- 13 Haziran 2011
- 12.766
- 7.926
- 448
- Konu Sahibi nilesselinn
-
Merhaba kızlar, size biraz önce olan bir olayı anlatmak istiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Daha nişanlıyken birsürü şey yaptılar ve onların yüzüne siz böyle devam edecekseniz sizi bir daha görmek istemiyorum gelmiycem gitmiycem demiştim. Neyse bunlar çok kaale almadılar ama sonuç olarak ben düğünden sonra da gelip gitmeyince hatta muhattap bile olmayınca baya kudurdular. Eşim de bundan haberdardı son kez konuş demişti o zaman konuşup bunları söylemiştim. Ailem de görüşmüyor onlarla. En basitinden ben trafik kazası yapmıştım ve babası babamı arayıp gözün aydın kızın kaza yaptı demişti siz düşünün daha nasıl pislik bir aile. Neyse bizimle iletişim kuramayınca bunlar 1 senedir benim halamı amcamı arayıp hatta evlerine kadar gidip beni ve ailemi şikayet etmişler. Daha çok ailemi etmişler tabiki. Benim ailem beni dolduruyormuş güya. Bizim akrabalar da dinlemiş bi güzel neyse onlara gerekeni söyledim ben zaten benden özür dilediler akrabalarım. Olay şu ki benim ailem şu an benim evimde eşim de 4 gün filan onlara çok iyi davrandı dün dışarı çıktı geldi ne olduysa birden surat asmaya hiç konuşmamaya başladı bana da söylemiyor ne olduğunu. Bugün babama biraz dolaşmaya çıkalım dedi ve çıkınca söylediği şey şu: kendi ailesi gelemiyormuş bu yüzden benim ailemin gelmesinden rahatsızmış beyefendi yani gidin demeye getirmiş. Eve geldiler bunlar babam söyledi işte. Ben de eşime dedim ki seninkilerin gelemeyeceğini biliyorsun zaten insan olsalardı gelirlerdi. Gidip orda burda beni ve ailemi kötüleyip sonra da evime giremezler. Sen de benim ailemden rahatsız oluyorsan def ol git dedim. O da o zaman bitirelim bu işi dedi ben de güle güle kapı orda diye bağırdım. Sinirlerime hakim olamadım hep bağırarak konuştum bizimkiler de şok oldu benim tavrıma ve bu çıktı gitti. Bakalım sözünün arkasında durabilecek mi merak ediyorum. Bu arada kızlar ben ona daha önce milyon kez söyledim benim ailem hep iyi davrandı ona onun ailesi de hep aramızı bozdu. Ben onlarla görüşmem sen istediğin kadar görüş umrumda değil dedim. Kendisi de gidip görüşüyor bi şey demiyorum bana bulaşmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar diyorum. Açıkçası bu şekilde kabul etmezse ayrılırım ben çünkü şimdiye kadar hiç geri adım atmadım bunda da atmam. Kendi ailesinin yaptıklarını gördüğü bildiği halde ailesinin dolduruşuna gelip benim ailemden rahatsız olan adam gitsin onlarla yaşasın. Ailesini savunacak yer bulamıyor gelip benim aileme sarıyor.
Çok uzun oldu kusura bakmayın içimi dökmek istedim.
Benim ailem sürekli gelmiyor ki senede 1 kez geliyor yazları geçen yaz da eşim eve gelemediği için görevde olduğu için gelmişlerdi yani bu ilk beraber kalışlarıydı aslındaEşiniz ayıp etmiş ama defol git demek yerine daha sakin yaklaşsaydınız keşke,
Sizde bir ailesiniz artık,
Ailesi yanlış yapmış olabilir ama kendi ailesi gelmeyip sizin aile sürekli gelirse ona dokunması normal,
Ailesi kötü olabilir ama neticede onu büyüten insanlar,
Biraz empati yapın..
Babası bana küfretti bu durumda görüş tabi canım sen onlarla mı deseydim? Annesi annem hakkında ağza alınmayacak laflar söyledi. Benim ailemle onlar eşit davranmıyor ki ben eşit davranayım. Annemler eşim uzun süreli göreve gidince gelmişlerdi bu da 2. zaten zırt bırt geldikleri de yok ki 800 km yoldan nasıl gelsinlerSızın aılenızın gelıp esınızın aılesının o eve gırememesı cok yanlış madem onun aılesı gelemıyor o zaman sızın de gelmemelı sen kendı aılenle onların evın de gorus o da kendı aılesıyle görussun .Eşinizı görusmeyeceksın dıyede engellemenız dogru degıl ben esınıze hak verdım adamın zoruna gıdıyor anası babasını evınde agırlayamıyor dıye sızın ıcın sorun yok kendı aılenız gelıp gıdebılıyor .Tamam sorunlu bır aıle olabılır o zaman her ıkı tarafada esıt davranın baska yolu yok.
