İstenmediğin yere kaçarsan hem de kv evine gitmek hee aklını peynir ekmekle yedin bence. Burda tek acıdığım kusura bakma kv kadının evine durumları yok totosuna güvendiğin eşinle kadına yük olmuşsunuz üstüne şunu bunu yapsınlar borçla ohh ne güzel allah sabır versin kayınvalidenize resmen imtihansınız. Uatanmadan bir şeyler bekliyorsunuz az ye de kendine hamal tut kalk çalış ayrı eve çıkın bi zahmet kadın bu yaşta sizi mi beslesin sanki kv ye sordunuz kaçarken bir de gelin çarşısı şu bu içindesiniz bi o eksikti durumları yok diyorsunuz borç yapıp alsınlar diyorsunuz ya pesss ben sizin kadar saçma bir insan görmedim
Birşeyleri düşünerek bu evliliği yapman gerekirdi olmasın yatak odan maddi anlamda birşeylere takmayın eşine odaklan gerisi önemsizİyi Gunler. Esimle 1 aylik evliyiz. Kaynanamla beraber yasiyorum. Ve dogru duzgunhiicbir seyim yok. Kaynanam ustune dusen hicbir seyi almadi. Ama iki lafindan biri ," bu kadarina gucumuz yetebiliyor"dur. Kacarak evlendigim icin ailem de destek olmadi. Artik esimde ailesine inanmaya basladi .. Gecen gun dedim ki ona"senin ailen bana bunu yapmamaliydi .Ev ustu en azindan odasini gonlune gore doseyelim demeliydi" dedim. O da dedi ki bana "yok paralari , olsa yaparlardi". Ama biliyorum ki tmm zengin degiller, ama insan istese bi yolunu bulup alabilir. Borc edebilir mesela. Onlar herseyin hazirini istiyor. Cok sıkıldim kaynanamdan. Esime onun gercek yuzunu gostermek istiyorum ama , kadin o kadar " yok yok" diyor ki , artik esiminde zamanla onun gibi dusunmesinden korkuyorum. Cunku esim basta beni onayliyordu ilk kez gecen gun boyle soyledi. Ayri eve cikin diyeceksibiz. Ama esim "maddi durumum buna musait degil" diyor .. Bu konuda bana yol gösterin esime ailesinin gercekten icin den gelmedigi hicbirseyi almadigini , gostermek istiyorum. Esimin ayri ev icin mucadele etmesini istiyorum.
Teşekkürler canımNe güzel ozetlemısim agzına saglık.
Kesinlikle yaşı küçüktür dediğiniz gibi bi hevesle evleniyorlar sonra gözüm kör olmuştu aşkla derler kusura bakmasınlar ama şu kaçarların istisnalar hariç çoğunun evliliği sorunlu bunu bile bile ateşe atıyorlar şu an ailesine verdiği acıyı düşünceğine gelin çarşım yapılmadı diye kv nin başına çorap örmeyle meşgul. Sonra hadsiz oluyoruz gerçekleri söyleyinceAynen zaten evlilik 2 kişi arasında değil ailelerde baglanıyor bunlar daha bunu cozume kavusturmamıslar kv zaten gonulsuz onca sorunu arasında derdi adetlerin olması ve gercek bir gelin olmak çabası. Uzgunum o treni kaçirmış. Gercek gelin anne babasından istenir Rıza onemlıdır aıleleri bır araya getiren nişane adeta.
Zannederim yaşı kucuk bu tayfa genellikle kacıyorlar ve arabesk etkısı diye tabir ettiğim iki gönül bir olunca samanlık seyran olur olan yüzyılın yalanının gerçek yuzunu göruyorlar.
