eşim akrabam ve ev sorunumuz var kayınvalidem ile aynı evde oturmak istemiyorum

mevsimsiz87

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
103
0
16
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 9 ay önce Halamın oğlu ile evlendim. Yanlış anlaşılma olmasın kendim isteyerek ve severek evlendim. Ben iki yıllık üniv. mezunum ve kendisi lise. Ara sıra aramızda farklılıklar olsada iyi anlaşıyoruz ve mutluyuz. Tek sorunumuz bir evimizin olmaması. Düğünümüz olur olmaz eşimin babasınının yani eniştemin kendi evinde oturuyoruz. Halam da kendisi ve eltimin çocuğuna bakıyor. Farklı bir şehirdeler. Eniştem de yine farklı bir şehirde köyümüzde çiftçilik yapıyor. Başlarda bu evde oturun dediler bizde oturduk. Fakat şimdi halam her fırsatta bu durumu başımıza kakıyor. Hazır eve geldiniz oturdunuz. Kira vermiyorsunuz. Diğer oğlum kredi çekip ev aldı. Altınlarını onlara verin diyor. Bu durumda benim çok zoruma gidiyor. Çünkü ilk başta hiç böyle değildi ve ben oturmak istemedim burda. Keşke kirada olsam ya da 1+1 evde otursam kendi evim olsa ve huzurum olsa. Burda hiç huzurum yok. Halam yani kayınvalidem ne zaman gelse kendi kafasına göre evin yerini değiştiriyor. Halam da eniştem de eve gelince evde huzur kalmıyor. Kısaca ben bu evi sahiplenemedim. Eşimin kalbi çok temiz. Bişey olmaz diyor rahat bir insan ama benim rahatım gelmiyor. Sizce ben ne yapabilirim? Hafta sonu geldiklerinde eniştem ve halamla konuşup altınlarımı bozdurup kalanını da eniştem den kredi çekmesini isticem ve kendi evime taşınıcam. Krediyi eniştem çekecek çünkü emekli memur. Krediyi de kendim ödeyeceğim. eşim ile benim maaşım 2 bin tl civarı. Ben ödeyim yeterki beni kendi evime yerleştirsinler. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.? Kafam çok karışık çeken arkadaşlar bilirler ev en büyük sorun...

evet zor bir durum gerçekten.. şuan ev almaya hazır değilseniz bile (sizi çok zorlarsa yani) kiralık bir evede çıkabilirsiniz. tabi daha gençsiniz krediyi ne kadar erken ödemeye başlarsanız o kadar iyi..

sakın altınlarını verme eltinlere geri dönmez sonra o evden de çıkarsın olan altınlara oluyor yanlış anlama bu konu bana çok tanıdık bir konu aynısı annemin başına gelmiş geri kalan konu içinde eşinle konuş sonuçta geliriniz cok kötü değil ev bile alamıyorsanız kiraya cıkın

normalde o ev senin hakkın istediğin gibi oturabilirsin.ama kafam rahat olsun mutlu olayım diyorsan ev al.size geldiklerinde sana laf çarptıramazlar.çocukta yok daha gençsiziniz.erkenden biter...altınlarını karıştırma.onlar sana ait kimse senden altınlarını isteyemez.yasalarda bu konuda böyle söylüyor...

Son düzenleme:
altınlarını verme lütfen canım
eşinle konuş güzel bir dille anlat durumu
sonuçta annesinin babasının sözlerini o da duyuyodur
kira vermiyorsunuz falan dediğini
rahatsız oluyorum başka bi eve çıkalım de
bütcen yetiyorsa evini alman çok iyi olur tabiki
ama olmuyosa kısa bi süreliğine kiraya da çıkabilirsin