Babam bana durduk yere söylemedi dışarda demiş eve gidince açalım da konuşalım diye sonuç olarak eve gelince söyledi. Ben de çıldırdım. Onları evinde görmek eşimin hakkı ama onların bu eve girmek hakkı değil çünkü bana ve aileme küfürler etti babası annesi. O yüzden giremezler evime. Ailem hiçbir zaman onların seviyesine düşmediği için gelmek sonuna kadar hakları diye düşünüyorum. Eşim iyi bir insan seviyorum ama onlar rahat vermiyor. Sürekli laf söz. Ben böyle ne kadar devam edebilirim bilmiyorum.Ben genellikle fevri davranan bosan diyen tarafimdir ama burda tutumunuzu pek Dogru bulmadim. Esiniz doldurusa gelmis olabilir ama babaniza kendi ailesi gelemiyor diye dert yanmis olabilir babaniz size kondurmakla iyi yapmamis . Sizde defol git diyerek orda esinize dis Kapinin dis muamelesi yapmissiniz.oysa ailesiniz siz.kotu bir ailesi olabilir ama Onlari evinde gormek Hakki bence.empati yap in esinizi seviyorsaniz iyi bir insansa kaybetmeyin
Haklısınız öyle konuşmalıydım ama önceki gün de surat asıp durunca sinirliydim zaten patladım malesef. Sonra özür diledi gerçi geri gelip ama bu defada annesi babası ortalığı karıştırdı telefonla.Eşini en iyi sen tanırsın elbette ama gerçekten siz de gelmeyin mi demek istedi, yoksa durumdan
duyduğu üzüntüyü dertleşme amaçlı paylaştı mı sadece?
Açıkçası seni çok iyi anlıyorum inan beş para etmez bir ailesi var eşimin de...
Neyse tümünü yakmayayım da özellikle iğrenç bir babası var.
Eee öbürleri de çok iyi sayılmaz..
Yine de eşimin ailesi sonuçta anlamak lazım.
Bizimkiler gelirken kendi ailesinin yaşadığı eve adım atamaması zordur.
Üzülüyordur.
Bazen kendini yetersiz bile hissediyordur.
Çok kötü bile olsalar, sana hiç bir hayırları dokunmamış olsa da evlatlarına dokundu.
O şekilde değerlendirmek lazım.
Keşke yakıp yıkmak yerine yapıcı konuşsaydın.
Bu düzeni ailen istedi.
Tatlı kalıp evimde ağırlayayım ben de isterdim.
Ama onlarla iyilik olmuyor biliyorsun.
Ne diye babamın yanlış anlayacağı bu konuşmayı yapıyorsun?
Şeklinde bir açıklama isteyebilirdin.
Haklısınız öyle konuşmalıydım ama önceki gün de surat asıp durunca sinirliydim zaten patladım malesef. Sonra özür diledi gerçi geri gelip ama bu defada annesi babası ortalığı karıştırdı telefonla.
Evet ailesine rağmen ama ailesiyle hiç görüşmemek şartıyla evlendim eşim de zaten demedi git gel görüş filan diye. Ama ailesi 1 dk durmuyor en sonunda küfür ettiler bana ve aileme işte bugün telefonda. Eşim de bu durumdan(küfür) sonra baya ağladı zaten. Çok küçük düştüm dedi durdu. Ben de onlarla görüşmesini istemiyorum artık o laflarına karşılık. O da bir süre görüşmiycem ama sonra napıcam dedi. Bilmiyorum şimdi ona bıraktım artık ağlayınca da çok üzüldüm. Tam çözmüştük olayı özür dilemişti ama ailesi arayıp bunu yaptı. ilk defa kafasını kaldırıp yüzüme bakamadı.Kendini yerine koy, ne olursa olsun evlenmişsin.
Masanda ailenle bir çorba içemiyorsan, kanepede karşılıklı iki çay içemiyorsan
ne anlamı var o evin, eşyaların?
Çoğu zaman seni anlayıp hak verse de zaman zaman bu duygularda kayboluyordur muhakkak.
Özellikle senin ailen geldiğinde..
Surat asmaları da normal bir yerde yani..
Eskiden senin gibi yaklaşırdım ama artık daha çok empati yapıyorum..
Muhtemelen ailesine rağmen sevdin evlendin, biraz da ne mal olduklarını anlamışsındır.
Şimdi onu ailesiyle değil direk kendi yaptıklarıyla değerlendirmelisin.
