- 16 Haziran 2018
- 1.159
- 4.515
- 83
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Ya eş ailesine nasıl çamur atacağınızı şaşırdınız saçma sapan konuları onlara bağlamaya çalışıyorsunuz artık.
Ya bir insanın kayınpederi araba almasına izin verse ne vermese ne? Izin almanıza gerek yok ki verdikleri cevabı da dikkate alasınız.
Sizi tanıdığın kadarıyla kp kv lafını takan bir insan da değilsiniz, şimdi kp araba almama izin vermiyor diyip konu acmak kacinci derece takinti ben hesaplayamiyorum artık.
Ders calıştıniz, sinava girdiniz, atandınız, para kazandınız, araba almaya karar verdiniz de kp nin izin verip vermemesi mı mesele oldu.
Hemen her konunuza yazıyorum gidin tedavi olun Allah aşkına .
Atanınca alın. Kim ne derse desin dinlemeyin. En sevmediğim erkektir arabayı kıskanan. Bakın arabasını demiyorum. Çünkü o ikinizin ama erkek bunu anlamıyor işteÇocuk suan yokta. Ben atanıp ayrı bir tane almak ıstıyorum. Aldıktan sonra da aılesıne söylıycem.
O zaman da diyor ki yok bunu satarız daha iyisini alırız. Sende kullanırsın. Ama tabıkı vermez. En iyisi ayrı almak. Tabı önce bı puanımı almam lazım.Atanınca alın. Kim ne derse desin dinlemeyin. En sevmediğim erkektir arabayı kıskanan. Bakın arabasını demiyorum. Çünkü o ikinizin ama erkek bunu anlamıyor işte
Hayır işte o kadar kolay değil. Araç engelli aracı, alırken engelli kişinin ihtiyaçları için kullanacağınızı beyan ediyorsunuz ve devlet size vergi indirimi uyguluyor. Bu vergi indirimi her araç için farklıdır merak ettiğiniz modele ÖTV diye girip bakın isterseniz ama yaklaşık bir aracın yarı parası bu vergi örneğin 100bin TL diyelim yuvarlak. Bir de MTV denen bir vergi var her sene ödüyoruz ben bu yıl 5yaşındaki aracıma 1400e yakın bir şey ödüyorum öyle örnek vereyim. Bundan da muaf oluyor engelli aracı. Buna karşılık tabi ki bazı şartlar var örneğin kasko meselesi sıkıntılı, aracı engellinin yakını kullanabilir ve onun ihtiyacı dışında kullanmak suç. Olası bir kaza anında konu sahibinin kullanıyor olması başlarına büyük iş açar.olabilir arabaya zarar gelse babaanneye mi ödeticekler kendileri öder sonuçta sakınmasını anlıyorum ama özel dersede yanaşmıyor tecrübeye de izin vermiyor insan maddiyata bu derece bağlanmamalı bence
Araba eşe ait değil engelli babaannenin!!!
Yazın gercekten psikologa gıdecegım. Gelecekte yasıyorum resmen.Hayır işte o kadar kolay değil. Araç engelli aracı, alırken engelli kişinin ihtiyaçları için kullanacağınızı beyan ediyorsunuz ve devlet size vergi indirimi uyguluyor. Bu vergi indirimi her araç için farklıdır merak ettiğiniz modele ÖTV diye girip bakın isterseniz ama yaklaşık bir aracın yarı parası bu vergi örneğin 100bin TL diyelim yuvarlak. Bir de MTV denen bir vergi var her sene ödüyoruz ben bu yıl 5yaşındaki aracıma 1400e yakın bir şey ödüyorum öyle örnek vereyim. Bundan da muaf oluyor engelli aracı. Buna karşılık tabi ki bazı şartlar var örneğin kasko meselesi sıkıntılı, aracı engellinin yakını kullanabilir ve onun ihtiyacı dışında kullanmak suç. Olası bir kaza anında konu sahibinin kullanıyor olması başlarına büyük iş açar.
Tatlım sen atanınca başka bir şehire gideceksiniz ya eşin zaten suan bedavadan kullandığınız arabayı o şehire getirmeyecek o yüzden başka araba alacaksınız. Araba 3 yaşında olduğu için zaten şuan ötvden sebep satamaz.O zaman da diyor ki yok bunu satarız daha iyisini alırız. Sende kullanırsın. Ama tabıkı vermez. En iyisi ayrı almak. Tabı önce bı puanımı almam lazım.
Gizli saklı kullandınız diyelim o arabayla bir kazaya karışsanız çok büyük sorun illegal iş sonuçta. Devlet bu vergilerden muaf tutuyorsa fersah fersah çıkarır bunu.Aaa öyle mi ama o araba hadi ben kullanıyom diye kullanıma ki öyle biliyorum yanılmıyorsam
Zaten ikimiz orta alırsak onda böyle kısıtlayamaz. Bu arada 4yasındaymıs.2017 de alınmıştı. Seneye satılabilir dıyor eşim. Bi atansam çok sey degısecek te. Neden böyle oldum bilmiyorumTatlım sen atanınca başka bir şehire gideceksiniz ya eşin zaten suan bedavadan kullandığınız arabayı o şehire getirmeyecek o yüzden başka araba alacaksınız. Araba 3 yaşında olduğu için zaten şuan ötvden sebep satamaz.