Birşeyleri düşünerek bu evliliği yapman gerekirdi olmasın yatak odan maddi anlamda birşeylere takmayın eşine odaklan gerisi önemsiz
Eee kuzum katlanırsın bende kayinvaldemle aynı evde yaşıyorum ailem kapı gibi destek kacarak evlenmedim ama benide ezmeye calsiiyolar kaçsaydım tepemde tepnirlerdi herhalde iyi halt etmişsin sanki hiç evlenemeyecekmis gibi niye böyle kendinizi ziyan edersiniz bende ayrı ev diye yanıyorum 8 aylık evliyim kaynanamin yuzunu gormeye tahammulum yokYatak odasi, hali perde felan var da. Zaten bunlar zaruri. Onun disinda yokk
Bir ayda anladınız mı eşinizin bulunmaz hint kumaşı olduğunuİyi Gunler. Esimle 1 aylik evliyiz. Kaynanamla beraber yasiyorum. Ve dogru duzgunhiicbir seyim yok. Kaynanam ustune dusen hicbir seyi almadi. Ama iki lafindan biri ," bu kadarina gucumuz yetebiliyor"dur. Kacarak evlendigim icin ailem de destek olmadi. Artik esimde ailesine inanmaya basladi .. Gecen gun dedim ki ona"senin ailen bana bunu yapmamaliydi .Ev ustu en azindan odasini gonlune gore doseyelim demeliydi" dedim. O da dedi ki bana "yok paralari , olsa yaparlardi". Ama biliyorum ki tmm zengin degiller, ama insan istese bi yolunu bulup alabilir. Borc edebilir mesela. Onlar herseyin hazirini istiyor. Cok sıkıldim kaynanamdan. Esime onun gercek yuzunu gostermek istiyorum ama , kadin o kadar " yok yok" diyor ki , artik esiminde zamanla onun gibi dusunmesinden korkuyorum. Cunku esim basta beni onayliyordu ilk kez gecen gun boyle soyledi. Ayri eve cikin diyeceksibiz. Ama esim "maddi durumum buna musait degil" diyor .. Bu konuda bana yol gösterin esime ailesinin gercekten icin den gelmedigi hicbirseyi almadigini , gostermek istiyorum. Esimin ayri ev icin mucadele etmesini istiyorum.
Benim değerim altınla eşya ile kıyafet ile bilecek yeri istemem istemedim de sahip çıksın sevsin yeter dedim sanıyorlar ki evlilik mal mülk para gercekten iyki hiççç birşey yapmamışlar şimdi dilleri uzayamıyor banaYatak odası halısı vs alınmış gelin çarşısı yapılmamış bir de istekleri varmış alınması gerekliymiş gerekirse borçla alınması gerekliymiş tek düşüncesi bu üstüne kv nin gerçek yüzünü eşine göstermek istiyormuş çünkü isteklerini yapmıyormuş ama bunun nedenide durumları yokmuş. Ama evlenip kaçmayı biliyorlar kv de bunları beslemekle mükellef
Ayrı ev için tek başına kimse mücadele etmez.Beraber mücadele etmeniz lazım.Buda sizin de bir işe girip çalışmanızla olabilir.Oturdugunuz yerden beni ayrı eve çıkarsın diyemezsiniz.Sartlarinizi bilmeden konuşuyorum ama en başta kabul etmemeliydiniz daha 1 ayda bunlar olmuş.İyi Gunler. Esimle 1 aylik evliyiz. Kaynanamla beraber yasiyorum. Ve dogru duzgunhiicbir seyim yok. Kaynanam ustune dusen hicbir seyi almadi. Ama iki lafindan biri ," bu kadarina gucumuz yetebiliyor"dur. Kacarak evlendigim icin ailem de destek olmadi. Artik esimde ailesine inanmaya basladi .. Gecen gun dedim ki ona"senin ailen bana bunu yapmamaliydi .Ev ustu en azindan odasini gonlune gore doseyelim demeliydi" dedim. O da dedi ki bana "yok paralari , olsa yaparlardi". Ama biliyorum ki tmm zengin degiller, ama insan istese bi yolunu bulup alabilir. Borc edebilir mesela. Onlar herseyin hazirini istiyor. Cok sıkıldim kaynanamdan. Esime onun gercek yuzunu gostermek istiyorum ama , kadin o kadar " yok yok" diyor ki , artik esiminde zamanla onun gibi dusunmesinden korkuyorum. Cunku esim basta beni onayliyordu ilk kez gecen gun boyle soyledi. Ayri eve cikin diyeceksibiz. Ama esim "maddi durumum buna musait degil" diyor .. Bu konuda bana yol gösterin esime ailesinin gercekten icin den gelmedigi hicbirseyi almadigini , gostermek istiyorum. Esimin ayri ev icin mucadele etmesini istiyorum.
Unutmasina gerek yokYa zoruma giden şey eşiminde ona inanması. Ve korkuyorum ya zamanla ailesinin yaptıklarını unutursa diye. Bunları ona tam göstermek ve unutmamasini sağlamak için ne yapmalym:/
Alanlar eziliyorBu işteki tek eksik gelin çarşısı? Yapılmaması mı sence?