Evet ailesine rağmen ama ailesiyle hiç görüşmemek şartıyla evlendim eşim de zaten demedi git gel görüş filan diye. Ama ailesi 1 dk durmuyor en sonunda küfür ettiler bana ve aileme işte bugün telefonda. Eşim de bu durumdan(küfür) sonra baya ağladı zaten. Çok küçük düştüm dedi durdu. Ben de onlarla görüşmesini istemiyorum artık o laflarına karşılık. O da bir süre görüşmiycem ama sonra napıcam dedi. Bilmiyorum şimdi ona bıraktım artık ağlayınca da çok üzüldüm. Tam çözmüştük olayı özür dilemişti ama ailesi arayıp bunu yaptı. ilk defa kafasını kaldırıp yüzüme bakamadı.
Öyle tabiki ama benim ailem gelip benim kocama ve ailesine ağza alınmayacak küfürler edecek seviyede insanlar değiller ki. Bir de ben ailemi hiç karıştırmam aramızdaki olaylara haberleri bile olmaz. O da bunu yapsaydı zaten bu duruma gelmezdik. Şu an ya onları ya da beni tercih edecek çünkü ben onlarla konuştuğunu bile bile yüzüne bakamam o küfürlerden sonra. Kardeşleriyle görüşmesine bir şey demiyorum zaten. Sorun o ikisi. Bir de bugün anladım ki şimdiye kadar ailene git sen görüş demekle hata etmişim çünkü annesine göre ben oğlunu dolduruyormuşum onlara karşı göndermiyormuşum filan. Bir kere demedim daha gitme diye ama yaranılmıyor.Ailen şimdilik mükemmel olabilir.
Ola ki bir gün hata yaptılar bir yerde büyük bir hata olabilir insanoğlu.
Eşin bundan sonra asla görüşmeni istemiyorum senin de dese nasıl hissedersin?
Hadi kabul ettin sevdiğini kaybetmemek için o ezik kişilikle nasıl mutlu yaşarsın?
Ne olursa olsun ondan böyle bir şey istemeye hakkın yok.
Boşan daha iyi, ciddiyim.
Yazık ama adama anamızı babamızı biz seçemiyoruz değil mi?
Merhaba kızlar, size biraz önce olan bir olayı anlatmak istiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Daha nişanlıyken birsürü şey yaptılar ve onların yüzüne siz böyle devam edecekseniz sizi bir daha görmek istemiyorum gelmiycem gitmiycem demiştim. Neyse bunlar çok kaale almadılar ama sonuç olarak ben düğünden sonra da gelip gitmeyince hatta muhattap bile olmayınca baya kudurdular. Eşim de bundan haberdardı son kez konuş demişti o zaman konuşup bunları söylemiştim. Ailem de görüşmüyor onlarla. En basitinden ben trafik kazası yapmıştım ve babası babamı arayıp gözün aydın kızın kaza yaptı demişti siz düşünün daha nasıl pislik bir aile. Neyse bizimle iletişim kuramayınca bunlar 1 senedir benim halamı amcamı arayıp hatta evlerine kadar gidip beni ve ailemi şikayet etmişler. Daha çok ailemi etmişler tabiki. Benim ailem beni dolduruyormuş güya. Bizim akrabalar da dinlemiş bi güzel neyse onlara gerekeni söyledim ben zaten benden özür dilediler akrabalarım. Olay şu ki benim ailem şu an benim evimde eşim de 4 gün filan onlara çok iyi davrandı dün dışarı çıktı geldi ne olduysa birden surat asmaya hiç konuşmamaya başladı bana da söylemiyor ne olduğunu. Bugün babama biraz dolaşmaya çıkalım dedi ve çıkınca söylediği şey şu: kendi ailesi gelemiyormuş bu yüzden benim ailemin gelmesinden rahatsızmış beyefendi yani gidin demeye getirmiş. Eve geldiler bunlar babam söyledi işte. Ben de eşime dedim ki seninkilerin gelemeyeceğini biliyorsun zaten insan olsalardı gelirlerdi. Gidip orda burda beni ve ailemi kötüleyip sonra da evime giremezler. Sen de benim ailemden rahatsız oluyorsan def ol git dedim. O da o zaman bitirelim bu işi dedi ben de güle güle kapı orda diye bağırdım. Sinirlerime hakim olamadım hep bağırarak konuştum bizimkiler de şok oldu benim tavrıma ve bu çıktı gitti. Bakalım sözünün arkasında durabilecek mi merak ediyorum. Bu arada kızlar ben ona daha önce milyon kez söyledim benim ailem hep iyi davrandı ona onun ailesi de hep aramızı bozdu. Ben onlarla görüşmem sen istediğin kadar görüş umrumda değil dedim. Kendisi de gidip görüşüyor bi şey demiyorum bana bulaşmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar diyorum. Açıkçası bu şekilde kabul etmezse ayrılırım ben çünkü şimdiye kadar hiç geri adım atmadım bunda da atmam. Kendi ailesinin yaptıklarını gördüğü bildiği halde ailesinin dolduruşuna gelip benim ailemden rahatsız olan adam gitsin onlarla yaşasın. Ailesini savunacak yer bulamıyor gelip benim aileme sarıyor.
