Eşim ayağıma dolanıyor

Benim için farketmez dedim kendisi istedi

kendince evi dağılmayacak, özel alanına yabancı birisi girmeyecek

o eve geldiğinde çocuğun döküntüsü bulaşığı vs olmayacak

güzelce konuşun anlatın ağladığını, işe gidip geri geleceğini anlatması gerektiğini, yine çocuğun bildiği alıştığı ortamda rahat edeceğini

zira en basitinden sevdiği oyuncak oradadır, kanepeye nasıl çıkılacağını bilir

başkasının evinde ya kızarsa diye düşüneceği çoğu şeyi kendi evinde rahat rahat yapar

Ben defalarca dedim kendisine doğru olan bu Zaten şuan evine çıkardım mesela salıncağı var binmek istedi sustu

Çoçuk kaç yaşında?Önceden oryantasyon olmalıydı çoçuk için önce evinde güven ortamı daha iyi sanki denenebilir anne veya babaoçuğa veda edip gitmeli tabiki ağlasa bile her türlü ağlıyor zaten

2 yaşında

Vedalasmadan çıkmaması gerek. Uyanıyor çocuk şaşırıyor anne yok. Nerede. Bir süre sonra uyku problemi de yaşayacak. Müneccim olmaya gerek yok. Anneye söyleyin vedalassin anlatsın. Ben 8 aylıkken ise giderken bile anlatıyordum.

bence çocuk kendini güvensiz hissediyor olabilir. hem başka birinin evinde hemde başka bir evde olduğu için. size alışmasını istiyorsanız eğer ilk bir kaç gün çocuğun kendi evinde ve kendi annesi ile beraber çocukla ilgilenmeniz, daha sonra annesi gittikten sonra yine çocuğun kendi evinde tek başına ilgilenmeniz, en sonda kendi evinizde tek başına ilgilenmeniz çocuğu daha iyi bir ruh haline sokacaktır. kolaylıklar dilerim.

Benim kızımı da ilk anneme bıraktığımızda uyuyordu ben işe gittim arkamdan annem aradı bir ağlıyor anlatamam kıyameti koparıyor işten geri eve geldim 1 saat yüzüme bakmadı ve küçüktü daha yine sizinki 2 yaş daha iyi anlar 1 saat 4 aylık bebekle konuştum ettim 1 hafta boyunca da hep uyanık verdim giderken el salladım küçük diye anlamaz demedim çok şükür benim kızımda 2 haftaiçinde alıştı şimdi anneannesine gidip kendi el sallıyor :) annesi giderken mutlaka konuşsun geleceğini anlatsın

Elim ayağıma.. 2 yaşında ve uyurken gizli çıkıyor
O yüzden çok ağlıyordur. Normalde anne çıktıktan sonra biraz ağlar sonra oyuna dalar susar. Uykudan uyanıp bulamadığı zaman terkedilmiş hissediyor olabilir. Benim kızım da hala alışamadı kime bıraksam ağlar ama ben gittikten sonra susar. Geçen öğlen uyurken evden çıkmam gerekiyordu. Uyandığında babası susturamadı ben tekrar dönene kadar ağladı. Uyurken bırakıp gitmesin. Kapıdan çıkışını görsün

Bu çocuğun ağlamasına dayanamadığını işi bırakacağınızı söyleyin
biraz zora düşsün şöyle
bu ne böyle yaaa
yazdıklarınızı okurken içim eziliyor
olmaz vs derse bikaö gün izin al hiç olmazsa birlikte vakit geçirelim diyin

2. kızımda 1 yaşında işe başladım
sabah çok erken gittiği için hep uyurken çıktım hala da öyle
(şimdi 5 yaşında işe gittiğimi biliyor oda kreşe gidiyor zaten)
ama ilk bakıcımızı 1 hafta önce başlattım kızım ona o kızıma alışsın diye
maşallah hiç ağlamamış kadını görünce

Öyle pat diye çocuk başkasına bırakılmaz ki ama. 3 çocuğum var hepsinin bakıcısı da ben işe başlamadan 2 ay önce işe başladı. Hatta şöyle söyleyeyim ilk 1 hafta bebeğe dokunmak yok, sadece uzaktan konuşup şarkı söylemek, oyuncak uzatmak vs var. Sonraki hafta yavaş yavaş mesafe azalttık. Ancak 3. Hafta kucağa almak için bebeğe yaklaşmak var o da bebek istekliyse. Bu arada tüm bu süreçte ben de evdeyim ve kuzumla aynı odadayım. Alt değiştirme vs’ye 1,5/2 ay sonra izin verdim. Ama şu an tam anlamıyla bakıcısına güvendiğini söyleyebilirim. Bakıcımız bebekle kapıyı açmışsa ve kapıda yabancı birisi varsa bakıcıya sıkı sıkı sarıldığına şahit oldum mesela.

Vedalaşıp çıkması sizi kurtarmaz tek başına. Ön sayfalarda yanlış bilgiler verilmiş. 8 aylık çocuğuma bile anlatıyorum veda ediyprum denilmiş. O zaten 2 yaşındaki çocuk gibi bilinçli olmadığından hemen alışır bakıcısına. Sizin önceden çocukla tanışmanız, onların evine gidip vakit geçirmeniz, arasıra evinize getirmeniz gerekirdi daha önceki konunuza da yazmıştım. Annesi yarın vedalaşınca çocuk ağlamayacak sanmayın yani

Elim ayağıma.. 2 yaşında ve uyurken gizli çıkıyor

Ne büyük yanlış. Resmen çocuğa terk edilme duygununu , bağımlılığı aşılıyor.

Konuşacak , vedalasacak , akşam gelirken ne istediğini soracak . Bir iki ağlar ama susar, geleceğini bilir , öpüp koklayarak kendi uğurlar annesini.

Evine gidin , orada annesiyle vedalassin, annesi istersen ablanın evine de gidebilirsin desin. Ben gelene kadar çok iyi oyna , eğlen desin ve gitsin.

Üstelik emiyor annesini

Bende sizin dediğiniz gibi o şekilde olması gerektiğini söylemiştim ve üstelik bu çocuk annesini emiyor da emziriyor yani annesi

Bende elimden gelen herşeyi yapıyorum hiç bir şekilde susmuyor annesi emziriyor ondan mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…