- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi mevsimsiz87
-
Altınlarımı isticem ve bankada altın hesabı açtırıp altınlarımı oraya yatırıcam. Zaten yarın bize geliyorlar hem eniştem hem de halam. Ev almak istediğimi söylücem. Eşimin de derdi başka o da kredi çektirecek bana araba alalım diyor. Ama ben istemiyorum. Tek istediğim benim diyebileceğim bir evimin olması ve orda oturmak.
Siz de her evli gibi kendi evinizde kendi yaginizda kavrulun, olsun bitsin. Halanin senin altinini istemesi ne kadar cirkinse, senin de kadinin evini sattirip 2 ev alma dusuncen o kadar cirkin kusuruma bakma. Baskasinin parasinin hesabina dusen insanlari sevmem, o yuzden bana oyle geldi.
Calisan insanlarsiniz, altinini da alirsin, maasini da alirsin, ister ev tutarsin, ister ev alirsin. Kendiniz niye kredi cekmeyip halan-enisten ceksin istiyorsunuz ki? Alinmayin da okuduklarimdan sonra kendi ayaklari ustunde duramayan bir cift gibi gorunuyorsunuz burdan bakinca, haliyle halan da istedigi gibi at kosturuyor evliliginizde. Agirliginizi koyup, kendi evinize cekilirseniz bu kadar sorun cikacagini sanmiyorum. Herkes kendi kesesine bakar.
Doğru bir karar, eğer ev almayın, oturun burada derse "ama ben bu durumdan ötürü çok üzgünüm" der ve anlatırsın kırıldığını
Aslında aklıma birşey daha geldi ama bu durumda zor gibi
Orada otururken ev alsan, krediyi hafifletip geçsen evine
O zaman da başın daha çok mu ağrır :26:
Çünkü yanlış anlamadıysam o ev normalde boş
hala oğlu ne kadar yakın umarım çocuğunuzda sorun olmaz neyse konuda bu değil zaten,
keşke akraba diye en baştan birlikte oturmasaydınız , halbuki yakınınız olunca daha çok nazınızın geçmesi gerekirsen tam teersi olmuş, peki bu ev durumunu enişten ve halana açtığında kabul etmezlerse almıycakmısınız ev , eşinde biraz pasif kalıyor sanırım , onlardan önce eşini ikna et planınızı yapın ve sormayın bence biz böyle bir karar aldık demeniz daha mantıklı
Evet hala oğlu çok yakın ama Allah yazınca elden bişey gelmiyor. Biliyorsunuz peygamberimizin kızı da amcasının oğlu hz ali ile evlenmişti ve hasan ve hüseyin efendilerimiz gayet sağlıklıydı. Akraba olmayan evliliklerde de sakat çocuk oluyor. Allah istedikten sonra akraba ya da yabancı farketmiyor. Bu konuda çalıştığım ortamda sık sık eleştirilere maruz kalıyorum. Bir tek şey söylüyorum ne deyim inşallah sizin çocuklarınız sağlıklı olur diyorum. Neyse Rabbim herkese sağlıklı çocuklar nasip eylesin..
yakınız diye emin olun bana daha çok nazları geçiyor ve her istediklerini söylüyorlar. diğer eltime kimse sesini bile çıkaramıyor. tabi o akraba falan diil. Ben yarın halam ve eniştem zaten gelecekler onlarla oturup konuşacağım. hem rahatsız olduğum bazı durumlar da var. eniştemin kardeşi de bizim yan apartmanda oturuyor. Eşimin yaşlarında bekar oğulları var. Eşimin evlenip evli biri oludğunu hala benimseyemediler. pazar sabahın köründe arayıp eşimi çağırıyorlar. bir pazarımız da var ondada huzur vermiyorlar. Kısaca ben orda huzursuzum...
Kaç yaşlarındasınız?
Eşinizin bekar arkadaşlarıyla ilişkilerini ailesi vasıtasıyla çözmeye calısırsanız size müdahale etmeye devam ederler tabi ki. Bu durumun sizin akraba olmanızla diğer eltinizin yabancı olmasıyla ilgisi yok, siz kendi kendinizi onlara gebe bırakıyorsunuz.
Evet doğru söylüyorsunuz. Bu konuda haklısınız. Eşim her ne kadar yok gelmiyorum derse de yanımda telefonda tekrar aramaya devam ediyorlar. Tabi bu durum daha düzeldi. İlk aylarda daha sık rahatsız ediyorlardı. Ama artık daha düzeldi ama tam olarak çözülmedi. zamanla düzelir sanırım. Bu arada eşim 29 ben 26 yaşındayım. Birde eşim ve ben birşey anlatmasak ta bilmeseler de kayınvalidem ve onun eşinin bir şekilde herşeyden haberleri oluyor. bunu da eniştemin kardeşine bağlıyorum.
O halde size görünen tek şey ordan uzak bir yere tasınmak olacak. Sakın ama sakın anlatmayın arıyorlar eşimi cağırıyorlar vs gibi. Aile ici ilişkilerinize müdahalet etmesinler.
bence rahat edemiyorsan kiraya çik ev alamiyorsan, ama sunuda belirtmek istedim, seni anlamadigim durumlar var
- kadin eve gelince istedgigi esyanin yerini degistirirçünkü onun evi!
- kadina evi sat demeniz çok abez???!!! ister satar ister satmaz kendi evi neticede sizin bir katkiniz olmadi bu eve, armut pis agzima düs olmaz öyle
- ne yapacaksaniz kendi çabanizla yapacaksiniz, o evi satipta alinan parayla degil, o parada halanizin çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?