- Konu Sahibi ayse06melekber
-
kimi kaynanalar da eşine yardım eden oğullarına oğlum sen yorulma etme yapma deyip gönderiyorlar içeri
evet alışkanlık bencede . Bizim başka başka sorunlarımızda var kızımın odası soğuk odayı sıcak odaya taşıyalım orda çocuğu yatırmam dedim. olmaz dedi ben oraya alıştım ben yatarım onun odasında siz beraber yatın dedi neredeyse 3 aydır ayrı yatıyoruz ve 1 kere beraber olduk. çok rahatladım sanki en azından horlamasından bide tepinmesinden kurtuldum hiç bi şekilde rahatsız olmadım sanırım içimde bitmiş bazı şeyler. doğrumu yapıyoruz hayır düzelecek bişeyler varsada izin vermiyoruz sanki ona soracak olursanız çok seviyor çok şey yapıyor bizim için çok çalışıyor ama elde var 0.
ve ben hiçbişey hissetmiyorum buz gibiyim kaçıyorum köşe bucak yaklaşmasını dahi istemiyorum sonu hiç iyi görünmüyor zannımca
kimi kaynanalar da eşine yardım eden oğullarına oğlum sen yorulma etme yapma deyip gönderiyorlar içeri
benim kayın babam kılıbık ama eşim öyle değil umarım emekli olduktan sonra oda olur hep anasından bunlar padişah olmayı öğreniyorlar,kayınbaba bulaşık yıkar,fasùlye ayıklar,yemek pişirir geçen yaz eşim camları silerken annesine yakalandı kadın bana söylemediğini bırakmadı,cadı kaynana!
sende kendimi gördüm bizde ayrı yatıyoruz soguk diye sıcak odada iki büklüm kızımın yanında yatıyorum bizde ya 2 ya 3 kere birlikte olduk oda zorlamasıyla yoksa hiç birşey istemedim ve birşeyde hissetmedim
erkeğin ev işlerine yardımcı olmaması konusunda babasının da çok büyük faktörü olduğunu düşünüyorum. babasından ne görüyosa o da o şekilde yetişiyo, sonra da değiştirmesi zor oluyo tabi. Benim annem ev hanımı, Allah razı olsun babamdan anneme o kadar çok yardım eder ki. ben de babamdan o şekilde gördüğüm için eşimden de aynısını bekledim hiç değilse yarısını ama yok babasına çekmiş bence, kendi de söylüyo zaten babam yapmaz hiç diye. Ama çok çok da vahim değil yani durum arada da olsa sürer elini bişeylere hiçç yapmaz da değil yani sağolsun. ama ben çalıştığım için doğal olarak biraz daha fazla yardım istiyorum.
anneleri de bence erkeği bu hale getiriyo içeceği bir bardak suyu bile çocuğunun ayağına getirirse ee doğal olarak hazıra alışçak tabi, insanın doğasında var
bende sende gördüm kendimi maddi manevi sömürülüyoruz resmen. bende hiçbirşey hissetmiyorum açıkçası evlendik evleneli böyle bi kere kavga sırasında benim kadınlık yapmadığımı söylediğinde bende senden bişey hissetmiyorum demiştim ve ben sana yetmiyorum demek diye lafı kı.ından çevirdi. çok zor hayatımız var ya keşke aynı şehirde olsaydık birlik olurduk bunlara karşı :)))
benim babamda anneme çok yardımcı çalışırken de öyleydi emekli oldu hala öyle...eşim çocuk olmadan yardım ederdi şimdi bu kadın garanti benide bırakamaz çocukta var diyip mi yapmıyor aslında gerçek yüzü şimdi çıkıyor hiç birşey degilde bana küfür etmesi çok üzdü beni ne yani para vermicem ne halin varsa gör diyince küfürümü hakediyorum bunca sene verdiklerim ne... bide otomatik ödemeden benim tlf iptal etmiş kendindeydi otomatik ödemeler çok çirkin. kredi kartında halı koltuk taksitleri benimmiş ne yani o kullanmıyormu onları valla benden çok kullanıyor... offf offff iyiki bu site var kimseye anlatamıyorum buraya tüm açıklıgı ile yazabiliyorum herkesinde samimiyetine inanıyorum
Benim eşim de bana ev işlerinde yardım etmez hele ilk zamanlar işten gelip kumandayı eline alır uzanırdı.O an nefret ederdim ondan.
