Eşim ailesine sürekli maddi yardımda bulunuyor, ben boşuna mı çalışıyorum

oturdugunuz evın borcunu sız oduyorsunuz nasılsa evı satın sızde cıkın kıraya bakalım nasıl yardım edecek o zaman

bence burda gerçekçi bi değerlendirme yapmak lazım kayınvalidenizin durumu gerçekten iyi mi yoksa siz iyi olduğunumu düşünüyorsunuz!!!
eğer gerçekten iyi ise ve eşiniz onların lüks yaşamına bu şekilde çanak tutuyorsa YUHHHHH diyorum. ben burda çoğu arkadaşın yazdığından farklı düşünüyorum sakın işten çıkma...çünkü eşiniz onları alıştırmış ve sen işten çıksan da onlara para yedirecek olan sana ve senin ihtiyaçlarına olacak senden kesecek eşin.. işten çıkma ama eşine asla para yedirme..kendine harcamalar yap sen de ailene ver ve birikim yap..

eşinizin ve sizin maaşınız anlaşılan baya iyi.. eşiniz tüm bunalrı yaptıktan sonra yeterince para kalıyor mu kendi elinizde yani dilediğiniz gibi rahat bir hayat sürebiliyor musunuz ???bu önemli bence

valla zor bir durum gerçekten o ailesi olacak insanlar ne kadar vurdum duymazlar ya çıldırıyorum .Ya gerçekten ihtiyacı olur,kirasını diğer kardeşler ile birleşip ödersin bu ne ya sayılı zenginler arasında herhalde eşiniz.900 tl ne demek şaşılacak bir durum .Çocuğunu geleceğini hiç mi düşünmez bu adam ayrıca off okurken sıkıldım daraldım.Sen hamile halin ile çalışmasan o ev kredisi nasıl ödenecekmiş çok merak etttim konuşun bence herşeyinizi evlenirken berber yaptığınıza göre o zaman bu insanlar neredeymiş ??

memur falan değilseniz işten ayrılın. size güveniyorlar resmen. çok ayıp. memur isenizde eşinize ve ailesine resti çekin. ben olsam asla paramı yedirmezdim.

peki doğumdan sonra siz çalışamayınca o kredi hem de kirayı ödeyebilecek mi?
bence kendinizi boşuna hırpalamayın ve işten çıkın eşiniz aklını başına alana kadar da çalışmayın.

Eşiniz size güvenerek bu işlere kalkisiyor anlaşılan..
Zaten doguma az kalmis dogumdan sonrada calismak istemediğinizi falan soyleyin belki bi faydasi olur.

sen çocugunu derhaneye göndermk isteyince bu harcadığnıız paraları geri verecekler miymiş

Öneriniz çok güzel! Ancak 150000 TL'lik kredi çekerlerse geri ödemesi çok daha yüksek bir borç olacak. Konu sahibi zaten bir kredi ödüyor. Bu ikinci borcun altından kalkabilirler mi ki? çocuğun ihtiyaçları olacak, bakıcısı, kreşi, sosyal etkinlikleri vs. Bu borç faizi tapu masrafları vs. ile çok büyük paralara denk gelecek ve belkide doğacak o çocuğun hayatına, ihtiyaçlarına ipotek koyacak.

Bu yazdıklarınızın tamamı konu sahibinin annesi ve babası içinde ve hatta evladını okutan herkes için geçerli. Sizin mantığınızla düşünürsek iş güç sahibi her evlat ana babasının giderlerini karşılamalı eğer işi maaşı yeterli değilse kendini paralamalı ne yapmalı etmeli ana babasına destek olmalı. Ben de çalışan bir anneyim bir yaşında bebeğimi bırakıp işe başladım. Benim bebeğim her gün arkamdan anne diye ağlıyor, bırakıp işe gelmek zorundayım onun iyiliği için çalışıyorum onun geleceği için, büyüyünce o bana baksın diye değil. Ben hergün evladımın kokusundan sekiz saat uzak kalıyorum kimse kusura bakmasın benim ve evladımın bu çektikleri evladımın geleceği için. Kayınvalidem kayınpederim rahat etsin diye değil! Bunu algılayamıyorum neden kız tarafının tek derdi evlatlarımız mutlu huzurlu olsunken, erkek tarafı benim için şunu yapacaksın bunu yapacaksın der ki? Keşke konu sahibinin eşinin anne babası da zamanında kendilerini azıcık zorlayıp evlatlarının geleceği için değil kendileri için çalışsalardı. Bu dediğim çok acımasız olabilir ama insanlar kendilerine baksın diye çocuk yapmasınlar!

