Eşim Annemi Evden Kovdu

Ben ailesine cok düşkün, sürekli gidip gelen, annesiyle saatlerce konusan biri degilim. Kendi ailemle iki haftada bir görüşürüm is yerim annemlerin muhitinde olmasina ragmen hayat telasesi pek musait olamiyorum haftada bir arar konusurum. Evimi temizleyeceksem oglum hastaysa anneme birakirim. Oyle anneci annesini kayiran biri degilim ama bu forumdaki koca delisi hanimlari henuz fark ettim.
Beyzade esim rahatsiz olmus olabilir,
Parlak zekali beyimin isine mudahale etmis olabilir
Esime haksizlik etmis olabilirim
Annem biricik kocişime hadsizlik etmis olabilir ama
Bu durum 'kibarca' evden kovmayi gerektirmiyor anneme kurban olsun. 30umdan sonra anneci oldum

Ben götüremem hastayim o sebeple esimle götürmeli 6 gun atesli halsiz istahsiz cocuga ben ve annem baktik. doktorun dediği bir sey yok ilac yazip gondermis acildeki pratisyen doktordu pek guven de vermemisti bize. Ve tedaviye cevap vermedigi icin tekrar goturmek gerekiyordu ancak esim goturmek istemedi çünkü hastaneler tıklım tıklım dolu ve dışarı çıkacaktı o aksam annemin hastaneye goturmeliyiz demesi onu rahatsız etti. Annemin agzi var dili yok demedim az konusur gerektiginde konusur esimle ev isleriyle hic ilgilenmez esimle muhattap olmaz torunu hasta oldugu icin endiseli oldugundan ondan talepte bulundu esime zor geldi bu durum

Bekle esin, sen ve oglu hastayken disariyami çikacakti??? :KK57:

Bu senin annene sergiledigi tavirdan çok daha büyük bir sorun.

Yani evliliginiz zaten pek iyi gitmiyor gibi geliyor bana. Adam zaten çoçuga babalik yaptigi yok. Sanada baktigi yok. Hasta karisina, çoçuk baktiriyor.

Bu tabloya ne denilir ki?

ben kendi fikrimi ve konuyu anlattığınız yazınızda bende uyanan izlenimi anlattım.
birinin üslubunun başkasına itici gelmesi için illa ki kıskanç geveze ve dedikoducu olması gerekmiyor. o an için anneniz eşinizin hoşuna gitmeyen bir tavırda olmuş olabilir dedim.
keza eşinizin anneniz yerine size söylemesinin daha doğru olacağını da ekledim.
bence anlamayan ben değilim.
Esimin annesi ogluma aldigim organik urunleri masrafli bulup bana bozuk atti esim de annesine hak verdi esime kizinca annesi benim icin bunu kov döv bunu babasini ara gelsin alsin dedi bosanma esigine geldik ama ben annesini kovmadim hic. Hala yuzume bakip evime gelebiliyor

Annemin oğlum üzerinde cok hakkı vardır. Hep destek olur. Ben gecen hafta ameliyat oldugumdan bu sureci oğlum annemle gecirdi. Sag olsun gözü gibi baktı. Oğlum da annemi cok sever.
Pazartesi oglum salgindan nasibini alarak hastalandı. Gece annem ve esim oglumu hastaneye götürdü ilaçlarını aldik kullandık bitmeyen bir ates nedeniyle ogluma yine annemin destegiyle baktım. Gecen cumartesi ates yine yukselince annem esime çocuğu hastaneye götürüp tekrar gostermek lazim dedi.
Esim ''ben seni eve birakayim gerekirse ben götürürüm'' diyip annemi remen kovdu annemin evine gitmeye niyeti yoltu cocugim icin endiselenip gelmisti onunla ilgilenmek istiyordu.
Annem beni birakmana gerek yok ben kendim goderim ama bu cocugun durumuna care bulalim dedi.''
Eşim tekrar tekrar ben seni eve birakayim dedi.
Ben de ''Ne diyorsun sen neden üsteliyorsun?'' diyip anneme oturmasini soyledim. Sonra esime cocugu annemin yardimiyla hastaneye gotur dedim. Goturup getirdiler. Annem sonra cikip gitti. Esime annemi resmen kovdun. Bu ayibi asla unutmam dedim. Reddetti amacim kovmak degildi dedi. Ama o an midem bulandığından konusamadim. Sustum simdi konusmuyorum bu durumu nasil telafi edebilirim anneme karsi cok mahcup oldum.
Annesine aynısını YAPIN.

