Eşim Annemi Evden Kovdu

Eşiniz nankör ve saygısız ötesi berisi yok , burda eşinize hak veren üyelerede cok sasırdım kendı baslarına gelse ne yaparlar acaba ? Annenız gelmıs amelıyat oldugunuz ıcın sızınle ılgılenmıs cocuk hasta olmus onunla ılgılenmıs temızlık yemek vs yapmıs mecbur mu ? cok rahatsız olduysa parasını verıp hızmetcı tutsaydı eve esınız ,

Burda çoğunlukla erkek tarafı annelerinden rahatsız olan gelinler görüyoruz . Sizinkide tam tersi olmuş bence annenizin bu kadar herşeye dahil olmasi . Esiniz de rahatsiz olmus ve kibar bir dille soylemis ama anneiz yinede bildiğini okumuş. Cekirdek aile olmak demek her iki taraf aileninde herseye cok dahil olammasi demek bence ..

Ya diyelim ki adam kadının varlığından sıkıldı. Tamam, bu gayet insani. Gelin nasıl kvden sıkılırsa, damat da sıkılabilir. Ama görgü kuralları diye bir şey var. Tek amacı senin karın ameliyatlı olduğu için senin cocugunla ilgilenmek olan bir kadını kovar gibi evden yollamak normal mi şimdi? Hayır bir de bunu savunanlar var inanamıyorum. Bunun doğrusu nedir biliyor musunuz? ( Kendimi Ozan Güven gibi hissettim 😂) Karısına durumu kibarca çıtlatır. O da annesine ben artık iyiyim anne evine dön sen de yoruldun der. Budur yani. Ne ayıp ya. Ben olsam özür dileyene dek affetmezdim.

Burdaki bazı kadınları gerçekten anlamıyorum.

Konu sahibini suçlama levelinden, konu sahibinin annesini suçlama leveline atladık.

Kadin torun bakmaya gelmişse el üstünde tutulmalıdır. Bu anne olabilir, kv olabilir, dedeler olabilir... ya da bir başka büyük. Her kimse bize yardımcı olmaya geleni el üstünde tutmalıyız.

Eğer istemiyorsak, öncelikle durumu eşimize söylemeyiz. Ve kesinlikle gelen kişiye iş yaptirmayacak ve minnet etmeyeceğiz.

Sen çocuğuma bak ama ben sıkılınca seni kovarım... öyle mi

Baba kişisi madem çocuğu ile ilgili karar vermek istiyor, o halde çocuğun bakımı ile bizatihi ilgilenecek.

Terbiyesizliğin nankörlüğün lüzumu yok.

Eşim annemi kovsa boğarım eşimi. Ve hakeza ben onun annesini kovsam o da aynı şekilde muamele eder.

Kv tarlasından domates toplamama izin verdi diye nasıl teşekkür edeceğimi şaşırdım ben. Insanlar çocuğuna bakan kadini oldukça nazik ve kibar bir şekilde kovuyor.

Daha da vahim olani burdaki bazı kadınlar bu durumu "eşin sıkılmıştır" "Eşin rahat edememiştir" vb bahanelerle adamı anlıyorlar.

Inanamiyorum şu anda.

Kkda beni en çok hayal kırıklığına uğratan konu oldu.

Ben sıkılıp kv mi evden kovsam "hem çocuğuna batırıp hem de nasıl kovarsın" diyen kadınlar burda adam "nazikçe" kovdu diye adamı savunuyor.

Lütfen kimse alıntı filan yapmasın. Öfkeliyim. Kırıcı olabilirim.
Ben dayanamadım alıntı yaptım canim
Eline sağlık çok güzel yazmışsın nazikçe kovma nedir bildigin nankörlük etmiş

Evet isine karisiyor gibi oldu cunku esim bu hastaligin sureci boyle devam ediyor beklememiz lazim diyip durdu etraftan duyduklari bu yondeydi annem de boyle olmaz bir daha drye götürelim dedi. Esim de ben gerekirse götürürüm seni eve birakayim diyip annemi egale etmeye çalıştı
Yalnız ben eşinizin yerinde olsam ben de benzer bir tepki verirdim. Ne münasebet benim işime karışıyor? Çocuk benim çocuğum ve ben tabii ki onu herkesten çok düşünüyorum sadece şöyle bir ayrım var; ben annemi de karıştırmam işime. Annem olsa da aynı tepkiyi veririm ben. 31 yaşındayım. Akıl alacak yaşları çoktan geçtim ben diye düşünürdüm.

