Eşim bana yardımcı olmuyor

ayse06melekber

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2011
14
0
36
Ankara
merhaba ben5 yıllık evliyim 2 yaşında bir kızım var eşimle kızım doğana kadar hiç bir problemimiz yoktu... kızım doğunca bana ne zaman işe başlayacagımı sordu istemediği halde ücretsiz izin aldım ama 4 ayı burnumdan getirdi parasızlığı bahane edip durdu... işe başladım kızıma evde oldugu günlerde dahi bakıcıya verdim kendi evde keyif yaptı kızına bakmadı. şimdi başka bir ile taşındım kızım gene bakıcılarda dolaşıyor vardiyalı çalıştığı halde evde kızıma bakmıyor bakamadığından yakınıyor ama tin tin sokakta geziyor. evde ev işlerinde yardımcı degil, burada bir ev aldık kredi ödüyoruz istemedigim halde lüks bir yerde ev aldı mahalle iyi diye şimdi zorlanıyoruz ben hem işe gidiyorum hem çocuga bakıyorum 1 hafta sonum var onuda evde çocuk bakmakla ve ev işi yapmakla bitiyor hafta sonu evde olduğu zaman yardımcı bile olmuyor kadının görevi diyor. bende ben hem erkek gibi çalışıyorum hem evde çalışıyorum diyerek artık paramı vermiyecegimi söyledim bana kızdı kavga ettik küfür etti hiç haketmediğim şeyleri söyledi boşansam kızım var boşanmasam ne yapacagımı bilemedim yardım edin

beyfendi kendini paşa sanıyo heralde
neymiş kadının göreviymiş yardım etmezmiş
en sinirlendiğim erkek tiplerinden biri
hem çalışıyosun hem çocuguna bakıyosun ne diye elin oglunun kahrını çekiyosun
boşa gitsin dicem bekara kadın boşamak kolay diceksiniz :)

evde hiç birşeye yardım etmeyip bide ukala bişekilde senin görevin diyorsa ozaman sizde ona diyinki, evden ben sorumluysam o benim görevimse, ozamanda erkek gibi dışarda çalışıp para kazanmak benim görevim değil, o senin görevin ozaman..
valla bak böyle yapıyorsun işi birakırım, sende rahatlarsın bende.. diye söyle... sonrada bana yardım etmek zorunda değilsin de, ama sertçe değil, bi dene bunu bakalım, zorla değil,ser değil, ricayla , nazla , cilveyle yardım iste, zorla yardım istersen iş inata biner, yapacagıda varsa yapmaz,sen yapmasanda canın sağ olsun falan de, ne bileyim herkesin bi bamteli vardır mutlaka,

canım benim bende senin gibiyim aynı evin hem erkeği hem kadını oldum. ne evde yardımcı nede maddi olarak nede çocukla ilgilenir. niye çekiyorum hala bilmiyorum 3.5 yaşında kızım var ona kıyamıyorum herhalde. haftasonu markete gittik kişisel ihtiyaçlarım vardı şampuan saç kremi diş macunu fırçası ıvır zıvır işte çok alıyosun diyo toplasan 20 tl tutmaz ama her ay benim maaşıma el koymasını biliyor. bende üstüne üstlük birde kaynana var altımda oturuyo
içim dışım dert oldu ağlasam ağlayamıyorum gülsem gülemiyorum. Çok düşündüm boşanmayı halada düşünüyorum ailemde arkamda çok mutsuzum ama hala bırakıp gidemiyorum evimi

walla sizde calistiniginiz icin size yardimci olmak zorunda..ben ev hanimi oldugm halde esim bana yardimci..benim esimde bebege bakalmiyor ama evde diger islere yardim ediyor..eger bende calissaydim oda herseyi yapmaliydi..bu böyle..siz ev hanimi olmadiginiz halde bu kadar yüklenmesi ayip..
acik acik konusmalisiniz onun anlayacagi dilde..

Peygamber efendimiz ne guzel soylemis; Yemek pisirmek, camasir yikamak, ev supurmek kadinin vazifesi degildir. Bunlari yapiyorsa sana ikramidir! diye...

Ne yazik ki bazi erkekler bunu israrla anlamak istemiyor ve o kadar mutsuzsaniz neden hala mutsuzluga surukluyorsunuz kendinizi?

