Eşim ailesine sürekli maddi yardımda bulunuyor, ben boşuna mı çalışıyorum

Tek birseyi merak ettim
Esinizin maasi ne kadar
Hem kardes okutuyor
900 kira veriyor
Faturalarini oduyor
Market alisverisini yapiyor
Ayni masraflar siizin ev icin de var.
Cok kazaniyor olmasi lazim

Yuh artik.
bu kadar cok para ayirabiliyirsaniz disari, bence bir ev daha alin cocugunuzun nasibine.
kiraya verirsiniz, borcunu kendi öder.
Bu ne rahatlik böyle masallah

eşin çok fazla rahata alışmış
yetiştirme kaygısını hiç yaşamamış
aynı durumda olsam ve eşimi kırmaktan korksam, tek yapacağım şey;
bu konuyla bağlantı kurmadan, bebeğimi kendim büyütmek istiyorum deyip işten ayrılmak olurdu
hem bu arada eşin de ailesi de anyayı konyayı anlarlar
sen de bebişinle bol bol zaman geçirirsin
şu anda ücretsiz izindeyim
sıkıntı çeksek de, mesleğimi özlesem de bebeğim hepsini unutturuyor
bir daha mı bebek olacak

hayırlı doğumlar dilerim canım

Keske krediyi esinizin maasiniza baglasaydiniz.erkekleri borca bogmak lazim yoksa hayatta anlamazlar evi rahat gecindieiyorum zannederler.kadinin yaptigi fedakarligi gormezler.dogumdan sonra ucretsiz izine ayrilin.ya da isi hirakin 900 ne demek ya bazilarinin maasi o kadar yazik

Tek birseyi merak ettim
Esinizin maasi ne kadar
Hem kardes okutuyor
900 kira veriyor
Faturalarini oduyor
Market alisverisini yapiyor
Ayni masraflar siizin ev icin de var.
Cok kazaniyor olmasi lazim

Hadeka eşimin maaş çok şükür iyi. Ben de mühendisim. benim de iyi. kredi sonrasında kendi ihtiyaclarımı karsılayacak kadar para kalıyor. Ama inan bunun hiç bir önemi yok. Sonucta lüks içinde yaşamıyoruz. Ben eşimin ailesine harcadığı parayı gelecek için birikim olsun istiyorum ama gidiyor. Yıllar sonra geriye baktıgımızda kendimiz için kendimizi gectim çocugumuz için elimizde hiçbişey olmayacak. Hadi onu geçtim, ben bilmiyormuyum herşeyin en iyisini almayı. Benim rızkım baska yere gidiyor sonucta.

Anladim.
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Ev kimin uzerine senin mi
Krediyi esinin ustune at bir an once
Sen de gelecege ve kendi ailene yatirim yap
Daha iyi hissedersin

Ne saçmalık yaa!
Bence ailen size ev alırken yardım etmiş ya hani.
Aileme borçluyuz önce onu öde demelisin.
Terbiyesizliğin alemi yok.

Millet lüks peşinde senin ailen size yuva peşinde.
Eminim onun ailesi kadar da değerleri yoktur.
Sinir oluyorum böyle tilki insanlara!

İşten çıkmak salaklık olur, kusura bakma.

Eşinle de madem iyisin, hiç kavga edip sorun çıkarma. Çözüm basit.
Eşinin ailesine verdiği tutarı, sende kendi ailene vereceksin. Eşinle ilk fırsatta konuş. Yıllardır haksızlık oluyor, sende haklısın ihtiyaçları var ama benim aileminde var, bende her ay hemen hemen aynı miktarda aileme destek olacağım diyeceksin.

Ailen kabul etmiyorsa bile, al kenara at.

Eşine kredi çektirip bir ev daha aldır yatırımımız olsun falan de kiraya veririz üzerinide sen tamamlarsın birikim yapmış oluruz gibi şeyler söyle tatlı dille çözmeyi dene bakalım
Ailesin den önce davran bence onlar böyle bir talepte bulunabilir

olurmu öyle şey ya. sen hamılesın çalışıyosun boşunamı? ailesi lüks yaşasın diye onlara her ay yardım etmek zorundamı. bence çok kötü bi huy olmasada sizin evliliginiz için kötü bir huy hadi hasta olurlar sokakta kalırlar tamam ama böylesi insanın çok zoruna gider ben olsam hiç katlanamam... bence bıraz birikim yapması için zorla onu trip at

Kesinlikle en mantıklı çözüm bu.

İşten ayrılmanız zararınıza olur. Eşiniz zaten sizi çok düşünse şu anda da ailesine o kadar para vermezdi.

Sizin ihtiyacınızdan kesecektir işten ayrılırsanız.

''Ben aileme yardım etme kararı aldım, ev alırken yaptıkları yardımın karşılığını ay ay vereceğim.'' diyin.

900 lira değil yalnız. O sadece kira imiş. Faturalar vs derken siz her ay 1200 ödeyeceğinizi söyleyin.

Ailesine çok para harcıyor olması eşinizin karakterini göstermez. Ama bu kararınıza verdiği tepki kesinlikle karakterini gösterecektir.