anneminde eşimin ailesininde hem kizimda hemde maddi anlamda emeğide haklarida coktur ustumuzde eşim kendini şaşırıp boyle bisey yapsa o evden giden annem olmaz
nankörlüğe gerek yok

Yalnız ben eşinizin yerinde olsam ben de benzer bir tepki verirdim. Ne münasebet benim işime karışıyor? Çocuk benim çocuğum ve ben tabii ki onu herkesten çok düşünüyorum sadece şöyle bir ayrım var; ben annemi de karıştırmam işime. Annem olsa da aynı tepkiyi veririm ben. 31 yaşındayım. Akıl alacak yaşları çoktan geçtim ben diye düşünürdüm.
Benzer durum oldugunda bu konuyu hatirlayip kayinvalidenizi 'kibarca' kovun öyleyse

Burdaki bazı kadınları gerçekten anlamıyorum.

Konu sahibini suçlama levelinden, konu sahibinin annesini suçlama leveline atladık.

Kadin torun bakmaya gelmişse el üstünde tutulmalıdır. Bu anne olabilir, kv olabilir, dedeler olabilir... ya da bir başka büyük. Her kimse bize yardımcı olmaya geleni el üstünde tutmalıyız.

Eğer istemiyorsak, öncelikle durumu eşimize söylemeyiz. Ve kesinlikle gelen kişiye iş yaptirmayacak ve minnet etmeyeceğiz.

Sen çocuğuma bak ama ben sıkılınca seni kovarım... öyle mi

Baba kişisi madem çocuğu ile ilgili karar vermek istiyor, o halde çocuğun bakımı ile bizatihi ilgilenecek.

Terbiyesizliğin nankörlüğün lüzumu yok.

Eşim annemi kovsa boğarım eşimi. Ve hakeza ben onun annesini kovsam o da aynı şekilde muamele eder.

Kv tarlasından domates toplamama izin verdi diye nasıl teşekkür edeceğimi şaşırdım ben. Insanlar çocuğuna bakan kadini oldukça nazik ve kibar bir şekilde kovuyor.

Daha da vahim olani burdaki bazı kadınlar bu durumu "eşin sıkılmıştır" "Eşin rahat edememiştir" vb bahanelerle adamı anlıyorlar.

Inanamiyorum şu anda.

Kkda beni en çok hayal kırıklığına uğratan konu oldu.

Ben sıkılıp kv mi evden kovsam "hem çocuğuna batırıp hem de nasıl kovarsın" diyen kadınlar burda adam "nazikçe" kovdu diye adamı savunuyor.

Lütfen kimse alıntı filan yapmasın. Öfkeliyim. Kırıcı olabilirim.

Bu konuyu bir gelin açsaydı
kaynanam 10 gün ameliyatlı oğluna baktı
üstelik çocuğumla ilgileniyor bakıyor
Hasta olduğunda böyle olmayacak bu çocuğu doktora götürelim dedi bende seni eve bırakayım dedim deseydi kıyamet kopmuştu
Linç üstü linç yiyor olurdu gelin
Ben anlamıyorum nasıl ve ne şekilde kadınlar olarak her konuda birbirimizi haksız çıkarmayı başarıyoruz

Sadrazamın sol tarafı paşanın yandan yemişi damatlar evde annenin varlığından sıkılmış olabilirlermiş

Aslında bu tiplere tutturacaksın yatılı bir bakıcı verecek parasını doktor doktor gezecek sonra görecek o kadar yardımcı olan kadına çemkirmeyi

