500-1000 sadece kardeşine gönderdikleriymiş annesine her ay çeyrek parası gönderdiğini yazmış bir mesajındaHikaye tutmuyor ki. Bir sürü altınları varsa niye para istesinler? Siz çalışıyor musunuz? Neden eşinize “oyuna mı yatırdın” dediniz? Öyle bir alışkanlığı mı var.
500 lira 1000 lira insan arada kardeşine annesine neden vermesin ki?
Kocanız kumar oyun vsde paraları yiyor olabilir bence. Anlatmadığınız şeyler var. Size kötü davranmadan henüz yeni kocasını babasını kaybetmiş insanlardan iletişimi neden kestiniz?
Ben sizde bir sorun olduğunu düşünüyorum hikaye uyuşmuyor bence o satılan malların parasını koparmak için böyle konuşuyorsunuz gibi geldi..
bu ay ödeyecegiz güne girmiştik 15 kişi gelen çeyreklerden verilecek maaştan özellikle gidip alamadı hatta diyorki bana bugun bunla sana bilezik alalım çeyrekleri bir kaç ay sonra verelim bende saçmalama ya dedim en sonBu arada kendi annenizden aldığınız çeyreği geri ödedi mi? Ödemediyse onu hemen ödetin hatta teşekkür amaçlı fazlasıyla ödeyin hediyeler alın verin
İlk mesajı kocasının oyun bağımlısı olması.500-1000 sadece kardeşine gönderdikleriymiş annesine her ay çeyrek parası gönderdiğini yazmış bir mesajında
Hikayeyi anlamak istemediğinizi düşünüyorum yada beyin nöronlarınızda bozukluk var sizin çalışmıyor gibi geldi son cümlenizden dolayı cevap bile yazmaya ugraşmayacagım size.Hikaye tutmuyor ki. Bir sürü altınları varsa niye para istesinler? Siz çalışıyor musunuz? Neden eşinize “oyuna mı yatırdın” dediniz? Öyle bir alışkanlığı mı var.
500 lira 1000 lira insan arada kardeşine annesine neden vermesin ki?
Kocanız kumar oyun vsde paraları yiyor olabilir bence. Anlatmadığınız şeyler var. Size kötü davranmadan henüz yeni kocasını babasını kaybetmiş insanlardan iletişimi neden kestiniz?
Ben sizde bir sorun olduğunu düşünüyorum hikaye uyuşmuyor bence o satılan malların parasını koparmak için böyle konuşuyorsunuz gibi geldi..
Canım senin kocanın nöronları ölmüş ona sözünü geçiremiyorsun da bana mı klavye delikanlılığın ahshsjskssksnsjsskHikayeyi anlamak istemediğinizi düşünüyorum yada beyin nöronlarınızda bozukluk var sizin çalışmıyor gibi geldi son cümlenizden dolayı cevap bile yazmaya ugraşmayacagım size.
Balat’ta bir dükkanın vitrininde Cepli kefen dikilir yazıyordu. Ben biri için düşünmüştüm. Meğer ne çok ihtiyacı olan varmış.bekarken eşim çalışmış annesine göndermiş biriktirsin diye ha bir kısmını biriktirmiş ne hikmetse dügünümüz olacağı sırada diger kısım birikme çalındı eve gelen giden yok büyük ihtimal hiç etti o parayı, inanılnaz para seven altın seven birisi
Siz dikkatli okumamışsınız ama..Yorumları şok içinde okuyorum ya.
Bizi senelerce büyüten insanlara, imkanımız varsa destek olmamız neden yanlış?
Ben evliyim, çalışıyorum, annemle kardeşime de sürekli destek oluyorum yani burada yanlış olan şey ne?
Konu sahibi sen eşinin ailesine verdiklerine bakma, eşin senin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu buna bak. Evine yetsin, gerekirse iki işte çalışsın ve hatta sen çalışmıyorsan sen de kesinlikle çalış. Sonrasında çevremizdeki insanlara yardım etmek bir erdemdir gurur verici bir şeydir neden yapmayasınız?
Amaç ne peki?Plan A. Ev, araba, altın, döviz yatırım yapacaksınız.
Yatırıma yanaşmıyorsa Plan B
1. Çalışıyorsan ve özel sektördeysen işten çıkıp beni işten attılar diyorsun.
2. İş arıyormuş ama bulamıyormuş gibi yapıyorsun.
3. İşten atılmayı hazmedemedin, iş de bulamadın, evde yalnız kaldın psikolojin alt üst oldu. Toparlanmak için kendini alişverişe veriyorsun. Elinde değil, işe yarar yaramaz her şeyi alıyorsun ama o da tatmin etmiyor.