Ben de aynı tutarı kendi annenize de vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Anneniz istemeyecektir, ona da çocuk için bir kenara atmasını söylersiniz.
Siz sabahın köründe kalkıp kayınvalidenin kirası için çalışmıyorsunuz. Hiç durumu yoktur, tabii ki yardım edilir ama kendi evini satıp, kiraya çıkıp, kirayı da oğluna ödetmesi kabul edilmemeli.

böyle adama çalışmak haketmiyor..bencede boşuna çalışıyorsun..eli sıkışık olsa yardım etmeyi bırakır..mümkünse ha öyle ha böyle..çalışmayın..

belki tum birikimlerini ogullarını iyi yetistirebilmek icin harcamıslardır ve buyuzden yıllar sonra istedikleri gibi bir eve sahip olamamıslardır...?

sizin esiniz ve sizin evinize giren para, ayrıca cocugunuz icin de birikim... o yuzden kafanızdaki soru isaretlerini anlıyorum.
ancak esiniz bir anlamda borclu gibi hissedip onları rahat ettirmek istemesini de anlıyorum.

bence bos yere kira odemeyin, bunun yerine o 70binin ustune kredi cekip esiniz ev alsın,
annesi orada oturur,
ileriki yıllar icin de cocugunuz icin yatırım yapmıs, mulk almıs olursunuz.

Sevgili Nurtyy,
Hamilesiniz ve muhakkak çocuğunuzu babası ile büyütmeyi istemektesinizdir diye düşünüyorum..
Eşinizle çok kararlı bir biçimde aşağıdaki şekilde konuşmanızı öneriyorum..

1) eşiniz ailesinin elindeki 70,000 'inin 50.000 inin üzerine 150,000 liralık bir kredi çekerek tam da Annesinin istediği gibi 200,000 liralık bir ev alsın :) sonuçta onların en iyi evlerde oturmasını Siz de çok istersiniz !! Ve elbette borcu siz ödeyeceğiniz için ve eşiniz de tek çocuk olmadığı için ve siz de çocuğunuzun rızkını düşünüp , anne ve baba olarak Onun geleceğine yatırım yapmak istediğiniz için tapunun 1/4 'ünün Anne veya babası üzerine.. 3/4 'ünü ise eşinizin bile değil... Çocuğunuzun üzerine kaydını isteyin.. Ve ayrıca , Ailesinin maddi sıkıntı yaşamalarını asla istemeyeceğiniz için 70,000 tl den kalan 20,000 tl'yi de faturaları, yetmeyen mutfak masraf ve diğerleri gibi kendilerinde kalmasının uygun olacağını söyleyin.. Paralarını artık çok dikkatli harcamaları gerekeceğini eşiniz kendisi söylesin Ailesine.. Nihayetinde Siz 150,000 liralık bir borcun altına giriyorsunuz :) ANCAK ELBETTE TAPU ÇOCUĞUNUZUN ÜSTÜNE OLACAK ŞEKILDE .... Ancak tek çocukta bağış yapılmayacağı hususu var.. O halde o 3/4 lik kısım ya sizin ya da eşinizin üzerine olacaktır..

Diyelim ki Aile çok uyanık ve onlar ya da eşiniz bu formülü kabul etmediler.. Ohalde 2. Önerim..

2) çocuğunuz konusunda yatırım yapmak konusunda kesinlikle kararlıyım, bir anne ve çalışan kadın olarak bu isteğim en doğal hakkım deyin.. Evet, mevcut evinizin tapusu sizin üzerinizde ve sanki bu eşinizin size yaptığı bir favör gibi gözüküyor olmakla birlikte aslında durum öyle değil.. Ailenizin verdiği peşinatın üzerine çekilen kredinin taksitini kendi maaşınızdan ödeyerek o evin mülkiyetine sahip oluyorsunuz .. Ve bu durumda siz aslında evlilik birliğinde oturacağınız evin maliyetini sadece kendi başınıza karşılıyorsunuz.. Yani, evlenmeden önce bu formüllerle ev sahibi olmuş olmasaydınız ve çalışıyor olmasaydınız veya şimdi ANIDEN !!! çalışmaktan vazgeçmiş olsaydınız.. Doğal olarak eşiniz ailece oturduğunuz konutun ya kredisini ya da kirasını ödemek zorunda kalacaktı.. Ancak mevcut durumda siz eşinizin üzerinden bu yükü alarak ona maddi bir rahatlık sağladığınız için eşiniz ailesine yönelik harcama yapabiliyor.. Ve yine yapmaya devam etsin.. Ama hakkaniyetli olarak .. Ya üstteki formülü uygulayıp ya da şimdi önereceğimi yaparak ..