Annemin oğlum üzerinde cok hakkı vardır. Hep destek olur. Ben gecen hafta ameliyat oldugumdan bu sureci oğlum annemle gecirdi. Sag olsun gözü gibi baktı. Oğlum da annemi cok sever.
Pazartesi oglum salgindan nasibini alarak hastalandı. Gece annem ve esim oglumu hastaneye götürdü ilaçlarını aldik kullandık bitmeyen bir ates nedeniyle ogluma yine annemin destegiyle baktım. Gecen cumartesi ates yine yukselince annem esime çocuğu hastaneye götürüp tekrar gostermek lazim dedi.
Esim ''ben seni eve birakayim gerekirse ben götürürüm'' diyip annemi remen kovdu annemin evine gitmeye niyeti yoltu cocugim icin endiselenip gelmisti onunla ilgilenmek istiyordu.
Annem beni birakmana gerek yok ben kendim goderim ama bu cocugun durumuna care bulalim dedi.''
Eşim tekrar tekrar ben seni eve birakayim dedi.
Ben de ''Ne diyorsun sen neden üsteliyorsun?'' diyip anneme oturmasini soyledim. Sonra esime cocugu annemin yardimiyla hastaneye gotur dedim. Goturup getirdiler. Annem sonra cikip gitti. Esime annemi resmen kovdun. Bu ayibi asla unutmam dedim. Reddetti amacim kovmak degildi dedi. Ama o an midem bulandığından konusamadim. Sustum simdi konusmuyorum bu durumu nasil telafi edebilirim anneme karsi cok mahcup oldum.
çok ayıp etmiş sebep ne olursa olsun bu şekilde davranmamalıydı
bir sorun varsa bile size anlatması gerekirdi en azından siz anne ben toparladim sende yoruldun biraz dinlen evinde derdiniz
hiç hoş olmamış gerçekten
eşinizle konuşun özür dilemiyorsa bile
bir daha saygısızlık yapmasın

Hem size hem oğlunuza geçmiş olsun.

Eşiniz epey hadsiz bir insanmış. Bir insanın evde anne, kayınvalide varlığından bunalmasını anlarım ama bu kadın neden burada diye düşüneceğine ya da çok bunaldıysa sizinle paylaşıp bir çare arayacağına, annenize böyle laflar edebilmesi büyük terbiyesizlik. Becerebiliyorsa size ve oğluna tek başına baksaymış da, annenize gerek kalmasaymış madem. Ama beceremiyor olmalı ki, bir çocuğu 2 kişi doktora götürüyorlar. O kısmı hiç anlamadım gerçekten, zira 1 ve 4 yaşındaki iki kızımı tek başıma doktora götürebiliyorum.

Anneniz her şeye müdahale eden bir insansa da durum değişmiyor, eşiniz sıkılıp bunalabilir ama kadına patlayamaz, zira sizin ihtiyaçlarınız için orada. Tatile gelmemiş ki. Anneniz katlanılamayacak bir insansa, o zaman hiç çağırmasaydınız, yani vaktinde müdahale etseydi eşiniz.

Benzer bir durum yaşadım. İlk doğumda eşimin ailesi 2 hafta kaldılar, artık fenalık üstüne fenalık geçirdim ama onlara bir terbiyesizlik yapmadım, haddime değil. İkinci doğumda eşimle konuştuk, bu sefer o kadar uzun süre çağırmayalım diye. Yardım bekleyen insanlar da değiliz ama kendileri gelip, etmek istiyor. Neyse konuştuk, biz hallederiz, siz yardıma değil, torunlarınızı sevmeye gelin diye... O zaman gelip bir hafta kaldılar. Orta yolu bulduk yani. Bu işler böyle saygı çerçevesinde halledilmeli. Saygısızlığın bahanesi olamaz. Sıkılan, bunalan insan kendi işlerini kendi halledecek o zaman.

Benzer durum oldugunda bu konuyu hatirlayip kayinvalidenizi 'kibarca' kovun öyleyse
İlk evlendiğimde söyledim hem anneme hem de kvme. Biz artık ayrı bir aileyiz ve çocuk değiliz; işimize karışmayın diye. Karışmaya, akıl vermeye çalıştıkları zamanlar oldu ve cevaplarını aldılar hem annem hem kv. Çekirdek aile kavramı böyle bir şey çünkü. 18 imizde evlenmiş olsak hadi cahil zamanımız der susardım belki de şu an buna tahammülüm yok.

Eşiniz nankör ve saygısız ötesi berisi yok , burda eşinize hak veren üyelerede cok sasırdım kendı baslarına gelse ne yaparlar acaba ? Annenız gelmıs amelıyat oldugunuz ıcın sızınle ılgılenmıs cocuk hasta olmus onunla ılgılenmıs temızlık yemek vs yapmıs mecbur mu ? cok rahatsız olduysa parasını verıp hızmetcı tutsaydı eve esınız ,
+100000000
Adam resmen her işini yaptırıp ameliyatlı karısına hasta çocuğuna baktırıp üstüne ev işi yaptırıp paçası düze çıkınca haydi evine demiş
Nankör terbiyesiz

Bu kibarca filan degil gayet kovmuş. Siz ameliyatli, cocuk hasta ve anneniz de devamli onu yapalim, bunu yapalim, hastaneye gidelim seklinde akil verip durduysa adamin siniri tepesine gelmiş olabilir ama önce sizinle konuşmaliydi yine de kovmanin kibarı filan olmaz, katlanacakti biraz.

