- 14 Haziran 2022
- 923
- 1.161
- 63
Düzeleceğini sanmıyorum. Sizden soğudu mu nedir yani sürekli ayrı takılmakKızlar merhaba, 4 yıllık evliyim 2 yaşında çocuğum var. Benim sorunum eşimle çoğu zaman ayrı yatıyor ve ayrı yemek yiyor olmamız.
Fakat bu benim için sorun eşim için hiç değil.
İlk evlendiğimiz günden beri böyle. Bekarken alışmiş tv karşısında koltukta öylesine yatmaya rahat batıyor adama.
Bu sorun için neler yaptım önce anlatayım sonra sizden fikir alayım.
İlk 1.5-2 sene eşim her koltukta uyuya kaldığında tatlıntatlı gidip öperek uyandırdım hadi aşkım yatağa diye sürekli getirdim. Bi rutin oldu bu. Ama hiç bi alışkanlık olmadı kendisinde yani bu huyunu yeni bir yatakta yatma huyu ile değştiremedim.
Sonra çocuk oldu. Kendisi o ara psikolojik rahatsızlık yaşadı ve uykusuz kalıyordu.gece de bebek emmeye kalktığından uykusuz kalıyordu 2-3 ay ayrı yatmasına izin verdim. Baktım iyice huy oldu tekrar cağırmaya başladım ama artık dabrım tükenmeye başlamiştı sürekli de iteklemekten bıktım. İşte çocuktan dolayı cam açmayınca sıcak oluyor yok tv karşısında yatmaya alıştım vs vs saçma sapan bahaneler. Bu süreçte tepkim git gide arttı kimi zaman sitem ettim kimi zaman açıkça konuştum . Birlikte yatıp birlikte uyanmanın eş ilişkisi için öneminden açıkça bahsettim. Kendi özürler dileyip bunu bu kadar detaylı düşünemdiğinden bahsetti. Ara ara düzelir gb olsa da yien gevşedi. Mesela çocuk artık kendi odasında ve ben camı açıp yatıyorum ama beyfendi 2 gün gelse 5 gün koltuğuyla aşk yaşıyorbirlikte sofraya oturma konusundada ben bin takla atıyorum. Hemen yiyip kalkıyor bekleme yok sohbet yok. Mutfaktaki tv yi açıp 2 dk da yiyip hooop balkona sigaraya koşuyor. Sofra adabı içinde çok uğraştım hep çağırdım bekledim anlattım . Ol-mu-yooooor? Başka ne yapabilirim
Hmm hiç mi işe yaramadı ?İlaç desteği alıyor evet
Depresyon aksiyetesi geçti işe yaradı ama bahsettiğim konularla ilgilİ bir düzelme olmadıHmm hiç mi işe yaramadı ?
Aslında bahsettiğim gibi en başından beri uyku ve yemek işinde böyle…,sonradan ailesiyle biraz vakit geçirince anladım ki eşim küçükken hep koltukta boş bulduğu yerlerde yatmiş yada balkonda serinlikte öyle üstü açık … alışmamiş yani bi oda bi yatakıdası olmamiş… sofra adabına gelirsekte kayın validem öyle sofradan sunumdan anlayan biri değil eşim de Zaten annesinin yemeklerini çok beğenmez. Dişardan dürüm et yemiş ev yemeğine hiç alışkın değil sofra kültürleri hiç yokDüzeleceğini sanmıyorum. Sizden soğudu mu nedir yani sürekli ayrı takılmak
O zaman değiştiremezsiniz ya bence. Bu durum cinsel hayatınızı sekteye uğratıyor mu acaba?Aslında bahsettiğim gibi en başından beri uyku ve yemek işinde böyle…,sonradan ailesiyle biraz vakit geçirince anladım ki eşim küçükken hep koltukta boş bulduğu yerlerde yatmiş yada balkonda serinlikte öyle üstü açık … alışmamiş yani bi oda bi yatakıdası olmamiş… sofra adabına gelirsekte kayın validem öyle sofradan sunumdan anlayan biri değil eşim de Zaten annesinin yemeklerini çok beğenmez. Dişardan dürüm et yemiş ev yemeğine hiç alışkın değil sofra kültürleri hiç yok
Koca koca kazık kadar, aklı fikri olan insanların abuk sabuk çocukluk alışanlıklarınını biz mi düşünmek zorundayız ya.psikolog muyuz biz ? Aile hayatına aklı ermeyen evlenmesin.sanki biz hiç çocukluktan kalma saçma şeyler yaşamadık.burada bütün kadıncağızlar psikolog oldu eşinin çocukluğuna falan iniyor mecburenAslında bahsettiğim gibi en başından beri uyku ve yemek işinde böyle…,sonradan ailesiyle biraz vakit geçirince anladım ki eşim küçükken hep koltukta boş bulduğu yerlerde yatmiş yada balkonda serinlikte öyle üstü açık … alışmamiş yani bi oda bi yatakıdası olmamiş… sofra adabına gelirsekte kayın validem öyle sofradan sunumdan anlayan biri değil eşim de Zaten annesinin yemeklerini çok beğenmez. Dişardan dürüm et yemiş ev yemeğine hiç alışkın değil sofra kültürleri hiç yok
Çok haklısınız ben onu psikolojik problem ve aile sorunlarını düşünüp onlara derman olmaya çalışmaktan kendim kafayı yiyecem. Tabi bu iyi senaryolar… diper türlüsü kabul edilemez demek sevmiyor istemiyor. Ama öyle de değilKoca koca kazık kadar, aklı fikri olan insanların abuk sabuk çocukluk alışanlıklarınını biz mi düşünmek zorundayız ya.psikolog muyuz biz ? Aile hayatına aklı ermeyen evlenmesin.sanki biz hiç çocukluktan kalma saçma şeyler yaşamadık.burada bütün kadıncağızlar psikolog oldu eşinin çocukluğuna falan iniyor mecburenbanane ya banane.koskoca insan akıl.edemoyor mu bunları ?
