisinede. Bayram yakın zaten eşini çok üzüldüğünü göstererek ikna et arayın beraberce. Ama annenin tutumu sürerse barışsalarda tekrar kümeleri olası bir durum.
Annem eşim onu arasın diye söylüyor bana. Annem bu küslük artık bitsin istiyor ama aynı zamanda eşim onu arasın da öyle barışsınlar istiyor. Ben de aslında annem gibi düşünüyorum küçüklüğünü bilip eşim annemi aramalı bence.ben de diyorum ki
küs olmayan bile aramıyor
seninkinin aramasını bekleme
aramasın ne gerek var
bu kadar dert edilecek bir şey değil ki
büyük desin arasın vs ütopik şeyler
aramasın zaten annen de biliyor küs olduğunu rol yapman da gerekmiyor iki tarafa da
arada yıpranıyorum diyorsunuz ya siz onları konuşturmaya çalıştığınız için yıpranıyorsunuz
konuşturmaya çalışmayın olsun bitsin
eşiniz gidip gelmenize de karışmıyor hatta götürüyormuş bile daha ne yapsın adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?