Ya diyelim ki adam kadının varlığından sıkıldı. Tamam, bu gayet insani. Gelin nasıl kvden sıkılırsa, damat da sıkılabilir. Ama görgü kuralları diye bir şey var. Tek amacı senin karın ameliyatlı olduğu için senin cocugunla ilgilenmek olan bir kadını kovar gibi evden yollamak normal mi şimdi? Hayır bir de bunu savunanlar var inanamıyorum. Bunun doğrusu nedir biliyor musunuz? ( Kendimi Ozan Güven gibi hissettim 😂) Karısına durumu kibarca çıtlatır. O da annesine ben artık iyiyim anne evine dön sen de yoruldun der. Budur yani. Ne ayıp ya. Ben olsam özür dileyene dek affetmezdim.
Yok ya, kadın kızına da amelıyatlıyken kendi evinde Bakmıs. Toruna da damat eve gelene kadar Bakmıs. Kadın hıc tepelerinde durmamıs yanı.
Damat ciddi nankor.

Konuya şaşırdım ama cevaplara daha da bir şaşırdım. 😳😳😳 Bir nine ( anneanne veya babaanne fark etmez) torunu için endiselenemecek mi? Hasta diye gelip ziyaret etmeyecek mi? Madem çok rahatsız, karısı ameliyat olurken kendi annesine baktirsaymis çocuğunu. 😡😡😡
La havle.
Lafa gelince ( özellikle erkek aileleri) çocuk erkeğindir (!) Derler ama kulfete gelince yedi yabancı gibi olup anneye anneanneye havale ederler.

Kesinlikle öyle..Hayır mesafeyi kaldirmadim.Ayni devam ediyorum 1 sene oldu bu olay olalı.1 senedir mesafeliyim.Cok hatası olmuştu ben annedir diye göz yumdum.hic saygısızlik etmedim ama inanın asla değeri olmadı.Simdi kafam çok rahat.
Artık eskisi gibi de gelemiyordur en azından kafanız rahatlamıştır.
Peki annesi neden böyle davrandığınızı sormadı mı veya eşiniz annesine mesafeli olduğunuz için sorun yaratmadı mı ?

Benim kv çok iyi kadındır ama her şeye çok müdahale eder. Buna rağmen asla ters cevap vermiyorum. Çünkü kadın benim çocuğumla ilgileniyor. Bu nasıl büyük bir lütuftur tabi herkes anlamaz. Her iki aileye uzakta yaşıyorum. Bayılacak derecede hasta oldum acile gitmem gerekti yeni tanıştığım komşumdan rica ettim uyuyorlar sadece evde oturur musun diye. Eşimle gittik ve kadın çok beklemesin diye serum bile taktırmadan geri geldim.

Kadın ameliyat olsa çocuk hasta olsa ve bu adam tek kalsa yine anne gelmedi diye suçlu olacaktı. Ayrıca bu adam da tek başına hem ameliyat olan karısıyla ilgilenir hem de çocuk bakar mı? Bu memlekette ki adamlar genelde sakat oluyor da o bakımdan. Madem kadını KİBARCA kovmuş o halde bütün işleri yapsın. Ya ben kk da lohusalıkta yardıma gelen kv yi evden kovan ama asla eşine yardım etmeyen adamlar gördüm.

Eşim annemi evden kovamaz. Ne yapacağımı kestiremiyorum. Ben lohusayken eşim de sigarayı bırakmaya çalışıyordu. Çok sinirliydi. Anneme bir iki terslenecek oldu. Çektim odaya. Dedim ki daha yeni doğum yaptım diye bir yere gidemem sanıyorsan çok yanılıyorsun. Annemi kardeşimi alır çeker giderim. Ha bebeği vermem kalmak zorunda kalırsın diye düşünecek olursan onu da bırakır giderim benim sinirimi bozma. Anında geri vites. Erkek milleti çok büyük oran da iyilikten anlamaz. Anladığı dilden anlatmak gerek

Back
X