Ben ailesine cok düşkün, sürekli gidip gelen, annesiyle saatlerce konusan biri degilim. Kendi ailemle iki haftada bir görüşürüm is yerim annemlerin muhitinde olmasina ragmen hayat telasesi pek musait olamiyorum haftada bir arar konusurum. Evimi temizleyeceksem oglum hastaysa anneme birakirim. Oyle anneci annesini kayiran biri degilim ama bu forumdaki koca delisi hanimlari henuz fark ettim.
Beyzade esim rahatsiz olmus olabilir,
Parlak zekali beyimin isine mudahale etmis olabilir
Esime haksizlik etmis olabilirim
Annem biricik kocişime hadsizlik etmis olabilir ama
Bu durum 'kibarca' evden kovmayi gerektirmiyor anneme kurban olsun. 30umdan sonra anneci oldum
Ol Valla. Nankor kocacı olacagına ölene dek annecı ol.
Ustelık annen kocanın yaptıgı saygısızlığı asla haketmıyor. Haketse yine insan belki der ama, asla haketmıyor.
Mudahalecı bir kadında degılmıs
Size kendi evinde Bakmıs.
Torununa bakmaya sıze gelmıs ama kocan gelmeden evine gıtmıs
Annecı olmak iyidir
Koca haksızken kocacı olmak, insanın kendine yaptıgı en buyuk saygısızlıktır zaten

Esimin annesi ogluma aldigim organik urunleri masrafli bulup bana bozuk atti esim de annesine hak verdi esime kizinca annesi benim icin bunu kov döv bunu babasini ara gelsin alsin dedi bosanma esigine geldik ama ben annesini kovmadim hic. Hala yuzume bakip evime gelebiliyor

tamam anladım sizin kv niz çok kötü. bu durumun onunla alakası yok.
konunuza istinaden dedim ki eşiniz belki birşeyden rahatsız oldu.
buna istinaden bizi bir de koca delisi yaptınız.
kimsenin "ne güzel kocan anneni kovmuş" dediğini hatırlamıyorum.
biz acaba eşiniz birşeye mi bozuldu dedikçe siz kendi kv nizi kötülediniz.
o kadar problemliyseniz ve eşiniz karısı ve çocuğu hastayken dışarı çıkacak diye bu tantanayı yapıyorsa annenize olan tavrından önce evliliğinizdeki bu soruna odaklanın bence.

tamam anladım sizin kv niz çok kötü. bu durumun onunla alakası yok.
konunuza istinaden dedim ki eşiniz belki birşeyden rahatsız oldu.
buna istinaden bizi bir de koca delisi yaptınız.
kimsenin "ne güzel kocan anneni kovmuş" dediğini hatırlamıyorum.
biz acaba eşiniz birşeye mi bozuldu dedikçe siz kendi kv nizi kötülediniz.
o kadar problemliyseniz ve eşiniz karısı ve çocuğu hastayken dışarı çıkacak diye bu tantanayı yapıyorsa annenize olan tavrından önce evliliğinizdeki bu soruna odaklanın bence.
Konunun kayinvalidemle su yonden alakasi var ben o kadina dahi tahammul edebiliyorsam o da anneme edecek. Acaba esin bundan mi rahatsiz oldu acaba esin bunu mu düşündü bozuldu diyip duruyorsunuz. Esimin incileri dokulmez karsinsindaki kadin esinin annesi. Esimin disari cikmasi da goze batmiyordu cunku oglum uzun suredir hasta evde ben rahatlikla bakabilirim o olmasa da evliligimde boyle bir olay yasandigina gore cok saglam temelli olmadigi aşikar.

Ben hasta iken annem gelip çocuğumuza bakıyorsa ve çocuğum hasta iken eşim tek başına yetemeyeceğini düşünüp ben de annemin kalmasını isterim ki kadın gitmek istemiyor aksine yardım etmek istiyor hasta halimdeyken bize yardım etmeye çalışan bir kadının yanında bırakın gitmekten bahsetmeyi bacaklarını da uzatmadan otursun yani hatta onun işlerine yardım etmesi bile gerekir ev hanımı hasta sonuçta ve bir yardımcıya ihtiyaç söz konusu eşiniz özür dilemeli