Son düzenleme:

ahh be güzelimm... ben işsizim bunları okuyunca her işte bir hayır vardır diyorum. adam bu sayde bana bakmayı öğreniyor. erkekler resmen eşlerinin para kazanmasına alışmış. her işi kadın yapsın istiyorlar. olur mu ya? daha seni niye yanında koca diye tutsun o kadın... nerede o karısını laf gelir diye çalıştırmayan, ele güne karşı koruyan kollayan erkekler.... kalmamış yazık... eskiden kadın eve para getirince erkek gurur yapardı onun parasını almazdı...

inanmiyorum yaaa calistigniz halde ihtiyaclarinizin hesabinimi yapiyor..

inanmiyorum yaaa calistigniz halde ihtiyaclarinizin hesabinimi yapiyor..
evet canım öyle
memurum ben. evin taksidini öderim aidatını öderim kendi ihtiyaçlarımı kızımın ihtiyaçlarını giysi ayakkabı vs. küçük bir miktar biriktirirm, yol yemek paramı ayırırım ve gördüğüm muamele bu. gelde isyan etme

kendisi sadece ayda bşr en fazla 2 defa gittiğimiz marketi pazarı karşılar toplasan 250 falan en fazla. ama en az 300 tllik sigarası (günde 2 paket) hiç ihmal etmez, mazot parası birde kreş parasını 150 tl ödüyor. ve bunları benim başıma kakıyor bi ay marketi ben yapıcakmışım bi ay o yapıcakmışım hep kendime harcıyormuşum.

annem bile diyo herşeyi sen yapıyosan evlendiğinin ne anlamı var niye çekiyosun bi senmi olackasın boşanan diyor ama gel gö ki ayaklarım ellerim bağlı sanki...

walla anneniz cok dogru söylemis..bekar olsaniz en azindan kafaniz rahat olurdu..en bastan mi böyleydi ?
benim kocam hani gösteris yapmak istemem ama ben ev hanimi oldugum halde hicbirseyin hesabini sormaz..
üzüldüm adiniza
esinizi seviyorsaniz bunlarin hepsini degistirebilirsiniz
bu hayat sizinde

sende cevap olarak çalışmakta erkeğin işi deseydin ne sanıyolar bu erkekler kendilerini ya biz kadınlar köleleriyiz ya her istedikleri olacak bidefa dinende çok günah bir kadına kaldıramayacağı işleri yüklemek nevar yani sen çalışarak ona katkıda bulunuyosun oda sana yardımcı olmak zorunda

Bu yeni nesil erkekleri anlayamıyorum bu nasıl bişey...kadın evi çekip çeviiriyor resmen bide ev kredisi ödüyor...vallahi brova sana kızım... ne diyeceğimi bilemedim kocanı anası kadir gecesi doğurmuş... diyorum başka da bişey diyemiyorum...

sagolun denedim onları, işi bırakamam ama para vermeyecegim konusunda tehtit ettim artıkta sıkıldım insanların suyuna gitmekten

kelin ilacı olsa kendi kafasına sürer diyorsun yani aynen bende hep düşünüyorum boşamayı ama kızıma bakınca acıyorum ona bi arkadaşım kızın büyüdügünde çekip gidecek sen o adamla birlikte kalacaksın diyor ama korkuyorum bizim ailede hiç boşanan yok milletin lafındanda çekiniyorum

sırf bu yuzden boşanma kararı almanız cok üzücü tabı sız daha ıyı bılırsınz...erkekler zaten eslerının calısıyo olması helede maasları kendılerınden iisse bunu kaldıramıyolar eşiniz keyif adamı anladıgım kadarıyla cocugunuzu bırakıp aklınız kalacagına bakıcı baksın daha iyi

valla bende kendimi anlamıyorum artı etimizden sütümüzden yararlanıyolar bizde izin veriyoruz. bide bunlarla kalsa iyi her yemeği beğenmez yemeklerin arkasında en az haftanın 2 günü tatlı yap der yoğurdu evde yap. annemden öğren şunuda yap. maddi olarak olsa tek sorunlar anlıycam ama bazen dayanamıyorum. 5 senedir düzelecek maddiyatımız diyip durur ama hiç bi gelişme yok kpssye gircem diyo daha derse çalışcak hayatımız diken üstünde geçiyo yani benim
çünkü çok kaygısız vurdumduymaz ve sorumsuz...

Kimbilir kızınız ne kadar etkileniyordur bu olanlardan...
İyi bir ders vermek gerekiyor eşinize.

evet etkilendiğini düşünüyorum... hafta içi bakıcıda hafta sonu anne sürekli ev işi yapıyor koşturuyor bana vakit ayırmıyor diye düşünüyordur heralde içinden kızım evet ders vermeliyim ama nasıl bende onu soruyorum zaten

5 senedir çok uğraştım canım değişmiyo yontulmaz bir odunmuş kendisi anladım. sadece maddi değil sorunlarımız benim ailemle görüşmüyo bayramdan bayrama. bende onunkiyle görüşmek istemediğimde demediği laf kalmıyo.

Sevip sevmediğimi bile kestiremiyorum zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…