Hayır cinsel hayatımızı sekteye uğratmıyorO zaman değiştiremezsiniz ya bence. Bu durum cinsel hayatınızı sekteye uğratıyor mu acaba?
Haaa iyi bari. Demekki depresyonda değil.Hayır cinsel hayatımızı sekteye uğratmıyor
Bu tarz tartışmalardan sonra çift terapisini önerdim defalarca… ama hep barıştıktan sonra savsakladı. Söylediği şey şu ben onu olduğunu gb kabulmetmiyor değiştirmek istiyormuşum. Ama o beni her halimle kabul ediyormuşHaaa iyi bari. Demekki depresyonda değil.
Ne kadar güzel anlattınız işte 4 senedir derdim davam bu ama anlatamıyorum. Çocuğum için üzülüyorum gerçekten ona güzel bir aile verebilmem için babasının da örnek olması lazım ama birlik beraberlik sağlayamıyorumBiz kadınlar, çalışan anneler uykum bölünmesin diye gece bebeğimize kalkmamazlik ediyor muyuz ?
İki ağladı hık mık etti diye aman uykusu bölünüyor rahatsız oluyor diye babanın başka odada yatmasını doğru bulmuyorum. Buna izin veren anneyi de anlamiyorum.
Çocuk onların da çocuğu. Çocuklu hayat bazı şeylere sabretmeyi, dayanmayi, alışmayi gerektirir.. gece kalk çocuğu emzir demiyoruz. Bu kadar hassas mı uykulari, hemen uyanıp rahatsız oluyorlar aman Yarabbim..
kimden rahatsız oluyorlar pardon???
Kendi çocukları !
Şımarıklık geliyor bana...
Bu kadar çok erkeğin rahatını düşünmek de arsizlik getiriyor işte bakınız..
Aile disiplini yok, kavrami yok.. emek yok..
Yemeğe gelince, Çocuğun yemekte karnı doyuyorsa, ailesi ile birlikte oturulan masada da ruhu doyar.
Herkes kafasına göre uyuyacak, kafasına göre yiyecekse aile olmak nerede kaldı ?
Sizi aile yapan şey nedir? Sadece Aynı soyadıni taşımak mı?
Eşinizle ağır konuşun.
Çocuk yetiştirmede en önemli unsur anne babanın arasındaki uyum iletişim muhabbet.
Çocuk ne görürse öyle büyüyor .
Güzel örnekler olalım inşallah.
Ayyy bende öyleEn sinir olduğum şey koltukta uyuyan kocayı yatağa getirmek.
Sadece uyumak değil ama yemeği bile ayrı köşesinde yiyor benimle hiç sohbeti yok demiş konu sahibialakası bile yok ya bende tv karşısında uyumayı çok seviyorum eşimde arkadaşlarıyla birlikte pcde oyun oynuyor yatacağı zaman beni uyandırıp yatağımıza gidiyoruz aşksız mı oluyoruz şimdi her gün istisnasız uyurum.
Harika yazmışsınız.Biz kadınlar, çalışan anneler uykum bölünmesin diye gece bebeğimize kalkmamazlik ediyor muyuz ?
İki ağladı hık mık etti diye aman uykusu bölünüyor rahatsız oluyor diye babanın başka odada yatmasını doğru bulmuyorum. Buna izin veren anneyi de anlamiyorum.