Konu sahibi Allah yardımcınız olsun. Eğer durumunuz el veriyorsa gelecekte sıkıntınız yoksa fkaraisin önerisi çok mantıklı.. Eğer uygun değilse,eşinize işi bırakıcam vs. diye blöf yapabilirsiniz veya doğum iznine çıkınca maaşınız geç ödeneceği için (eğer işyeri uygulamanız farklı değil ise) kredinin otomatik ödemesini eşinizin hesabından yapmak zorunda olduğunuzu söyleyin dört yahur beş ay sonra yatıyor maaşınız bu arada tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerecek. Konu haricinde olacak ama doğum izninden sonra ben işe başlarım gibi düşünüyordum işyerinde, borcumuz olmasına rağmen tekrar ihtiyaç kredisi çekip ücretsiz izin kullandım ki bebeğime annem bakıyor.. Yani insan biraz daha yanında kalabilsin diye tüm şartları zorluyor. Rabbim hayırlısı ile kucağınıza alması nasip etsin inşallah...

nasıl bir aile bu, hiç düşünmezlermi siz kredi ödüyorsunuz onlar oğullarının parasını yiyorlar. bence çıkın işten iki tarafta kendi sorumluluğunu bilsin.

İstediğiniz çözüme iyice konsantre olup önce kendinizi kuvvetlice inandırın buna ..
Ne istediğinizi bildikten sonra, ikna etmeniz kolay olacak ..

ailesine alacağı evin tapusunu sizin üstünüze yaptırt yatırımınız oluversin :) bir taşla iki kuş .

ama bir yandanda şöyle düşünmek lazım, annenin babanın hakkı önemli çok ödenmez eşinizle ailesi yüzünden tartışmaya girmeyin fazla durumu bu konuda kendi lehinize döndürmeye çalışın tamam ama hayırlı evlat iyidir,hayırlı koca da olur.annesine babasına bunca merhamet eden adam evladına da merhamet eder.para gelip geçici birşey eşiniz iyi bir adamsa iyiyseniz maddi şeylerle huzurunuzu çokta bozmayın yazıktır diye düşünüyorum.insanlar huzurlu bir haneye hasret varsın tasarruflu yaşayın kayınvalidenize/pederinize çalışın ama eviniz huzurlu kalsın.erkekler anneleri konusunda hassaslar bunu kabul etmek gerek

Walla sana diyeyim bu huyundan vazgecmz
Bizimki de vazgecmto

Calisma ne calisiyonnn otur evinde . O kazansn sana getirsin. Ne isin var hem sen calis hemde lafn gecmesn. Yardimda bilene yapilir. Sinir olyyorum yolmaya calisanlara

100 deil 200 deil canım maşallah bir kişinin maaşı kadar yardım ediyor..baş edemiyorsanız sizde ailenize yardım edeceğinizi söyleyin..

alacağınız evi eşin kendi üstüne alsın yada senin üstüne alsın sizde yatırım yapmış olursunuz en azından hemde anne babası evde oturmuş olur... yada eşini başka borca sok sürekli para gönderecek durumu olmasın.. anne babaya destek olunur tabii ama sizinki biraz abartmış

Ne güzel söylüyorsun yavyu. Ben de bebeğim doğduktan sonra bırakıp işe gideceğim. Gece gündüz çalışacağım onun kokusuna hasret bir şekilde. Beni çıldırtan nokta bu. Hem çocugumdan uzak kalıp hem çocugumun geleceği için bir şey yapamayacak olmak beni çıldırtıyor. Yine söylediğin gibi nedense kız ailelerinin tek derdi çocugumuz mutlu huzurlu olsunken neden erkek aileleri hep bencil oluyor anlamıyorum. Bu etrafımda da çoğunlukla böyle. Ama tabi eş tarafından yapılan fedakarlıklar kişiden kişiye göre değşiiyor. Bizimki de bu şekilde malesef. Bazı arkadaşların tapuyu üzerine yaptır gibi önerileri olmuş. Ben çocugum büyürken işe yaramayan tapuyu ne yapayım ki. Eşim kredi ödeyeceğine daha iyi eğitim imkanları sağlayabilir çocugumuza. Ya da ailesine bir ev alacağına daha iyi bir evi kendimiz de alabiliriz. Ben bilmiyor muyum daha iyi yaşamayı. Şu an malesef farklı problemlerimiz de olduğu için 3 haftadır konuşmuyoruz. Sonumuz ne olacak bilmiyorum. Ama karnımdaki bebekle birlikte kendimi çok yalnız hissediyorum

Ben daha elimizde kalan ekstra para görmedim fdm. O ailesini geçindiriyor, bizim evin fatura ve mutfak alışverişini yapıyor. onun dışında lüks bir yaşantımız yok. sıradan bir yaşantımız var. Sadece sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür. Ama çocuk olduktan sonra ne olacak bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…