esim bana vurdu

Dayak atan doktora yapıyor, dayak yiyen master üstelik eğitimci. Yani dayak atma ve dayak yemeyi kabullenmenin öğretimle ilgisi yok. Bu anne ve babayı kendine örnek alacak olan kız çocuğuna üzülüyorum.
Hele ki eğitimci bir anne 1 yaşında bir çocuğun bu ortamda yaşamasına nasıl göz yumabilir?
Bebeğe kiyamiyorum demiş, çocuğun bu olaylara şahit olarak büyümesi daha mi iyi yani anlamadim.

Hele ki eğitimci bir anne 1 yaşında bir çocuğun bu ortamda yaşamasına nasıl göz yumabilir?
Bebeğe kiyamiyorum demiş, çocuğun bu olaylara şahit olarak büyümesi daha mi iyi yani anlamadim.

Canım kocamın dırdırına katlanamıyorum diye bir konu var, kocası sussun diye kafasını vuruyor arabanın önüne. Madem boşanmayacaksın, ki olabilir boşanmak istemeyebilirsin, o zaman kocana uyum sağla. Sessiz ol, kalk deyince kalk, karşı çıkma, ortamın elektriklenmemesi için elinden geleni yap madem. Yani buraya kocana biz sayınca ne olacak ki? Tamam sen haklısın, adam anormal, e ne oldu çözüm mü yani bu şimdi?

Lütfen bunu yap rosalone
Ayrılsan da ayrılmasan da pabucun pahalı olduğunu göster ona lütfen. Adam kaptırmış gidiyor bu ne ya

Bi de doktora mi ne yapiyodu bu adam sanki? Yaniliyor muyum

O doktora yapiyor. Benim de master bitecek 2 aya kadar, sonra doktoraya baslayacagim. Gorebileceginiz en egitimli ailelerden birinin halini goruyorsunuz. Esimi toptan kotulemek istemem ama ikili olarak asla ve asla uyusmuyoruz. Belki o kendi gibi biriyle, ben kendim gibi biriyle mutlu olurduk. Ama ikimizin basladigimiz nokta da, geldigimiz nokta da bu. Esim bana asikti, ondan once hic erkek tanimadim, icine kapali, mulayim bir tiptim. Onunla tanistigimizda univ 3 te idim. Cok efendi biriydi, cok saygiliydi, deli divane asiktan ote bana cok deger veren, hassas bir kisiligi vardi. Benimle evlenebilmek icin, beni ikna edebilmek icin ugrasti. Onun bu tavirlarindan sonra ben de kabul ettim. 2 yil gorusmemiz surdu, bu surede bana karsi hep ilgili idi, hep saygili, hep hassas idi. Ben de o zamanlarda esime asik olmustum. Onun yaninda inanilmaz mutlu oluyordum, huzur doluyordum. Ama cok detayci biri, ne olduysa biz nisanlandiktan sonra oldu. Beni istemeye geldikleri ilk gunden beridir kavga, gurultu kiyamet, kv nin olur olmaz dedikodulari, annesine ve onun her sozune asiri duskunlugu, babasinin pisirikligi, ilgisizligi yuzunden kiytirik bir dugunu asiri buyutmesi, altindan kalkamamasi, bana ve aileme hakaretleri, taa kinada kiz kardesinin giyecegi bindalli yuzunden benimle kavga etmesi, hicbirsey yokken bile annesinin ortaya attigi laflardan dolayi bana kufurler, hakaretler savurmasi bitmedi. Dugun gunu uzerimde beyaz gelinligimle bana avazinin yettigi kadar bagirdi, vallahi felc indi sandim. Evlendik ABD ye geldik, burada benim de cok suclarim oldu, ilk sene adam dersini calisirken tum bir nisanliligin kavgasini yaptim, patladim resmen. (Bu arada kizlar, Allah buyuk, kv nisanliyken bana yaptiklarini, dedikodularini sonradan cekti. Biz nisan atmadik belki ama gorumcem bir kere nisanlandi, nisan atti sonra. Hem de ben tr de iken gozumun onunda oldu nisani da, nisan atmasi da, Allah bana gostermek istedi resmen. Kv nin kizi icin nasil, kahroldugunu, agladigini gozlerimle gordum. Benim annem de oyle aglamisti zamaninda. Beddua da etmedim ama Allah buyuk.)

Insan degismez lafina inanmiyorum, cunku ben nisanliliktan bu yana, evliligin ilk gunlerinden bu yana baya baya degistim. Esime davranisimi, saygimi duzelttim. Ama esimdeki saygisizliga anlam veremiyorum. Cok fedakar gercekten, inanin kendi hayati yok, kendine aldigi bir parca birsey yoktur. Benim icin, kizim icin, anasi, ailesi icin kendinden fedakarlik yapar. Ben su an masteri bir yilda bitirdim, elinden geleni yapti benim icin ne yalan soyleyeyim. Doktora icin de ayni durum gecerli. Cevremdeki arkadaslar surekli imrenerek bakiyor. Cocuga o kadar sefkatlidir, o kadar ilgilidir ki. Surekli onu sever, oyunlar oynar, banyo yaptirir, bezini degistirir.

Ama dengesiz. Asiri detayci. Asiri mukemmeliyetci. Cok mukemmel bir sekilde hersey olsun istiyor, ama olmuyor ne yapayim. Elimden geleni yapiyorum, herseye kosuyorum, olani bu. Benimle gecimsiz. Kendi mukemmeliyetciligi yuzunden surekli surekli surekli durduk yerde hakaretleri, dirdirlari bitmiyor. Yatakta yatan insana ne diye yumruk atiyor ki anlamiyorum.

o zaman sen de ona yumruk at. belki nedenini anlarsın. çok vefakar cefakar ama dırdırcı, senin kafanı araçta morartmana sebep olacak kadar anlayışsız ama özünde iyi. sen değişmek istedin değiştin, bay mükemmel değişmek istiyor mu?