altınlarımı asla vermek istemiyorum enişteme güveniyorum şu an altınlarım onda. Ayıp olur diye istemiyorum. Eşimin abisinin kendisi de karısı da devlet işinde memurlar. Kredi çekip ev aldılar ve şu an bitmek üzere. İstanbulda oturuyorlar. Tayinleri çıkıcak yakında. Ankaraya gelecekler. O yüzden halam da sık sık söylemeye başladı. Bana altınları ver büyük oğlum kredi borcunu kapatsın diyor. Ya da ver araba alsın çocuğu var 5 yaşında diyor. Sizin ne güzel krediniz de çocuğunuz da yok diyor. Ne saçma bir durum dur bu ya sanki bana mı sordular çocuk yaparken. Akraba olmak böyle zor işte arkadaşlar tamam eşimle mutluyum ama akraba diye beni saf görüyorlar ve her istediklerini yapacağımı düşünüyorlar. Diğer eltime ise hiçbişey diyemiyorlar ondan çekiniyorlar. Eşim de bu konuda çok hassas. Doğru dürüst işimiz yok nasıl ödücez krediyi oturalım burda sen anneme bakma diyor. Annem konuşur boş boş diyor. Ama ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum.Değiniz gibi ikimizde genciz ben 26 eşim 29 yaşında. İşimden de memnunum 5 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum çok şükür eşimden daha çok kazanıyorum. Eşimde biraz da bunun güvensizliği var.

Altinlar ne alaka yaaa??
Uzak dursunlar bi zahmet.
Konusunu bile actirma.
Altini soyledigi ilk anda biz evden cikicaz altin bize lazim de bak nasil susuyo..

bencede altinlari verme kimseye...o altinlar zaten zor günler icindir egerimki huzurun yoksa kv herzaman laf sokuyorsa sat birkac altinini al esyani kur evini yuvani cik kiraya...kendinide hemen ev alipta borca sokma canim yanlis anlama ama borc ödemek kolay degil bu devirde...Allah yardimciniz olsun

Birde şu an bizim oturduğumuz ev ankaranın hatrı sayılır bir semtinde satılırsa daha uygun bütçeye göre 2 tane ev alınabilir. Halam ise bu evi asla satmayacağnı söylüyor. Biz burda otursakta oturmasakta bu evi ne satarmış ne de kiraya verirmiş. Bu ev benim garantim diyor. Yaşlandığı zaman bu evde oturacakmış. Yoksa kimse o na bakmazmış. Bazen aklına esiyor burda oturun ben size karışmam diyor bazen de kira vermiyorsunuz diye başımın etini yiyor. Nedense diğer oğluna daha düşkün o na daha çok kayırıyor her konuda. Ama ben bi öyle bir böyle olmayı sevmiyorum. Kafam rahat değil. Evi bir türlü benimseyemedim 9 aydır sanki misafirim bu evde. bir iğne alasım bile gelmiyor. ya halam eleştiriyor ya da beğenmiyor. Bazen iş yapasım bile gelmiyor. Eşimde kafası o kadar rahat bir insanki boşver araba alalım diyor. Durum bu arkadaşlar...

canım sen cok ıyı dusunmussun gercekten altınlarını al ve kredı cek mısal 20 bın bıle tutsa ısını gorur pesınat olarak ama kaynına fılan asla verme gıden gıder senı bılınclı gordum bu konuda gerı adım atma hatta sen bu fıkrı one surunce kv artık vazgecer ev lafı etmekten bence ınsallah yanı...allah yardımcın olsun

Canim benim ben de kendi teyzemin ogluyla evlendim.basda yeni ev aldik siz oturacaksini dediler.evlendikden sonra bi rahat vermediler. sonunda bana sonradan gorme sen boyle evmi gordun hayatinda -bile dedi.malesef evlenince hala teyze kalmiyor.bence de altinlari kimseye verme odeme imkaniniz varsa kredi cek kendi evini al.kimsenin de minnetine girme derim

teşekkür ederim sizde akraba ile evlenmişsiniz beni çok iyi anlarsınız. Kimseye minnet etmek istemiyorum evet ben rahat yetiştim ve asla birine borçlu olduğumu bilerek yaşayamam. 2+1 olsun küçük olsun ama benim olsun. Ev alıcam ama bu seferde kendi annem babam halan yada enişten sana kredi çeksin sen öde diyorlar. Yani benim çekmeme izin çıkmıyor. zaten bende o riski göze alamıyorum. Eniştem ve halam ile konuşacağm ve bana kredi çekmelerini isteyeceğim. zaten altınlarım 20 bin tl anca tutar. geri kalanı da kredi çekicez. Eşimin maaşı ile geçiniriz benim ki ile de krediyi öderiz ne yapalım ama en büyük sorunum eşim. Böyle bir külfete girmek istemiyor o rahatsız diil bu durumdan. oturduğumuz yerde arkadaşları var halı sahası var maça gidebiliyor ve rahatmış beyfendi. Borca girmek istemiyor zaten pek sorumluluk sahibi bir insan diil. Ona bi anlatabilsem bu durumu. tek söylediği şey sen rahat ol boşver annemi diyor sonra alırız ev diyor. Ona kalsa alalım maaşlarımızı yiyelim içelim gezelim geleceğimiz umrunda diil pek...

