Eşim aşık değil ama seviyor..

Aşk gelip geçici de buda çok kırıcı ya .ben mi duygusal düşünüyorum .bana aşık olmamış bir adamı istemezdim sanırım .aşk çok önemli bir duygu zaten yerini sevgiye bırakır .bende aşk hep aşk olarak kalıyor da neyse .
Ben erkek olsam eşim böyle birsey sorsa aşık olmasamda aşığım derim ne var ki evlenmişim sonuçta .bazı erkeklerde yani evlendikten sonra bile bulunmaz hint kumaşı rolünü iyi oynuyor ..

Yani hem burdaki hem toplumdaki insanların çoğu aşık olmadan evleniyor anita

Çoğu insan için düzgün olsun, işi olsun evi geçindirsin biraz da yüzüne bakılır bir tip olsun yeterli aşk, tutku vb aranmıyor
Bu şekilde evlenmeye zaten halk arasında evlenmiş olmak için evlenmek deniyor.

Bu şekilde evlenenler tabi ki aşk ne ki pfff yazacak ama hiç katılmıyorum. Aşksız ilişki=koskoca bir boşluk. Aşksız hayat=boşa geçen hayat bana göre. İnsanların kendileri aşk aramıyor diye pfff aşk ne ki demelerini doğru bulmuyorum.
aşk çok büyük bir duygu, hayatı tümden değiştiren tek duygu hatta.
Burda çok da bir şey değil denmesine razı gelemedim:)

Bence sevmediğim biriyle evlenmek ölüm

Sevmeyen biriyle evlenmek nasıldır bilmiyorum ama hiç hoş bir durum değil ben olsam ben de sindiremezdim

Aşkın ömrü var derler, sevgi ömür boyu mudur bilmem ama genelde sevdiğiniz bir şeyden sıkılmazsınız. Ki artık günümüzde "saygı" daha önemli olmaya başladı. Sevgiden, aşktan önce "saygı" duyuyorsa o evlilik her türlü ilerler.

Sevmek kadar sevilmekte önemli.tek taraflı olmuyor.eksik oluyor birseyler işte konu sahibinin anlattığı gibi.kırılması güvenmesini normal buluyorum.ne var canım evlenmiş işte senle demek bilmiyorum gurur dşye birsey var.adam ya çıkarı için evlendiyse ya sadece düzen için evlendiyse benle ben istemiyorum böyle.e tabi böyle düşününce yalnız kalıyorsun .evet aşkı bilmeyen yada aşktan yara alanlar öyle konuşuyor.bizde aşık olduk ama böyle oldu diye kendi pencerelerinden iyi niyetli konuşuyorlar.ama ben aşk duygusunu çok önem veriyorum hatta aşık olunan taraf olmak gerekiyor biraz da.erkek daha fazla aşık olmalı ki Mutlu etsin.venle zorla evlenmiş adamı ne yapayım.kız gibi nazlanıyorlar bide .

Hayır seviyor da nasıl seviyor? Ben annemi de seviyorum, yeğenime ölürüm, ablamı da seviyorum, arkadaşlarımı da seviyorum. Ama işte o çekimi nasıl elde ediyosunuz? Aşk olmadan her şey sanki görevmiş gibi yapılır sanki. Evet aşk sürekli olan bi duygu değil, bitiyo ama onu siz derinlerde hissetmeye devam ediyosunuz, heyecan zaten zamanla dinginliğe huzura bırakıyo yerini ama aşksız evlilik bence yürütülemez ama bu insanların evlilikte önceliğine göre değişir. Aşık olmadan evlendiğiniz bi insanın saçma hareketlerine gülmezsiniz mesela, hiç bişeyini görmezden gelemezsiniz, yüreğinize kambur olur. Ben bana aşık olmayan bi adamla evlenmezdim şahsen, ben de aşık olmadığım bi adamla evlenemezdim. Ama siz bunu bilerek evlendiğiniz için sorun yapmaya hakkınız yok bence.

Sen Aşkın olmadığı bir davranışını hissediyor musun ?