Ben işten gelip yemek yap temizlik yap çamaşır ütü derken cinlerim tepeme çıkıyodu.
Eve gelip toplayamadığım yerleri dağınık gördüğümde ağlamaya başlıyodum.Şimdi de söylemesem hiç yapmıyor.Bana hiç yardım etmiyosun dediğimde yerleri sildim ya diyo.
O da bikaç ay olmuş üzerinden geçeli.
Haftasonundan haftaiçi için yemek yapılacak ya,geliyo şunu yaparız bunu yaparız diyip siparişini veriyo,gidip koltuğuna oturuyo!Niye söyleyip kaçıyosun gel yardım et diyorum bikaç şey doğrayıp sigara içmeye çıkıyo.İş gene bana kalıyo.Ütüden zaten hiç anlamaz.Öyle herşeyi de yemez.2 gün üstüste aynı yemeği zar zor yediririm.
Şimdi çocuk lafı geçince istemiyorum diyo çünkü rahatının bozulacağını biliyo.Ben de geçenlerde isyan ettim.Ne benimle ilgileniyosun,ne haftasonu dışarı çıkmaya niyetlisin,hep maç izliyosun,işlere yardım etmiyosun,iyi maaşlı başka iş bulayım diyorum istemiyosun,ayda 250 tl sigaraya veriyosun kıta kıt yetiriyoruz dedim.
susuyo yada haklısın diyip yine bişey yapmıyo ya o zaman deli ediyo beni!!!tehdit edicem yakında,ya bana yardım edersin yada işten çıkarım dicem.baksın başının çaresine.
bikaç kere söyledim ciddiye almadı.
Kayınvalidem eşime kızıyo kıza yardım et o çalışıyo canı çıkıyo yardım edeceksin diye.ama yok yok yok!!!!
Canım, eşin oğlak burcu mu , benımkıne benzettım de
Benim eşim de bana ev işlerinde yardım etmez hele ilk zamanlar işten gelip kumandayı eline alır uzanırdı.O an nefret ederdim ondan.
Ben işten gelip yemek yap temizlik yap çamaşır ütü derken cinlerim tepeme çıkıyodu.
Eve gelip toplayamadığım yerleri dağınık gördüğümde ağlamaya başlıyodum.Şimdi de söylemesem hiç yapmıyor.Bana hiç yardım etmiyosun dediğimde yerleri sildim ya diyo.
O da bikaç ay olmuş üzerinden geçeli.
Haftasonundan haftaiçi için yemek yapılacak ya,geliyo şunu yaparız bunu yaparız diyip siparişini veriyo,gidip koltuğuna oturuyo!Niye söyleyip kaçıyosun gel yardım et diyorum bikaç şey doğrayıp sigara içmeye çıkıyo.İş gene bana kalıyo.Ütüden zaten hiç anlamaz.Öyle herşeyi de yemez.2 gün üstüste aynı yemeği zar zor yediririm.
Şimdi çocuk lafı geçince istemiyorum diyo çünkü rahatının bozulacağını biliyo.Ben de geçenlerde isyan ettim.Ne benimle ilgileniyosun,ne haftasonu dışarı çıkmaya niyetlisin,hep maç izliyosun,işlere yardım etmiyosun,iyi maaşlı başka iş bulayım diyorum istemiyosun,ayda 250 tl sigaraya veriyosun kıta kıt yetiriyoruz dedim.
susuyo yada haklısın diyip yine bişey yapmıyo ya o zaman deli ediyo beni!!!tehdit edicem yakında,ya bana yardım edersin yada işten çıkarım dicem.baksın başının çaresine.
bikaç kere söyledim ciddiye almadı.
