herşeyi elimin altında telefonu şifreleri..Ya dolduruşa getiriyolar ya da onun bi suçu var araştir o nasil seni arastiriyosa sende ona aynisini yap pisman olmazsin
bende bunu düşündüğüm için ne ayrılabiliyorum ne kafamdan atabiliyorumEşinin Sorunu var nöroloji uzmanına götürsen iyi olucak.. Bu durum ilerlerse şizofreni olma ihtimali çok yüksek.. Doktorla konuşmalısın En Azından.Sen gidip danışmalısın... Sağlıklı bir insan olsa Şüpeyle Yaşamaz Ayrılır.. Hem Güvensizlik hemde birliktelik Mantıklı ve sağlıklı İnsana.Ters... Böyle giderse haklı olarak boşanırsın..
şimdi çıkmam lazım işteyim.. k.validemle konuşucam gidince herkese teşekkürler fikirleri için yarın gelişmeleri yazıcam..
Bence sen esine cok guvenme hareketleri cok dikkat cekici negatif yonde.[/QU
yapmaz demiyorum ama 10 senedir böyle bir anlık bi olay değil.. 10senedir aldatmıyodur umarım
okudum canım saol... işyerimdeki ve dışarıdaki erkek arkadaşlarıma tepki vermiyor nedenseFAYDALI OLABİLİR HEPSİNİ OKUYUN
Nedir bu Othello Sendromu?
Othello sendromu adını Shakespeare’in en önemli eserlerinden biri olan Othello’dan alıyor. Othello yakalandığı kıskançlık hastalığı nedeniyle, şüphelerinin içinde boğularak delice aşık olduğu karısını ve kendisini öldürüyor. Kıskançlık bir hastalığa dönüştüğünde, kıskanan kişi için aşık olduğu eşinin varlığı rahatsız edici bir duruma dönüşebiliyor. Othello sendromunun gerçek hayatta da cinayet ve intiharlarla sonuçlandığını görmek mümkün. Gazetelerin üçüncü sayfaları kadına şiddet ve kıskançlık nedeniyle işlenilen suçlarla dolu. Uzmanlar bu durumun daha çok erkeklerde görüldüğünü söylüyor. Bunun nedeni ise kadının kutsal ve dokunulmaz olarak görülmesi. Ancak son dönemlerde kadınların da bu şüpheci yaklaşımla hayatlarını zindan ettiklerini görmek mümkün.
Othello Sendromu belirtileri neler?
Othello sendromu, bir diğer adı ile “patolojik kıskançlık” belirtileri aslında çok açık. Bu sendroma yakalanan kişi sevgilisini aşırı derecede sahiplenir, hastalık derecesinde kıskançlık duygusuna kapılır ve sevgilisinin telefonda alo deme şeklinden, giydiği tişörtün rengine kadar detayda aldatıldığına dair bir delil arar. Gizli gizli cep telefonu karıştırmalar, sürekli kontrol altında tutma isteği ve şüphelendiği her durumda kontrolsüzce saldırganlaşma söz konusudur. Özellikle partnerine ulaşamadığı durumlarda kafasında oluşan senaryolar ile sürekli iz peşinde olması sonunda iki kişi için de tehlike yaratan durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.
• Aşırı derecede aldatılma korkusu
• Herkesten ve her şeyden kıskanarak, kısıtlama isteği
• Sevgiliden ayrılmanın bir fobi haline gelmesi
• Hakaret ederek partnerine kendini değersiz hissettirmek
• Verilen kontrolsüz ve aşırı tepki
• Saldırganlık ve şiddet eğilimi
Ne yapmalı?Bu durumla karşılaştığınız zaman, olumsuz duyguları olumluya çevirmeye çalışmanız gerekiyor. Önemli olan empati kurarak onun kafasındaki şüphelerin yersiz olduğuna partnerinizi inandırmak. Dolaylı yoldan verilecek mesajlar yerine onunla direkt olarak iletişime geçip istek ve beklentileri daha açık ifade etmek gerekiyor. Tabii ki bu şekilde kontrol edemiyorsanız mutlaka bir uzman kontrolünde tedaviye başlanmalı.
bunu ona defalarca anlattım bana dediği zaman zaman sende bana güvenmiyorsun bende sana arada güvenmiyorum ne var bunda diyor.. senle ben birmiyim diyorum cevap yok. direk bişey ima etmiyor.. arada arada yapıyor. telefonlarımı hiç karıştırmaz mesela ama bi bakarım iş servisindeyken ortamı dinler gerçekten ordamıyım diye.. acaba ben arada bunu sıkıştırıyorum diye gör bak aynısını yapınca nasıl oluyor mu demek istiyor.. valla aklım allak bullak oldu..Cidden esiniz neyin kafasini yasiyor.? Kisi kendisi nasilsa karsisindakini de oyle gorurmus. Neden cevabini vermiyorsunuz? Guven olmayan bir evlilik yurur mu?
şüpheleneceğim hiç bir hareketi yok..yapmaz kesinlikle demiyorum ama düşünüyorum da yok öyle bi hareketiAklima tek sey geldi- belki de kendisi seni aldatiyor. Hic subhelendin mi ?
Benim esim (eski) de benzer seyler yapardi. Sabahlari alarm calinca kimdi arayan diye sorardi, axsam da telimi alib bakardi alarmin o saatde kurulu olduguna falan. Ehh kisi isi kendinden bilir10senede böyle ara ara yapıyor..
zaten yıpranıyoruz valla bıktım liseli gibi kavga etmekten inanın.. çok iyi rest çekmem lazım bu sefer yoksa hepten kopacak bi iş..Ama bu sekilde sadece guven olayi degil birbirinizi cok yipratirsiniz. Artik yapacak birseyiniz kalmaz. Bunu bir sekilde aşmaniz gerekli. Karsilikli oturup sakince konusmalisiniz.Sinir bozucu bir sey cunku.
ama eşim hep yapmıyo.. ara ara 3-4 ayda bir falan.. hatta ne telimi karıştırır ne kim aradı seni der ne nereye gittin.. anlık geliyor buna.. bende daha önce böyle olaylarda hop ne diyosun sen demediğim için böyle uzayıp gidiyor..Benim esim (eski) de benzer seyler yapardi. Sabahlari alarm calinca kimdi arayan diye sorardi, axsam da telimi alib bakardi alarmin o saatde kurulu olduguna falan. Ehh kisi isi kendinden bilir
Insallah ki yoktur oyle bir sey. Amma aklima ilk bu geldişüpheleneceğim hiç bir hareketi yok..yapmaz kesinlikle demiyorum ama düşünüyorum da yok öyle bi hareketi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?