Çocuk onların da çocuğu. Çocuklu hayat bazı şeylere sabretmeyi, dayanmayi, alışmayi gerektirir.. gece kalk çocuğu emzir demiyoruz. Bu kadar hassas mı uykulari, hemen uyanıp rahatsız oluyorlar aman Yarabbim..
kimden rahatsız oluyorlar pardon???
Kendi çocukları !
Şımarıklık geliyor bana...
Bu kadar çok erkeğin rahatını düşünmek de arsizlik getiriyor işte bakınız..
Aile disiplini yok, kavrami yok.. emek yok..
Yemeğe gelince, Çocuğun yemekte karnı doyuyorsa, ailesi ile birlikte oturulan masada da ruhu doyar.
Herkes kafasına göre uyuyacak, kafasına göre yiyecekse aile olmak nerede kaldı ?
Sizi aile yapan şey nedir? Sadece Aynı soyadıni taşımak mı?
Eşinizle ağır konuşun.
Çocuk yetiştirmede en önemli unsur anne babanın arasındaki uyum iletişim muhabbet.
Çocuk ne görürse öyle büyüyor .
Güzel örnekler olalım inşallah.
evet okudum üzüldüm çok anlayışsızSadece uyumak değil ama yemeği bile ayrı köşesinde yiyor benimle hiç sohbeti yok demiş konu sahibi
Kesinlikle katılıyorum, çünkü benim eşim asla ayrı yatmayı kabul etmez ve illa uykuya geçerken en azından ayağı ayağıma veya eli elime temas edecek. Bu konuda tek esnekliği ailemin yanına şehir dışına gidersem mecburiyetten ayrı yatıyor. Evimizde çok nadir ya o koltukta uyuya kalır yada ben , birbirimizi uyandiririz hemen yatağa geçeriz. Küs olsak dahi aynı yatakta yatıyoruz evimizin değişmez kuralı.Bence sevmiyor sizi, ne yapsanız boşa.
İnsan sevdiği kişiyle uyumak, en azından sevdiği kişiyle yemek yiyip gününü paylaşmak ister. Olay koltuk aşkı değil size olan aşksızlığı.
Of yine kendimi bulduğum bir konu dahaKızlar merhaba, 4 yıllık evliyim 2 yaşında çocuğum var. Benim sorunum eşimle çoğu zaman ayrı yatıyor ve ayrı yemek yiyor olmamız.
Fakat bu benim için sorun eşim için hiç değil.
İlk evlendiğimiz günden beri böyle. Bekarken alışmiş tv karşısında koltukta öylesine yatmaya rahat batıyor adama.
Bu sorun için neler yaptım önce anlatayım sonra sizden fikir alayım.
İlk 1.5-2 sene eşim her koltukta uyuya kaldığında tatlıntatlı gidip öperek uyandırdım hadi aşkım yatağa diye sürekli getirdim. Bi rutin oldu bu. Ama hiç bi alışkanlık olmadı kendisinde yani bu huyunu yeni bir yatakta yatma huyu ile değştiremedim.
Sonra çocuk oldu. Kendisi o ara psikolojik rahatsızlık yaşadı ve uykusuz kalıyordu.gece de bebek emmeye kalktığından uykusuz kalıyordu 2-3 ay ayrı yatmasına izin verdim. Baktım iyice huy oldu tekrar cağırmaya başladım ama artık dabrım tükenmeye başlamiştı sürekli de iteklemekten bıktım. İşte çocuktan dolayı cam açmayınca sıcak oluyor yok tv karşısında yatmaya alıştım vs vs saçma sapan bahaneler. Bu süreçte tepkim git gide arttı kimi zaman sitem ettim kimi zaman açıkça konuştum . Birlikte yatıp birlikte uyanmanın eş ilişkisi için öneminden açıkça bahsettim. Kendi özürler dileyip bunu bu kadar detaylı düşünemdiğinden bahsetti. Ara ara düzelir gb olsa da yien gevşedi. Mesela çocuk artık kendi odasında ve ben camı açıp yatıyorum ama beyfendi 2 gün gelse 5 gün koltuğuyla aşk yaşıyorbirlikte sofraya oturma konusundada ben bin takla atıyorum. Hemen yiyip kalkıyor bekleme yok sohbet yok. Mutfaktaki tv yi açıp 2 dk da yiyip hooop balkona sigaraya koşuyor. Sofra adabı içinde çok uğraştım hep çağırdım bekledim anlattım . Ol-mu-yooooor? Başka ne yapabilirim
Bizimki kızmıyor niye uyandırmadın diyeAyyy bende öylenefret ederim.
homur homur homurdanıyorlar bi gün kaldırmadım sabah niye beni kaldırmadın yatağa götürmedin diye kızıyoranlamak zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?