Kayınvalidem eşime kızıyo kıza yardım et o çalışıyo canı çıkıyo yardım edeceksin diye.ama yok yok yok!!!!
benim babam, evlendiğinde annemle çay demlemesini bile bilmezmiş..b.annem o konuda hiç yetiştirmemiş...iki erkek kardeşim var ve annem ikisine belli sorumluluklar verdi yıllar içerisinde...biri evlendi,eşi hastalandı,zor bir doğum geçirdi...her birinde temizlik,yemek..ne gerekiyorsa yaptı..burda tabiki erkekten kadın gibi iş görmesini beklemek yanlış olur fakat özellikle iki tarafta çalışıyorsa belirli bazı konularda yardımcı olması ve hatta toplayacağım derken bir de üzerine dağıtan birisi olmaması gerekiyor...ama o bilinci vermiş bir kaynvalidenizin de olması şart..dediğin gibi ayağına su götüren anneler tanıyorum otuzuma geldim,anneme çay doldurtmak,su istemek..vs bile tuhaf gelir..alışmadım o şekilde..gelinimiz de her seferinde der, anne ne güzel yetiştirmişsin oğullarını ,diye bu açıdan..annelerin erkek ya da kız çocukları olsun,uyguladıkları o baskıcı ,korumacı tavırdan kaçınmaları her anlamda çocuk yetiştirirken çok çok önemli bu yüzden...erkeğin ev işlerine yardımcı olmaması konusunda babasının da çok büyük faktörü olduğunu düşünüyorum. babasından ne görüyosa o da o şekilde yetişiyo, sonra da değiştirmesi zor oluyo tabi. Benim annem ev hanımı, Allah razı olsun babamdan anneme o kadar çok yardım eder ki. ben de babamdan o şekilde gördüğüm için eşimden de aynısını bekledim hiç değilse yarısını ama yok babasına çekmiş bence, kendi de söylüyo zaten babam yapmaz hiç diye. Ama çok çok da vahim değil yani durum arada da olsa sürer elini bişeylere hiçç yapmaz da değil yani sağolsun. ama ben çalıştığım için doğal olarak biraz daha fazla yardım istiyorum.
anneleri de bence erkeği bu hale getiriyo içeceği bir bardak suyu bile çocuğunun ayağına getirirse ee doğal olarak hazıra alışçak tabi, insanın doğasında var
benim babam, evlendiğinde annemle çay demlemesini bile bilmezmiş..b.annem o konuda hiç yetiştirmemiş...iki erkek kardeşim var ve annem ikisine belli sorumluluklar verdi yıllar içerisinde...biri evlendi,eşi hastalandı,zor bir doğum geçirdi...her birinde temizlik,yemek..ne gerekiyorsa yaptı..burda tabiki erkekten kadın gibi iş görmesini beklemek yanlış olur fakat özellikle iki tarafta çalışıyorsa belirli bazı konularda yardımcı olması ve hatta toplayacağım derken bir de üzerine dağıtan birisi olmaması gerekiyor...ama o bilinci vermiş bir kaynvalidenizin de olması şart..dediğin gibi ayağına su götüren anneler tanıyorum otuzuma geldim,anneme çay doldurtmak,su istemek..vs bile tuhaf gelir..alışmadım o şekilde..gelinimiz de her seferinde der, anne ne güzel yetiştirmişsin oğullarını ,diye bu açıdan..annelerin erkek ya da kız çocukları olsun,uyguladıkları o baskıcı ,korumacı tavırdan kaçınmaları her anlamda çocuk yetiştirirken çok çok önemli bu yüzden...
benimki de oğlak burçtandır evet
bi arkadaşım var ev hanımı eşi hafta sonu izinli temizliği hafta sonuna bırakıyo birlikte yapıyorlar.güler misin ağlar mısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?