4. Bir hobi kursu buluyorsun, kurs ücreti, malzemeler alman lazım. Sonra spora da yazılıyorsun oraya da ödeme yapılmalı. Hem adamın cebini tüketiyorsun. Hem de kaliteli zaman geçiriyor kimseyi dert etmiyorsun.
Şimdi dönüp bir daha okudum, bir değişiklik olmadı düşüncemde.Siz dikkatli okumamışsınız ama..
Bir daha okuyun bence
Siz olayı hiç anlamamışsınız, anasına para gönderip sıkışmak kv den borç çeyrek alıp sonra o paranın üstüne yatmaya çalışmak müthiş koca örneği....Yorumları şok içinde okuyorum ya.
Bizi senelerce büyüten insanlara, imkanımız varsa destek olmamız neden yanlış?
Ben evliyim, çalışıyorum, annemle kardeşime de sürekli destek oluyorum yani burada yanlış olan şey ne?
Konu sahibi sen eşinin ailesine verdiklerine bakma, eşin senin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu buna bak. Evine yetsin, gerekirse iki işte çalışsın ve hatta sen çalışmıyorsan sen de kesinlikle çalış. Sonrasında çevremizdeki insanlara yardım etmek bir erdemdir gurur verici bir şeydir neden yapmayasınız?
İşte o alacağınız çeyrekleri ay başından alın ki kalmasın parası. Muhtaç değiller. Kadın kendi altın yapıp ihtiyaçlarını oğluna aldırıyorhaklısınız annemden almamalıydım o ay öyle sıkıştıki bir anlık gaflete düştüm,aslında şöyle bir durum var eşim memur ama maaşı bir tık daha yüksek olanlardan, ben alıyorum istedigimi fakat annesine gönderecegime kendim yatırım yaparım iki çeyrek alacaksam 3 alırım ama demekki daha çok harcamam gerekiyormuş
Menekçe bahçesi konuyu anladım. Fikirleri senden farklı olan insan o olayı anlamadı olmuyor..Siz olayı hiç anlamamışsınız, anasına para gönderip sıkışmak kv den borç çeyrek alıp sonra o paranın üstüne yatmaya çalışmak müthiş koca örneği....
Evet borçlandır fikri geçici çözüm olur çünkü adam her ay bu parayı öyle ya da böyle gönderecek.Konu sahibi işe girse adam daha fazla gönderecek ,çünkü daha rahat olacak.Sıkıntılı bir durum. Eşi önceliğinin farkına varmadığı sürece bu evlilik çok yara alır....Menekçe bahçesi konuyu anladım. Fikirleri senden farklı olan insan o olayı anlamadı olmuyor..
Konu sahibinin hatası, neden ailesinden çeyrek alıyor? Öyle saçma şey olur mu yani Allah aşkına?
Şimdi kadın çözüm önerisi istiyor bu kadına çözüm önerisi olarak çalışma sürekli para harca, borçlandır adamı demek çözüm mü?
Çalışan bir kadın olarak komik geliyor böyle adamı borçlandır vs yorumları. Daha çok paraya ihtiyaç varsa ikisi de daha çok çalışıp daha çok kazansınlar gerçek çözüm bu kadar basit...
Yok eve ikikatı para girince kayınvalideye giden para da iki katına çıkar.Amaç ne peki?
Hayat arkadaşımızı yoldaşımı zorlamak, ailemizin bütçesini hırpalamak?
Ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınken eşin verdiği paraya muhtaç duruma düşmek?
Yani bir eylemde bulunurken topluca mantığına bakmamız gerekiyor.
Konu sahibinin kendisi için daha fazla paraya ihtiyacı varsa işe girip para kazanır, eve iki katı gelir gelince eşi de kendisi de daha rahat harcar ya da daha rahat yatırım yapıp daha iyi bir yaşama sahip olur. Aileye verilen çeyrek parası da çerez kalır, hem de sevdiklerine de faydaları dokunur. Neden tam tersi ailenin kaynaklarını daha da kısıp herkesi zor duruma düşürmek gerekiyor?
Bu anlattığınız planlarda konu sahibi ne kazanacak : Eşinin ailesine 1 çeyrek altın parası verilememesi, kibir ve ego kazanacak. Eşi harcamasın diye har vurup harman savurduğu için ne ev ne araba sahibi olamayacak. Stresli bir eşi olacak ailede huzur kalmayacak.
Ailenin gelirlerini artırıp hayat kaliteleri yükselirse ne kazanacak : Eş ailesine, kendi ailesine rahatlıkla iyilik yapabilecek, kendine 1 birim harcayabilirken çalışırsa 5 birim harcayabilecek. Birikim yapabilecek belki evi/ arabası olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?