Bende öyle düşünüyorum söylemeli bencedeNeden gizli cikiyor ? Cocukla konusmasi ve anlatmasi lazim , resmen cocuga travma yasatiyor annesi
Cocuga güzelce anlatacak , ise gidiyorum ve donecegim diyecek , para kazanip sana mama alacagim , oyuncak alacagim vs diye anlatacak
Boyle birakip giderse aglar tabi cocukcagiz , tey allahim ya valla agzim acik okuyorum konulari bazen
Bende bunu dedim alışması gerekiyor du diye önceden.. Okulların açılacağı belli değildi diyor yani bu okul elinde sonunda açılacak sonuçta ve açıldıTabiiki gizli gittiği için çocuk cinnet geçiriyor. Her işin bir usulü var.
Burdada kendi evinde çocuk bakan anneler var, ebeveynler için sertifikalı olmaları çok önemli. İki üç ayda alınacak bisey. Hadi onu yapmadınız bu alışma süreci hakkında sizde annede araştırma yapsaydı. Pat diye çocuk mu bırakılır yazık vallah. Önce anne ile gelir yavaş yavaş alışır ortama size alisir. Zamanla daha uzun süre kalır. Full ise baslayacaksa o günü asıl uzun bırakır. Ben çocuğa çok acıdım. Anne çıkmadan vedalasmasi lazım kaçar gibi gitmek büyük iskence
E soyleyin annesine bu durumu , olmaz boyle cocuk hergun kayip travmasi yasiyor , benim bile icim acidiBende öyle düşünüyorum söylemeli bencede
Maşallah annesi sınıf öğretmeni bilmesi lazım ne bilim ben çıktıktan sonra uyanınca al diyorAnne kesinlikle kaçarak çıkmamalı evden. Kızım 1,5 yaşındaydı çalışmaya başladım. Gerçi ben anneme bırakıyordum ama yine de yöntemlerim işe yaramıştı. Hiç ağladığını hatırlamıyorum, ilk başlarda ben giderken mızmızlanırdı sadece, konuşunca bay bay yaparak gönderirdi.
Çalışmaya başlamadan artık işe gitmeye başlayacağımı, işe para kazanma amaçlı gittiğimi. Kıyafet, oyuncak, giysi, dondurma gibi şeyleri almak için de paraya ihtiyacımız olduğunu anlattım. Döneceğim saati söyledim, evdeki saatte geleceğim saatin hangi sayılara denk geldiğini gösterdim. Oyun gibi gelmişti kızıma, annemle saate bakar sayarlarmış. Bunlar ilk günler oldu, sonrasında akşam eve gelip onu alacağımdan emin olunca saat saymayı da bırakmıştı. Hatta sabahları "hadi anne işe git, dondurma vs. almak için para kazan" derdi. :)
Çok haklısınız bende dedim öncesi alışması lazımdı diyeBenim de kucuk bir oglum var bende calisyorum .biraz da cocuk gelisimiyle ilgiliyim kitaplar okuyorum vs videolar izliyorum cocuklari anlamaya kendimi ebeveynlik konusunda gelistirmeye calisiyorum. size sunu soyluyum Çocuğun birden pat diye size bırakması yanlış. Bu is kademeli olarak ve de alistirarak olmaliydi.cocuk icin bunun bir hazirlik asamasi var.önce bir iki hafta anne cocuk ve siz beraber hepberaber vakit gecirirdiniz ve yavaş yavaş çocuğun bakımını annesi yanindayken siz yapmaya başlamanız gerekirdi cocukla aranizda bir bag ve guven olusmaya basladiktan sonra annesi mutlaka cocuga bilgi vererek once günde bir saat daha sonra bu sureyi artiraraak ve dedigi saatte donerek sizi cocukla yalniz birakmlaiydi.cocugun su durumdaki tepkisi normal.annenin cocukla konuşmadan ve ona saat kaçta geleceğini saat üzerinde göstermeden ayrılmaması gerekir ve dediği saatte de mutlaka dönmesi lazım.cocuk ancak boyle kendini güvende hisseder .biz bile kocaman yetiskinken bir yakinimiz bizi hiç tanımadığımız birinin evine hergün sabahtan akşama bırakıp alsa dayanamayiz isyan ederiz.cocukla bağ öyle pat diye kurulmaz.bu bir süreçtir ve her cocuk kendine özeldir kendine has bir duygu dünyası vardır.
İnanın her şeyi yapıyorum oyunlar kucak konuşmalarbenim çocuğumda 2 yaşında gizli çıkıyorum ama bakıcımıza alışkın kendi evimde bakıyor. kandırın sürekli oyun oynayın onun mesafesine inin canı ne istiyorsa onu yapın annesi gibi değil arkadaşı gibi olun çok çabuk alışır öyle
o zaman annesi çözecek bu işi bir süre izin alıp birlikte bakmanızda fayda var bence söyleyin çocuğunuz çok üzülüyor bir çaresine bak deyin illaki yapacaktır ücretsiz izne ayrılsın bir süre birlikte alıştırınİnanın her şeyi yapıyorum oyunlar kucak konuşmalar
Ilk günden beri birdenbire size bırakıp gitti mi annesi? Çocukla daha önce evinde vakit geçirdiniz mi?
Çocuk hayatında ilk defa başka bir evde başka biriyle olunca tabiki krize girer. Size alıştırması gerekirdi.
Sorun bakalm annesine çocuk nelerden hoşlanır ne yapsan susar,
Aynı apartmandayız ben gittim çocuk uyurken bekledim uyanınca evime getiriyorumIlk günden beri birdenbire size bırakıp gitti mi annesi? Çocukla daha önce evinde vakit geçirdiniz mi?
Çocuk hayatında ilk defa başka bir evde başka biriyle olunca tabiki krize girer. Size alıştırması gerekirdi.
Sorun bakalm annesine çocuk nelerden hoşlanır ne yapsan susar vs
o zaman annesi çözecek bu işi bir süre izin alıp birlikte bakmanızda fayda var bence söyleyin çocuğunuz çok üzülüyor bir çaresine bak deyin illaki yapacaktır ücretsiz izne ayrılsın bir süre birlikte alıştırın
Nasıl ağlıyor insanın içi parçalanıyoro zaman annesi çözecek bu işi bir süre izin alıp birlikte bakmanızda fayda var bence söyleyin çocuğunuz çok üzülüyor bir çaresine bak deyin illaki yapacaktır ücretsiz izne ayrılsın bir süre birlikte alıştırın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?