Araba eşinle senin ortak malın olsun o zaman sana araba nasıl eşten alınır, nasıl cesaretlenirsin o konuları o zaman konuşuruz.
Eşimi polis cok durdurdu. Şehir dısında da durdurdu. Sorun olmadı.Bende sorun olabilir tabıGizli saklı kullandınız diyelim o arabayla bir kazaya karışsanız çok büyük sorun illegal iş sonuçta. Devlet bu vergilerden muaf tutuyorsa fersah fersah çıkarır bunu.
Eşim bu arada para toplayalım aileme verdıklerı parayı verelım dıyor. Tamam dedım bendeTatlım sen atanınca başka bir şehire gideceksiniz ya eşin zaten suan bedavadan kullandığınız arabayı o şehire getirmeyecek o yüzden başka araba alacaksınız. Araba 3 yaşında olduğu için zaten şuan ötvden sebep satamaz.
Araba eşinle senin ortak malın olsun o zaman sana araba nasıl eşten alınır, nasıl cesaretlenirsin o konuları o zaman konuşuruz.
büyük arabayı sürmek zor oluyor benimde ehliyetim var ama cesaret edemem büyük araç kullanmaya imkan varsakendine göre bi araç al bencede2 senedir ehliyetim var.Sadece uzun yollarda arabayı verıyor.Araba kapıda yatıyor.Özel ders alayım güzel öğretiyorlar diyorum vermek istemiyor.Sebebi sıfır olması, büyük olması, çok trafik olması, acemi olmam, debriyaj bitirirsin diyor.Atanınca kendime alayım diyorum. Babası özel arabayı napacaksın diyor. Annesi çocuk olunca verir diyor. Siz olsanız naparsınız. Ehliyetin hep cüzdanda mı yatacak?
İleride ufak bırsey ıstıyorum ınsallahbüyük arabayı sürmek zor oluyor benimde ehliyetim var ama cesaret edemem büyük araç kullanmaya imkan varsakendine göre bi araç al bencede
inşallah alırsın iyi olur toplu taşıma vs kullanılcak halde değil artıkİleride ufak bırsey ıstıyorum ınsallah
Dün araştırdım ben. “Kişi, ehliyet alacağı zaman özel donanımlı bir engelli aracıyla sınava girer ve ehliyetini alır. %90'ın altında engeli olan sürücü, araçta engeline uygun özel aksam yaptırmak şartıyla ÖTV ödemeden araç satın alabilir. Bu özel aracın farklı kişiler tarafından kullanılması yasaktır.” “Yüzde 90 ve üzeri engelli olan kişilerin ÖTV indirimli araç alabilmeleri için vasi atanması gerekiyor. Vasi tayini için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yer sulh hukuk mahkemeleri yetkilidir. Daha sonra mahkeme uygun görürse vasi tayin eder ve gerekçeli kararın yazılıp ilan edilmesiyle vasi tayin edilmiş olur.”%90 üzerine aile bireyleri kullanabiliyor %40 ve %50 arası birinci derece aile üyeleri kullanabilir ve özel izni olan kişi diye biliyorum. Çünkü iş arkadaşın aracı dedesinin üzerine. dedeyi hastaneye o götürüp getiriyor. %90 raporu varmış
Elhamdülillah.Neyse kpss kasayım ben. İleride belki kendıme ait alabılırım bir arac
Bir an evvel, lütfen.Y
Yazın gercekten psikologa gıdecegım. Gelecekte yasıyorum resmen.
Daha sınava gireceksin, kadro açılacak mülakat olacak falan uzun işler değil mi? Sınav bitimi hemen işe başlaman için şimdiden iş başvuruları yapmalısın bence. Okullar bu dönemlerde kadro oluşturuyorlardır diye hatırlıyorum. Atama sonucunu bekleyene kadar muhakkak çalış mesleğini yap.Zaten ikimiz orta alırsak onda böyle kısıtlayamaz. Bu arada 4yasındaymıs.2017 de alınmıştı. Seneye satılabilir dıyor eşim. Bi atansam çok sey degısecek te. Neden böyle oldum bilmiyorum
Bu tamamen şans. Bir kontrolde işini bilen bir memura denk gelirsiniz o zaman sıkıntı olur. Kaza tutanağı falan zaten başlı başına dert.Eşimi polis cok durdurdu. Şehir dısında da durdurdu. Sorun olmadı.Bende sorun olabilir tabı
Arabayı sattığınızda para tamamen size kalsın istiyorsan tabi ki aileye borcunuzu ödeyin. Tabii yarın öbür gün babaanneye bir şey olursa varisleri arabadan hak talep eder mi ne olur o durumları da bilemiyorum. Eşinin bu parayı toparlaması da uzun sürecek gibiyse düğün takılarını kullanabilirsiniz belki.Eşim bu arada para toplayalım aileme verdıklerı parayı verelım dıyor. Tamam dedım bende
Gizli saklı kullandınız diyelim o arabayla bir kazaya karışsanız çok büyük sorun illegal iş sonuçta. Devlet bu vergilerden muaf tutuyorsa fersah fersah çıkarır bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?