Diger oglu annesini sIkistiriyor olabilir. Tmm her ikisi de memur ama buyuk sehirde yasiyorlar. Bir de kredi oduyorlar. Eminim ki zorlaniyorlardir ve bu yuzden de annesine sizin icin onlar hazir eve kuruldu biz sIkinti ckiyoruz diyor olabilir. Halaniz bu yuzden sizin ustunuze geliyor bence.

Madem sizden kira almadan oturtuyorlar o zaman diger ogluna da yardim etmek zorunda tabi. Ama sizin altinlarinizla olmaz bu is.

Son düzenleme:
bencede altınlarını verme.verip kötü olacağına verme kötü ol daha iyi.gittimi gider.yarın bugün ev almaya kaar verirsen evin için kullanırsın.

Tamam diğer oğluna da yardım etsin. Ama ben bu eve gelip oturmak istemedim ki.. kendileri oturtular beni. Ben burda huzurlu değilim ve bunu sadece ben ve benim ailem anlayabiliyor. Ben küçük te olsa kendi evimde oturmak istiyorum. Bunları açık açık söylesem ; eminim eniştem ve halam sen bunda otur kimse sana bişey demez diyor. Ama diyorlar işte. Halam bazen geliyor bize kendi kafasına göre evinin şeklini değiştiriyor ve yorum yapıyor benim yaptığım herşeye. Kıyafet dolabımı bile karıştırıyor nasıl olsa ev benim diyor ben bu evi ne zorluklarla aldım diyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Bu sorunu çok kafaya takıyorum. Kesinlikle ev ev üstüne olmuyor. Herkesin evi ayrı olmalı ve ailelere belli bir mesafede olmalı buna benim ailemde dahil...Bunları benim düşüncelerim keşke en başta herşeyi konuşsaydım neyse hala çok geç değil eniştem de halam da aslında beni çok severler. Bu evliliği hem benim ailem hem de eşimin ailesi çok istediler şimdi niye böyle yapıyorlar anlamıyorum. Birde çocuk meselesi var. O zaman ya çalışmazsam nasıl ev alırım ya da çalışmazsam nasıl bir söz sahibi olurum?

bence hiç enişteme güveniyorum falan diye düşünüp altınlarıonlarda bırakma.

resmen gözü var zaten halanın , senin haberin bile olmaz bir bakmışsın gitmişler. burda öyle kaç konu açıldı

ikincisi de tabiki kayınvalide olarak sizin evinize gelir gider oturur, ama evin düzenine karışması ayrı bir şey. eşinden yardım iste , eğer sana arka çıkmazsa sen bir şekilde düzenine karışılmasını istemediğini hissettir. benim evim falan derse de, burda oturmamızdan rahatsızsanız çıkalım , sürekli bu şekilde başımıza kakılması bizi üzüyor, sizin de planlarınızı engelliyoruz kendi düzenimi kuralım daha iyi dersin

Altınlarımı isticem ve bankada altın hesabı açtırıp altınlarımı oraya yatırıcam. Zaten yarın bize geliyorlar hem eniştem hem de halam. Ev almak istediğimi söylücem. Eşimin de derdi başka o da kredi çektirecek bana araba alalım diyor. Ama ben istemiyorum. Tek istediğim benim diyebileceğim bir evimin olması ve orda oturmak.

En mantıklısı bencede .
Bu konuda kararlı ol, eşinede , ailesinede kararlı bir tutum sergile.
Yazık altınlar heba olup gitmesin, kaynına versen ileride sizde yıllarca kira vermeden oturdunuz diyecek.
Gençlikte herşey daha kolay, ödenir gider.
eşinde daha sorumlu davranır borcum var diye.
Allah yardımcın olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…