Çalışan bir anne olarak, hem ailenizin ve hem de çocuğunuzun geleceği konusunda yatırım yapma kararından asla ödün vermeyeceğinizi belirterek !!! Oturduğunuz evi kiraya vereceğinizi..kiradan gelecek aylık para ile sadece çocuğunuzun geleceği için birikim yapacağınızı, doğal olarak daha da şık bir evde sizin de oturmak arzusunda olduğunuzu, bu yüzden daha kaliteli bir eve kiraya çıkacağınızı ve elbette bu evin kirasının ve artı mevcut evin kredi ödemesinin her ikinizin de gelirlerinden ve ortak bütçeden karşılanacağını çok net ifade edin..

Son olarak.. Her iki formüle de yanaşmıyorsa, BLÖF yapın.. Doğum sonrası ücretsiz izine çıkacağınızı belirtin.. Ve o süre sonrasında işten ayrılacağınızı bildirin .. (Tabii ki kesinlikle işinizden ayrılmayın ) bu ikisi benim önerim.. Bunun dışında senin önerin varsa onu da dinlemek isterim.. Ancak net olan tek şey vardır.. Eğer ben çalışıyorsam, o yatırım çocuğum için olacaktır deyin...

Sevgilerimle ..

Bence bu da empati kurulması gereken konulardan birisi. Şimdi düşünüyorum, eşim böyle bir şey yapsa sinirlenir miyim? Evli olmadığım, hatta sevgilim bile olmadığı için hiç doğru düzgün tahmin etmek oldukça zor. Ama sevdiğim, aşık olduğum insanı yetiştirmiş anne babaya herhalde harcamalarımdan arta kalanı vermek isterdim seve seve. Hatta onlara alınacak ev için sevinçlenir, canla başla bende alternatif arardım seçebilecekleri.

Tabi herkesin yapısı farklı, bende realistlikten uzakta olabilirim ama aile bu sonuçta. "Kaynana" diye gelinlerin sürekli düşman ilan ettikleri insan eşinizi kaç ay karnında taşıdı, emzirdi, hastalandığında ona bir şey olacak diye kalbi yerinden fırladı, eşinize sizin hayatınız boyunca sarfedebileceğinizden fazla emek sarfetti büyük ihtimalle. Babası da aynı şekilde. Bu insanlar hayatlarının kaç senesinde eşinizin şu an çalıştığı işte çalışabilmesi için kendi lükslerinden kısıp eşinize defter-kalem aldılar. Gerekirse kışı kendileri üşüyerek geçirip eşinize en iyi montu almaya didinip uğraştılar belki. Ben ekranın başında oturduğum yerden bunu bilemem tabi. Siz daha iyi gözlemlersiniz her şeyi. Ama anlatmaya çalıştığım şey eğer iki insanı ömürlerinin son birkaç yılında mutlu etme şansınız varsa, yapın. Çünkü yaptığınız birikim size en fazla bir ev-yazlık-araba olarak döner ama o insanların mutluluğu, yüzlerindeki gülümseme en soğuk günde bile paranızı yatırdığınız dört duvardan daha fazla korur sizi soğuktan.

Üstelik bu insanlar ölünce zaten ev size kalacak, kendinize ev alıyormuşsunuz gibi düşünün yani yatırımına. Hele iyi-yükselişte olan bir semtten alırsanız ileride çok da pahaya biner.

Size işinizi bırakın diyen insanların tam olarak çalışmayı ne olarak gördüklerini merak ediyorum. Çalışmak para kazanmak için yapılmaz, hele evlenene ya da çocuk doğurana kadar vakit öldürmek için hiç yapılmaz. Bir insan çalışır çünkü çalışmak demek topluma yararlı bir birey olmak demektir. Her gün binlerce kişi ölürken siz hayattaysanız eğer, içinde bulunduğunuz dünyaya ve düzene katkıda bulunmanız gerek demektir. Bu yüzden asla işinizi bırakmanızı önermiyorum sırf eşiniz ailesi üzerine para harcıyor diye.

Benim önerim -ki çok uzun yazdım farkındayım, kusura bakmayın- bir banka hesabı açın doğacak bebeğiniz adına, içine her ay eşinizle anlaştığınız bir miktarı yatırın hiç aksatmadan. Bir miktar parayı da ailenize verin, onlar kabul etmiyorsa da ederince faydalı ve kullanışlı hediyeler alıp verin. Bunlar benim tavsiyelerim tabi sadece, son karar tabii ki sizin.

kocanız tek çocuk mu ?Eğer öyleyse yine size kalacak ev

Canım eşin ne kadar maaş alıyor bu kadar har vurup harman savurduklarına göre baya alıyor her halde bide edepsizliğe bak kendisinin beş kuruş faydası yok aksine zararı var utanmadan bide annenden bişeyler bekliyor çok sessiz olma karşısın da yeri gelince cevabını ver eşinlede açık açık konuş bune ya ben olsam çıldırırdım eğer istediğin zaman ben yine işe girebileceksen kendine güveniyorsan bencede şuan için işten çık çocuğuna zaman ayır eşinin ailesinin lüksüyle uğraşmak yerine. ufak tefek yardım yapıla bilir hani aşırı durumları kötüyse oda ama bu çok çok fazla resmen paranızı çöpe atmak gibi birşey

Son düzenleme:

Ba yil dimmm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…