Aynen
Düzenim olsun evden gelince sıcak yemeğim olsun donum yıkansın ya da yaşım geldi işte evleneyim kafasında biriyle evlenmeyi ben yapamazdım bana onur kırıcı geliyor

Aşk çok güzel bir şey ama bazı insanların başına gelmiyor, ya da bir kez geliyor benim gibi.
Aşk olsa güzel olurdu evet ama evlilik için şart değil. Bilerek evlenmişsiniz, adam sizi kandırmamış. Bence hayatınızda heyecan eksik, oruç tutmuyorsanız güzel bir seyahat önerebilirim.

döne döne diyorum
aşk sadece ergenlikte olur
çünkü o deli hormonlar bir tek o zaman o derece yoğun
ergenlikte yaşanır biter
ve tv o kadar pohpohluyorki aşkı biz de matah bişey sanıyoruz..

Ask bos.
Ask anlik.
Ben sana asigim dese " duygu patlamasinin ardindan bi bitis noktasida vardir' derim.
Oysa sevgi ve saygi daha uzun vadeli seyler.

Şu aşk geçici bir duygu sevgi önemli diyenler okudukları 3-5 makaleden yola çıkarak böyle konuşuyor sanırım. Sevgi derken ?

Bir insanı insan olarakta sevebilirsiniz. Saygı duyabilirsiniz bunlar çok önemli ve güzel şeyler. Fakat aşk kavramı farklı ve kutsal bir kavramdır.

Bir kadına veya erkeğe baktığınızda gözlerinizin içinin gülmesi, o evliliğin bir araç olduğu değil de daha çok birbirinizle olmak için yuva kurmak için evlendiğinizin bilincinde olmaktır.

Malesef günümüz yapılan evliliklerin çoğu mantık ve insan olarak değer verme, sevme çerçevesinde yapılıyor. Aşk evliliği çok az. E haliyle bahaneleri de ' zaten aşk geçici ergenlerin yaşadığı hormon işi' oluyor. Hiç öyle değil efendim. Teyzem 15 sene önce ölen eşinin hala kıyafetiyle uyuyor. Eniştem yanından ayrılmamak için yurt dışına tedaviye bile gitmemiş gönderememişler.

Velhasıl aşk sanıldığı gibi hormon vücut kimyası değildir. Bu büyük ve kutsal duyguyu basite indirgemeyelim buna gerek yok.

Aynen
Düzenim olsun evden gelince sıcak yemeğim olsun donum yıkansın ya da yaşım geldi işte evleneyim kafasında biriyle evlenmeyi ben yapamazdım bana onur kırıcı geliyor
Çoğu erkek bundan evleniyor.şimdi maaşı yüksek kız avına çıkanlar var gerçi o daha moda .

Aşk gelip geçici bir duygu, kalıcı olan sevgidir. Doğru söylüyor eşiniz bence de.
Hem evlenmiş barklanmışsınız artık belli ki birbirinizi seviyorsunuz.
Bana aşık mısın diye kurcalamanın bir gereği var mı bilmiyorum.
Bir gün eşime böyle bir soru sormak aklıma gelmez. Seviyor musun diye de sormadım.
Çünkü söylemlerden değil, tavırlardan anlaşılır zaten.

Guzelim bunu dusunme cok.Ben de senin durumyndayim.Hatta sevilmeyip saygi duyulanlardanim.Ama davranislarina bakinca o da yok.
Ilk nisanlilik zamanlarinda sevgi var zannettim.evlendim.Ama kalp kirik.Neden evlenmisim kendime cok kiziyorum.Hatta bu duygu yuzunden kendimi harap ettim.
Tek duam kizimin asik oldugu ve onada asik birisiyle evlenmesi.
bu aciyi yasamasini istemem.

şimdi zaten ömür boyu aşık kalmıyorsunuz, kalamıyorsunuz. sevgi çokluğunu dile getirmek için insan çok sevdiği birine "ben sana aşığım" diyebilir belki ama mutlaka insan birşeylere alışıyor ve bir süre sonra zaten o aşkın verdiği manyaklık, heyecan filan gidiyor, dağılıyor. ama en azından insan evlenirken aşık olsa iyi olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…