Esim artik annesinin gercek yuzunu görsün istiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha 1 aylık evliyken bunları düşünme. Biraz daha para biriktirip çıkın. kimseye görmek istemediği şeyi gösteremezsin. O ailesini senden iyi tanıyor merak etme. Belki de sen eşinin gerçek yüzünü tanımıyorsun. Bu devirde kaçmak mı kaldı. Okuyup iş sahibi olun sonra evlenirsiniz

Ev geçindiremeyecek adama kaçıp ailesinden bir şey beklemek çok bencilce.

Aynen zaten evlilik 2 kişi arasında değil ailelerde baglanıyor bunlar daha bunu cozume kavusturmamıslar kv zaten gonulsuz onca sorunu arasında derdi adetlerin olması ve gercek bir gelin olmak çabası. Uzgunum o treni kaçirmış. Gercek gelin anne babasından istenir Rıza onemlıdır aıleleri bır araya getiren nişane adeta.
Zannederim yaşı kucuk bu tayfa genellikle kacıyorlar ve arabesk etkısı diye tabir ettiğim iki gönül bir olunca samanlık seyran olur olan yüzyılın yalanının gerçek yuzunu göruyorlar.

Son düzenleme:
Birşeyleri düşünerek bu evliliği yapman gerekirdi olmasın yatak odan maddi anlamda birşeylere takmayın eşine odaklan gerisi önemsiz

Kesinlikle yaşı küçüktür dediğiniz gibi bi hevesle evleniyorlar sonra gözüm kör olmuştu aşkla derler kusura bakmasınlar ama şu kaçarların istisnalar hariç çoğunun evliliği sorunlu bunu bile bile ateşe atıyorlar şu an ailesine verdiği acıyı düşünceğine gelin çarşım yapılmadı diye kv nin başına çorap örmeyle meşgul. Sonra hadsiz oluyoruz gerçekleri söyleyince

Birşeyleri düşünerek bu evliliği yapman gerekirdi olmasın yatak odan maddi anlamda birşeylere takmayın eşine odaklan gerisi önemsiz

Yatak odası halısı vs alınmış gelin çarşısı yapılmamış bir de istekleri varmış alınması gerekliymiş gerekirse borçla alınması gerekliymiş tek düşüncesi bu üstüne kv nin gerçek yüzünü eşine göstermek istiyormuş çünkü isteklerini yapmıyormuş ama bunun nedenide durumları yokmuş. Ama evlenip kaçmayı biliyorlar kv de bunları beslemekle mükellef

Yatak odasi, hali perde felan var da. Zaten bunlar zaruri. Onun disinda yokk
Eee kuzum katlanırsın bende kayinvaldemle aynı evde yaşıyorum ailem kapı gibi destek kacarak evlenmedim ama benide ezmeye calsiiyolar kaçsaydım tepemde tepnirlerdi herhalde iyi halt etmişsin sanki hiç evlenemeyecekmis gibi niye böyle kendinizi ziyan edersiniz bende ayrı ev diye yanıyorum 8 aylık evliyim kaynanamin yuzunu gormeye tahammulum yok

Bir ayda anladınız mı eşinizin bulunmaz hint kumaşı olduğunu

Benim değerim altınla eşya ile kıyafet ile bilecek yeri istemem istemedim de sahip çıksın sevsin yeter dedim sanıyorlar ki evlilik mal mülk para gercekten iyki hiççç birşey yapmamışlar şimdi dilleri uzayamıyor bana

Ayrı ev için tek başına kimse mücadele etmez.Beraber mücadele etmeniz lazım.Buda sizin de bir işe girip çalışmanızla olabilir.Oturdugunuz yerden beni ayrı eve çıkarsın diyemezsiniz.Sartlarinizi bilmeden konuşuyorum ama en başta kabul etmemeliydiniz daha 1 ayda bunlar olmuş.

Ya zoruma giden şey eşiminde ona inanması. Ve korkuyorum ya zamanla ailesinin yaptıklarını unutursa diye. Bunları ona tam göstermek ve unutmamasini sağlamak için ne yapmalym:/
Unutmasina gerek yok onlarla bir olmasın diye dua et elin oğlu bu çokta güvenme

Alanlar eziliyor almayanlar ne olur dusunemiyorum

Evlendiğin adamın sana gönlünce oda düzmeye bile durumu yok. Kaynana yine seni yanına kabul etmiş. Şükret bence. Çalışıp birlikte ayrı ev kurmak varken neden böyle bir yol tercih ettin anlamıyorum açıkcası.

Daha kadin ne desin ki istememis sizi gelip evine oturmussunuz bir de gelin carsisi diyorsunuz. Keske kacmadan once is filan bulup calismaya baslasaydiniz kendiniz alirdiniz ceyizliklerinizi
Ya 1 kere geldi istemeye ailem kesinlikle ayrı ev olacak deyince geri çekildi "artık asla gitmem istemeye" dedi. Kira bile kabul etmedi. Ayrıca defalarca söz verdiler eşime tmm ayrı ev olsun diye sonra caydılar. Uzun hikâye

Aynı şekilde düşünüyorum. Aile rızasıyla yapıldığı zaman evlilik aileler zaten canı gönülden destek olur. Olmazlarsa ayıp. Burada ama gelin damat hem kendi kendilerine aksiyona girişmiş hem de aile şunu yapmadı bunu yapmadı diye triplere girecek kadar şımarık

Şu yazdıklarını tamamen yaşadım. Fakat benim durumumda ekstra şu durum vardı babam amcamın oğluna vermek istedi. Bende sevdiğim adama kaçtım. 3 yıldır evliyim. Ve o zamanlar Kp 4 buçuk kv asgari ücret alıyordu. Ve hiç bir eşya almadılar. Ve ne oldu biliyor musun
Kv kp biz onlarda yaşarken kendi evlerine sıfır çamaşır makinesi ile sıfır fırınlı ocak aldılar. Sonra eşime dedim ki bunlar mı yeni evlenen yoksa diye.Baktı ki bunlar eşya alabiliyor ama bize almıyorlar. Eşiöde babası ile konuştu Daha sonra Bütün mutfak eşyamı 9 ay boyunca onlarla yaşarken dizdim. Sonra zorlamamla yatak odası, çamaşır m. Buz dolabı aldırdım. Fırın ve bulaşık m ben kendim çalışıp aldım. Hala koltuk takımım yok ikinci elden almıştık. Ama şimdi yenisini alacağım Allah izin verirse .

Size saldırmak gibi bi niyetim yok yanlış anlamayın da. İnsanlar evlerine eşya alınca “onlar mı yeni evli biz mi ne oluyoruz” diye kendinizi doldururken cidden haklı mı gördünüz kendinizi? Yani insanlardan beklentiye girip kendinizi bu kadar haklı mı gördünüz? Hani öyle bi düsünceniz yoksa bize destek oldular çok şükür düzdüm evimi diyorsanız amenna ama mecbur eşşek gibi yapacak kafasıyla mı istettiniz eşinizden?

Yo hayır mecburdur gibi bir şey yok ortada. Fakat bana her seferinde bizim hep içimizde kaldı eşyanızı birlikte gidip beğenip alma, düğün vs gibi konuşup insanlar kendi evlerine eşya alıyorsa ben orada bir durup düşünürüm. Sürekli durumları olmadığını ileri sürüp nasıl g kendi evine rahatlıkla eşya alabiliyorlar.
Yalana gerek yok. Diyebilirler bizim kendimize gücümüz yetiyor ama öyle değilmiş işte. Eşimden den istemedim ben kendim aldırdım yazdım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…