Hem size hem oğlunuza geçmiş olsun.
Eşiniz epey hadsiz bir insanmış. Bir insanın evde anne, kayınvalide varlığından bunalmasını anlarım ama bu kadın neden burada diye düşüneceğine ya da çok bunaldıysa sizinle paylaşıp bir çare arayacağına, annenize böyle laflar edebilmesi büyük terbiyesizlik. Becerebiliyorsa size ve oğluna tek başına baksaymış da, annenize gerek kalmasaymış madem. Ama beceremiyor olmalı ki, bir çocuğu 2 kişi doktora götürüyorlar. O kısmı hiç anlamadım gerçekten, zira 1 ve 4 yaşındaki iki kızımı tek başıma doktora götürebiliyorum.
Anneniz her şeye müdahale eden bir insansa da durum değişmiyor, eşiniz sıkılıp bunalabilir ama kadına patlayamaz, zira sizin ihtiyaçlarınız için orada. Tatile gelmemiş ki. Anneniz katlanılamayacak bir insansa, o zaman hiç çağırmasaydınız, yani vaktinde müdahale etseydi eşiniz.
Benzer bir durum yaşadım. İlk doğumda eşimin ailesi 2 hafta kaldılar, artık fenalık üstüne fenalık geçirdim ama onlara bir terbiyesizlik yapmadım, haddime değil. İkinci doğumda eşimle konuştuk, bu sefer o kadar uzun süre çağırmayalım diye. Yardım bekleyen insanlar da değiliz ama kendileri gelip, etmek istiyor. Neyse konuştuk, biz hallederiz, siz yardıma değil, torunlarınızı sevmeye gelin diye... O zaman gelip bir hafta kaldılar. Orta yolu bulduk yani. Bu işler böyle saygı çerçevesinde halledilmeli. Saygısızlığın bahanesi olamaz. Sıkılan, bunalan insan kendi işlerini kendi halledecek o zaman.