Bi adim atmayacaksan kocani kotulememizi mi bekliyorsun? Evet kocan saygisiz, bencil, hasta biri.

Polise gitmekten asla korkmuyorum, cekinmiyorum. Esime asla acimiyorum. Ama ABD sosyal hizmetler kurumu cocugu alabilir bizden, bundan cok korkuyorum. (Cocuk ABD vatandasi) Cok duydum cevremden orneklerini. Anne-baba kavga ediyor diye cocugu alabilirler. Cok katilar bu noktada, cocugu geri almak da cok zor bir surec.

hmm. o zaman iyi düşünmek lazım. bir plan dahilinde hareket etmen ve eşini yaptığına pişman etmen lazım ki bir daha cesaret etmesin.

Boyle tipler degismez, hele hele o cocugun yaninda vurduysa ciddi ciddi dusunmelisin bu evliligin nereye gidecegini ve nasil gidecegini , cunku kendinden vazgectin hadi o cocugun hayatiyla oynamayin. Annesinin babasindan dayak yedigini asagilandigini hakaret duydugunu gore gore buyuyen bir kizdan ve onun o psikolojiyle kuracagi yetiskin iliskilerinden hayir gelmez.

ben senin çoğu konunu okudum
sana vazgeçmen için bir sürü aşamada fırsat verilmiş
düğünden önce de sonra da
ama sen de her aşamada dönmek yerine arttırarak devam etmişsin
nişanda sıkıntı çıkmış nikaha gitmişsin
evlilikte sıkıntı olmuş bebeğe karar verilmiş
şimdi 3 kişilik bir mutsuzluk olmuş rosalone

hala da geç değil
siz şiddetli geçimsizlik yaşıyorsunuz
bu evlilik daha çok bebeğe ve sana olmak üzere üçünüze de zarar veriyor görünen o ki...

Hemen boşanmanı tavsiye edemicem. Zira evliliğinizin normal Zaman'ını bilmiyorum ama. Eğer normalde böyle değilse al eşyalarını ailenin yanıma git Bayram'a kadar gelme gözü korksun burnu sürtsün senin de için soğur biraz uzakta

siz kavga etmiyorsunuz yalnız, sen dayak yiyorsun.. sen şiddete uğradığın için çocuğu elinden almazlar Amerikada rosa.. ama arkadaşlarından, komşularından biri senin şiddet gördüğünü sosyal hizmetlere ihbar ederse durum kötüye döner.. bu çocuk okula başlayacak, Amerikada öğretmenler cin gibi.. onların anlaması ve ihbarı kötü olur.. yoksa kavga eden ya da şiddet görüp polise ihbar eden her annenin elinden çocuk alınsa idi Amerika da çocuk yurtları kırar geçirirdi.. bilmiyorum maddi imkanın nasıl ama mutlaka bir avukat ile görüş, en azından sadece danışmanlık hizmeti al yapman gerekenler hakkında.. Green card'ın var mı? böyle bir durumda oradaki haklarının yanmaması için de uğraş, bir sinir anında çıkıp gelme sakın..

Ister 1 aylik evli olun , ister 10 yıllık evli olun araya şiddet girerse o evlilik bitme sebebidir...
Birde çocuk varsa ki , bence uzatmamali , bu çocuğuda sevmediğini söylüyorsunuz, bir ömür yazık günah değil mi hem size hem kiziniza...

o çocuk o babaya belli bir yaşa kadar soğuk davranacaktır. kurtulun o adamdan.

Şu yazdıklarınızdan sonra eşinizin çift kişilikli olduğunu düşündüm:)
Yani adam hem çok iyi hem kötü nasıl oluyor anlamadım. Kendinize acımıyorsanız cocuğunuza acıyın. Dayak yemeyi normalleştirmeyin. Kendisine saygısı olan bir insan göz göre göre dayak yemeyi kabul etmez. Sokaktaki hayvana birinin tekme attığını düşünün. İçiniz acımaz mı?
İnsan müsvettesi size öyle vurmuş işte.
Çocuğunuza bir kadının erkekten dayak yemesini ve bunun normal olduğunu öğrettiğinizi hatırlatmak isterim.
Ne yapacağınızı siz bilirsiniz zira biz desekte değişmiyor.

Hay ben öyle kocanın...
Hadi alışveriş yaptığınız gün bir şey olmuştur size patlamıştır diyeceğim de ertesi günü ne oluyor beyzadeye hemde çocuğunuzun ürkmesine neden olacak şekilde? Önceki konularınızı bilmiyorum evliliğiniz ne durumda bilmem ama ilk defa yaptıysa da süründürün

Ayrılın demicem zira bir anda verilebilecek karar değil. Ama dışardan bakılılınca zaten böyle bir niyetinizin olmadığıda aşikar. Fakat size bu yaptıklarının bedelini bir şekilde ödetin yoksa süreç her seferinde daha ağır bir olayla gelişir. Önce tartışma, sonra hakaret, daha sonra ufak darbeler ve en sonunda baya baya dayağı yersiniz. Dediğim gibi boşanın demicem ama lütfen eşinize haddini bildirin.

Öncellikle hastaneden rapor alın size şiddet uyguladığına dair sonrasında da hayatınızdan sepetleyin gştsin. Çocuğunuz bu ortamda büyüyüp sağlıklı bir birey mi olacak sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…