Artık eskisi gibi de gelemiyordur en azından kafanız rahatlamıştır.
Peki annesi neden böyle davrandığınızı sormadı mı veya eşiniz annesine mesafeli olduğunuz için sorun yaratmadı mı ?
Evet açıkçası kafam rahat.Esim zaten anlatmış annesine.Kayinvalidem sormadı çünkü zaten tek sorun bu değildi. çok normal psikolojisi olan biri değil.Ben mesafeli olunca da "sen zaten beni istemiyordun"dedi ki asla ama asla öyle bişey yoktu,ona hiçbir şey yansıtmamistim.bize gelince önünde dört dönüyordum.Nankörler birde.. Eşime de dediğim,eğer evliliğinin sürmesini istiyorsan kararlarima saygı duy.Esim annesini çağırırdi bize,kendisi diğer odada oyun oynardı 😏ve ben aynı konulari 150 kere dinlemek zorunda kalırdım.Esime dedim,anneni çok sevip görmek istiyorsun gelince muhabbet etmiyorsun,başka odaya geçip dizi izleyip,oyun oynuyorsun..Yani tüm dertleri banaydi.8 sene idare ettim 9.sene de patladim😃

Ya şimdi ben bu konularda iki taraflı da bakılması gerektiğini savunuyorum. Benim de kv çocuğa bakıyorum diye evde kalmak istese ben de istemem. Buradaki sorun bence eşinizle aranızdaki iletişim. Eşiniz size annenizle ilgili bir rahatsızlığından bahsetti mi? Eğer bir sorun yoksa keşke önce sizinle konuşup çözseymiş.
Ben de iki taraflı bakıyorum.
Bir gelin kv desine, seni evine götüreyim bırakayım diyecek ısrarla ve hala kovmadım diye su üstüne çıkabilecek.
Aynı zamanda o evde taş taş üstüne duracak.
Var mı böyle bir dünya?
Hangimiz kv miz evimizde otururken ‘seni götüreyim’ ya da ‘sen evine git’ diyebilir?
Allah aşkına ya...

Konunun kayinvalidemle su yonden alakasi var ben o kadina dahi tahammul edebiliyorsam o da anneme edecek. Acaba esin bundan mi rahatsiz oldu acaba esin bunu mu düşündü bozuldu diyip duruyorsunuz. Esimin incileri dokulmez karsinsindaki kadin esinin annesi. Esimin disari cikmasi da goze batmiyordu cunku oglum uzun suredir hasta evde ben rahatlikla bakabilirim o olmasa da evliligimde boyle bir olay yasandigina gore cok saglam temelli olmadigi aşikar.

iyi de benim yazdıklarımı sadece eşinize hak verip, ne güzel kovmuş demişim gibi yorumluyorsunuz. ben her halukarda annenize bu şekilde davranmamalı, sorunu varsa size söylemeli de dedim. bunu es geçiyorsunuz ama gayet güzel :)

evet siz cevap verdikçe, ben de haliyle eşinizin bu noktaya gelmesinde karşısındaki kişiden kaynaklı bir durum olmuş olabilir mi şeklinde sordum. yoksa sadece hoşunuza gidecek cevaplar mı vermeliydim ?

neyse, ben uzatmayacağım. eşinizin yaptığı yanlış. rahatsız olmuş olabilir, kendince haklı da olabilir. tahammül etmek zorunda değil, siz de aynı şekilde kv nize tahammül etmek zorunda değilsiniz. eşiniz, anneniz yerine sıkıntısını size söylemeliydi.

Toplu cevap vereyim çocuğum 3 yasinda ve cok hareketli tek kişinin zaptettmesi cok güç o yuzden birlikte götürdüler.
Eşim ilgili bir baba ama annem hastalik gecmeyince tekrar doktora gitmek gerektigini ifade etti.
Genel anlamda bir problem yoktu aralarinda.
Annem bizde kalmiyor benim ameliyat oldugum gunlerde evde bakti esim isteyken evime geldi onu rahatsiz edecek bir mudahalesi olmadi
Eşiniz çok ayıp etmiş bnm annemde gece gündüz farketmez çocuğum hastalandığı zaman eşim gider annemi alır gelir heryerde de allah razı olsun diye söylüyor yardım ediyor diye bence eşinizle konuşun annenizden özür dilesin

iyi de benim yazdıklarımı sadece eşinize hak verip, ne güzel kovmuş demişim gibi yorumluyorsunuz. ben her halukarda annenize bu şekilde davranmamalı, sorunu varsa size söylemeli de dedim. bunu es geçiyorsunuz ama gayet güzel :)

evet siz cevap verdikçe, ben de haliyle eşinizin bu noktaya gelmesinde karşısındaki kişiden kaynaklı bir durum olmuş olabilir mi şeklinde sordum. yoksa sadece hoşunuza gidecek cevaplar mı vermeliydim ?

neyse, ben uzatmayacağım. eşinizin yaptığı yanlış. rahatsız olmuş olabilir, kendince haklı da olabilir. tahammül etmek zorunda değil, siz de aynı şekilde kv nize tahammül etmek zorunda değilsiniz. eşiniz, anneniz yerine sıkıntısını size söylemeliydi.
Dediginiz ihtimaller olsaydi belirtirdim. Annem cok sıkboğaz ediyor postu sermis gitmiyor derdim. Ama yok oyle bir durum. Esim sadece nankör bu işte saygısız muhtaç olduğunda kapisini calip isi hallolunca rahatsizlik duydu. Tahammul etmek zorunda degilse her zorda kaldigimizda annene birakalim demeyecek diyorsa tahammul de edecek.