Ben sana daha büyük bir eksik söyleyeyim. Ailenin rızası.
Ve aslında şu an yaşadığın her şeyin sebebi onların rızasını almamış olman.
Allahım bizlere, bizim kız ve erkek evlatlarımıza akıl fikir ver . Korkumdan çocuk sahibi olamıyorum ben.
Kızım kaçsa yıkılırım. ama oğlum evime kız getirse daha fena yıkılırım.
Ya 1 kere geldi istemeye ailem kesinlikle ayrı ev olacak deyince geri çekildi "artık asla gitmem istemeye" dedi. Kira bile kabul etmedi. Ayrıca defalarca söz verdiler eşime tmm ayrı ev olsun diye sonra caydılar. Uzun hikâyeDaha kadin ne desin ki istememis sizi gelip evine oturmussunuz bir de gelin carsisi diyorsunuz. Keske kacmadan once is filan bulup calismaya baslasaydiniz kendiniz alirdiniz ceyizliklerinizi
Ediyor hatta bazen çok. Ve ailesinden daha değerli olduğu mu söyler hep.o adam anasına tek bi laf derse senin için beni de burda sevsinler
Ben : büyükler evlenmek isteyen çocuklarına yardımcı olmali derim her zaman. Bu onların hakkı. Zorunda değiller demem. Evlatlarının mürüvvetlerine ortak olmalilar derim.
Ama burda durum cok başka. hem büyüklerin rızasinı alma. Hem onlar en başından her şeyi açıkça söylesinler ama sen dinlemeyip kac evlerine yerles ... ve Hem de eşya iste.
Vallahi cehaletin getirdiği özgüven, haklı olma güdüsü, beklenti,öfke ... hepsi çok Çok kontrolsüz.
Şu yazdıklarını tamamen yaşadım. Fakat benim durumumda ekstra şu durum vardı babam amcamın oğluna vermek istedi. Bende sevdiğim adama kaçtım. 3 yıldır evliyim. Ve o zamanlar Kp 4 buçuk kv asgari ücret alıyordu. Ve hiç bir eşya almadılar. Ve ne oldu biliyor musun
Şu yazdıklarını tamamen yaşadım. Fakat benim durumumda ekstra şu durum vardı babam amcamın oğluna vermek istedi. Bende sevdiğim adama kaçtım. 3 yıldır evliyim. Ve o zamanlar Kp 4 buçuk kv asgari ücret alıyordu. Ve hiç bir eşya almadılar. Ve ne oldu biliyor musun
Kv kp biz onlarda yaşarken kendi evlerine sıfır çamaşır makinesi ile sıfır fırınlı ocak aldılar. Sonra eşime dedim ki bunlar mı yeni evlenen yoksa diye.Baktı ki bunlar eşya alabiliyor ama bize almıyorlar. Eşiöde babası ile konuştu Daha sonra Bütün mutfak eşyamı 9 ay boyunca onlarla yaşarken dizdim. Sonra zorlamamla yatak odası, çamaşır m. Buz dolabı aldırdım. Fırın ve bulaşık m ben kendim çalışıp aldım. Hala koltuk takımım yok ikinci elden almıştık. Ama şimdi yenisini alacağım Allah izin verirse .
Yo hayır mecburdur gibi bir şey yok ortada. Fakat bana her seferinde bizim hep içimizde kaldı eşyanızı birlikte gidip beğenip alma, düğün vs gibi konuşup insanlar kendi evlerine eşya alıyorsa ben orada bir durup düşünürüm. Sürekli durumları olmadığını ileri sürüp nasıl g kendi evine rahatlıkla eşya alabiliyorlar.Size saldırmak gibi bi niyetim yok yanlış anlamayın da. İnsanlar evlerine eşya alınca “onlar mı yeni evli biz mi ne oluyoruz” diye kendinizi doldururken cidden haklı mı gördünüz kendinizi? Yani insanlardan beklentiye girip kendinizi bu kadar haklı mı gördünüz? Hani öyle bi düsünceniz yoksa bize destek oldular çok şükür düzdüm evimi diyorsanız amenna ama mecbur eşşek gibi yapacak kafasıyla mı istettiniz eşinizden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?