Eşim arabayı vermiyor

Ailesi 10 bin kredi çekmiş. 10 15te vermiş. Eşimde 35 çekmiş. 55 ödedi. Bankadaki parayı da kattı. Ailesinin ihtiyacı yok ama vermek ıstıyorum gene. ;Ben bu arabayı kullanmayı düşünmiyeyım en ıyısı. Arabayı üzerine alması için amcası imza verecekmiş. Ama babası alabiliyor tabıkı üzerine. Ben onun İşlerıne karısma ıstemıyorum. İster temelli versın, ister üzerine versin. Ben güzel bi puan almaya bakacağım. Ailesinin kafa yapısı ataerkil yapıda. Annesi maaş kartını eşine verirmiş, hiç para almazmış.Bunu ballandırarak anlattı. Onlara göre kadın dogurur, ev işi yapar, çalışırsa parayı kocaya verir. Ayrı arabası olması lüxtür.
Geçen eşimle konusurken dedim ki. Ben neden böyle oldum bılıyor musun dedim. Neden dedi.. Çünkü evlendik,birgün kahvaltıya gittik, birgün oturmaya. Gidince kalkmıyorsun. Ben çok sıkıldım ondan bunaldım dedım. Bana eşim diyor ki tamamda hep sen gitmek istedin diyor. Gitmek istemedim. Sadece hayır diyemedim.
Şu sınavdan sonra tüm okullara başvuracağım. Geçen yıl yeni evliyken buldum. Ama ev işi sınav okul üçlüsüne cesaret edemedim.

Ben ayrı araba almayı düşündüğümde ailesi çocuk olunca verir, ileride verir demişti. Onları ilgilendiren bir durum yok aslında. Kazandığım parayı istersem yakarım, istersem biriktiririm.Eşim ve beni ilgilendiriyor. Ki ailesine bu mevzuları anlatmıycam. Aldıktan sonra ögrenirler.

Bu arabayı kullanmayacagım.Gezmeye falan uzak yerlere gıttıgımizde alırım sadece. İleride bu satılırsa kendimize ait alırsak o zaman daha rahat olur benim ıcın

Bu ben

Eklentiler

• konya-psikolog-gelecekte-yaşamak.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 32
Bilindik bir sitede ihtiyaca göre fiyat teklifi veriyorlar. Psikolog için baktım. 120 den 300 e kadar gidiyor. Acaba fiyatının uygun olması kötü mü demektir? Bunlardan birine mi gitsem

Her ailenin dinamiği farklı ve aranızda kuşak farkı var. Sizin kayinvalidenizin kuşağında bu çok normal olabilir ama sizin eşinizle dinamiğiniz farklı olur illa ki öyle olacak diye bir şey olmaz. Bunlar eşinle senin arandaki meseleler. Eşin maaşın var istediğini yaparsın dediğine göre endişe edecek bir şey yok.
Evet senin esas büyük problemin bu, hayır diyememe. Bu da psikolojik bir nedene uzanıyor. Kardeşine, eşine, bir başkasına asla hayır demiyorsun ama kendini yiyip agresifleşerek durumu kötüye çeviriyorsun. Mesela bak burada ben bunu böyle yapma diyorum evet yapamayacağım diyorsun arkamdan başka üye yap diyor eveett tabi ki yapıcam diye gaza geliyorsun. Bunlar normal değil hem senin için hem çevren için.. Eşin düzenli ve bağlı bir ailede büyümüş ve bu huzursuzluk onu boğacak böyle giderse.

Sen cvni göndermeye başla şimdiden.

O sitede talep oluşturdum. Gelecek kaygısı falan yazdım. Bakalım ona göre fiyat verecekler. İnşallah tedavi olacagım

Evet onunla aile baglarımız bile çok farklı. Eşim aslında problem yapmıyor. Atan istedigini al bu senın hakkın dıyor. Ama bu sefer ya ailesi karsı cıkarsa dıye kaygı duyuyorum. Gercekten normal degılım

O kadar çok kredi çekmiş bu kadarı ödemiş neden uzatıyorsun?
Aile 25 bin eşin 35 bin vermiş araba için.
Aile ufak bir yardım da bulunmamış araba alırken yani. Söz hakları elbette olur bu arabada.

Sana sadece nişanlıyken araba almana gerek yok demişler. Ta o zamanlardan kayınpederinle olmayan arabanın lafını etmekte nasıl mantıksız birşeydir zaten.

Allah sen büyüksün Yarebbim..

Bilindik bir sitede ihtiyaca göre fiyat teklifi veriyorlar. Psikolog için baktım. 120 den 300 e kadar gidiyor. Acaba fiyatının uygun olması kötü mü demektir? Bunlardan birine mi gitsem
Bulduğun ismi googledan ara, yorumlara bak eğitimine bak. Referans olarak beğenirsen illa ki ucuz olması kötü olacağı anlamına gelmez. Danışmanlık frekans meselesi biraz da belki çok iyi elektriğin tutar ve çok memnun kalırsın 120 tllik psikologtan.

Başka bir konuda da gidiyordu psikoloğa, konu bile açmıştı ayrı olarak en oldu? Hiç.

Yine aynısı olacağına eminim.

Evet bi araştıracagım. Ona göre baslıyacagım ınsallah

Evet onunla aile baglarımız bile çok farklı. Eşim aslında problem yapmıyor. Atan istedigini al bu senın hakkın dıyor. Ama bu sefer ya ailesi karsı cıkarsa dıye kaygı duyuyorum. Gercekten normal degılım
Bak biz senin garip bulduğun pazar alışverişi konusunu konuşuruz kayinvalidemle, ben bunu aldım derim o sorar ne pişireceksin diye. Yine de bugün arabamı değiştireceğim desem ne düşünürler diye düşünemem. Diyelim ki karıştı bu da dünyanın sonu mu kocaman insanım sunarım kendime bu aracı uygun görme sebebimi kapanır konu biter.

Evet. İşte benım kafamda engel olabilecekleri fikri var. Ama 30 yasına geldım artık. Eşim 35 yasında. Cocuk degılız.Ki eşim destek. Hatta kendı hep der atan calıs ıstedıgını al. Hatta erkek kardesı var o da al dıyor. Iste ben ılla problem yapacak sey buluyorum. Bu sitedeki yorumlar sızce gercek mıdır

Zaten ikimiz orta alırsak onda böyle kısıtlayamaz. Bu arada 4yasındaymıs.2017 de alınmıştı. Seneye satılabilir dıyor eşim. Bi atansam çok sey degısecek te. Neden böyle oldum bilmiyorum
vay be güzel tezgah. 5 yıl dolar araç satılır. yeniden ötv siz vergisiz araç alınır

İnşallah olacak bu sefer, bu şekilde kendine ettiği eziyetin farkında varmaya başladı belki.
Aslında gıdecektım. Ama ilaç verseler uyutacak. Bı de atansam o ılaclar engel olur dıye korktum. Gercekten gıdecegım. Düzgün ıcıme sınen bır psikologa gıdıp anlatıp rahatlamak istiyorum.

Baska almayı dusunmuyoruz tabıkı
Yoo imkanınız olsun her 5 yılda bir değiştirirsiniz arabayı. Sızın kafadakiler hep öyle yapıyor. Tabi o zamana yaşlı babaanne ölüp gitmezse. O zamana bakın bakalım sıfır yada 3-4 yaşında araba alabiliyor musunuz?

Bu araç engelli babaannenin üzerinden vergisiz olarak alınıp eşin tarafından mı kullanılıyor? Herkes kendi meşrebince devletten birşeyler koparıyor anlaşılan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…