Bence tekrar sakince konusun. Belkide gerçekten sırf "ben seni eve bırakırim eve gitmek istersen" demek istedi. Bazi insanlar düşünmeden öyle pat diye bazen birseyler söylüyor. Ama yok gerçekten eşinizi rahatsız eden bir durum varsa söylemesi lazim. Benim annem mesela ne zaman oğlum ağlasa onu gelip esimin koynundan alırdı ilk başta hiç fark etmeden. Eşimde kendi bakmak istiyordu oğluma. Bir kere annem yine geliyor bebegi almak için, esim bebek kucağında yan dönüp gitti :KK70: annemde alındı biraz. Hani bazennfark etmeden insanlar "fazla" yardımcı olabiliyor. Konuşmak lazım

ayhh evet bunu anlatmak istedim ben de.

Sanki çok müdahale edildiğini hissedip eşiniz kibarca durumu ifade etmiş.
Bende sizin gibi anladım. Sanki çocuğuyla anneannesi ondan daha fazla ilgilenince bundan daralmış da çocuk benim demeye getirmiş hani siz çok kendinizi yıpratmayın der gibi üstü kapalı demeye çalışmış.

Dediginiz ihtimaller olsaydi belirtirdim. Annem cok sıkboğaz ediyor postu sermis gitmiyor derdim. Ama yok oyle bir durum. Esim sadece nankör bu işte saygısız muhtaç olduğunda kapisini calip isi hallolunca rahatsizlik duydu. Tahammul etmek zorunda degilse her zorda kaldigimizda annene birakalim demeyecek diyorsa tahammul de edecek.

kastettiğim anneniz çok kalmış gibi birşey değildi. başka bir arkadaşı da alıntıladım. anlık olarak biz sözü, hareketi ağır gelmiş olabilir. o nedenle akım derken b.km demiş olabilir.. gibi gibi..
ilişkinizin ve çocuk bakımınızın detaylarını bilemem elbette.
benim algıladığım daha önce eşinizin annenize böyle majör bir tepkisi olmamış. eğer ilk kezse bu gibi bir davranış gerçekten karşıdakini dinlemek ve niyetini iyi anlamak lazım.

ha derseniz ki eşim anneme hep saygısızdır o zaman başka türlü yorumlarım.

Burdaki arkadaşlar size diyor ki " :eşiniz akşam işten gelince biri çocuk 2 hasta olan evde bütün gün yorulan annenizin karşısında ayak uzatıp oturamamaktan sıkılmış olabilir.

Malum çok terbiyeli adam. Nasıl uzatsın ayaklarını. O sebeple de kovmuş. Çözüm cok makul.

...

Sevgili konu sahibi umarim burda sizi ve annenizi suçlayan yorumları dikkate almazsiniz. Gördüğüm kadarıyla akıllı bir kadinsiniz.

Eşiniz usta bir manipülatör.

Annenizi kolundan tutup atmıyor. Çünkü o durumda kendini savunamaz.

Kovma eylemini o kadar nazikçe ve ustalıkla yapıyor ki size annenizi savunma alani bırakmıyor.

Eşinizin kurnazlığı beni benden aldı.

Normalde yanlışla yanlışla cevap vermeyin
, iki yanlış bir doğru etmez derdim ama sizin durumunuzda empati sart.

Benzerini onun anasına yapın

Fakat sonucları çok ağır olacaktır beyefendi sizin kadar sakin kalamayacaktır. Bunu göze alın.

Göze alamıyorsanız da bu işe kalkışmayın

Allah sizi sağlıktan ayırıp bu adamin eline düşürmesin.

Eşiniz Allahın adaletinden umarım nasiplensin.

Bende sizin gibi anladım. Sanki çocuğuyla anneannesi ondan daha fazla ilgilenince bundan daralmış da çocuk benim demeye getirmiş hani siz çok kendinizi yıpratmayın der gibi üstü kapalı demeye çalışmış.
Cocuk kendisininse oturup baksın. Kadına baktirmasin.

Back
X