Çok uzun oldu kusura bakmayın içimi dökmek istedim.
Kibir bunun neresinde? Ailesi aileme bana ağza alınmayacak küfür ettiğinde ben yarabbi şükür deyip evime mi sokayım onları? Onlar giremiyor diye eşim aileme de laf söylerse lafı hak eder çünkü benim ailem onların küfürlerine pisliklerine rağmen seviyelerine düşmediler asla. Eşim de hepsini görüyor biliyor. Buna rağmen ailemi istememe hakkı yok. Hadi rahatsız oldu gelip bana söylemeliydi babama değil.Bu ne kibir böyle .... eşiniz yüzünüze bakmasa yeri
Nişanlılıkta işte bu kadar ağzı bozuk olduklarını bilmiyordum her şeye karışıyordu kadın babasını düğünden sonra tanıdım zaten. Annesi de hiç susmuyor sürekli rahatsız ediyordu beni karışmak istiyor her şeyden haberi olsun istiyordu kaç kez uyardım umursamadı ben de o yzden görüşmeyi kestim aslında. Böyle yalancı ve ortalık karıştırıcı olduklarını düğünden sonra öğrendim. Şimdi de ağzı ve niyeti bozuk olduklarını öğrendim bu saatten sonra benden uzak olsunlar. Oğullarının da kendi bileceği iş ayrılmak isterse ayrılırım. Onlarla görüşerek bu işin devam etmeyeceği aşikar. Kendimi yerine koyuyorum eşimin. ben aileme eşime ve ailesine saydıracakları fırsatı vermezdim sustururdum.Siz yüzde yüz haklı olabilirsiniz eşinizin ailesi hakkında ona bir şey diyemem
Ancak kimse kendi ailesiyle asla görüşülmeyecek bir evliliği uzun vadede kabul edemez
Çok çok zor bunun çocuğu var düğünü var bayramı var
Görünen o ki bu evlilik şimdi olmasa da uzun vadede mutlaka biter
Sonuçta sadece eşlerle değil ailesiyle de evleniliyor keşke nişanlılıkta bu olaylar olunca bitirseydiniz yazık olmuş
Kibir bunun neresinde? Ailesi aileme bana ağza alınmayacak küfür ettiğinde ben yarabbi şükür deyip evime mi sokayım onları? Onlar giremiyor diye eşim aileme de laf söylerse lafı hak eder çünkü benim ailem onların küfürlerine pisliklerine rağmen seviyelerine düşmediler asla. Eşim de hepsini görüyor biliyor. Buna rağmen ailemi istememe hakkı yok. Hadi rahatsız oldu gelip bana söylemeliydi babama değil.
Evet haklısınız ama ben bunu bunca yaşananın üstüne artık midem kaldırmayınca istedim. Bugüne kadar istemedim hatta git görüş dedim 15 tatilde kendisi gitmedi gitmek istemiyorum diye. Ama annesine göre ben göndermemişim. İnanın bir kez bile ne ailemle görüşsün diye zorladım ne kendi ailesiyle görüşmesin diye. Ama artık bu küfürleri sineye çekemem ben. Eşim de karısına küfürler eden adamın yüzüne bakarsa o kendi sorunu.Bana kızmayın ama kimse beni ailemle kendi arasında seçim yapmaya zorlayamaz.Siz zaten görüşmüyormuşsunuz bundan sonra ömür billah görüşmezsiniz ama sende seçimini yap demek çok ağır.Suan kabul etse bile ileride sorun çıkar.Et tırnaktan ayrılmaz nolursa olsun.
Ailenin yaptığı çok ayıp. Küfür etmekte nedir?Eminim esinizde tepki vericektir.Onlar adına çok mahçup olmuştur.Ama küfürbazda olsa katilde olsa o aile onun ailesi.Bırakın görüşmezsede bu kendi kararı olsun..
Evet severek evlendim :) halâ seviyorum hatta :) ama sevgiden öte şeyler var.Kararliliginiza imrendim severek mi evlendiniz ?
Bu çok iyi dilekleriniz için teşekkürler:) eşim cehennemini seviyor sanırım geri döndü çünkü :)Burada anlamak istemediğiniz bir durum söz konusu siz ortak bir yaşam sürüyorsunuz birbirinize bu denli ağır dayatmalarda bulunamazsınız ... eşinizin ailesi hata yaptı diye Bunun acısını ondan çıkaramazsınız ... ne olursa olsun eşinizde bir evlat... dilerim, eşiniz dönmez bu cehenneme ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?