Tek birseyi merak ettim
Esinizin maasi ne kadar
Hem kardes okutuyor
900 kira veriyor
Faturalarini oduyor
Market alisverisini yapiyor
Ayni masraflar siizin ev icin de var.
Cok kazaniyor olmasi lazim
Hadeka eşimin maaş çok şükür iyi. Ben de mühendisim. benim de iyi. kredi sonrasında kendi ihtiyaclarımı karsılayacak kadar para kalıyor. Ama inan bunun hiç bir önemi yok. Sonucta lüks içinde yaşamıyoruz. Ben eşimin ailesine harcadığı parayı gelecek için birikim olsun istiyorum ama gidiyor. Yıllar sonra geriye baktıgımızda kendimiz için kendimizi gectim çocugumuz için elimizde hiçbişey olmayacak. Hadi onu geçtim, ben bilmiyormuyum herşeyin en iyisini almayı. Benim rızkım baska yere gidiyor sonucta.
İşten çıkmak salaklık olur, kusura bakma.
Eşinle de madem iyisin, hiç kavga edip sorun çıkarma. Çözüm basit.
Eşinin ailesine verdiği tutarı, sende kendi ailene vereceksin. Eşinle ilk fırsatta konuş. Yıllardır haksızlık oluyor, sende haklısın ihtiyaçları var ama benim aileminde var, bende her ay hemen hemen aynı miktarda aileme destek olacağım diyeceksin.
Ailen kabul etmiyorsa bile, al kenara at.
Kayınvalidelerin durumu iyi değil braindamage. Emekli insanlar. Sıkıntı da bu zaten. Ayranı yok içmeye, mercedesle gider bilmem neye derler ya. Lüksü seviyorlar. Ben eşime daha önce de dedim. Ev alcaksın madem 2 kişiler al küçük bir ev. Küçük ev de istemiyor kayın validem. Hep oğlunu sömürme derdindeler.
Sevgili Nurtyy,
Hamilesiniz ve muhakkak çocuğunuzu babası ile büyütmeyi istemektesinizdir diye düşünüyorum..
Eşinizle çok kararlı bir biçimde aşağıdaki şekilde konuşmanızı öneriyorum..
1) eşiniz ailesinin elindeki 70,000 'inin 50.000 inin üzerine 150,000 liralık bir kredi çekerek tam da Annesinin istediği gibi 200,000 liralık bir ev alsın :) sonuçta onların en iyi evlerde oturmasını Siz de çok istersiniz !! Ve elbette borcu siz ödeyeceğiniz için ve eşiniz de tek çocuk olmadığı için ve siz de çocuğunuzun rızkını düşünüp , anne ve baba olarak Onun geleceğine yatırım yapmak istediğiniz için tapunun 1/4 'ünün Anne veya babası üzerine.. 3/4 'ünü ise eşinizin bile değil... Çocuğunuzun üzerine kaydını isteyin.. Ve ayrıca , Ailesinin maddi sıkıntı yaşamalarını asla istemeyeceğiniz için 70,000 tl den kalan 20,000 tl'yi de faturaları, yetmeyen mutfak masraf ve diğerleri gibi kendilerinde kalmasının uygun olacağını söyleyin.. Paralarını artık çok dikkatli harcamaları gerekeceğini eşiniz kendisi söylesin Ailesine.. Nihayetinde Siz 150,000 liralık bir borcun altına giriyorsunuz :) ANCAK ELBETTE TAPU ÇOCUĞUNUZUN ÜSTÜNE OLACAK ŞEKILDE .... Ancak tek çocukta bağış yapılmayacağı hususu var.. O halde o 3/4 lik kısım ya sizin ya da eşinizin üzerine olacaktır..
Diyelim ki Aile çok uyanık ve onlar ya da eşiniz bu formülü kabul etmediler.. Ohalde 2. Önerim..
2) çocuğunuz konusunda yatırım yapmak konusunda kesinlikle kararlıyım, bir anne ve çalışan kadın olarak bu isteğim en doğal hakkım deyin.. Evet, mevcut evinizin tapusu sizin üzerinizde ve sanki bu eşinizin size yaptığı bir favör gibi gözüküyor olmakla birlikte aslında durum öyle değil.. Ailenizin verdiği peşinatın üzerine çekilen kredinin taksitini kendi maaşınızdan ödeyerek o evin mülkiyetine sahip oluyorsunuz .. Ve bu durumda siz aslında evlilik birliğinde oturacağınız evin maliyetini sadece kendi başınıza karşılıyorsunuz.. Yani, evlenmeden önce bu formüllerle ev sahibi olmuş olmasaydınız ve çalışıyor olmasaydınız veya şimdi ANIDEN !!! çalışmaktan vazgeçmiş olsaydınız.. Doğal olarak eşiniz ailece oturduğunuz konutun ya kredisini ya da kirasını ödemek zorunda kalacaktı.. Ancak mevcut durumda siz eşinizin üzerinden bu yükü alarak ona maddi bir rahatlık sağladığınız için eşiniz ailesine yönelik harcama yapabiliyor.. Ve yine yapmaya devam etsin.. Ama hakkaniyetli olarak .. Ya üstteki formülü uygulayıp ya da şimdi önereceğimi yaparak ..
Çalışan bir anne olarak, hem ailenizin ve hem de çocuğunuzun geleceği konusunda yatırım yapma kararından asla ödün vermeyeceğinizi belirterek !!! Oturduğunuz evi kiraya vereceğinizi..kiradan gelecek aylık para ile sadece çocuğunuzun geleceği için birikim yapacağınızı, doğal olarak daha da şık bir evde sizin de oturmak arzusunda olduğunuzu, bu yüzden daha kaliteli bir eve kiraya çıkacağınızı ve elbette bu evin kirasının ve artı mevcut evin kredi ödemesinin her ikinizin de gelirlerinden ve ortak bütçeden karşılanacağını çok net ifade edin..
Son olarak.. Her iki formüle de yanaşmıyorsa, BLÖF yapın.. Doğum sonrası ücretsiz izine çıkacağınızı belirtin.. Ve o süre sonrasında işten ayrılacağınızı bildirin .. (Tabii ki kesinlikle işinizden ayrılmayın ) bu ikisi benim önerim.. Bunun dışında senin önerin varsa onu da dinlemek isterim.. Ancak net olan tek şey vardır.. Eğer ben çalışıyorsam, o yatırım çocuğum için olacaktır deyin...
Sevgilerimle ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?