eşim benden habersiz arabayı satabilir mi ?

arabayı sen aldın da kimin üzerine senin üzerine ise satamaz ama eşinin üstüneyse satar.

çalıntı diye başvursam ben eşiyim falan derse yine de ihbar yerine geçer mi ?
Desin ayrılmaya karar verdik malımı kaçırıyor dersin. Öyle bir hakkı yok şuanda senden izinsiz. İş nasıl bu raddeye geldi çok merak ediyorum maddiyattan dolayı mı böyle oldunuz?

Desin ayrılmaya karar verdik malımı kaçırıyor dersin. Öyle bir hakkı yok şuanda senden izinsiz. İş nasıl bu raddeye geldi çok merak ediyorum maddiyattan dolayı mı böyle oldunuz?

hayır kaynanam ve gorumcem yuzumden. onları daha cok seviyomuş goruldugu uzere.

Evinde eşyalarınla fotoğrafın varsa, yani evdeki eşyanın senin olduğuna dair kanıtın, eşyanın faturası vs. Eşyaların yarısı senin oluyor.

Yerinde olsam polise gider hem eşya hem araba için ihbarda bulunurdum.

kredi kartı extrelerim var. baya baya var hemde. olur mu ki ? ama derse borcun yarısını da ben eşime elden vermiştim derse ne olur ? polise gideceğim.

Kredi ile alınan araba-ev satılabiliyor satıp bankaya olan borç ödenir.

Tamam da adam satabilse bile (ki satamaz) mantıklı bir insansa yapmaz çünkü önce bütün borcu ödemesi lazım. Atıyorum arabanın 30,000 TL'lik borcu varsa, şimdi okudum daha hiç taksit ödememişler. Adam maksimum 30,000 TL'ye satsa (ki alıp satınca değeri de düşer) hiç kar elde edemez. Hatta satınca vergisi falan da olabilir, zarar eder. Neden satsın ki?

Ki adamın satmaya kanunen hakkı yok. Ama olsaydı bile mantıksız olurdu. Çünkü önce tüm değerini ödenesi gerekiyor.

Arabayı alıp gitti bir kuruş hakkı yokken saticam diyor evi var evde esyanizda var annemi oturtcam orda diyor öyle mi

Araba için bı şikayet dilekçesi doldurun kayıp diye bulsun size getirsinler o aracı alın
Evden de eşyaları polisle alın

Onlar bu dilden anlıyor

Adam zaten satamaz satamıyacağınıda adı gibi biliyordur konu sahibi polise gitse araba kayıp diye alır arabasını aslında.

yok vekalet vermedim. ama o evde benim esyalarım var esyalarımı almam lazım. orada ne yapabilirim polis mi cagırmam gerek ?

vekalet vermediyseniz arabayı hiçbir şekilde satamaz. boşanırsanız dahi paralar sizin hesabınızdan çıktığı için sizin malınız sayılır. altınlardan verildiğini de ispat edebilirsiniz düğün videosu vs.
eşyalarım var dediğiniz yer sizin adreste kayıtlı oturduğunuz yer ise gidip eşyalarınızı alabilirsiniz. eve sokmazsa polis zoru ile girebilirsiniz çünkü orası şu an sizin eviniz. satmasını beklemeyin sonra eşyaların sizin olduğunu ispat etmeniz zor olabilir.

Araba senin, satamaz. Boşanırsanız, takıların parasını çıkarırsınız o arabadan, o kısım tamamen senin, kalan kısmı yarı yarıya paylaşırsınız ama kredi kapatıldıktan sonra. Diyelim ki araba 100.000 ediyor. Sen 20.000 takı kattın. 80000 kredi çektin. O kredinin 50.000 ödendi gitti, 30.000 kaldı. Bu durumda araba 100.000e satılırsa senin alacağın kısım 45.000, onun alacağı kısım 25.000 olur.
Ev zaten onun, ona bir şey yapamazsınız, çünkü evlenmeden önce alınmış. Ama ailecek o evde oturuyorsanız, sizi eşyalarınızı götürüp satamaz. Boşanma için gittiğinizde mahkemeye başvurursanız muhtemelen hakim size boşanana kadar orada oturma izni verir.

Size fark ettirmeden "satışa izin veriyorum" gibilerinden bir kağıt imzalatmadığı sürece, evlilik cüzdanını alıp dahi götürse aracı satamaz.

kredi kartı extrelerim var. baya baya var hemde. olur mu ki ? ama derse borcun yarısını da ben eşime elden vermiştim derse ne olur ? polise gideceğim.
Elden size para verdiyse ispat edecek ki elden verdiğini ispat edemez zaten.

Polis çağırarak çilingir ile kapıyı açıp (eğer anahtarınız yoksa) eşyalarınızı alabilirsiniz.
Bir kamyonet ayarlamanızda da fayda var ki eşyaları çıkartıp yükletin hazır gitmişken.

kayıp dilekçesi verince ben eşiyim falan derse yine de arabamı alabilir miyim ?

Araba sizin üzerinize olduğu için satamaz imzanız gerekir eger daha önceden vekalet verdiyseniz satabilir ama araba için yoksa satamaz.Evlenmeden önce alınan evde hak sahibi değilsiniz onu satabilir.

evlenmeden önce alınan mülk içinde eş % 50 hak sabibiymiş
bilen kişiye sordum bizzat ögrndim canım belki birine faydam olur diye ,
eş ten imza istiyorlar boyle durumlarda B benmesela01

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…